پیام ویژه

آخرين مطالب

صیانت از سرمایه ملی با پلاک سوم وزارت نفت

صیانت از  سرمایه ملی با پلاک سوم
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - پلاک سوم عنوان طرحی است که به‌زودی از سوی پلیس راهنمایی ‌و رانندگی فراجا (راهور) اجرایی می‌شود. تکالیف قانونی لحاظ‌شده در طرح مورد اشاره، این‌گونه است که می‌تواند سهم قابل توجهی در سنجش و ارزیابی مقدار مصرف سوخت خودروهای درون و برون‌شهری ایفا کند.

به گزارش شانا، پلاک سوم یکی از بی‌شمار راهکارهای کارا به‌منظور بهینه‌سازی و اصلاح الگوی مصرف به‌شمار می‌آید که در حین امکان‌پذیری دسترسی به اطلاعات آن از سوی پلیس راهور، می‌تواند سهم بسزایی در روند کاهشی مقدار مصرف فرآورده‌های نفتی به خود اختصاص دهد. در این بین اما شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران به‌عنوان دستگاه ذی‌نفع، امیدوار است در سایه تعامل و همکاری با پلیس راهور برای پیاده‌سازی طرح پلاک سوم، از فرصت پیش‌آمده برای حفظ و صیانت از سرمایه ملی نهایت بهره را ببرد و گام‌های اثربخشی در مسیر رفع ناترازی تولید و مصرف فرآورده‌های نفتی بردارد.
شدت مصرف انرژی در کشور به اذعان بیشتر دست‌اندکاران و مسئولان دستگاه‌های اجرایی تا مرز هشدار فاصله‌ای ندارد. این عقبه سهمگین مقدار بالای مصرف، به‌خصوص در فرآورده‌هایی چون بنزین و گازوئیل در بخش حمل‌ونقل، صنایع و نیروگاه‌ها چنان نمود عینی دارد که مسئولان و مدیران نفتی درصددند از هر روزنه‌ای برای فروکش کردن این شدت و حدت استفاده کنند. بی‌شک اعمال سیاست‌های اصلاح الگوی مصرف و متعاقب آن، طرح‌های بهینه‌سازی مادامی‌که با قابلیت اجرا همگام شود، به‌طور قطع راهگشاست و خلاصی از هدررفت انرژی محتمل خواهد بود.
سال 1384 طرحی با عنوان پلاک سوم (پلاک الکترونیکی) مطرح شد که بر اساس تکالیف قانونی، پلیس راهور را ملزم کرد علاوه بر پلاک‌های نصب‌شده روی خودروها، پلاک سومی هم در نظر گرفته شود تا بر اساس آن، هویت اصلی مالک و خودرو به‌طور کامل محرز شود اما درباره اینکه طرح پلاک سوم، چگونه بر مقدار و نحوه شدت مصرف انرژی تأثیرگذار است، باید گفت بنا بر اظهارات مسئولان حوزه پخش فرآورده‌های نفتی ایران، با پیاده‌سازی این طرح، فردی که سوخت‌گیری می‌کند، قابل شناسایی است، بنابراین مشخصات خودرو با کارت آن تطبیق داده شده و از این طریق سنجش پیمایش نیز انجام می‌شود. در اصل طرح پلاک سوم، راهکاری است که تأمین سوخت و امنیت انرژی را به همراه دارد.
وقفه‌ 17 ساله
مدیریت سامانه هوشمند سوخت شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران، برای عبور از چالش میزان مصرف فرآورده‌های نفتی، پیاده‌سازی طرح‌های بهینه‌سازی مصرف سوخت را در صدر برنامه‌های کاری خود گنجانده تا از طرق مختلف، مصرف مدیریت شود. یکی از بی‌شمار طرح‌ها، پلاک سوم با وقفه‌ای 17 ساله است که بنا بر آخرین شنیده‌ها، به‌زودی اجرایی می‌شود.
پلاک سوم، طرحی است که از مزایای بسیاری برخوردار بوده و همه دستگاه‌ها و سازمان‌های ذی‌نفع درصدد اجرای آن هستند. در واقع، پلاک سوم حاوی تراشه‌ای است که در شیشه جلوی خودرو و درست زیر آینه نصب و تمامی اطلاعات مربوط به خودرو در آن گنجانده می‌شود. اطلاعات موجود روی این تراشه در اختیار پلیس راهور قرار دارد تا مأموران این نهاد انتظامی، بتوانند با نرم‌افزارهایی که در اختیار دارند، این اطلاعات را بخوانند و به هویت اصلی مالک و خودرو پی ببرند. ناگفته نماند برای اجرای این طرح، الزام‌های قانونی وجود دارد که به‌عهده پلیس راهنمایی ‌و رانندگی فراجا (راهور) قرار داده شده تا بر اساس آن، خودروها ملزم به نصب این تجهیز روی وسیله نقلیه خود باشند.
