پیام ویژه
بی‌اعتمادی به ترامپ؛ آیا اروپا خودکفا می‌شود؟
دوشنبه 15 بهمن 1403 - 17:29:10
پیام ویژه - نشریه آمریکایی گزارش داد، اروپایی‌ها با تداوم و تشدید ابهام و عدم قطعیت نسبت به تداوم حمایت‌های واشنگتن در دولت دوم دونالد ترامپ، برنامه‌ها برای تقویت بخش نظامی خود و تامین بودجه برای آن را بررسی می‌کنند.
روزنامه «نیویورک تایمز» گزارش داد، رهبران اروپایی در جریان اجلاس امروز (دوشنبه) خود در شهر بروکسل گرد هم می‌آیند تا مسیر دشوار پیش رو برای بخش نظامی خود را هموار کنند و انتظار می‌رود که متزلزل شدن حمایت‌های آمریکا از اروپا در دولت دوم «دونالد ترامپ» محرک بحث‌های امروز آنها باشد.
نیویورک‌تایمز در این مطلب آورده است: «حمله تمام‌عیار روسیه به اوکراین در سه سال قبل، رهبران اروپا را متقاعد ساخت که نیاز به صرف بودجه بیشتری در بخش دفاعی خود دارند. روز دوشنبه رهبران سراسر اتحادیه اروپا و انگلیس در بروکسل نشست برگزار کردند تا روی یک سوال دشوار بحث و مناظره کنند: اینکه چطور بودجه تامین کنند.
نگرانی آنها با بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید شدیدتر شده است.
ایالات متحده بزرگترین تامین‌کننده مالی برنامه‌های جنگ اوکراین بوده اما ترامپ وعده داده سریعا پشتیبانی‌های نظامی و مالی ایالات متحده از اوکراین را قطع کرده و این وظیفه را به گردن اروپایی‌ها می‌اندازد. او همچنین تاکید کرده که کشورهای عضو ناتو باید نرخ بودجه نظامی خود را به سطح پنج درصد بازدهی اقتصادی سالانه خود برسانند؛ رقمی که خیلی بیشتر از نرخ 3 یا 3.5 درصدی است که ناتو برای تصویب آن به عنوان هدفی جدید در نشست بعدی‌اش در تابستان آینده برنامه‌ریزی کرده است.
این در حالی است که خود آمریکا تنها حدود 3.4 درصد از تولید ناخالص داخلی خود را صرف بودجه نظامی می‌کند.



جنگ اوکراین
نیویورک تایمز در ادامه این گزارش می‌نویسد، با شروع جنگ اوکراین، اتحادیه اروپا که از خودش تحت عنوان «پروژه صلح» یاد کرده و بر مبنای تجارت آزاد تاسیس شده، هر چه بیشتر متعهد به بازدارندگی و دفاع شده است. این اتحادیه حالا تلاش مضاعفی به خرج می‌دهد تا صنایع دفاعی خود را گسترش داده و هزینه‌های خود را بهینه‌تر و شراکتی‌تر کند. کر استارمر، نخست وزیر انگلیس قرار است در اجلاس امروز رهبران اتحادیه اروپا شرکت کند. این اولین بار از زمان خروج انگلیس از اتحادیه اروپاست که نخست وزیر این کشور به دیدار رهبران 27 عضو این اتحادیه در شهر بروکسل می‌رود.
بخشی از بحث و مناظره این نشست بر سر این خواهد بود که آیا اتحادیه اروپا می‌تواند همچون برنامه‌اش برای مبارزه با ویروس کووید از طریق بدهی مشترک پول‌های بیشتری برای تقویت بخش دفاعی خود کسب کند یا خیر.
اما این یک مساله پرمناقشه خواهد بود؛ یک چنین برنامه‌هایی برای تامین مشترک اعتبارات نظامی در تلاش‌های انفرادی کشورهای عضو برای محقق کردن مطالبات ناتو از آنها در زمینه بالا بردن بودجه نظامی اختلال ایجاد خواهد کرد. از مجموع 27 کشور اتحادیه اروپا که قرار است امروز در نشستی پشت درهای بسته شرکت کنند، 23 تن از اعضای ناتو هستند.
ژنرال کریستوفر جی. کاوولی، فرمانده نظامی ارشد ائتلاف ناتو در اروپا اخیرا برای نخستین بار از زمان جنگ سرد اهداف مربوط به توانمندی را برای اعضای ائتلاف تعیین کرده است. این ژنرال آمریکایی برای کشورهای عضو ناتو اهداف الزامی مشخصی در زمینه سطح نیروها و تجهیزات و دستورالعمل‌هایی از بابت نحوه پاسخ به سناریوی حمله روسیه تعیین کرده است.
مقام‌ها و تحلیلگران اروپایی اتفاق‌نظر دارند که این قاره دچار کمبود برخی عناصر ضروری نظامی همچون پدافند هوایی و موشکی یکپارچه، ماهواره‌ها، موشک‌ها و توپ‌های دوربرد دقیق، و هواپیماهای سوخت‌رسان به هنگام پرواز که تنها از سوی ایالات متحده ارائه می‌شوند، شده است. تحلیلگران بر این باورند اروپا به دست‌کم پنج سال یا شاید 10 سال زمان نیاز دارد تا این سامانه‌ها را جایگزین کند.
کشورهای اروپایی همچنین به دنبال کاستن از همپوشانی هستند. به عنوان مثال، متحدان در ناتو دست‌کم 17 نوع متفاوت توپ هوویتزر را برای اوکراین فرستاده‌اند که همه آنها از یک نوع یکسان از گلوله توپ استفاده نمی‌کنند.

