پیام ویژه - ایرنا / قائممقام نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با تاکید بر اینکه ستاد اجرایی نمایشگاه موضوع حذف کتابفروشان از نمایشگاه را مجدد در شورای سیاستگذاری مورد بحث قرار داد، گفت: در نهایت تصمیم بر آن شد تا پس از نمایشگاه به مدت پنج روز، امکان فروش به صورت جداگانه فقط برای کتابفروشان مهیا و یارانهای جداگانه تا 10 میلیارد تومان برای آنها اختصاص داده شود.
به گزارش روابط عمومی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، ابراهیم حیدری با اشاره به اینکه با تدبیر شورای سیاستگذاری نمایشگاه کتاب، مشکل ناشران برای حضور در نمایشگاه کتاب تهران در قالب و فرمی تازه حل شد، عنوان کرد: در پی اعتراض تعدادی از کتابفروشان به این تصمیم، ستاد اجرایی نمایشگاه موضوع را مجدد در شورای سیاستگذاری مورد بحث قرار داد که اعضاء پس از تبادل نظر، مجدد بر رای قبلی خود اصرار داشتند؛ اما تاکید کردند که معاونت فرهنگی به اشکال دیگر از کتابفروشان در طول سال حمایت کند.
قائممقام نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران ادامه داد: برای رسیدن به شکلی کمخطر و ایدهآل که نهتنها عاری از تعارض منافع و بلکه موجب ثمربخشی و افزایش رضایتمندی همه دستاندرکاران و علاقهمندان کتاب نیز باشد، مقرر شد از بابت تجربیات گذشته و همفکری و تبادل نظر اقدامی صورت پذیرد که منافع ذینفعان تامین شود.
حیدری افزود: در نهایت تصمیم بر آن شد تا در امتداد نمایشگاه امسال از روز 28 اردیبهشت به مدت پنج روز، امکان فروش به صورت جداگانه فقط برای کتابفروشان مهیا شود و ضمن اختصاص یارانهای جداگانه تا 10 میلیارد تومان برای آنها، فرصت خرید برای کسانی که یارانه خود را در نمایشگاه کتاب مصرف نکردهاند نیز از کتابفروشان فراهم شود و در عین حال هزینه ارسال این کتابها نیز توسط موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران برای خریداران پرداخت شود، علاوه بر آن تصمیم گرفته شد که از کتابفروشان در طول سال در قالبهای مختلف طرحهای فصلی به شکل حضوری و مجازی، مناسبتهای مختلف، حمایت شود.
وی ادامه داد: این امر به طور قطع باعث مشکلاتی در روند اجرا برای مجری نمایشگاه میشود؛ ولی باتوجه به نگاه معاونت فرهنگی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در خصوص حمایت از همه صنوف نشر سعی میکنیم با استفاده از ظرفیتها و تواناییها این رویداد مهم را با کمترین مشکل برگزار کنیم تا بتوانیم خدمات خود را بهصورت گسترده به کلیه هموطنان خود در اقصینقاط کشور ارائه کنیم.
قائممقام نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران افزود: امید است این شکل مشارکت ذینفعان اصلی صنعت نشر موجب رضایتمندی هر دو گروه ناشران و کتابفروشان و بیش از آن، خشنودی علاقهمندان و خریداران کتاب را موجب شود و تجربه حاصل از آن در کنار همراهی و همفکری اصحاب نشر و فعالان اصلی صنعت نشر در نمایشگاه کتاب سالهای آینده به کار آید.
حیدری تاکید کرد: با توجه به اینکه حمایت از حلقههای مختلف نشر از جمله وظایف معاونت امور فرهنگی است در طول سالهای گذشته تلاش شده است به اشکال مختلف در دولتهای گذشته از صنوف مختلف نشر حمایت شود، یکی از این حلقهها کتابفروشیها است که نقش بهسزایی در ترویج کتابخوانی، رونق اقتصاد نشر دارد و به همین دلیل معاونت امور فرهنگی در قالبهای مختلف مانند طرحهای فصلی، بازار کتاب، حضور در نمایشگاه کتاب از این صنف حمایت میکند. اما یکی از اقداماتی که در دو سال اخیر در حمایت از این صنف اتفاق افتاده حضور کتابفروشیها در بخش نمایشگاه مجازی است که این حضور با اعتراض ناشران سراسر کشور مواجه شد و هم در شکل اجرای نمایشگاه مشکلاتی را به وجود آورده است که باعث اختلاف دیدگاههای متعدد در این موضوع شد.
وی در پایان گفت: با توجه به اختلاف دیدگاههای زیادی که بین صنوف مختلف نشر در خصوص حضور کتابفروشان در نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران وجود داشت، این موضوع در شورای سیاستگذاری سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران مطرح و پس از بحثوبررسی تصمیم گرفته شد که کتابفروشیها در نمایشگاه حضور نداشته باشند، ولی به اشکال مختلف از آنها در طول سال حمایت شود.
سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران از 17 تا 27 اردیبهشتماه 1404 با شعار «بخوانیم برای ایران» در محل مصلای امام خمینی (ره) برگزار خواهد شد.
بازار
![]()
http://www.Yazd-Online.ir/fa/News/1583891/اصرار-شورای-سیاستگذاری-نمایشگاه-به-حذف-کتابفروشان