پیام ویژه - ایرنا / نظافت اجباری مدرسه توسط یکی از اولیای دانش آموزان دبستان دخترانه دولتی در مشهد، در حالی رقم خورده است که مدیر کل آموزش و پرورش خراسان رضوی این اقدام را بر خلاف قوانین و تخلف اولیای مدرسه میداند.
ولی دانشآموز مربوطه که روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در توضیح ماجرا اینگونه گفت: چندی پیش در تماس تلفنی که از سوی مدرسه داشتم به من اطلاع دادند که دخترم حالش خوب نیست و در مدرسه پس از حالت تهوع شدید، استفراغ داشته است.
این مادر دانش آموز که نامش برای ایرنا محرز است، ادامه داد: من که برای رسیدگی به حال دخترم با نگرانی و فوریت خودم را به مدرسه رساندم با مواجهه با معاون مدرسه متوجه شدم که باید خودم اقدام به نظافت محل استفراغ نمایم و با تصور به اینکه این وضعیت ناشی از حال ناخوش دختر خودم بوده است، درخواست آب و دستمال برای تمیزکاری داشتم.
این ولی دانشآموز با بیان اینکه دخترم در مدرسه دولتی در ناحیه تبادکان مشهد مشغول تحصیل است، بیان کرد: در کمال ناباوری اولیای مدرسه به من اعلام کردند که دستمال کاغذی و دستمال پارچه ای برای تمیزکاری محل ندارند و باید به منزل برگردم و با خودم دستمال بیاورم اما به دلیل دور بودن منزل درخواست کردم هر طور شده پارچه ای پیدا کنند و همین شد که دستمال نازکی با عرض کم و طول زیاد در اختیارم گذاشتند تا اقدام به تمیز کردن محل نمایم.
وی ادامه داد: به دلیل اینکه یکی از پاهایم بر اثر تصادف دچار اذیت و درد است، ناچار شدم مسیر شیر آب تا محل نیازمند تمیزکاری را چندین بار طی کنم و این امر به شدت من را آزار داد اما نمی دانستم که این کار وظیفه من نیست.
این مادر دانش آموز با اشاره به اینکه دریافت وجوه کمک به مدرسه به اجبار از والدین دانش آموزان از مواردی است که در این مدرسه به شدت موجب نارضایتی والدین شده است، افزود: مردم ساکن در ناحیه این منطقه بسیار محروم و در سطح اقتصادی پایینی هستند که اجبار آنان برای پرداخت وجوه کمک به مدرسه خارج از عدالت و منطق است.
این ولی دانش آموز اظهار کرد: تهدید اولیای دانش آموزان به استرداد پرونده فرزندشان و اخراج از مدرسه از دیگر تهدیداتی است که توسط مدیر مدرسه با والدین صورت می گیرد.
اجبار والدین به نظافت اقدامی غیر قانونی است
مدیر کل آموزش و پرورش خراسان رضوی در این خصوص به خبرنگار ایرنا اظهار کرد: این اقدام به هیچ وجه پذیرفته شده و قانونی نیست و در صورت بروز چنین شرایطی نه دانش آموز و نه ولی دانش آموز نباید موظف به نظافت محل شوند.
میکائیل باقری بیان کرد: حتی در صورت نداشتن نیروی خدماتی و سرایداری در یک مدرسه، مکلف کردن و اجبار والدین به نظافت مدرسه اقدامی غیر اخلاقی و غیرقانونی است.
وی با بیان اینکه با عاملان این وضعیت در مدرسه برخورد لازم انجام خواهد شد، افزود: کمبود نیروی خدمات و سرایداری در مدارس استان داریم اما به هیچ وجه این شرایط توجیهی برای ظهور و بروز رفتارهای خلاف شان والدین در مدارس نیست.
هم اکنون استان خراسان رضوی دارای بیش از یک و نیم میلیون دانش آموز است که نزدیک به 9 درصد جمعیت دانشآموزی کشور را تشکیل میدهد.
چندی پیش نیز خبری مبنی بر مجبور کردن ولی دانش آموز به کار اجباری خدمات در مدرسه به دلیل عدم برخورداری از توان مالی برای پرداخت هزینه ثبت نام در مدرسه در شهرستان تایباد در فضای مجازی مطرح شده بود که از سوی متولیان آموزش و پرورش خراسان رضوی تکذیب شد.
مهر ماه امسال نیز وزارت آموزش و پرورش در اطلاعیهای از لغو ابلاغ مدیر یکی از مدارس دولتی در شهر قدس تهران خبر داد که این مدیر مادر دانشآموزی را مجبور به نظافت مدرسه کرده بود.
http://www.Yazd-Online.ir/fa/News/1546029/واکنش-آموزش-و-پرورش-به-خبر-نظافت-اجباری-مدرسه-توسط-ولی-دانشآموز