گام‌های عملی برای مدیریت مصرف
پرسشی که در این زمینه مطرح است، به چگونگی کاربرد این طرح برای کنترل مقدار مصرف سوخت خودروها باز می‌گردد. در پاسخ می‌توان اشاره کرد تراشه‌ای که به‌عنوان نماد پلاک سوم از آن یاد می‌شود، حاوی اطلاعات دارنده خودرو است که شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران بر اساس آن می‌تواند مشخصات خودرو را با کارت سوخت شخصی تطبیق دهد و فردی که سوخت‌گیری می‌کند، قابل شناسایی و ردیابی باشد، همچنین از این طریق، سنجش پیمایش نیز انجام می‌شود.
با این اوصاف، در صورت عملیاتی شدن این طرح، کارت هوشمند سوخت به‌عنوان یک کارت احراز هویت عمل کرده و به محض اینکه داخل دستگاه کارت‌خوان جایگاه‌ها قرار گیرد، تمامی اطلاعات لازم درباره شناسایی و کنترل حضور خودرو در جایگاه انجام می‌شود، همچنین اجرای این طرح تأثیر مضاعفی بر حوزه کنترل قاچاق سوخت و کارت‌های مهاجر نیز دارد و به‌موازات آن، آورده بالایی نصیب کشور خواهد کرد.
برآیند عملیاتی شدن طرح پلاک سوم، در مدیریت مصرف سوخت خلاصه می‌شود. با به‌کارگیری شیوه‌های نوینی که در دنیا مرسوم است و تلفیق آن با دانش بومی، می‌توان در مسیر پیشرفت مدیریت مصرف سوخت گام‌های مؤثری برداشت، البته ناگفته نماند که دستیابی به این مهم و اتصال اطلاعات و داده‌های خودروها به سامانه کارت هوشمند، نیازمند همکاری بین دستگاهی و ایجاد یکسری زیرساخت‌هاست.
پلیس راهنمایی‌ و رانندگی فراجا (راهور) اعلام کرده است که به‌زودی پلاک سوم به خودروهای ایران اضافه می‌شود. با توجه به اینکه اجرای این طرح، نیازمند تأمین بودجه از طرف دولت است، از این رو با اخذ اعتبارات و برنامه‌ریزی‌های لازم، طرح مورد اشاره در آینده‌ای نزدیک عملیاتی خواهد شد. مضاف بر آنکه اجرای این طرح، مزایای قابل‌توجهی برای به صفر رساندن اشتباهات درباره جریمه‌های رانندگی نیز خواهد داشت، همچنین برچسبی که قرار است در شیشه جلوی خودروها نصب شود، دارای اطلاعاتی چون شماره پلاک، تاریخ سپری شدن اعتبار پلاک و کد واحد شماره‌گذاری است.
پلاک سوم با هر بار تمدید اعتبار پلاک، نقل‌وانتقال مالکیت و تعویض قطعات اصلی و رنگ وسیله نقلیه با اطلاعات جدید تولید و جایگزین پلاک سوم پیشین خواهد شد. به نظر می‌آید اجرای طرح پلاک سوم یا همان پلاک الکترونیکی بتواند اهداف موردنظر شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران را در حوزه کاهش مصرف سوخت، کاهش قاچاق سوخت و کاهش‌هایی از این دست، محقق سازد و پلیس راهور نیز با در اختیار داشتن این تراشه اطلاعاتی الکترونیکی، در مسیر تحقق اهداف موردنظر خود گام‌های عملی‌تری را برای خدمت‌رسانی به مردم بردارد.
منبع: هفته‌نامه مشعل

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1527845/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اتفاق عجیب در کالیفرنیا؛ هکرها صدای جعلی ایلان ماسک و مارک زاکربرگ را در خیابان پخش کردند

حداقل حافظه داخلی موردنیاز برای اندروید 15 به 32 گیگابایت افزایش می‌یابد

تصاویر فاش شده از One UI 8 از تغییرات ناچیز خبر می‌دهند

ارزیابی «تحلیلگر اسرائیلی» از شطرنج هسته‌ای آمریکا و ایران

ادعایی درباره میزان بدهی دولت سابق

هوش مصنوعی جمینای گوگل به اپلیکیشن Photos در اندروید تزریق شد

ترکیه در مسیر استبداد؟

لحظه شکار کردن تک‌تیرانداز اسرائیلی توسط مقاومت در غزه (زیرنویس فارسی)

جنوب تشنه؛ درباره سواحل و جزایری که از توسعه بازمانده‌اند

اینجا بمب‌ها را می‌شناسند...آنجا خودروها را...

