پیام ویژه

آخرين مطالب

از لایحه مشاغل حساس تا هجمه اخیر به ظریف یادداشت

از لایحه مشاغل حساس تا هجمه اخیر به ظریف
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - آرمان ملی /متن پیش رو در آرمان ملی منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
یاسمین طالقانی| هجمه تندروها به ظریف پایانی ندارد. پیش از آن هم همگان در جریان بودند که حضور دختر لاریجانی در خارج کشور چه دردسرهایی برای او پدید آورد. حالا رئیس‌جمهور درصدد رفع مشکل است.
 هیات‌دولت اخیرا با لایحه پیشنهادی معاونت حقوقی رئیس‌جمهور برای اصلاح قانون نحوه انتخاب اشخاص در مشاغل حساس موافقت کرد و آن را به‌تصویب رساند. بر اساس لایحه پیشنهادی معاونت حقوقی دولت چهاردهم قید «فرزند و همسر» حذف شده و فقط فرد مورد نظر برای تصدی مناصب مهم، نباید دارای تابعیت مضاعف باشد. بنابراین قید همسر و فرزندان به خود شخص فروکاسته شده است. چند روز پیش مسعود پزشکیان رئیس‌جمهوری با انتشار نامه شماره 102554 مورخ 1403/07/10 خطاب به محمدباقر قالیباف رئیس‌ مجلس شورای اسلامی، لایحه اصلاح قانون نحوه انتصاب اشخاص در مشاغل حساس را برای انجام تشریفات قانونی به مجلس شورای اسلامی ارسال کرد. در بخشی از این نامه آمده است: «ماده واحده – بند (الف) ماده (2) قانون نحوه انتصاب اشخاص در مشاغل حساس مصوب 1401/07/10 به شرح ذیل اصلاح می‌گردد: الف – کسانی که تابعیت مضاعف دارند. برای اینکه بدانیم ماجرای اصلاحیه چیست کافیست نگاهی به بند (الف) ماده 2 فعلی این قانون بیندازیم. در این ماده آمده است: «ماده 2 قانون نحوه انتصاب اشخاص در مشاغل حساس: انتصاب اشخاص ذیل در مشاغل و پست‌های حساس ممنوع است: الف- کسانی که خود، فرزندان یا همسر ایشان تابعیت مضاعف دارند.» مجلس یازدهم در مهر ماه سال 1401 طرح به کارگیری اشخاص در مشاغل حساس را تصویب و شورای نگهبان نیز آن را تایید کرد. رئیس وقت دولت هم دست‌به‌دست مجلس اصولگرای یازدهم داد و با فاصله کمی از تصویب و تایید قانون، آن را برای اجرا به قوه قضائیه، وزارت اطلاعات، سازمان اداری و استخدامی کشور و وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح ابلاغ کرد. آیین‌نامه اجرایی‌اش قانون هم «19 اردیبهشت» سال جاری، از سوی «محمد مخبر» معاون اول رئیس‌جمهور وقت، به دستگاه‌های مربوطه ابلاغ شد. قانونی که از اساس با چند ماده تبصره نگارش و تصویب شده بود اما جان کلام آن تنها در یک تبصره بود: «کسانی که خود، فرزندان یا همسر ایشان تابعیت مضاعف دارند» نباید در مشاغل حساس به کار گرفته شوند.
ظریف محور نامه پزشکیان؟
بسیاری از نمایندگان مجلس و منتقدان آن را حرکتی در جهت استمرار حضور ظریف و قانونی‌ جلوه‌دادن انتصاب وی تلقی می‌کنند و این مسئله موجب شد تا نمایندگان مجلس شورای اسلامی از تریبون علنی خطاب به رئیس‌جمهور در راستای پایبندی به اجرای قانون تذکر دهند. به عنوان مثال در جلسه علنی 15 مهرماه 1403 علیرضا سلیمی ،نماینده تهران در تذکری گفت: «شنیده شده است که دولت قصد دارد لایحه‌ای یک فوریتی به مجلس ارائه