پیام ویژه
روسیه: از اصل آتش‌بس در اوکراین حمایت می‌کنیم
سه شنبه 26 فروردين 1404 - 21:10:13
پیام ویژه - ایرنا / سفیر روسیه در لندن، با اشاره به روند گفت‌وگوهای دیپلماتیک برای توقف جنگ در اوکراین تأکید کرد که هرگونه توافق در این زمینه تنها در صورتی مؤثر خواهد بود که به ریشه‌های بحران بپردازد و منافع حیاتی روسیه در آن تضمین شود.
آندری کلین در گفت‌وگو با شبکه بی‌بی‌سی، با اشاره به تحرکات دیپلماتیک اخیر میان مسکو و واشنگتن، ازجمله سفر نماینده دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا به مسکو، گفت: «ما در حال حاضر در تمام جبهه‌ها فعال هستیم و وضعیت تهاجمی داریم. گفت‌وگوهای سیاسی با آمریکایی‌ها اخیراً آغاز شده و پیچیده است. ما از اصل آتش‌بس حمایت می‌کنیم، اما اگر به‌درستی طراحی نشود و تنها به‌عنوان یک ژست رسانه‌ای باشد، کمکی به حل بحران نخواهد کرد.»
وی با بیان اینکه روسیه از تاریخ 18 مارس (28 اسفند 1403) حمله به زیرساخت‌های انرژی اوکراین را متوقف کرده، افزود: «در مقابل، فقط امروز 64 حمله به تأسیسات انرژی ما ثبت شده است. بنابراین یا دولت اوکراین دستور توقف نداده یا نیروهایش به‌صورت مستقل عمل می‌کنند.»
سفیر روسیه با اشاره به پیشنهاد آمریکا برای آتش‌بس فوری و بدون قید و شرط، تصریح کرد: «ما نمی‌خواهیم صرفاً به‌دلیل فشار رسانه‌ای یا خواست طرف‌های غربی، آتش‌بس را بپذیریم. ما اهداف حیاتی و امنیتی داریم که نه‌تنها باید در نظر گرفته شوند، بلکه باید در یک توافق نهایی گنجانده و اجرا شوند. ما خواهان یک چارچوب جامع برای توافق نهایی هستیم که هرگونه استفاده از زور را در منطقه متوقف کند.»
وی هشدار داد که تصور تسلیم روسیه با یک اشاره از سوی آمریکا «توهم» است و افزود: «این جنگ برای ما درباره بقا و حاکمیت ملی است. یا باید استقلال خود را حفظ کنیم یا تابع منافع غرب شویم.»
کلین همچنین گفت که تحولات اخیر و گفت‌وگوهای سیاسی با آمریکا آغاز شده، اما هنوز به مرحله توافق نرسیده‌اند. او خاطرنشان کرد: «اعتماد میان روسیه و غرب در پایین‌ترین سطح خود قرار دارد، اما گفت‌وگوها در جریان است. آمریکا متحد ما نیست، اما در حال کار بر اختلافات هستیم.»
سفیر روسیه درباره ادعای استقرار نیروهای ناتو در اوکراین نیز هشدار داد که «هرگونه حضور ناتو، چه در قالب پیمان و چه خارج از آن، برای روسیه غیرقابل‌قبول است» و هرگونه طرح صلح باید با رضایت و مشارکت مسکو طراحی شود.
وی در واکنش به گزارش وزارت دفاع انگلیس مبنی بر کشته شدن حدود 250 هزار سرباز روسی، گفت: «آمار واقعی فقط در اختیار ستاد کل ارتش ماست. عددی که شما می‌گویید، به‌هیچ‌وجه مبنای معتبری ندارد. اما درباره تلفات، بله ما نیز ناراحت هستیم. ولی هدف ما حفظ حاکمیت ملی است؛ یا باید استقلال خود را حفظ کنیم یا تابع منافع غرب شویم. این جنگ برای ما، جنگ بقاست.»
