پیام ویژه
چالش بزرگ تل‌آویو در مواجهه با تاسیسات هسته‌ای ایران
سه شنبه 4 دي 1403 - 00:02:10
پیام ویژه - اکو ایران /متن پیش رو در اکو ایران منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
کاخ سفید به دونالد ترامپ هشدار داده که ایران پس از وقوع جنگ در خاورمیانه ممکن است به سمت تغییر سیاست هسته ای حرکت کند
 دولت کنونی ایالات متحده به رئیس‌جمهور منتخب این کشور هشدار داد که در پی رخدادهای اخیر خاورمیانه، تهران ممکن است «دکترین هسته‌ای خود را مجدداً بررسی کند». 
به نوشته تلگراف، کاخ سفید به دونالد ترامپ هشدار داده که ایران پس از وقوع جنگ در خاورمیانه که ادعا شده باعث تضعیفش شده، ممکن است به سمت ساخت بمب هسته ای حرکت کند. جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی جو بایدن گفت که او رئیس‌جمهور منتخب را در مورد «خطر» دستیابی تهران به تسلیحات آگاه کرده است. این در حالی است که طبق گزارش‌ اخیر روزنامه وال‌استریت ژورنال، ترامپ در حال بررسی حملات هوایی احتمالی به تاسیسات هسته‌ای ایران برای زمانی است که دوباره فرمانده کل قوا شود. با این حال، تهران بارها تاکید کرده که برنامه هسته‌ای‌ش جنبه صلح‌آمیز دارد.
سالیوان گفت که به تیم ترامپ اعلام کرده که در برابر تهدید تشدید تنش هسته‌ای «هوشیار» باشند. ناظران غربی از این بیم دارند که ضربه به متحدان کلیدی ایران ممکن است تهران را وادار کند که برنامه هسته‌ای خود را به عنوان ابزار دفاعی تسریع بخشد. سالیوان مدعی شده که این خطر افزایش یافته که ایران ممکن است از وعده خود مبنی بر عدم ساخت سلاح هسته‌ای صرف نظر کند.
اخیرا وال‌استریت ژورنال گزارش داده رئیس جمهور آمریکا منتخب و تیم او در حال ارزیابی موقعیت منطقه‌ای ضربه دیده ایران بوده و در حال بررسی حملات هوایی به تاسیسات هسته‌ای کشور هستند. این نشان دهنده نقض سیاست خارجی دیرینه ایالات متحده برای مواجهه با تهران از طریق دیپلماسی و تحریم است. این روزنامه گزارش داد که ترامپ در تماس‌های اخیر خود به بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل گفته که نگران دستیابی ایران به توانمندی هسته ای است.
مارکو روبیو و مایک والتز، نامزدهای وزیر امور خارجه و مشاور امنیت ملی ترامپ، همواره مواضع سختگیرانه‌ای در قبال ایران اتخاذ کرده‌اند. هر دوی آن‌ها از جو بایدن، به خاطر فشار بر اسرائیل برای جلوگیری از بمباران تأسیسات هسته‌ای ایران، در پی حمله هوایی ایران علیه این رژیم در ماه اکتبر، انتقاد کردند. ترامپ در آن زمان گفت که اسرائیل باید «اول هسته‌ای را بزند و بعدا نگران بقیه باشد». به نوشته تلگراف، این نشان می‌دهد که حتی اگر ایالات متحده مستقیماً در حملات هوایی علیه ایران شرکت نکند، احتمالاً به اسرائیل آزادی بیش‌تری برای حمله به تهران نسبت به دولت بایدن می‌دهد.
با این همه به نوشته تلگراف، اسرائیل برای حمله به سایت‌های هسته‌ای ایران چالش‌های خود را دارد. این روزنامه با انتشار تصویری جدید از 3 سلاح راهبردی آمریکا و اسرائیل برای نفوذ به عمق زمین، به گمانه‌زنی پیرامون حمله احتمالی به تاسیسات هسته‌ای ایران پرداخت. تلگراف مدعی است که بمب افکن آمریکایی بی-2 قادر به نفوذ به عمق 61 متری زمین است، اما تاسیسات هسته‌ای نطنز و فوردو ایران در عمق 80 تا 100 متری زمین ساخته شده‌اند. بر اساس این گزارش، بمب استفاده شده توسط ارتش اسرائیل برای ترور حسن نصرالله، دبیر کل فقید حزب‌الله لبنان میتواند به عمق 35 متری زمین نفوذ کند.




http://www.Yazd-Online.ir/fa/News/1546237/چالش-بزرگ-تل‌آویو-در-مواجهه-با-تاسیسات-هسته‌ای-ایران
بستن   چاپ