پیام ویژه
تداوم مناقشات بر سر قانون حجاب
پنجشنبه 29 آذر 1403 - 14:58:03
پیام ویژه - دنیای اقتصاد /متن پیش رو در دنیای اقتصاد منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
با توقف ابلاغ قانون حجاب و عفاف با نامه شورای عالی امنیت ملی، شهرام دبیری، معاون پارلمانی رئیس‌جمهور اعلام کرد که در خصوص اصلاحیه این قانون در زمان مناسب در دولت تصمیم‌گیری می‌شود. او پیش از این هم گفته بود که دولت برای رفع ابهامات در این قانون یک لایحه اصلاحی به مجلس ارسال می‌کند.
با این حال موافقان قانون حجاب و عفاف همچنان خواستار ابلاغ آن هستند. بر همین اساس مرتضی آقاتهرانی رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس تاکید کرده که اگر رئیس‌جمهور قانون حجاب را ابلاغ نکند رئیس مجلس باید آن را ابلاغ کند. از سوی دیگر روزنامه کیهان نیز نسبت به عدم‌ابلاغ این قانون انتقاد کرد و این اقدام را دور زدن قانون رسمی کشور دانست.
شهرام دبیری، معاون پارلمانی رئیس‌جمهور روز گذشته در حاشیه جلسه هیات دولت گفت که در خصوص لایحه اصلاحیه قانون حجاب و عفاف در زمان مناسب در دولت تصمیم‌گیری خواهد شد. او همچنین تاکید کرد که فعلا درخواست کردیم که این قانون برای اجرا به دولت ابلاغ نشود و مسکوت بماند تا اینکه در آینده در مورد لایحه اصلاحیه آن تصمیم‌گیری شود. به گزارش «ایرنا»، دبیری تصریح کرد: رئیس مجلس هم از دولت خواسته بود که لایحه اصلاحی به مجلس ارسال شود، ولی فعلا درخواست ما این بوده که شورای امنیت مداخله کند تا این قانون به دولت ابلاغ نشود تا سر فرصت قابل بررسی باشد. هادی طحان‌نظیف، قائم‌مقام دبیر شورای نگهبان در واکنش به گمانه‌زنی‌ها پیرامون اینکه احتمالا شورای نگهبان تحت فشارهای بیرونی قانون عفاف و حجاب را تصویب کرده، به خبرآنلاین گفت که شورای نگهبان کاری به این حرف‌ها ندارد، حتی مواردی مهم‌تر از عفاف و حجاب هم بوده، اما همگی در وقت مقرر بررسی شده و می‌شود، دلیلی ندارد که شورای نگهبان تحت فشار قرار بگیرد. او همچنین تاکید کرد که مصوبه‌ای تصویب شده، طبق قانون باید ابلاغ کنند و از طرفی می‌توان مصوبه‌ای را از طریق طرح یا لایحه اصلاح کرد. منظور این است که روش‌های قانونی موجود است و خیلی امر پیچیده‌ای نیست.
در حالی صحبت از اصلاح قانون حجاب و عفاف مطرح است که مخالفان همچنان بر طبل خود می‌کوبند و خواستار ابلاغ این قانون هستند. مرتضی آقاتهرانی، رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس با انتشار پستی در «فارس تعاملی» ضمن ارائه توضیحاتی درباره ابلاغ قانون عفاف و حجاب نوشت: اگر دولت یا هر ارگانی به هر دلیل، قانون حمایت از خانواده از طریق عفاف و حجاب را نپسندد، نمی‌تواند آن را به هر بهانه دور بزند، که مخالفت با آن بدعت جدیدی است. او تاکید کرد که اگر رئیس‌جمهور این قانون را ابلاغ نکرد طبق آیین‌نامه مجلس رئیس مجلس باید تا 15 روز بعد آن را ابلاغ کند.
حمید رسایی، فعال سیاسی نیز در صفحه شخصی خود در ایکس، به علی ربیعی، دستیار اجتماعی پزشکیان، درباره قانون حجاب و عفاف واکنش نشان داد. به گزارش «ایلنا»، ربیعی در توییتی نوشت: سپاس از رئیس‌‌جمهور که اجرای این قانون را با توجه به تبعات اجتماعی آن در دستور کار شورای امنیت ملی قرار داد. رسایی در پاسخ به او نوشت: جناب ربیعی‌(عباد) مردم شاید اصل 176 قانون اساسی را به یاد نداشته باشند ولی شما که دبیر شورای عالی امنیت ملی بوده‌‌اید، بهتر از هرکس می‌‌دانید که طبق این اصل مصوبات شورای عالی امنیت ملی پس از تایید رهبر معظم انقلاب قابلیت اجرا دارد و در دفاع از حکم الهی حجاب تردید دارید. ولى امام خامنه‌‌ای در تمام این سال‌ها و به‌ویژه سال‌های اخیر وقتی دوستان شما هم‌‌صدا با دشمنان دین خدا علیه حجاب شعار سر می‌‌دادند، از حکم خدا و قانون کشور دفاع کرده‌‌اند. فکر می‌‌کنید با تغییر در دستور کار قرار گرفتن آنچه قانون کشور شده و فضاسازی علیه آن مردم را می‌توان فریب داد؟
روزنامه کیهان نیز در یادداشتی از عدم‌ابلاغ قانون حجاب و عفاف انتقاد کرد و نوشت: غرب‌‌زدگان مدعی اصلاح‌‌طلبی چیزی که در غرب شاخص پیشرفت و توسعه بود را برای ما جلوه‌‌ای از پسرفت و تحجر جا می‌‌زدند و در عوض نشانه‌‌های ابتذال و فرومایگی غرب را برای ما نمادی از آزادی و برابری معرفی می‌‌کردند. آنها همچنان به مسیرخود ادامه می‌دهند و در این مسیر آخرین نمونه، صف‌‌کشی‌‌شان علیه قانون «حمایت از خانواده از طریق ترویج فرهنگ عفاف و حجاب» است. در این مورد به‌رغم تصویب قانون و تایید آن توسط شورای نگهبان آنها عصیانگرانه دولت مورد حمایت‌‌شان را به گردن‌‌کشی از قانون تشویق کردند و در اقدامی کم‌‌سابقه با به میان کشیدن شورای عالی امنیت ملی، سعی کردند قانون رسمی کشور را دور بزنند.


http://www.Yazd-Online.ir/fa/News/1544484/تداوم-مناقشات-بر-سر-قانون-حجاب
بستن   چاپ