پیام ویژه
دونالد ترامپ موزه بزرگ مصر را افتتاح می‌کند
شنبه 18 اسفند 1403 - 21:59:26
پیام ویژه - موزه بزرگ مصر (GEM) که در نزدیکی اهرام مشهور جیزه واقع شده است، در حال آماده‌سازی برای افتتاحیه‌ با حضور رئیس‌جمهور آمریکا و پادشاه اسپانیا است.
موزه بزرگ مصر (GEM) با مجسمه عظیم رامسس دوم و بیش از 100 هزار اثر تاریخی، از جمله گنجینه‌های طلایی توت عنخ‌آمون، به‌زودی درهای خود را به روی عموم باز می‌کند.
پس از دو دهه برنامه‌ریزی، موزه بزرگ مصر قرار است در 3 جولای به طور کامل افتتاح شود، پس از آنکه در اکتبر گذشته به صورت جزئی افتتاح شد.
این افتتاحیه طولانی‌مدت پس از سال‌ها تأخیر ناشی از بی‌ثباتی سیاسی، بحران‌های اقتصادی و همه‌گیری جهانی انجام می‌شود.
احمد غنیم، مدیر این موزه گفت که مراسم افتتاحیه ممکن است چندین روز طول بکشد و جشن‌ها فراتر از موزه و اهرام، به سایت‌های مختلف در سراسر مصر و حتی خارج از کشور گسترش یابد.
بازار
غنیم در مصاحبه با تلویزیون مصر گفت: «این نمایشی خیره‌کننده از پتانسیل تاریخی و گردشگری مصر خواهد بود.»
رئیس‌جمهور عبدالفتاح السیسی از رئیس‌جمهور آمریکا، دونالد ترامپ، و پادشاه اسپانیا، فیلیپه ششم نیز برای حضور در این مراسم دعوت کرده است.
سیسی در ماه دسامبر گذشته گفت: «این موزه بزرگ‌ترین موزه جهان برای یک تمدن واحد، یعنی تمدن فراعنه است.» 
به گفته مدیر موزه بزرگ مصر، این موزه که 50 هکتار وسعت دارد، دو برابر موزه لوور پاریس و موزه متروپولیتن نیویورک و دوونیم برابر موزه بریتانیا است.
در بدو ورود به موزه، مجسمه 11 متری رامسس دوم از بازدیدکنندگان استقبال می‌کند و آن‌ها را به یک راه‌پله بزرگ هدایت می‌کند که با مجسمه‌های فراعنه، خدایان و تابوت‌ها تزئین شده است و به پنجره‌ای ختم می‌شود که اهرام مصر از آنها قابل رویت است.
به گزارش عرب ویکلی، در حال حاضر، 12 گالری حدود 15 هزار اثر تاریخی را به نمایش گذاشته‌اند که به ترتیب زمانی، از دوران پیش از تاریخ تا دوره یونانی ـ رومی چیده شده‌اند.
این آثار شامل گنجینه‌های ملکه هتپ‌حرس، مانند صندلی حکاکی‌شده او با نورپردازی پیشرفته است که پس از سال‌ها در موزه قدیمی مصر در میدان تحریر مخفی شده بود.
این موزه حتی قبل از افتتاح رسمی، برخی از اولین بازدیدکنندگان خود را شگفت‌زده کرده است.
فیلیپا هانت، یک توریست از بریتانیا گفت: «نمی‌توانم باور کنم که نورپردازی چقدر عالی است. این نورپردازی جو خاصی ایجاد می‌کند و شما را به سمت همه چیزهایی که اطرافتان است جذب می‌کند.» 
از جمله نمایش‌های مورد انتظار برای افتتاحیه بزرگ، گنجینه‌های توت عنخ‌آمون، از جمله ماسک طلایی نمادین او است.
بیش از 5000 اثر مرتبط با توت عنخ‌آمون به موزه بزرگ مصر منتقل شده‌اند، اگرچه مجموعه کامل او از جمله تابوت و بقایای مومیایی شده دخترانش، در افتتاحیه رسمی نمایش داده خواهد شد.
موزه بزرگ مصر همچنین قایق خورشیدی 44 متری ساخته‌شده از چوب سدر را به نمایش می‌گذارد که حدود 2500 سال قبل از میلاد در نزدیکی هرم بزرگ دفن شده بود.
فراتر از باستان‌شناسی، موزه بزرگ مصر در کانون تلاش‌های مصر برای احیای اقتصادی قرار دارد که تحت‌تأثیر تورم و بدهی‌ها قرار گرفته است.
انتظار می‌رود این موزه سالانه پنج میلیون بازدیدکننده جذب کند و به رکورد 15.7 میلیون توریست در سال 2024 اضافه شود.
الهام‌الزیت، رئیس سابق فدراسیون گردشگری مصر گفت که نزدیکی موزه به فرودگاه بین‌المللی ابوالهول، اهرام و تعداد فزاینده هتل‌های اطراف، تحول بزرگی در بخش گردشگری مصر ایجاد خواهد کرد که قطعا صنعت گردشگری مصر را متحول خواهد کرد.

http://www.Yazd-Online.ir/fa/News/1570688/دونالد-ترامپ-موزه-بزرگ-مصر-را-افتتاح-می‌کند
بستن   چاپ