پیام ویژه - ایرنا / سرپرست گروه ارزیابی فناوری سلامت و مطالعات مدیریتی و اقتصادی سازمان غذا و دارو گفت: بر اساس آمارنامه دارویی سال 1402 گردش مالی داروهای آنتی میکروبیال 13 درصد کل بازار دارویی کشور بوده و مصرف آنتی بیوتیک در ایران 3.5 برابر میانگین جهانی است.
آزیتا نبیزاده با اشاره به لزوم توجه جدی به مصرف غیرمنطقی داروهای ضدمیکروبی، اظهارکرد: 36 درصد نسخ پزشکان در سال 1402 حاوی آنتیبیوتیک هستند.
به گفته وی پرفروشترین آنتیبیوتیکهای مصرفی از نظر ریالی در کشور آموکسیسیلین، سفکسیم، کوآموکسی کلاو، آزیترومایسین و مروپنم، همچنین در نسخ پزشکان نیز آنتیبیوتیکهای پر تجویز به ترتیب سفکسیم، مترونیدازول، آموکسیسیلین، آزیترومایسین و سیپروفلوکساسین هستند.
به گزارش ایرنا، بر اساس اعلام سازمان جهانی بهداشت، مقاومت میکروبی به عنوان بزرگترین تهدید سلامت جهانی و امنیت غذایی قرن 21 معرفی شده است. مقاومت میکروبی نه تنها زمان بستری بیماران را افزایش داده و خطر مرگ و میر را بهطور چشمگیری بالا برده، بلکه باعث نیاز به تولید آنتیبیوتیکهای جدید و پرهزینه شده است. تولید هر آنتی بیوتیک جدید به 10 تا 15 سال زمان و یک میلیارد دلار هزینه نیاز دارد.
http://www.Yazd-Online.ir/fa/News/1535992/مصرف-35-برابری-آنتی-بیوتیک-در-ایران-نسبت-به-میانگین-جهانی