پیام ویژه

محل ساخت تانک لئوپارد آلمان
به نوشته نیویورک تایمز، رهبران اروپا هم‌اکنون با استناد به «تهدید روسیه از شرق و تزلزل پشتیبانی ترامپ از خود از سمت غرب» توافق دارند که نیاز به طرحی هم برای هماهنگ‌سازی منابع نظامی خود و هم برای گسترش آنها دارند. با این وجود منافع ملی مختلف آنها و اولویت‌های بودجه‌ای معارض باعث خواهد شد که تغییر شکل دادن به حوزه دفاعی اروپا کاری دشوار، پر هزینه و طولانی باشد.
نیویورک تایمز در ادامه مطلب خود نوشته است: «کشورهای مهمی در جناح شرقی مثل لهستان و کشورهای حوزه بالتیک می‌خواهند هر چه که می‌توانند انجام دهند تا تعهد ایالات متحده به ناتو و دفاع از اروپا حفظ شود.»
نشست امروز دوشنبه اولین گام در این راستا است. رهبران اتحادیه اروپا با پیوستن کر استارمر و مارک روته، دبیرکل ناتو به آنها درباره تامین مشترک بودجه و نیازهای نظامی بحث خواهند کرد. هدف آنها مشخص کردن اولویت‌ها و سپس ابلاغ آنها به کایا کالاس، مسئول سیاست خارجی و آندریوس کوبیلیوس، کمیسر دفاعی جدید آن در راستای تلاش برای طراحی یک برنامه دقیق‌تر، به‌ویژه در زمینه تولید تسلیحات است.
به گفته تحلیلگران دفاعی، این نشست همچنین از اهمیت نمادینی برخوردار است، زیرا نشان می‌دهد اروپا تهدید بلندمدت روسیه و نیاز به کاستن از وابستگی نظامی خود به ایالات متحده را جدی می‌گیرد.
الکساندرا دی هوپ شفر، رئیس موقت اندیشکده «صندوق مارشال آلمان» گفت: این روند برای اروپایی‌ها حیاتی است. آنها انتخاب دیگری ندارند، زیرا جنگ در قاره خودشان در حال وقوع است.
به نوشته نیویورک تایمز، مساله روابط اروپا با آمریکا از جمله چگونگی ارائه پاسخ مناسب به درخواست‌های ترامپ، در نشست امروز بروکسل مطرح می‌شود. مقامات انتظار دارند که اصرار ترامپ به تصاحب گرینلند نیز در بحث‌های این مقامات مطرح شود. این جزیره خودمختار بخشی از قلمروی دانمارک است که هم در اتحادیه اروپا و هم در ناتو عضویت دارد. رهبران دانمارک و گرینلند در پاسخ به ترامپ گفته‌اند این جزیره فروشی نیست و به ایالات متحده تحویل داده نخواهد شد.
نیویورک تایمز می‌نویسد: «موضوع گرینلند نشان می‌دهد که روابط واشنگتن با اروپا تا چه حد ممکن است در آینده نزدیک دستخوش تغییر شود، چون به نظر می‌رسد ترامپ تمایل بیشتری به اعمال فشار اقتصادی و نظامی به متحدان ایالات متحده دارد، تا به دشمنان آن.»

http://www.Yazd-Online.ir/fa/News/1560043/بی‌اعتمادی-به-ترامپ؛-آیا-اروپا-خودکفا-می‌شود؟
بستن   چاپ