کلین در ادامه تأکید کرد که تحریم‌های غرب باعث تقویت داخلی روسیه شده‌اند و گفت: «اقتصاد ما حالا صنعتی‌تر شده و رشد تولید ناخالص داخلی به 4 درصد رسیده است.» وی افزود: «اقتصاد روسیه قوی است و می‌تواند سال‌ها این وضعیت را تحمل کند» دیپلمات ارشد روسیه در لندن همچنین ادعاهای مربوط به حضور نیروهای چینی یا کره‌شمالی در جنگ اوکراین را رد کرد و آنها را «ساخته‌ و پرداخته رسانه‌های غربی» خواند.
کلین در بخش دیگری از این مصاحبه، با انتقاد شدید از طرح جدید دولت انگلیس برای مقابله با آنچه «نفوذ خارجی» خوانده می‌شود و شامل روسیه نیز هست، آن را ابزاری برای محدود کردن تعاملات فرهنگی، علمی و انسانی دانست و تأکید کرد که این رویکرد یادآور فضای سرکوب‌گرانه دوران مک‌کارتیسم است.
گفتنی است، مک‌کارتیسم به دوره‌ای در دهه 1950 در آمریکا گفته می‌شود که طی آن، افراد زیادی به‌اتهام ارتباط با کمونیسم بدون مدارک کافی تحت تعقیب، سانسور یا اخراج قرار گرفتند. این اصطلاح اکنون برای اشاره به فضای سرکوب و بدبینی سیاسی به‌کار می‌رود
سفیر روسیه در ادامه مصاحبه، درباره طرح کشورهای غربی برای استقرار نیروی به‌اصطلاح صلح‌بان در اوکراین گفت: «از میان حدود 30 کشور شرکت‌کننده، فقط شش کشور برای اعزام نیرو اعلام آمادگی کرده‌اند و سه کشور از آن‌ها متعلق به حوزه بالتیک هستند که مجموعاً توان اعزام یک گردان بیشتر ندارند.» وی هشدار داد: «تشکیل چنین ائتلافی در عمل به‌معنای استقرار نیروهای ناتو در خاک اوکراین است؛ اقدامی که از نظر ما کاملاً غیرقابل‌قبول است.»
او در پاسخ به سئوال مجری برنامه درباره احتمال دیدار رؤسای جمهور روسیه و آمریکا، گفت: «این دیدار زمانی برگزار می‌شود که زمینه سیاسی فراهم باشد. چنین دیداری می‌تواند نقطه اوج روند صلح باشد و منجر به توافقی نهایی شود.»
کلین در پایان با اشاره به تجربه پنج ساله خود به‌عنوان سفیر روسیه در لندن، از کاهش تماس‌های مستقیم میان دو کشور ابراز تأسف کرد و گفت: «انگلیس فقط درباره روسیه صحبت می‌کند، نه با روسیه. این رویه با گذشته که ما تعامل گسترده‌تری داشتیم، بسیار متفاوت است.»
جنگ اوکراین که در اسفند 1400 با حمله نظامی روسیه آغاز شد، نتیجه بی‌توجهی غرب به نگرانی‌های امنیتی مسکو در مورد گسترش ناتو در شرق اروپا بود. روسیه پیش از آغاز درگیری‌ها بارها هشدار داده بود که ادامه توسعه ناتو به سمت مرزهایش، تهدیدی جدی برای امنیت ملی این کشور خواهد بود. اما این هشدارها مورد توجه قرار نگرفت و در نهایت، بحران اوکراین به جنگی گسترده تبدیل شد.
در هفته‌های اخیر، دولت انگلیس به‌عنوان یکی از حامیان اصلی کی‌یف، تلاش‌هایی را برای تشکیل ائتلافی موسوم به ائتلاف داوطلبان به‌منظور استقرار نیروی نظامی در اوکراین آغاز کرده است. این ابتکار که با واکنش منفی مسکو همراه شده، از سوی لندن به‌عنوان راهی برای تضمین صلح پس از توافق احتمالی معرفی می‌شود، اما کرملین آن را مقدمه‌ای برای حضور رسمی ناتو در خاک اوکراین تلقی می‌کند و شدیداً با آن مخالف است.
بازار

http://www.Yazd-Online.ir/fa/News/1580722/روسیه--از-اصل-آتش‌بس-در-اوکراین-حمایت-می‌کنیم
بستن   چاپ