پیام ویژه

آخرين مطالب

سرمقاله شرق/ مثل دیگران هستیم یادداشت

سرمقاله شرق/ مثل دیگران هستیم
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - شرق / « مثل دیگران هستیم » عنوان سرمقاله روزنامه شرق به قلم سیدمصطفی هاشمی‌طبا است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
یک بار دیگر فاجعه تکراری مسافرت به شمال کشور که هر سال در بین‌التعطیل‌ها و تعطیلات مراسم مختلف تکرار می‌شود، این بار در ایام سوگواری‌های پایان صفر اتفاق افتاد. شاید که دولت می‌خواهد در ایام سوگواری مردمی را که به شمال می‌روند متألم و متأسف کند تا جریمه مسافرت در ایام سوگواری را بپردازند. راه‌بندان‌های متمادی، حرکت از شانه خاکی، صف‌های طویل برای بنزین، بنزین‌نداشتن برخی جایگاه‌ها، نبودن دستشویی عمومی، رستوران‌های پرازدحام و اغلب کثیف، تعمیرگاه‌های بی‌حوصله، انبوه زباله در همه‌جا، رعایت‌نکردن مقررات و شیوع پرخاشگری، بی‌بندوباری برخی افراد از همه نوع حاصل تدبیر دولت‌های گذشته درباره این نوع مسافرت‌ها و احتمالا تدبیر نداشتن دولت چهاردهم به خاطر ضیق وقت است؛ هرچند بعید است این دولت بتواند در این زمینه تدبیری بیندیشد، چون احتمالا خواهند گفت اتوبان تهران-شمال تکمیل می‌شود و مسئله حل خواهد شد و صد البته باید بدانند نه اتوبان تکمیل می‌شود و نه با تکمیل آن این مسائل حل خواهد شد. همه این اتومبیل‌ها چه در حرکت‌های سریع یا بسیار کند، یا در توقف‌ها و راه‌بندان‌ها یا در صف تهیه بنزین یا در تفحص برای پیدا‌کردن جای پارک مشغول سوزاندن بنزین هستند و دولت ‌(بخوانید دولت‌ها) در کوشش برای تولید بنزین حتی با کیفیت پایین و واردات آن هستند، به طوری که امسال قرار است شش میلیارد دلار بنزین وارد شود. ما برای آنکه شش میلیارد دلار پول خود را از کره جنوبی بگیریم، چه ناراحتی‌هایی را متحمل شدیم، آخر هم نفهمیدیم این پول که بیش از یک میلیارد دلار آن هزینه نگهداری از آن شده است، چه بلایی بر سرش آمد و چه شد. حال خیلی راحت شش میلیارد دلار بنزین وارد می‌کنیم.حقیقت آن است که دولتمردان ما نه ارزش دلار را می‌فهمند، نه حقیقت را به مردم می‌گویند. روزانه چند میلیون لیتر بنزین از ایران به صورت قاچاق صادر می‌شود؛ کالایی که تولید آن انحصارا در اختیار معاونت پخش و پالایش وزارت نفت است. شیوه‌های قاچاق متراکم آن گاهی از صداوسیمای ملی پخش شده است و هیچ‌کس نیست بگوید این حجم از بنزین چگونه به قاچاقچیان داده می‌شود. مگر می‌توان از پمپ بنزین‌ها با کارت‌های بنزین این حجم را تأمین کرد. به یقین وزارت نفت از محل تأمین این حجم بنزین قاچاق آگاه است اما به مردم نمی‌گوید. زیرا مصلحت نیست و چنین است که مصلحت‌ها حقیقت‌ها را ذبح کرده‌اند. آقای دکتر پزشکیان هم که قرار است صادقانه با مردم روبه‌رو شود و حقیقت‌ها را بگوید، نخواهد گفت؛ البته بخشی از حقایق را خواهد گفت اما بخش‌های بسیاری را که مردم نباید بدانند، نخواهد گفت و البته در آن بخش از بیان صادق است. این چه سیاستی است که کارخانجات ما برای تولید ارز ندارند ولی هرکس که اتومبیل دارد، هر مقدار که بخواهد می‌تواند بنزین مصرف کند. این چه عدالتی است که عموم مردم بدون اتومبیل، فاقد اتوبوس شهری هستند و در مترو و اتوبوس مثل خرما به هم چسبیده‌اند ولی یک نفر با یک اتومبیل دو هزار کیلویی هر‌چه بخواهد بنزین می‌تواند مصرف کند و به خاطر جابه‌جایی وزن 80 کیلویی، دو هزار کیلو اتومبیل را جابه‌جا کند. می‌گویند اگر سهمیه‌بندی شود، فساد رخ می‌دهد. آری ممکن است فسادهای جزئی رخ دهد، در‌حالی‌که در شرایط فعلی فساد انبوه رخ می‌دهد. فساد انبوه را قبول داریم ولی از فساد جزئی می‌هراسیم. اما فساد انبوه و کلان کدام هستند.
1- ضایع‌کردن شش میلیارد دلار در‌حالی‌که می‌توان صرف ناوگان عمومی کرد.

