پیام ویژه
هم پیمانی بین دستگاه ها برای زنان، اقدامی محوری و اصولی بوده است
شنبه 23 اسفند 1399 - 14:02:42
پیام ویژه - نشست مشترک مشاورین زنان و خانواده وزرا و دستگاه های اجرایی با معاون رییس جمهور به شکل مجازی برگزار شد.

نشست مشترک مشاورین زنان و خانواده وزرا و دستگاه های اجرایی با معاون رییس جمهور به شکل مجازی برگزار شد. معصومه ابتکار در این جلسه با بیان اینکه موضوع هم پیمانی بین دستگاه ها در زمینه عدالت جنسیتی و تحکیم خانواده از محوری ترین و اصولی ترین برنامه های معاونت و حاصل تلاش های جمعی بوده، افزود: تدوین و داشتن برنامه برای عدالت جنسیتی از راهبردهای دولت دوازدهم بوده که خوشبختانه به اجرا رسیده و در حال حاضر در 31 استان برای تحقق عدالت جنسیتی و تحکیم خانواده برنامه هایی داریم که در شورای برنامه ریزی استان ها به تصویب رسیده است.
وی گفت: تاکنون برای گزارش گیری از 9 استان به شکل حضوری و مجازی اقدام کرده ایم و این کار یعنی گرفتن گزارش و ثبت داده ها، از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است.
ابتکار تصریح کرد: باید حرکتمان بر اساس برنامه باشد و هدف گذاری و شاخص های مشخص داشته باشیم تا به سمت آنها حرکت کنیم و این حرکت قابل رصد و پایش باشد.
معاون رییس جمهور افزود: استمرار برنامه ها به خصوص موافقت نامه ها و تفاهم نامه های مشترک که هم راستا با برنامه های عدالت جنسیتی تدوین شده اند و به نتیجه رساندن آنهاتا پایان دولت دوازدهم مسئولیتی است که به عهده ما گذاشته شده و مکلف به انجام آن هستیم.
وی با تاکید بر اهمیت اطلاع رسانی موثر به مردم گفت: دولت دوازدهم با ناجوانمردانه ترین هجمه ها از داخل و خارج روبرو بوده تا فضایی ایجاد شود که اصلا نشود راجع به دستاوردها و پیشرفت ها صحبت کرد و دستگاههای دولتی باید خودشان همت کنند و این فضا را از طریق اطلاع رسانی صحیح و گفتگو با مردم تغییر دهند.
ابتکار با اشاره به لایحه حفظ کرامت و حمایت از زنان در برابر خشونت گفت: این مطالبه زنان جامعه ما بوده و موضوع مورد تاکید مقام معظم رهبری و رییس جمهور محترم است و اکنون پس از 3 سال کار برروی آن، این لایحه در دولت تصویب شده و مورد حمایت قوه قضاییه قرار گرفته که اتفاقی بسیار مهم و پاسخ به مطالبات و نیازهای واقعی زنان است.
معاون رییس جمهور ضمن تاکید بر لزوم یک برنامه ریزی ویژه و هدفمند برای زنان سرپرست خانوار گفت: اگر زنان تاب آوری لازم در برابر مشکلات را پیدا کنند می توانند جامعه را نسبت به آن آسیب مصونیت ببخشند و برای همین است که طرح های ارتقاء تاب آوری اجتماعی را با همکاری دستگاه ها و استان ها تاکنون در 1150 نقطه کشور به اجرا درآورده ایم.
وی با اشاره به برگزاری کنگره "لشکر فرشتگان" که با همکاری معاونت امور زنان و خانواده و بنیاد شهید و با هدف پاسداشت 17000 زن شهید، جانباز و آزاده ایران در استان های مختلف برگزار می شود، گفت این کاری بسیار ارزشمند، انسانی و خیرخواهانه است که همه باید در آن مشارکت داشته باشیم و برای معرفی این الگوهای ایثار و از خودگذشتگی به مردم کشورمان تلاش کنیم.
در این جلسه زهرا جواهریان معاون برنامه ریزی و هماهنگی معاونت گفت: رونمایی از کتاب برنامه های عملیاتی حوزه زنان و خانواده در سالروز ولادت حضرت زهرا (س) توسط )قاپ محترم ریاست جمهوری انجام شد که تمام برنامه های اجرا شده دستگاه ها در سال 99 و برنامه هایی که قرار است در سال 1400 عملیاتی شود، در این کتاب درج شده است.
وی با بیان اینکه گزارش گیری از سامانه رصد و پایش نیز در هفته بزرگداشت مقام زن توسط رییس جمهور رونمایی شد، افزود: در این سامانه شاخص های عدالت جنسیتی، ساختار تشکیلات دستگاه ها و وضعیت زنان و خانواده 31 استان کشور به همراه شاخص های آن قرار دارد و در نهایت پس از بارگذاری تمام اطلاعات، ارزیابی و پایش آنها توسط معاونت زنان و خانواده انجام می شود.
