پیام ویژه
خسران نبود «بازدارندگی»؛ انتقاد «وطن امروز» از مواضع رئیس‌ جمهور
يکشنبه 5 اسفند 1403 - 11:08:35
پیام ویژه - وطن امروز /متن پیش رو در وطن امروز منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
ثنا مجد| پنجشنبه گذشته رئیس‌جمهور در نشست «نهضت توسعه عدالت در فضای آموزشی با مشارکت مردم» در واکنش به گزافه‌گویی‌هایی اخیر نخست‌وزیر تروریست رژیم صهیونیستی در هدف قرار دادن تأسیسات هسته‌ای کشورمان، با تأکید بر اینکه دانش هسته‌ای ریشه در ذهن و مغز فرزندان این مرز و بوم دارد و امری عاریتی و مرهون عنایت این و آن نیست که آسیب رساندن، سبب از بین رفتن آن و تهی شدن دست ایران از این فناوری شود، اظهار کرد: «می‌گوید مراکز هسته‌ای را بمباران می‌کنم، تو بمباران کن؛ ما دوباره می‌‌سازیم»!

این البته نخستین‌بار نیست که ایشان در واکنش به این ادعاها چنین مطالبی بیان می‌کند؛ چند روز قبل‌تر نیز آقای پزشکیان در اظهارت مشابهی عنوان کرده بود: «تهدید می‌کنند مراکز اتمی ما را می‌زنند، 100 تا از آنها را بزنید، 1000 تا می‌سازیم. مغز بچه‌ها هستند که مراکز اتمی ما را می‌سازند. ساختمان را می‌توانید بزنید ولی مغز آنهایی که این مراکز را ساختند نمی‌توانید بزنید؛ 100 تا از آنها را هم بزنید، 1000 تا مثل آن خواهند ساخت».
البته همان‌گونه که اشاره شد تردیدی نیست آقای پزشکیان این سخنان را به منظور تاکید بر بومی بودن دانش هسته‌ای کشورمان بیان کرد تا طرف‌های مقابل را متوجه این حقیقت کند که چون این دانش در ایران بومی است و محصول بی‌واسطه مجاهدت علمی دانشمندان این آب و خاک است، پس هیچ حمله و هجمه‌ای یارای از بین بردن آن را نخواهد داشت و کسی که به دیده سوء به آن نظر کند، تنها عرض خود می‌برد و زحمت ما می‌دارد. ضمن تأیید تأکید صحیح و صریح رئیس‌جمهور درباره بومی بودن این دانش اما بدون تعارف باید گفت اظهارات رئیس‌جمهور اگرچه کاملا درست و حتی لازم بود اما متأسفانه کافی و بسنده نبود و همین نابسندگی می‌تواند تصورات ناصحیحی را برای طرف مقابل ایجاد کرده و او را درباره واکنش ایران بر فرض عملی کردن این تهدید، دچار «خطای محاسباتی» کند!
به عبارت دقیق‌تر باید گفت پاسخ آقای پزشکیان به زیاده‌گویی‌های نتانیاهو و رفیق قماربازش فاقد وجهی «بازدارنده» بود و متأسفانه چندان به کارِ بازداشتن آنها از خیالات خام‌شان نمی‌آید!