دهد آن هم برای رفع مشکل یک نفر در مجلس؛ این در حالی است که قانون انتصابات در مشاغل حساس وجود دارد و از سوی دیگر نیز اینکه در ابتدا فردی منصوب شود سپس قانون را تغییر دهید حتما با حفظ ‌شأن مجلس مغایرت دارد و این موضوع تلویحا نشانگر آن است که اقدام آقایان در دولت برای انتصاب یک فرد اقدامی غیرقانونی است و به همین خاطر نیاز دیدند تا قانون را تغییر دهند. محمدباقر قالیباف نیز در پاسخ به تذکر وی گفت: «حتماً برای یک نفر قانونگذاری نمی‌شود بلکه بحث کلی درباره تابعیت قهری مطرح است که مجلس و دولت باید آن را بحث و دنبال کنند. فعلاً آنچه باید اجرا شود قوانین فعلی است.»
مجلس کوتاه بیا نیست
مجلس اما با نظر دولت موافق نیست به عنوان نمونه فاطمه محمدبیگی، نایب‌رئیس اول کمیسیون بهداشت و درمان و رئیس فراکسیون زنان مجلس به ایسکانیوز گفت: لایحه اصلاح قانون انتصابات در مشاغل خاص که در هیات دولت به تصویب رسیده است جای اشکال فراوان دارد زیرا نظام جمهوری اسلامی ایران بر اساس قانون اساسی که ملت ایران به آن رای داده‌اند، بنا شده است و پایه‌های مستحکمی دارد و تداوم این نظام همراه با به‌کارگیری جریان مومن انقلابی امکان‌پذیر است. در بسیاری از کشورهای دیگر نیز برای انتصاب افراد در مشاغل حساس بسیار سختگیری می‌شود و شرایط مختلف اجتماعی، سیاسی و حرفه‌ای را در نظر می‌گیرند. محمدبیگی افزود: با توجه به اینکه حضرت آقا اخیر در زمینه بحث نفوذ تذکر دادند به نظر می‌رسد که نباید نسبت به درگاه‌های نفوذ بی‌توجه باشیم. برخی ترورها و اقدامات ضد امنیتی که سال‌های اخیرا در کشور اتفاق افتاده و آرامش و امنیت مردم را تحت الشعاع قرار داده است ناشی از نفوذ است. احمد راستینه، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس هم به ایسکانیوز گفت: یکی از وظایف مجلس نظارت بر اجرای قوانین است. در ماده 2 قانون نحوه انتصاب اشخاص در مشاغل حساس، شرایطی را تعریف کرده‌ایم که اگر فردی خود یا خانواده وی دارای تابعیت مضاعف باشند نمی‌تواند مشاغل حساس را برعهده بگیرند. بر اساس گزارش مراکز ذی‌ربط آقای ظریف نیز مصداق این ماده است و شرایط انتصاب در این جایگاه را ندارد. احمد راستینه، وی گفت: یکی از وظایف مجلس نظارت بر اجرای قوانین است. نماینده شهرکرد افزود: در ماده 234 تاکید شده اگر ترک فعلی از سوی مجریان قانون اتفاق بیفتد، نمایندگان مجلس وظیفه دارند، گزارش ترک فعل دستگاه‌ها و عدم اجرای قانون از سوی آن‌ها را به صحن بیاورند و مراحل قانونی آن طی شود. انتظار ما این است که آقای پزشکیان که شعار وفاق ملی دادند به صورت جدی نسبت به اجرای قانون پایبند باشند. ما نیز در کسوت نمایندگان مردم تا اجرای کامل قانون، موضوع را پیگیری خواهیم کرد. این نماینده مجلس با بیان اینکه قانون مذکور در پایان مجلس یازدهم تصویب شد، افزود: طبیعتا دولت جدید برای انتصاب‌های حساس شامل این قانون می‌شود و وظیفه داریم از زمانی‌که دولت انتصاب‌های حساس را شروع کرده بر آن نظارت کنیم. انتصاب‌های حساس نیز تعریف دارد و تعریف آن در قانون آمده است.

