پیام ویژه
لوکاشنکو: مناقشه اوکراین بدون کی‌یف در مذاکرات حل نمی‌شود
جمعه 10 اسفند 1403 - 09:56:33
پیام ویژه - ایرنا / الکساندر لوکاشنکو رئیس جمهور بلاروس گفت که مناقشه اوکراین بدون حضور مقام‌های کی‌یف در مذاکرات صلح حل و فصل نخواهد شد.
لوکاشنکو پنجشنبه اظهار کرد که ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه اخیرا در تازه‌ترین گفت‌وگویش با وی اعلام کرد که برای حضور اوکراین در مذاکرات صلح آمادگی دارد.
رئیس جمهور بلاروس افزود: او (پوتین) گفت اوکراینی‌ها و ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین از اینکه به گفت‌وگوهای اخیر در ریاض عربستان دعوت نشده بودند، ناخرسند بودند.
لوکاشنکو گفت: در آن گفت‌وگوها اشاره چندانی به اوکراین نشد. بنابراین، نیازی به دعوت از اوکراین نبود. وقتی زمان صحبت درباره مسائل اوکراین فرا برسد، هیچ کسی نمی‌تواند بدون حضور آنها این مسائل را حل کند.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه و دونالد ترامپ رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا شامگاه چهارشنبه 24 بهمن 1403 در تماسی تلفنی با یکدیگر گفت‌وگو و برای دیدار حضوری توافق کردند. وزیران امور خارجه روسیه و آمریکا نیز شنبه 27 بهمن‌ماه 1403 در تماس تلفنی بر پایبندی خود را به همکاری برای حل و فصل مسائل دوجانبه، مناقشه اوکراین و همچنین فلسطین تاکید کردند.
در پی این تماس‌ها، هیات‌های روسیه و آمریکا به ریاست وزیران امور خارجه دو کشور سه شنبه 30 بهمن 1403 به مدت حدود چهار ساعت و نیم در شهر ریاض با یکدیگر گفت‌وگو کردند.
آخرین دور مذاکرات نمایندگان روسیه و آمریکا در استانبول حوالی ساعت 16:30 به وقت مسکو (17 به وقت تهران) روز پنجشنبه نهم اسفندماه 1403 پس از 6 ساعت و نیم گفت‌وگوی طرفین درباره عادی سازی روند فعالیت سفارتخانه‌های دو کشور به پایان رسید.


http://www.Yazd-Online.ir/fa/News/1568032/لوکاشنکو--مناقشه-اوکراین-بدون-کی‌یف-در-مذاکرات-حل-نمی‌شود
بستن   چاپ