پیام ویژه
ایران یکی از سالمندترین کشورهای خاورمیانه تا 2050
يکشنبه 14 بهمن 1403 - 21:52:43
پیام ویژه - عضو شورای عالی راهبردی سازمان بهزیستی کشور با اشاره به اینکه سازمان بهداشت جهانی و سایر نهادهای بین‌المللی پیش بینی کرده‌اند که ایران تا سال 2050 یکی از سالمندترین کشورها در خاورمیانه خواهد بود، گفت: نیاز به توجه ویژه به سالمندان در برنامه‌های کلان کشور وجود دارد که باید مورد عنایت قرار گیرد تا از بروز بحرانهای آتی جلوگیری شود.
 دکتر انصاری در مراسم رونمایی از طرح توانمندسازی زنان با بیان اینکه هشدارهای بحث سالمندی از دو دهه قبل برای کشور به صدا در آمده بود، اظهار کرد: در مقطعی اقدامات اولیه مناسبی انجام شد. در دهه 70 باتوجه به پیش‌بینی‌هایی که در رابطه با رشد جمعیت و سالمندی انجام شد بحث تاسیس دوره‌های تکمیلی مرتبط با سالمندی برای اولین بار در دانشگاه بهزیستی صورت گرفت.
وی افزود: امروز با رشد سالمندی مواجهیم و جمعیت سالمندی ایران از 7 درصد در دهه 70 به 10 درصد رسیده و پیش بینی می‌شود که به حدود 30 درصد تا سال 1430 خواهد رسید.

انصاری با تاکید بر اینکه چالش‌ها و بحران‌های افزایش جمعیت سالمندی بدون زیرساخت‌های مناسب می‌تواند بحرانهای اقتصادی، اجتماعی، بهداشتی و سیاسی را برای کشور ایجاد کند، ادامه داد: قطعا هزینه‌های بهداشت و درمان و کمبود نیروهای کارآمد و نیاز به حمایت‌های اجتماعی بیشتر احساس می‌شود.
عضو شورای عالی راهبردی سازمان بهزیستی با بیان اینکه دولت در سیاست‌ها و برنامه‌های خود باید برنامه‌های جامعی را در نظر بگیرد، گفت: بحث بیمه‌های اجتماعی و امکانات درمانی و آموزش‌های سلامت محور برای سالمندان از موارد اجتناب‌ناپذیر است. اکنون، شاهد مسائلی مانند سالمندان مجرد، سالمندآزاری و فقدان حمایت‌های کافی از سالمندان هستیم.
بنابر اظهارات وی، سازمان بهداشت جهانی و سایر نهادهای بین‌المللی پیش بینی کرده‌اند که ایران تا سال 2050 یکی از سالمندترین کشورها در خاورمیانه خواهد بود. این موارد نیاز به توجه ویژه به سالمندان در برنامه‌های کلان کشور دارد که باید مورد عنایت قرار گیرد تا از بروز بحرانهای آتی جلوگیری شود.
وی معتقد است که برای رسیدن به این مفهوم، فعالیتهای بخشی تا حدودی انجام شده است اما فعالیتهای فرابخشی کمرنگ است. امروز وزارت بهداشت باید به صورت جدی در حوزه فعالیتهای علمی و تخصصی خود، بخش قابل توجهی از ظرفیت خود را به آموزشهای سالمندی و دوره‌های تکمیلی برای فارغ التحصیلان اختصاص دهند. به نظر در ترکیب شورایی که در این رابطه می‌خواهند کار کنند باید به طور جدی شاهد و ناظر موضوع نهادهای علمی و دانشگاهی باشیم.
وی با اشاره به اینکه به نظر مدیریت شهری نتوانسته اقدامات لازم را در رابطه با رشد جمعیت سالمندی در فضای مبلمان شهری و فضاهای فرهنگی شهری به خود اختصاص دهد، گفت: شهرداری‌ها و مدیریت شهری یکی از بخش‌هایی است که باید فعالیت‌های بین بخشی و فرابخشی را به طور جدی سامان دهند تا در فضای پارکها فضای مناسبی برای استفاده سالمندان به وجود آید و از سوی دیگر مکانهایی را برای تشکل‌های سالمندی اختصاص دهند.

http://www.Yazd-Online.ir/fa/News/1559764/ایران-یکی-از-سالمندترین-کشورهای-خاورمیانه-تا-2050
بستن   چاپ