اگر از منظر جدل به این موضوع نظر کنیم و اقدامات انجام‌شده در منازعه فرضی را به آنچه از جانب 2 طرف بیان شده محصور کنیم، وقتی رئیس‌جمهوری اسلامی ایران پاسخ به اقدام خصمانه و تجاوزکارانه صهیونیست‌ها را صرفا به بازسازی و نوسازی تأسیسات هسته‌ای - حتی به میزان چند برابر مراکز فعلی - «تقلیل می‌دهد» و عنوان می‌کند «اگر شما بمباران کنید ما دوباره می‌سازیم»، طبیعی است طرف مقابل هم براحتی می‌گوید به این ترتیب ما هم دوباره بمباران می‌کنیم! و بدیهی است هزینه‌ فرضی‌ای که آنها برای بمباران دوباره و حتی چندباره مراکز هسته‌ای ما متحمل می‌شوند، به مراتب کمتر و نازل‌تر از هزینه‌ای است که ما برای بازسازی تجهیزات و تأسیسات هسته‌ای‌مان باید بپردازیم. چه اینکه به‌رغم بومی بودن این دانش در کشور اما لاجرم تحقق فیزیکال آن به صورتی که امروز هست، نیازمند هزینه گزافی هم به لحاظ امکانات، هم زمان و هم نیروی انسانی است. بنابراین اگر پاسخ ایران به بازسازی دوباره تأسیسات هسته‌ای فروکاسته شود، نه‌تنها هیچ بازدارندگی‌ای نخواهد داشت که با لحاظ همه هزینه‌های آن اتفاقا برای طرف مقابل خیلی هم به ‌صرفه و حتی انگیزه‌بخش است!
حال آنکه انتظار این است رئیس‌جمهور و دومین مقام رسمی کشور پاسخی به گزافه‌گویی‌های نخست‌وزیر تروریست‌ رژیم صهیونیستی بدهد که از بیم پاسخ ایران حتی خیال چنان اقدامی را هم به مخیله‌اش راه ندهد، چه رسد به اینکه با ترسیم شرایط به نحوی منفعلانه هزینه‌های چنان اقدامی را برای طرف مقابل پایین بیاورد؛ با این حساب روشن است این رویکرد چه نتیجه‌ای در پی خواهد داشت.
انتظار این است پاسخ رئیس‌جمهور محترم در مقام رئیس شورای عالی امنیت ملی به این زیاده‌گویی‌ها چیزی باشد از جنس آنچه رهبر حکیم و مقتدر انقلاب 2 هفته قبل در جریان دیدار فرماندهان نیروی هوایی ارتش بیان فرمودند که با الهام از منطق قرآنی «چشم در برابر چشم... العین بالعین» با قاطعیت تمام مابه‌ازایی دقیقا عِدل و همسنگ آنچه طرف مقابل درباره ایران در سر می‌پروراند و به زبان می‌آورد، تعیین فرمودند: «آمریکایی‌ها اگر تهدیدمان کنند، تهدیدشان می‌کنیم. اگر تهدید را عملی کنند، ما هم عملی می‌کنیم. اگر به امنیت ملت ما تعرض کنند، ما هم به امنیت آنها تعرض خواهیم کرد؛ بدون تردید». پاسخ رئیس‌جمهور اما چیزی از جنس اظهارات معاون اول‌شان در راحت کردن خیال ترامپ بود!
اما انتظار این است آقای پزشکیان که در تعهد و ملی‌گرایی و مواضع ضدصهیونیستی ایشان هیچ تردیدی نیست، در واکنش به یاوه‌گویی‌های تروریست‌های صهیونیست، بر وجه «پشیمان‌کنندگی» پاسخ جمهوری اسلامی در صورت سر زدن هر غلطی از جانب آنها، تأکید کرده و به نحوی پاسخ دهد که به تعبیر رهبر معظم انقلاب «خطای محاسباتی» دشمن را در ارزیابی میزان و سطح پاسخ جمهوری اسلامی به هرگونه ماجراجویی آنها تصحیح کند. به هر حال آقای پزشکیان در جایگاهی قرار دارد که نه‌تنها سطر به سطر و واژه به واژه اظهارات‌شان زیر ذره‌بین رسانه‌ها و تحلیلگران و صدالبته استراتژیست‌های دوست و دشمن است و پیام‌های پیدا و پنهان این اظهارت از جانب آنها رمزگشایی و تفسیر می‌شود که ناگفته‌ها و سطور خالی بین سخنان صریح‌شان نیز چنین کارکردی دارد؛ پس شایسته است این حقیقت بیش از این مدنظرشان باشد.

http://www.Yazd-Online.ir/fa/News/1566526/خسران-نبود-«بازدارندگی»؛-انتقاد-«وطن-امروز»-از-مواضع-رئیس‌-جمهور
بستن   چاپ