پیام ویژه - تسنیم / «قیس الخزعلی»، دبیرکل عصائب اهل الحق عراق پس از مدتها غیبت با حضور در یک گفتگوی تلویزیونی به میزبانی شبکه «العهد» عراق به سوالات مجری در مورد تحولات اخیر داخلی عراق و همچنین تحولات منطقهای به ویژه سوریه پاسخ داد.
، «قیس الخزعلی»، دبیرکل عصائب اهل الحق در یک گفتگوی تلویزیونی به میزبانی شبکه «العهد» عراق بود. این مصاحبه در حالی انجام گرفت که الخزعلی ماهها از حضور در انظار عمومی اجتناب کرده بود.
قیس الخزعلی در همان ابتدا و در پاسخ به سوال «هانی عبدالصاحب»، مجری این گفتگو که علت غیبت طولانی مدت و انتشار شایعه ترور دبیرکل عصائب اهل الحق را جویا شده بود گفت: «دلایل این غیبت امنیتی بود اما در پاسخ به اینکه چرا تا این حد طولانی شد میخواستم دروغگویی افرادی را ثابت کنم که همیشه در قامت افراد مطلع، با آنها مصاحبه میشود.»
قیس الخزعلی در بخش نخست این مصاحبه در خصوص تحولات سوریه اظهار داشت: «در روزهای ابتدایی واقعا مشخص نبود که هدف از این تحولات چیست؟ اما بعد از آن، روشن شد. من نظر شخصی خودم را خواهم گفت. آنچه در سوریه 2024 اتفاق افتاد با سوریه 2011 متفاوت بود. ترکیه و آمریکا و رژیم صهیونیستی بر سر مرحله مقدماتی در سوریه توافق کرده بودند اما درخصوص مراحل بعدی هنوز به توافقی دست پیدا نکردهاند. ابزاری که در سال 2011 استفاده شد، تفاوتی با 2024 ندارد. بنابراین فقط از جبهه النصره به هیئه تحریرالشام تغییر شکل دادند؛ چون ارادهای برای دخالت و درگیری با هیئت تحریرالشام وجود نداشت. من شخصا ابتکاری را در شورای هماهنگی مقاومت ارائه دادم که نباید ورودمان به صورت غیرعلنی و غیررسمی باشد؛ صرفنظر از اینکه چه کسی نخست وزیر باشد، کشور عراق ظرفیت ورود به سوریه را نداشت.»
دبیرکل عصائب اهل الحق در خصوص حضور کشورهای خارجی در سوریه ادامه داد: «طرح ترکیه، افزایش نفوذ ذیل الگو برداری از امپراتوری عثمانی است؛ اما هدف طرح آمریکا و رژیم صهیونیستی، محور مقاومت و تقسیم منطقه به اقلیم و کانتون خواهد بود. آنها احتمالا این طرح را در سوریه به محک آزمون خواهند گذاشت، تا در صورت موفقیت آمیز بودن از این نسخه برای عراق هم استفاده کنند.»
وی در ادامه گفت: آن چیزی که در شورای هماهنگی مقاومت تصویب شد و به اطلاع چارچوب هماهنگی رسید این بود که دولت عراق از اتفاقات سوریه آسیب خواهد دید. هدف اماکن مقدسه نیست که به صورت غیر رسمی وارد شویم، بلکه هدف، اقلیم سازیهای کوچک در سوریه است. پیشنهادی که ما به عنوان شورای هماهنگی مقاومت به چارچوب هماهنگی دادیم این بود که در دو سمت مرز عراق و سوریه نیروهای امنیتی مستقر شوند. اما این اتفاق رخ نداد. دولت فقط با چینش ارتش و نیروهای امنیتی در مرز عراق موافقت کرد و بر همین اساس عمل کرد. در حال حاضر در مرز سوریه و عراق آن دسته از مناطقی که از سیطره قسد خارج است توسط نیروهای تکفیری آموزش دیده در پایگاه التنف پوشش داده شده است.»
الخزعلی در ادامه صحبتهایش در رابطه با تحولات سوریه به نگرانی کشورهای منطقه پرداخت و گفت: «حکام مصر و امارات نگران تحولات به وجود آمده در سوریه هستند. حکام عربستان سعودی هم همچنین؛ آنها هم نگران هستند اما تلاش دارند تا این نگرانی را بروز ندهند. این کشورها، بیشتر از طرح ترکیهای- قطری که در زیر مجموعه تفکر اخوانی قرار میگیرد ترس دارند تا نفوذ ایران در منطقه. بسیاری از رهبران جریان سنی در عراق بر این امر واقف هستند که اگر همان اتفاقات سوریه در عراق رخ دهد قدرت خودشان از بین میرود. بنابراین آنها هم اتفاقات در سوریه را برای خودشان تهدید قلمداد میکنند.»
دبیرکل عصائب اهل الحق در پاسخ به سوالی در رابطه با گمانهزنیها درباره انحلال گروههای مقاومت در عراق پاسخ داد: «در حال حاضر در شرایطی قرار نداریم که گروههای مقاومت منحل شوند. مقاومت عراق از سال 2003 وجود دارد. تمام نخستوزیران در نظام فعلی عراق در پی تجاوزهای ترکیه و سایر کشورها به آسمان عراق در فکر ایجاد پدافند دفاعی در آسمان کشور بودند؛ سوال اینجاست که چرا در تحقق این امر موفق نشدند؟ به دلیل اینکه نمیتوانستند. بنابراین شما شرایط منطقه را میبینید. آیا در شرایطی قرار داریم که سلاح کنترل شده را کنار بگذاریم؟ اکنون چنین شرایطی وجود ندارد. آیا منظور مرجعیت از کنار گذاشتن سلاح خارج از دولت این است گروههایی که برای پیروزی غزه میجنگیدند سلاح را کنار بگذارند؟ در حالیکه تمام بیانیههای مرجعیت، به مقاومت در مسیر پیروزی فلسطینیان دلالت دارد؛ تا زمانیکه شرایط منطقه، کشور همسایه ما سوریه و تحرکات اسرائیل در جهت بیثباتی باشد که هر آن امکان تاثیرگذاری آن بر عراق وجود دارد و تا زمانیکه دولت عراق توانایی کنترل کامل بر کشور به دور از فشار کشورهای خارجی را نداشته باشد، غیر منطقی است سلاحی که برای مواجهه با دشمن به کار میرود، کنار گذاشته شود.»
در پایان گفتگو قیس الخزعلی، دبیرکل عصائب اهل الحق که رهبری فراکسیون صادقون را نیز در پارلمان عراق برعهده دارد، درخصوص مسئله انتخابات پیشرو عراق اضافه کرد: «فعلا برای ورود چارچوب هماهنگی به انتخابات به صورت لیست واحد و متحد توافقی صورت نگرفته است اما این دیدگاه وجود دارد که در صورت ورود هر یک از احزاب به انتخابات پارلمانی به طور جداگانه، در مرحله بعد از آن که تشکیل دولت است ائتلافی تشکیل دهیم. ما به عنوان صادقون هنوز تصمیمی برای ائتلاف با دیگر جریانها اخذ نکردهایم.»
گفتنی است انتخابات آتی پارلمانی عراق در اواخر سال 2025 و به احتمال فراوان در ماه اکتبر برگزار خواهد شد.
http://www.Yazd-Online.ir/fa/News/1553104/رونمایی-دبیرکل-عصائب-عراق-از-طرح-بازیگران-خارجی-برای-سوریه