2- عدم صادرات بنزین در‌حالی‌که می‌توان با ارز حاصل از صادرات به بهبود ترابری کمک کرد.
3- جلوگیری از قاچاق بنزین و قطع دست واسطه‌های قاچاق
4- آلوده‌شدن هوای شهرها
5- اتلاف میلیاردها ساعت وقت مردم
6- مصرف روغن، لاستیک و قطعات یدکی و افزایش تصادفات
اقتصاد‌دانان و دولتمردان خواهند گفت کدام کشور سیستم سهمیه‌بندی دارد؟
می‌گوییم کدام کشور 40 سال فضای جنگ با آمریکا دارد؟ کدام کشور مورد تحریم آمریکا و اروپاست؟ کدام کشور با شبکه بانکی دنیا بیگانه است، کدام کشور به جبهه مقاومت و مبارزه با اسرائیل و امپریالیسم کمک می‌کند، کدام کشور مرزهایش باز است و بر آن کنترل ندارد، در کدام کشور حجم پول در دست مردم مانند ایران است، کدام کشور با قیمت یک لیتر بنزین آن از سوپرمارکت چیزی نمی‌توان خرید؟ کدام کشور اتومبیل‌های فرسوده را از بازار خارج نمی‌کند، کدام کشور سالانه یک میلیون اتومبیل پرمصرف به بازار عرضه می‌کند.
 کدام کشور سالانه 20 هزار مقتول و 300 هزار مجروح تصادفات دارد. آری آنچه خوبان همه دارند، ایران تنها دارد. اگر همه چیزمان مثل دیگران شد، مصرف بنزین‌مان هم مثل دیگران می‌شود؛ والا در ایران هیچ راهی جز سهمیه‌بندی و پایبندی به آن وجود نخواهد داشت. دولت توجه کند که با افزایش قیمت بنزین علاوه بر آنکه مصرف پایین نخواهد آمد، اولا تورم جدیدی اضافه خواهد شد و ثانیا مسائل اجتماعی جدیدی بروز خواهد کرد. پوست خربزه‌ای است به زیر پای دولت. امروز در همه ابعاد چاره‌ای جز صرفه‌جویی و جلوگیری از اسراف نداریم.‌ما نیاز به اقتصاد ریاضتی داریم. دست از وعده و وعید بردارید. ما کشور در حال جنگ هستیم. چرا نمی‌خواهید تبعات آن را مردم بدانند. اگر دولت رفاه هستید، تسلیم جریان بین‌المللی بشوید. 40 سال تجربه کافی نیست؟ هم سرزمین ایران دارد از بین می‌رود و هم مردم منتظر رفاه بیشتر و رفع مشکلات هستند. اگر صادق هستید حقیقت‌ها را به مردم بگویید.

