پیام ویژه
افشاگری رسانه آمریکایی: تیم ترامپ پنهانی با رقبای سیاسی زلنسکی مذاکره می‌کنند
پنجشنبه 16 اسفند 1403 - 17:05:33
پیام ویژه - ایسنا /براساس گزارشی، متحدان ارشد رئیس‌جمهور آمریکا مذاکرات مخفیانه‌ای با مخالفان اوکراینی زلنسکی برگزار کرده‌اند.
در حالی که واشنگتن فشار خود را بر ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکرین برای کناره‌گیری افزایش می‌دهد، رقبای زلنسکی در حال گفت‌وگو با تیم دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا هستند.
در همین رابطه نشریه پالتیکو در گزارشی فاش کرد که چهار عضو ارشد حلقه نزدیک به دونالد ترامپ مذاکرات محرمانه‌ای با برخی از مخالفان برجسته سیاسی زلنسکی در کی‌یف برگزار کرده‌اند، در حالی که واشنگتن در تلاش برای کنار زدن رئیس‌جمهور اوکراین، با مسکو همسو شده است.
به گفته سه نماینده پارلمان اوکراین و یک کارشناس سیاست خارجی جمهوری‌خواه در آمریکا، این متحدان ارشد ترامپ با یولیا تیموشنکو، رهبر اپوزیسیون اوکراین و نخست‌وزیر پیشین و همچنین با اعضای ارشد حزب پترو پوروشنکو، رئیس‌جمهور پیشین اوکراین، مذاکراتی داشته‌اند.
این مذاکرات بر این موضوع متمرکز بوده که آیا اوکراین می‌تواند انتخابات ریاست‌جمهوری زودهنگام برگزار کند یا خیر. برگزاری این انتخابات مطابق با قانون اساسی اوکراین به تعویق افتاده است، زیرا این کشور همچنان تحت حکومت نظامی قرار دارد.
منتقدان برگزاری انتخابات معتقدند که این روند می‌تواند آشفته باشد و به نفع روسیه تمام شود، زیرا بسیاری از رأی‌دهندگان بالقوه یا در خط مقدم جنگ حضور دارند یا به‌عنوان پناهنده در خارج از کشور زندگی می‌کنند.
مشاوران ترامپ مطمئن هستند که زلنسکی به دلیل خستگی مردم از جنگ و نارضایتی عمومی از فساد گسترده، در هر انتخاباتی بازنده خواهد شد. در واقع، محبوبیت زلنسکی در سال‌های اخیر کاهش یافته است، هرچند پس از درگیری اخیر در دفتر بیضی کاخ سفید، که در آن زلنسکی پس از سرزنش شدن توسط رئیس‌جمهور ترامپ و معاونش جی‌دی ونس مجبور به ترک جلسه شد، محبوبیت او اندکی افزایش یافت.
با این وجود، جدیدترین نظرسنجی نشان می‌دهد که زلنسکی همچنان با اختلاف در صدر رقابت‌های ریاست‌جمهوری قرار دارد.
موضع رسمی دولت آمریکا این است که نشان دهد ترامپ در سیاست داخلی اوکراین دخالت نمی‌کند.
این هفته، هاوارد لاتنیک، وزیر بازرگانی ایالات متحده، اظهاراتی درباره دخالت ترامپ در سیاست اوکراین را رد کرد و مدعی شد که رئیس‌جمهور آمریکا «تنها به دنبال یک شریک برای صلح است.»
وب‌سایت پالتیکو می‌نویسد، اما رفتار ترامپ و مقاماتش خلاف این ادعا را نشان می‌دهد. ترامپ، زلنسکی را به عنوان «دیکتاتوری بدون انتخابات» معرفی کرده و تولسی گبرد، مدیر اطلاعات ملی آمریکا، «به‌طور نادرست« کی‌یف را به لغو انتخابات متهم کرده است.
اما اگرچه کمپ ترامپ امیدوار است که زلنسکی در انتخابات شکست بخورد، او همچنان به‌طور قابل توجهی محبوب‌تر از تیموشنکو و پوروشنکو است. طبق یک نظرسنجی که این هفته توسط موسسه بریتانیایی «سرویشن» انجام شد، 44 درصد از اوکراینی‌ها اعلام کردند که در انتخابات ریاست‌جمهوری از زلنسکی حمایت خواهند کرد.
نزدیک‌ترین رقیب او، که بیش از 20 درصد از او عقب‌تر است، والری زالوژنی، فرمانده سابق ارتش و سفیر فعلی اوکراین در بریتانیا است. تنها 10 درصد از شرکت‌کنندگان از پوروشنکو حمایت کردند که به دلیل امپراتوری شکلاتی‌اش به «پادشاه شکلات» معروف است. تیموشنکو هم تنها 5.7 درصد حمایت را به دست آورد.
مذاکرات پشت پرده
به گزارش پالتیکو، نکته کلیدی در تمام برنامه‌های در حال بررسی از طریق کانال‌های غیررسمی این است که انتخابات ریاست‌جمهوری اوکراین پس از توافق بر سر یک آتش‌بس موقت، اما پیش از آغاز جدی مذاکرات صلح تمام‌عیار، برگزار شود.
ایده انتخابات زودهنگام ریاست‌جمهوری همچنین از سوی کرملین حمایت می‌شود.
