پیام ویژه - میزان / معاون امور فضای مجازی دادستانی کل کشور با بیان اینکه در حال برنامهریزی کشورمان با روسیه برای استفاده از پلتفرم ارتباطی ایمن با رویکرد مقابله با جرایم سایبری هستیم، گفت: بنا بر آن است تا پایان سال مسئولان قضایی ایران و روسیه در حوزه طرحهای اجرایی مقابله با جرایم سایبری دیدار کنند.
اواخر خرداد ماه سال جاری در سفر دادستان کل کشور به روسیه و حضور و معاون او در حوزه امور فضای مجازی در اجلاس بریکس بر موضوع ضرورت ایجاد پلتفرم مشترک امن از سوی گروه بریکس برای مبارزه با جرایم سایبری ـ اقتصادی تأکید شد.
امروز بر آن شدیم تا علاوه بر پیگیریهای نتایج و دستاوردهای آن سفر، عمدهترین جرایم رایانهای در کشور را شناخته و از راهکارهای دادستانی کل کشور برای واکسینه شدن جامعه در برابر مجرمان سایبری بهرهمند شویم.
همکاری قضایی ایران و روسیه به 25 سالگی خود رسید
جواد بابایی معاون امور فضای مجازی دادستانی کل کشور در گفتوگو با میزان، گفت: موضوع همکاری درباره مقابله با جرایم سایبری از موضوعات دارای اولویت بین کشورهای عضو شانگهای و بریکس به ویژه با روسیه است.
وی اظهار کرد: ایران و روسیه از سال 1378 با یکدیگر توافقنامه همکاری قضایی دارند و به طور ویژه در سالهای اخیر درباره همکاری دوجانبه برای مقابله با جرایم فناوری اطلاعات و ارتباطات موافقتنامه ویژهای منعقد، که با تصویب مجلس شورای اسلامی در سال جاری به قانون تبدیل شد.
معاون امور فضای مجازی دادستانی کل کشور افزود: این موضوع به اندازهای برای دو کشور مهم و دارای اولویت است که مجدد در بند 3 از ماده 11 توافقنامه جامع راهبردی دو کشور نیز مورد تاکید قرار گرفته است.
برنامهریزی ایران و روسیه برای استفاده از پلتفرم ارتباطی ایمن با رویکرد مقابله با جرایم سایبری
بابایی عنوان کرد: با توجه به خصوصیات ذاتی فضای مجازی، هر نوع همکاری در زمینه مقابله با جرایم این حوزه نیز مستلزم استفاده از فناوریهای نوین ارتباطات و اطلاعات است، بنابراین دو کشور در حال برنامهریزی برای استفاده از پلتفرم ارتباطی ایمن برای همکاریهای دوجانبه برای مقابله با جرایم سایبری هستند.
وی تصریح کرد: این همکاریها بین مراجع قضایی و ضابطین دادگستری دو کشور در حوزه تبادل تجربیات و همکاری در کشف جرایم، واکنش سریع و مقابله با جرم، شناسایی و تعقیب مجرمین تا رسیدگی قضایی و دستگیری و استرداد مجرمین خواهد بود.
پایان سال مسئولان قضایی ایران و روسیه در حوزه طرحهای مقابله با جرایم سایبری دیدار میکنند
معاون امور فضای مجازی دادستانی کل کشور افزود: علاوه بر موافقتنامهها و تفاهمنامههای دوجانبه در سطوح مختلف، دو کشور برای اجرایی و عملیاتی شدن آنها برنامهریزی کردهاند و قرار است در بهمن و اسفند ماه سال جاری نیز دیدارهای دوجانبه برای بررسی طرحهای اجرایی و جزئیات برنامههای دوجانبه بین مقامات و هیئتهای کارشناسی دو کشور برگزار شود.
بابایی گفت: توسعه همکاریهای قضایی و پلیسی بین دو کشور ایران و روسیه پایان کار نیست، بلکه نقطه شروع و نقطه عطفی برای ایجاد تحول در همکاریهای بین المللی و جهانی برای مقابله با جرایم فضای مجازی است.
کنوانسیون بینالمللی برای مقابله با سوءاستفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات، خرداد ماه سال آینده رونمایی میشود
وی یادآور شد: اخیراً با پیشنهاد اولیه روسیه و حمایت و مشارکت فعال جمهوری اسلامی ایران، کنوانسیون بینالمللی برای مقابله با سوءاستفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات برای مقاصد مجرمانه تدوین شد که این کنوانسیون در چهارم دی ماه سال جاری در مجمع عمومی سازمان ملل متحد به تصویب رسید و در خردادماه سال آینده برای امضا و الحاق کشورها رونمایی میشود.
عضویت ایران در کنوانسیون بینالمللی مقابله با سوءاستفاده از فناوری اطلاعات، فرصتی طلایی برای مقابله با جرایم رایانهای
معاون امور فضای مجازی دادستانی کل کشور تصریح کرد: با الحاق کشورمان به این کنوانسیون، دادستانها ومراجع قضایی کشور میتوانند علاوه بر دهها کشوری که موافقتنامههای معاضدت قضایی دو جانبه داریم، با تمامی کشورهای جهان که عضو این کنوانسیون میشوند نیز برای مقابله با جرایم رایانهای همکاری کنند.
