پیام ویژه - باشگاه خبرنگاران /عضو شورای ملی زعفران حداقل قیمت زعفران را 70 تا 80 میلیون تومان و حداکثر 100 تا 105 میلیون تومان اعلام کرد.
علی حسینی عضو شورای ملی زعفران گفت: طی هفته های اخیر بازار زعفران با تب و تاب هایی روبرو بود که خوشبختانه در روزهای اخیر بازار به آرامش رسیده و از ثبات بیشتری برخوردار است.
به گفته او، در حال حاضر عرضه زعفران در بازارهای هدف به نسبت سال های قبل ارزانتر عرضه می شود که این معضل بزرگی است و به رغم زحمات فراوان، خریداران خارجی به نسبت 20 سال پیش زعفران ارزانتر می خرند که این معضل باید حل کرد تا خریداران خارجی ارزس واقعی محصول را بپردازند.
حسینی حداقل قیمت زعفران را 70 تا 80 میلیون تومان و حداکثر 100 تا 105 میلیون تومان اعلام کرد و افزود: زعفران صادراتی در بازارهای هدف کمتر از 2 هزار دلار نباید عرضه شود که متاسفانه اکنون یک دوم این قیمت عرضه می شود که بی عدالتی در بازارهای دنیا محسوب می شود. براین اساس خریدارانخارجی با پول کمتر دسترنج ما را خریداری می کنند.
عضو شورای ملی زعفران ادامه داد: با توجه به رشد 40 تا 50 درصدی تولید زعفران انتظار می رود که به همان نسبت رشد صادرات زعفران داشته باشیم که تاکنون محقق نشده است، درحالیکه امسال باید 300 تن از زعفران تولیدی را صادر کنیم. حال انتظار می رود شرایطی فراهم شود که این امر محقق شود و 300 تن زعفران با ارزش واقعی صادر شود که این میزان صادرات باید 600 میلیون دلار ارزآوری داشته باشد.
او گفت: در حال حاضر با قاچاق زعفران ارزش واقعی صادرات نصیبمان نمی شود و تنها صادرات از طریق مراجع رسمی در راستای حفظ منافع ملی باید صادر شود کهمتاسفانه بخش عمده زعفران قاچاق می شود که این امر موجب شده تا به همان نسبت از صادرات رسمی کاسته شود.