هم تیموشنکو و هم پوروشنکو به‌طور علنی با برگزاری انتخابات پیش از پایان جنگ مخالفت کرده‌اند، همان‌طور که ویتالی کلیچکو، شهردار کی‌یف هم چنین عقیده‌ای را مطرح کرده است.
یک کارشناس ارشد سیاست خارجی جمهوری‌خواه به پالتیکو گفت: «با این حال، طرفداران پروشنکو و یولیا تیموشنکو در حال گفت‌وگو با دنیای ترامپ هستند و خود را به‌عنوان افرادی معرفی می‌کنند که همکاری با آن‌ها آسان‌تر خواهد بود. و همچنین افرادی هستند که حاضرند با بسیاری از مسائلی که زلنسکی با آن‌ها مخالفت می‌کند، موافقت کنند.»
وقتی از تیموشنکو پرسیده شد که آیا در مذاکرات با اعضای دولت آمریکا یا اطرافیان ترامپ درباره انتخابات ریاست‌جمهوری یا مذاکرات صلح شرکت داشته است، سخنگوی او، ناتالیا لیسووا، از پیگیری پالتیکو تشکر کرد و گفت: «فعلا در این مورد اظهار نظر نمی‌کنیم.»
پالتیکو همچنین با حزب همبستگی اروپایی پوروشنکو تماس گرفت تا درباره گفت‌وگوهای آن‌ها با اطرافیان ترامپ در مورد انتخابات سؤال کند. دفتر مطبوعاتی پوروشنکو هم پاسخ داد: «هدف ما فشار برای برگزاری انتخابات نیست، بلکه تضمین انتخابات آزاد، عادلانه و رقابتی پس از جنگ در کشورمان است. همچنین منطقی است که هرگونه ارتباط شامل ارائه دیدگاه‌های رئیس‌جمهور پوروشنکو و حزب همبستگی اروپایی درباره راه‌های پایان دادن به جنگ با صلحی عادلانه، جامع و پایدار و همچنین حدود مصالحه‌های ممکن در مذاکرات باشد.»
این رسانه آمریکایی همچنین با چهار عضو از اطرافیان ترامپ که گفته می‌شود در این مذاکرات شرکت داشته‌اند تماس گرفت، اما پاسخی دریافت نکرد.
چندین روز است که مقامات کابینه ترامپ پیشنهاد کرده‌اند که زلنسکی باید کناره‌گیری کند، مگر اینکه به‌طور کامل با طرح آمریکا برای پایان سریع جنگ، حتی اگر شامل امتیازات بزرگ از سوی اوکراین باشد، موافقت کند.
از زمان درگیری شدید هفته گذشته در کاخ سفید، موضوع «زلنسکی باید برود» شدت گرفته است و مخالفان سیاسی داخلی او به‌طور ضمنی و علنی نشان می‌دهند که روابط اوکراین با واشنگتن حیاتی است و باید احیا شود. این موضع در کی‌یف به‌عنوان انتقادی غیرمستقیم از زلنسکی تلقی می‌شود، کسی که اکنون اعلام کرده از درگیری شدید هفته گذشته پشیمان است و آماده همکاری با ترامپ برای دستیابی به صلح می‌باشد.
روسلان بورتنیک، مدیر مؤسسه سیاست اوکراین گفت: «ما شاهد حرکت برخی جناح‌های سیاسی هستیم.»
او به پالتیکو گفت: «آن‌ها در تلاش هستند که ارتباطات غیررسمی برقرار کنند یا از روابطی که با حزب جمهوری‌خواه یا اطرافیان ترامپ دارند، استفاده کنند و تمایل خود را برای همکاری با واشنگتن نشان دهند. آن‌ها به‌صورت عمومی نیز پیام‌هایی ارسال می‌کنند، هرچند که لحنشان بسیار ملایم است. اما با رفتارهای مستقل نشان می‌دهند که آماده‌اند بازی ترامپ را ادامه دهند.»
بورتنیک افزود: «نخبگان سیاسی بسیار سردرگم و شوکه شده‌اند، زیرا به‌خوبی می‌دانند که بدون حمایت ایالات متحده، اوکراین شکست خواهد خورد.»
چندین رهبر حزبی و جناحی این هفته اظهار داشتند که اولویت اوکراین باید ترمیم روابط با ترامپ باشد. این افراد شامل روسلان استفانچوک، رئیس پارلمان اوکراین و عضو حزب حاکم زلنسکی، و همچنین دیمیترو رازومکوف، که حزب را در پیروزی انتخابات پارلمانی 2019 رهبری کرد اما اکنون به‌عنوان یک نماینده مستقل فعالیت می‌کند، هستند.
تصمیم ترامپ برای توقف کمک نظامی به اوکراین، بر نگرانی‌های سیاسی در این کشور افزوده و مذاکرات پشت‌پرده سیاستمداران اوکراینی با تیم ترامپ را تشدید کرده است. دوشنبه، ترامپ با لحنی تند گفت که زلنسکی «مدت زیادی دوام نخواهد آورد» اگر پیشرفتی در توافق صلحی که او را راضی کند، حاصل نشود.
بازار

http://www.Yazd-Online.ir/fa/News/1570103/افشاگری-رسانه-آمریکایی--تیم-ترامپ-پنهانی-با-رقبای-سیاسی-زلنسکی-مذاکره-می‌کنند
بستن   چاپ