بابایی افزود: بنابراین همکاری بین دو کشور ایران و روسیه و کشورهای عضو پیمانهای شانگهای و بریکس، مقدمه و الگوی مناسبی برای همکاریهای گستردهتر و جهانی برای مبارزه با جرایم سایبری خواهد بود.
جرایم سایبری در سالهای اخیر روند رو به رشدی داشته است
وی در ادامه باتوجه به تحولات و رشد سریع فناوری اطلاعات و ارتباطات در سالهای اخیر، عنوان کرد: بخشهای زیادی از زندگی حقیقی مردم به فضای مجازی وابسته شده و در همین راستا بسیاری از مجرمین نیز تلاش کردهاند، اقدامات مجرمانه خود را با استفاده از این فناوریهای نوین گسترش دهند.
معاون امور فضای مجازی دادستانی کل کشور افزود: بنابراین جرایم فضای مجازی نیز به طور طبیعی در این سالها رشد داشته است، با این وجود دادستانی کل کشور و به طورکلی دستگاه قضایی تلاش کرده با اتخاذ تدابیری از سرعت رشد این جرایم بکاهد.
راهکارهای دادستانی کل کشور برای واکسینه شدن جامعه در برابر مجرمان سایبری
بابایی درباره راهکارهای مؤثر برای واکسینه شدن در برابر مجرمان سایبری، اظهار کرد: افزایش اطلاعات و دانش عمومی درباره جرایم سایبری، کاهش وابستگی کشور به پلتفرمهای قانونگریز، استفاده از فناوریهای نوین در کشف و واکنش سریع به جرایم رایانهای، پیگیری رفع آسیب پذیریهای امنیتی سامانهای زیرساختی و خدمات عمومی آموزش تخصصی قضات و ضابطین و ارتقای مهارتهای آنها برای پیشگیری و مقابله با این جرایم و در نهایت اتخاذ تدابیر پیشگیرانه در حوزه ساماندهی کسب و کارهای فضای مجازی، بهبود و ارتقای هویت معتبر و کاهش گمنامی و سطح بندی خدمات و احراز هویت متناسب با سطح مخاطرات و جرایم احتمالی از جمله مهمترین محورهای برنامههای کلان دادستانی کل کشور برای مواجهه با جرایم فضای مجازی است.
جعل و کلاهبرداری رایانهای در صدر جرایم فضای مجازی
وی با بیان اینکه جرایم فضای مجازی در کشورمان طیف وسیعی دارد و از جرایم علیه حیثیت تحت جرایم علیه اموال و امنیت و آسایش مردم را شامل میشود، گفت:، اما از نظر میزان تعدد و تکرار، «جعل و کلاهبرداری رایانهای به مانند درگاههای جعلی بانکی، ابلاغیههای جعلی قضایی و پستی و برداشت غیرمجاز از حسابهای بانکی»، «هک و دسترسی غیرمجاز»، «هتک حیثیت و افشای اسرار و فیلمهای خصوصی» به ترتیب از مهمترین و پرشمارترین جرایم سایبری در کشور است.
جرایم مرتبط با رمزارزها جهشی فوقالعاده داشته! / حوزه رمزارزها، جزو جرایم کثیرالشاکی در کشور
معاون امور فضای مجازی دادستانی کل کشور ادامه داد: علاوه بر این جرایم مرتبط با رمزارزها در چند سال اخیر رشد و جهش فوقالعادهای داشته و ضعف شدید اطلاعات عمومی شهروندان درباره جرایم و مخاطرات شدید حوزه رمزارز و فقدان مجازاتهای قانونی بازدارنده سبب شده، حوزه رمزارزها جزو جرایم کثیرالشاکی در کشور باشد.
بابایی تصریح کرد: تاکنون صدها پرونده با چندصدهزار شاکی در این رابطه در مراجع قضایی سراسر کشور تشکیل شده، بنابراین رمزارزها علاوه بر خساراتی که در حوزه ارزی، پولی و اقتصادی به کشور وارد میکنند در حوزه جرایم و پولشویی نیز نقش بسیار خطرناک و فزایندهای دارند.
دادستانی کل کشور به دنبال مهار مخاطرات از پدیده رمزارزها است
وی افزود: از این رو دادستانی در تلاش است از طریق شورای عالی فضای مجازی، بانک مرکزی و سایر مراجع قانونی ذیربط مخاطرات و آسیبهای ناشی از پدیده رمزارزها را تا حد ممکن مهار کند.
معاون امور فضای مجازی دادستانی کل کشور افزود: در این راستا، موضوع اطلاعرسانی و آموزش عمومی و افزایش آگاهیها و دانش عمومی نسبت به فعالیتهای مخرب و سوداگرانه حوزه رمزارزها و پرهیز از سرمایهگذاری در این محیط پرمخاطره و سوداگرایانه بسیار اهمیت دارد و رسانهها باید مردم را نسبت به خطر از دست دادن اموال و دارایی هایشان در معاملات رمزارزهای غیرقانونی و بدون پشتوانه آگاه کنند.
http://www.Yazd-Online.ir/fa/News/1555471/معاون-دادستان-کشور--رمزارزها-جزو-جرایم-کثیرالشاکی-در-کشور-هستند