آمریکا بیش از همه از این موشک‌ها می‌ترسد

جنگنده اسرائیلی دهکده صهیونیستی را بمباران کرد!

گفتگوی تیم کوک با ترامپ ظاهراً در لغو تعرفه‌ها تأثیر داشته است

چه کسی لیبی را به حضیض رساند؟

پیام ویدئویی گردان‌های قسام برای خانواده‌های اسیران اسرائیلی (زیرنویس فارسی)

لحظه شکار کردن تک‌تیرانداز اسرائیلی توسط مقاومت در غزه

عذرخواهی رسمی سامسونگ برای تأخیر در انتشار One UI 7

رفع فیلترینگ مشمول مرور زمان نشود

هگست: چین می‌تواند تمام ناوگان هواپیمابر آمریکا را ظرف 20 دقیقه غرق کند

سودان؛ بزرگ‌ترین بحران انسانی جهان

نامه 150 نماینده علیه تصویب پالرمو و سی‌اف‌تی؛ تا زمان رفع کامل تهدید فعال‌سازی مکانیسم ماشه صبر کنید

واکنش دانشگاه آزاد به دستگیری یکی از اساتید این دانشگاه در ترکیه

پیش بینی قیمت طلا و سکه 27 فروردین 1404

واریز اعتبار گام سوم از مرحله دوم کالابرگ الکترونیکی دهک‌های چهار تا هفت از فردا

ناگفته‌های مدارس خیرساز

جنگ تعرفه ها؛ آمریکایی ها به کدام کالاهای چینی وابسته هستند؟

بازداشت اعضای باند گروگانگیر

بازار سهام در انتظار تغییر سیاست‌های کلان اقتصادی؛ تحلیلی بر بورس تهران در روزی که گذشت

مذاکرات اخیر ایران و آمریکا؛ دیپلماسی با حفظ عزت و منافع ملی

برنامه فکری القاعده به روایت مفتی پیشین این گروه

شوک جدید آمریکا به اوکراینی ها!

مهندس اوحدی: خدمت‌رسانی به ایثارگران و خانواده‌های شهدا در دوره جدید پویاتر شده است

پیگیری کمبود برخی داروهای حیاتی

نجات یک کشتی ایرانی از غرق‌شدن در دریای خزر

هشدار جدی به مالکان خانه‌: مستاجر می‌تواند از شما شکایت کند

برنامه پیچیده اپل برای بهبود هوش مصنوعی محصولاتش با حفظ حریم خصوصی کاربران

آمریکا نزدیک به 30 سفارتخانه و کنسولگری خود را تعطیل می‌کند

چین: به جای مشت زدن به دیگران با آنها تجارت می‌کنیم

جوزف عون: تجربه الحشد الشعبی را در لبنان کپی‌برداری نخواهیم کرد

«یک تهران» زمین مسکونیِ رها شده

بازی جدید نتانیاهو؛ پیشنهاد تازه تل‌آویو برای آتش‌بس چیست؟

رئیس ستاد ارتش اسرائیل به طومارنویسی‌های گسترده برای پایان جنگ غزه مجبور به واکنش شد

حملات آمریکا به استان البیضا یمن

حملات هوایی آمریکا به استان‌های الحدیده و البیضاء در یمن

فرانسه 12 دیپلمات الجزایر را اخراج کرد

روایتی دردناک از وضعیت دو کودکی که مورد حمله سگ‌های ولگرد قرار گرفتند

تفنگ بادی، جان یک کودک را گرفت

دریافت علی‌الحساب شهریه برای پیش‌ثبت‌نام مدارس طبق تعرفه سال گذشته

معاون ترامپ: آمریکا از مسئولان اروپایی ناامید شده است

مجارستان در مورد فروپاشی اتحادیه اروپا ابراز نگرانی کرد