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1517274/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

لو رفتن شبکه مالی حزب‌الله نتیجه اجرای FATF توسط لبنان

افزایش تورم تولید خدمات در مقایسه با سال قبل

آنر مجیک 7 پرو و مجیک 7 لایت در اروپا عرضه شدند

دادستان لاهه خواستار مخالفت با اقدام تل‌آویو برای رد حکم بازداشت نتانیاهو شد

عدم همکاری بانک‌ها متقاضیان نهضت ملی مسکن را مجبور به افزایش آورده کرد

رئیس سازمان امور اراضی‏ کشور: ارائه تسهیلات ویژه به سرمایه‌گذاران انرژی‌های تجدیدپذیر

ارزیابی رسانه‌های خارجی از مصاحبه پزشکیان با ان‌بی‌سی

زلنسکی به لهستان رفت

کاهش 550 هزارتومانی نرخ سکه

سرمقاله فرهیختگان/ آقای بایدن! ساعت خواب

جزئیات سفر پزشکیان به تاجیکستان از زبان عراقچی

وزیر بهداشت: ویروس چینی به ایران نیامده است

اولین پرواز برنامه‌ای هواپیمای ایرباس بعد از انجام تعمیرات سنگین

بازی تتریس وارد یک فایل PDF شد و حالا می‌توانید آن را روی مرورگر اجرا کنید

رایزنی بن فرحان با همتایان روس و سنگاپوری

قابلیت جدید ChatGPT می‌تواند کارهای شما را یادآوری کند

وزیر تندروی نتانیاهو کوتاه آمد؛ اعلام آمادگی مشروط برای توافق ‌آتش‌بس در غزه

جلسه هم افزائی مدیر کل بنیاد سمنان با سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری در مورد مسائل و مشکلات حوزه ایثارگری

افشای راز استخوان‌های انسان در کارواش

واکنش وزیر علوم به انتخاب طیب‌نیا به عنوان ریاست دانشگاه تهران

هواشناسی: موج هوای سرد هفته آینده بی‌سابقه نیست

آخرین خبر در خصوص تبدیل وضعیت ایثارگران

جبلی: شایعه دستگیری‌ام در ماجرای استخراج رمزارز دروغ است/ویدیو

ماجرای اشتیاق ترامپ برای تصاحب گرینلند

سرمقاله صبح نو/ حقیقت مقاومت

فرار دختر 15 ساله با عشقش در شب خواستگاری

کاظمی: شورای انقلاب فرهنگی هر تصمیمی درباره تاثیر قطعی معدل بگیرد برای ما لازم الاجراست

قتل یک جوان ایرانی به دست مهاجران خارجی

موج جدید هک و سرقت رمزارزی

صحنه‌هایی از عملیات گروهان‌های قدس در شرق غزه

پرواز پهپادهای آمریکایی بر فراز جنوب لبنان

ارتش روسیه منطقه «اوکراینکا» در شرق اوکراین را تصرف کرد

مشاهده 3 قلاده یوزپلنگ آسیایی در توران

آمار وحشتناک از پوسیدگی دندان در ایران

برنامه‌های هفته هوای پاک اعلام شد

برنج ایرانی گران شد

وزیر ارتباطات: آمار کاربران استارلینک در ایران گمانه‌زنی است

سرمقاله وطن امروز/ جهش تعداد تلفات اسرائیل در نوار غزه

بایدن، قهرمان طبقه کارگر یا رئیس‌جمهور فراموش‌شده؟

اردوغان: همه کشورها از سوریه دست بردارند، فقط ترکیه کفایت می‌کند!

سخنگوی کمیسیون تلفیق مجلس: آتش زدن برجام دلار 7 هزار تومانی را 80 هزار تومان کرد

بلایی که آلودگی هوا بر سر مغزمان می‌آورد

سکه‌های قاچاق شده از ایران در حراج نیویورک فروخته شد

برنامه‌های دولت در حوزه مهاجرت معکوس

وزیر جهاد کشاورزی: قیمت‌گذاری میوه بر عهده بازار است

اخاذی پسر 13 ساله از دانش‌آموزان در شبکه شاد

قیمت برنج ایرانی 30 درصد افزایش یافت

گوشی تاشو نوبیا فلیپ 2 معرفی شد

رژه سگ‌های ربات در ارتش هند

کلاهبرداری‌های جدید در بازار ریجستری گوشی‌های موبایل