پیام ویژه
کارشکنی داخلی؛ وقتی علیه مذاکره‌کنندگان سریال ساختند
پنجشنبه 21 فروردين 1404 - 19:57:48
پیام ویژه - هم میهن /متن پیش رو در هم میهن منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
ساسان کریمی، مدرس دانشگاه درباره بخشی از صحبت مخبر مبنی بر وجود تناقض ماهوی ایران، به خبرنگار هم‌میهن گفت: «این صحبت را قبول ندارم. ما یکی از اعضای باثبات نظام بین‌الملل هستیم. نظام بین‌الملل هم اتفاقاً پایدار و دارای جمود نیست. شاکله آن در حال تغییر است. البته این کلمه در حال حاضر خیلی صحیح نیست.
در نظم جهانی در حال تغییر که ما به آن نظم پساقطبی می‌گوییم، بازیگرانی هستند که همه منافع، امنیت و آبرویی دارند که بخواهند آن را حفظ کنند و ما هم یکی از همین بازیگران هستیم. در این محیط جهانی دولت‌ها بخشی از بازیگران هستند. اینکه بگوییم تناقض ماهوی داریم و یا ما باقی خواهیم ماند یا بخواهیم کلاً دنیا را به هم بریزیم، تلقی من این است. احتمالاً منظور آقای مخبر هم این نبوده یا برداشت ما اشتباه است.»
او ادامه داد: «به قول آقای دکتر ظریف 6 ماه آینده دنیای دیگری داریم و الان دنیای دیگری برقرار است. بنابراین، این شما نیستید که انتخاب می‌کنید که چه زمانی کنشگری بکنید. کما اینکه وقتی شما انتخاب می‌کنید که الان نه و بعداً مناسب است، بعداً دیگرانی هستند، منافعی دارند و شرایطی وجود دارد که تغییر می‌کند. به نظرم در اوایل دولت سیزدهم ما به این سمت نرفتیم که کار را تمام کنیم.
اواخر دولت آقای روحانی و اوایل دولت آقای رئیسی کار پیش رفته بود. بعد کار به اسفند 1400 رسید و حمله روسیه به اوکراین اتفاق افتاد و شرایط تغییر کرد.» کریمی یادآور شد: «نقاط زمانی که آقای مخبر درباره نقش مخرب اسرائیل گفتند نمی‌دانم تا چه حد دقیق است. اما در هر صورت اسرائیلی‌ها کنشگر مزاحمی در منطقه و جهان هستند که همیشه دسیسه کردند و خواهند کرد.
آن دو مقطعی که من مطلعم کار پیشرفت داشت این دو مقطع نیست اما آقای مخبر اطلاعات بیشتری دارند. اما همیشه دسیسه‌کننده‌هایی مثل اسرائیل هستند که هیچ‌وقت خیر ما را نخواستند. نمی‌توانیم منتظر دسیسه نکردن آن‌ها بمانیم. ما فرصت‌هایی را به دلایل مختلف به بهانه سیاست داخلی و طمع‌های دیگر از دست دادیم که می‌توانست منافع زیادی داشته باشد. به تعبیر مولا علی، فرصت‌ مثل ابر می‌گذرد. اما الان دیگر وقت این صحبت‌ها نیست. الان زمان پشتیبانی از تیم مذاکره‌کننده است که بسیار حرفه‌ای هستند. هیچ نقطه آسیبی در این تیم از جهت تخصصی وجود ندارد. این تیم از طرف مقابل بر موضوع مسلط‌تر هستند. به همین جهت می‌تواند بسیار موفق باشد.»
این مدرس دانشگاه تهران درباره تجربه کارشکنی‌ها در دوران مذاکرات برجام یادآور شد: «این شعار حتماً مطرح می‌شود که همه حمایت کنیم و منافع کشور را گروگان مسائل جناحی نکنیم. اما در عمل کم‌تر این اتفاق می‌افتد. مذاکره‌کنندگان برجام بسیار و به‌ناحق تحت فشار قرار گرفتند. علیه آن‌ها فیلم و سریال ساختند. آقای عراقچی مشغول مذاکره بود که گاندوی 2 را پخش کردند و بعد مجبور شدند چند قسمت متوقفش کنند.
این رفتارها هیچ کمکی به تیم مذاکره‌کننده نمی‌کند. فقط تخریب‌شان می‌کند. همانطور که مردم - نه یک اقلیت خاص - از آقای ظریف و مذاکره‌کنندگان برجام حمایت کردند، این بار نیز به همین صورت است. اگر گروه‌های سیاسی و نهادهایی که منافع خودشان را در تند شدن شرایط می‌بینند، تصویر واضح‌تر داشته باشند و بدانند که منافع خودشان نیز در گروی بهانه‌زدایی از طرف خارجی و رفع تحریم است، به تغییر فضا کمک خواهد کرد.» او یادآور شد: «هر تلاشی ممکن است تا حدی موفق باشد یا نباشد. اما به هر حال کار درست این است که هر طور می‌توانیم سنگ تحریم را از مقابل پای کشور برداریم. مهمترین چیز این است که به تیم مذاکره‌کننده کمک کنیم و یکپارچگی داشته باشیم.
در عین حال دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی باید بتواند فضا را به نحوی کنترل کند و جلوی هر گونه فعالیت تخریبی و شائبه انداختن پشت تیم مذاکره‌کننده حداقل برای سه سال آینده چه در موقع مذاکرات و چه بعد از آن و نتیجه‌ای که خواهد داشت را بگیرد. به این دلیل که مذاکره‌کننده ما با آرامش و بدون نگرانی از آنچه که بر سر امثال آقای دکتر ظریف آمد، بتواند کار خود را به درستی انجام دهد.»
بازار

http://www.Yazd-Online.ir/fa/News/1579236/کارشکنی-داخلی؛-وقتی-علیه-مذاکره‌کنندگان-سریال-ساختند
بستن   چاپ