جواهریان در بخش دیگری از سخنان خود از سامانه مدیران زن سخن گفت و افزود:طی 3 و نیم سال گذشته 8000 انتصاب جدید مدیران زن داشته ایم و این رشد خوب، قابل تقدیر است، ضمن اینکه این انتصابات در سطح مدیران عالی از 17 به 96 رسیده که کافی نیست و تلاش می کنیم تا پایان دولت به 30% مد نظر رییس جمهور برسیم.
وی با اشاره به موافقت نامه ها، تفاهم نامه ها و همکاری های صورت گرفته با دستگاه های اجرایی گفت: طی 3 و نیم سال اخیر 225 همکاری با دستگاه ها داشته ایم و 61 دستگاه دولتی با ما کار کرده اند. 174 تفاهم نامه داشته ایم که 150 تفاهم نامه با سازمان های مردم نهاد و 49 موافقت نامه با اکثر دستگاه های اجرایی داشته ایم.
سوسن باستانی معاون بررسی های راهبردی معاونت نیز در این جلسه گفت: شاخص های خانواده در 10 محور و با 45 مولفه به تصویب رسیده و ابلاغ شده که بر مبنای آن از دستگاه ها خواسته شده سیاست های خانواده محور خود را اعلام کنند.
وی پیگیری مصوبات ستاد ملی زن و خانواده در زمینه آموزش های قبل، حین و بعد از ازدواج، پیگیری طرح گفتگوی ملی خانواده و طرح گفتگوی بین نسلی را از دیگر اقدامات حوزه تحت مدیریت خود برشمرد.
حمایت از طرح های پژوهشی، طرح های مشترک معاونت با وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ، جهاد دانشگاهی و سازمان های مردم نهاد جهت توانمند سازی زنان سرپرست خانوار و پیگیری مقابله با کودک همسری در شورای فقهی و حقوقی از جمله سایر اقدامات انجام شده بود که توسط باستانی مورد اشاره قرار گرفت.
طیبه سیاوشی مشاور عالی معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده نیز در این نشست مجازی به پیگیری پروژه ایجاد خانه های امن جهت کمک به زنان آسیب دیده اشاره کرد و افزود: برای اجرایی شدن این طرح قراردادی با یکی از موسسات توانمندسازی زنان در استان تهران منعقد کرده ایم و تلاش می کنیم تا با کمک سازمان بهزیستی این مراکز حداقل در 10 استان راه اندازی شود.
سیاوشی همچنین از انعقاد تفاهم نامه با معاونت علمی و فناوری و وزارت ارتباطات با هدف بازاریابی و فروش محصولات زنان کارآفرین از طریق دسترسی به درگاه های فروش مجازی و نیز توان افزایی زنان جهت ورود به این بازارها از طریق برگزاری جلسات وبیناری سخن گفت.
فریبا ابتهاج مشاور رسانه ای معاونت نیز در این جلسه با اشاره به راه اندازی پویش زنان نسل تحریم با هدف مقابله با تحریم های ظالمانه امریکا گفت: تا کنون 8 دوره انتخاب زنان کارآفرین برتر با آراء مردمی را برگزار کرده ایم که ماحصل آن انتخاب 160 زن کارآفرین شهری و روستایی بوده و امیدواریم تا پایان دولت دوازدهم دو دوره دیگر آن را هم برگزار کنیم و تعداد این منتخبین به 200 نفر برسد.
در بخش دیگری از این جلسه مولود شیوا مشاور زنان و خانواده وزارت نیرو با بیان اینکه طرح توان افزایی زنان در وزارت نیرو به اجرا درآمده، اظهار داشت: تا کنون 720 نفر از کارشناسان و مدیران زن این وزارتخانه در سراسر کشور تحت آموزش های مدیریتی قرار گرفته اند.
وی گفت: در بخش مدیران ارشد زن در وزارت نیرو در حال حاضر 45 عضو هیئت مدیره زن داریم که این تعداد در سال 96 فقط 4 نفر بود.
الهام خلف عادلی مشاور زنان و خانواده سازمان انتقال خون در این جلسه گفت: باید پویش ها برای استمرار و افزایش مشارکت اجتماعی بانوان در امر اهداء خون فعال شوند و این فرهنگ در میان بانوان نهادینه شود.
وی تصریح کرد: در سال جاری شاخص اهداء خون بانوان کشور شاهد افزایش بوده است.
وحیده نگین مشاور زنان و خانواده وزارت نیرو نیز در این نشست از افزایش دو برابری مدیران زن در این وزارتخانه سخن گفت و افزود: با هدف تسهیل پیگیری مطالبات زنان در این وزارتخانه، انجمن زنان شاغل را تشکیل داده ایم.

http://www.Yazd-Online.ir/fa/News/606320/هم-پیمانی-بین-دستگاه-ها-برای-زنان،-اقدامی-محوری-و-اصولی-بوده-است
بستن   چاپ