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1523448/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تناقض آماری مسئولان از تعداد فوتی‌های سقوط اتوبوس به دره

مدیر گروه مسکن و شهرسازی مجلس: پاشنه آشیل طرح های مسکن ما تامین مالی است

مدیرعامل پیشین اینتل باید حقوق 207 میلیون دلاری‌اش را پس دهد

سازمان ملل: تمامی راه‌ها در غزه به مرگ منتهی می‌شوند

دیدار مهندس اوحدی با مادر شهیدان باقری زند

کشف 31 هزار لیتر سوخت قاچاق با بارنامه جعلی

صدور مجوز استخدام 24000 نیروی جدید در وزارت بهداشت تا هفته آینده

انگشتر شهید سید حسن نصرالله فروخته شد

تمدید مهلت ثبت نام در آزمون جذب اختصاصی تصدی منصب قضا سال 1403

نرخ سکه و دلار کاهشی شد؛ ساز مخالف طلا با رنگ سرخ بازار

دنیای سیاه؛ گزارشی درباره یک فاجعه پزشکی

روایت فایننشال‌تایمز از هشدار عربستان درباره عامل حمله به ماگدبورگ به برلین

السودانی: در حال ارزیابی اوضاع سوریه هستیم

آتش‌سوزی تلویزیون شهری میدان قدس تهران

ماجرای تزریق آب مقطر به جای داروی شیمی درمانی در یک بیمارستان

احتمال ادغام غول‌های خودروسازی ژاپن برای مقابله با چین

ادریس البا به ساخت لایو اکشن سایبرپانک با همکاری کیانو ریوز تمایل نشان داد

مسیریابی در سوریه جدید

رای‌الیوم: الجولانی دستور اختصاص تیمی برای حفاظت از حرم حضرت زینب (س) را داد

ارتش رژیم صهیونیستی: از شکست روز شنبه درس گرفتیم

هزینه 600 میلیونی بستری بیمار سوختگی در ایران!

2.3 میلیارد دلار سرقت از بازار رمزارز در سال 2024

اینتل ظاهراً برنامه توسعه معماری X86S برای نسل بعدی پردازنده‌ها را کنار گذاشته است

حمله پهپادی ترکیه به حسکه سوریه

مرخصی 5 روزه 5 هزار زندانی به مناسبت میلاد حضرت فاطمه

آخرین آمار حجم معاملات سامانه ارز تجاری مرکز مبادله ایران

برخورد جناحی با یک رفتار انسانی

نخست‌ وزیر فنلاند: مرزهای مشترک با روسیه بسته است

کاخ سفید: پاکستان با موشک‌های دوربرد می‌تواند آمریکا را هدف قرار دهد

راز قتل دلارفروش سیار فاش شد

اغفال دختر جوان توسط مرد میانسال؛ دستگیری مرد هوسران در خانه مجردی

گوگل برای جلوگیری از فروش کروم راهکارهایی به دادگاه پیشنهاد کرد

انتقاد زیدآبادی از سوپرانقلابی‌های بحران‌زی؛ دنبال بی‌حیثیت‌سازی رئیس‌جمهور هستند

چرا ارتباط ایران با افکار عمومی جهان اسلام و منطقه ضعیف است؟

انتقاد چین به گزارش پنتاگون در مورد توانمندی نظامی پکن

ارتش اسرائیل: پدافند هوایی ما مستحکم نیست

شکایت زن از هوویش: این زن کتکم می‌زند

نمره خیلی خوب زاکانی  به خودش!

روزنامه اصولگرا مطرح کرد: کدام هسته سخت؟

حمله پهپادی رژیم صهیونیستی به حومه دمشق

کشف 50 کیلوگرم تریاک در مرز زابل

آموزش‌و‌پرورش: معدل 10 دانش‌آموزان بحران نیست!

کاهش پیش‌بینی رشد اقتصادی فرانسه برای سال 2025

افسر باسابقه اطلاعاتی ایالات متحده: اسرائیل کودکان را زنده می‌سوزاند

وزیر خارجه جدید سوریه کیست؟

بریز و بپاش میلیاردی متهمان در یک پرونده کثیرالشاکی

ادامه روند کاهشی قیمت طلا و ارز

منبع انتشار عکس گلکسی S25 پلاس احتمالاً از سامسونگ اخراج شده است

پاکستان: توسعه توان نظامی بازدارندگی حق ماست

بیانیه دولت جدید سوریه درباره دیدار هیئت آمریکایی با الجولانی