پیام ویژه - ایرنا / در میان فشارهای آمریکا برای سرکوب قاچاق فنتانیل، مکزیک اعلام کرد که 29 قاچاقچی مواد مخدر را به آمریکا مسترد کرده است.
این 29 نفر در زندانهای مختلف در سراسر مکزیک نگهداری میشدند. در میان آنها رافائل کارو کوینترو رهبر سابق کارتل گوادالاخارا قرار دارند که در آمریکا برای قتل «انریکه (کیکی) کامارنا» در سال 1985 که مامور اداره مبارزه با مواد مخدر آمریکا بود، تحت تعقیب است.
این اقدام پس از معرفی گروه های مواد مخدر مکزیکی به عنوان سازمان های تروریستی خارجی (FTO) توسط دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در ماه ژانویه سال میلادی جاری انجام شد.
ترامپ به طور مداوم مکزیک را به اعمال تعرفه تهدید کرده است تا این کشور را مجبور به مقابله بیشتر با کارتلهای مواد مخدر کند، در حالی که دولت مکزیک به رهبری کلودیا شینبامرئیسجمهور مکزیک اعلام کرده که تمام تلاش خود را برای مبارزه با این گروه ها انجام می دهد.
دبیرخانه امنیت و حفاظت غیرنظامی (SSCP)، یک نهاد بلندپایه که مسئول نظارت بر امنیت عمومی در مکزیک است، بیانیه ای در مورد استرداد این جنایتکاران برجسته منتشر کرد و متعهد شد که آنها را به عنوان ابزاری برای همکاری با آمریکا تحویل دهد.
در این بیانیه آمده است: این اقدام بخشی از هماهنگی، همکاری و تلاش های متقابل دوجانبه در چارچوب احترام به حاکمیت هر دو کشور است.
کارو کوینترو ملقب به «ال نارکو د نارکوس» یا «نارکوی نارکوس» به دلیل قدرت و نقش به عنوان یکی از بنیانگذاران کارتل گوادالاخارا، قدرتمندترین کارتل مواد مخدر در آمریکای لاتین طول دهه 80، برای چندین دهه از زندانی شدن در آمریکا فرار کرده است.
وی به اتهام شکنجه و قتل کامارنا در سال 1985 بازداشت شد و از آن زمان تاکنون به مدت 28 سال در مکزیک زندانی بوده است. در سال 2013 زمانی که دادگاه حکم 40 ساله او را لغو کرد، آزاد شد.
کارو کوینترو پس از آزادی به قاچاق مواد مخدر بازگشت تا اینکه در سال 2022 بار دیگر توسط نیروهای مکزیکی دستگیر شد.
![]()
http://www.Yazd-Online.ir/fa/News/1568103/مکزیک-29-قاچاقچی-مواد-مخدر-را-به-آمریکا-تحویل-داد