پیام ویژه

آخرين مطالب

آویزان شدن غربگرایان از رقابت فیل‌ها و الاغ‌های آمریکا یادداشت

آویزان شدن غربگرایان از رقابت فیل‌ها و الاغ‌های آمریکا
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - کیهان /متن پیش رو در کیهان منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا با واکنش‌های متفاوت در رسانه‌های ایرانی مواجه شده است.
در حالی که رسانه‌های فاقد گرایش به بیگانگان خواستار رعایت اعتدال هستند و تأکید می‌کنند که تفاوت چندانی میان دو رقیب درباره ایران وجود ندارد، نشریات غربگرا اصرار دارند این انتخابات را مسئله مهم و حیاتی برای ایران وانمود کنند و در هر دو صورت پیروزی ترامپ یا هریس، کشورمان را در موضع انفعال و ضعف جا‌نمایی کنند و این در حالی است که هر دو حزب آمریکایی در دشمنی با ملت ایران و دغل‌بازی و عهدشکنی طی هفتاد- هشتاد سال گذشته، گوی سبقت را از هم ربوده‌اند.
در این زمینه روزنامه غربگرای هم میهن در تحلیلی با عنوان «نقطه عطفی در روابط ایران و آمریکا در پیش است/ انتخاباتی حیاتی برای ایران»، نوشت: انتخابات ایالات متحده‌، اهمیت زیادی دارد، به‌ویژه برای دولت ایران که تصمیمات استراتژیک و سیاست‌های خارجی آن به‌طور قابل توجهی تحت تأثیر رهبری آمریکا قرار می‌گیرد. نتیجه این انتخابات می‌تواند شبکه پیچیده‌ای از تحریم‌های بین‌المللی، محدودیت‌های اقتصادی و داینامیک‌های ژئوپلیتیکی که ایران را احاطه کرده، یا تنگ‌تر کند یا رها سازد. برای تهران، این انتخابات تنها یک رویداد عادی دیگر در خارج از کشور نیست، بلکه یک لحظه سرنوشت‌ساز است که می‌تواند آینده اقتصادی، وضعیت امنیتی و نفوذ منطقه‌ای آن را تعریف کند. هر تغییری در قدرت واشنگتن به‌طور بالقوه می‌تواند توانایی ایران را برای مانور در عرصه جهانی دوباره تنظیم کند و به‌ویژه درحالی‌که تنش‌ها بین تهران و اسرائیل به نقطه بحرانی رسیده است، می‌تواند مسیر فصل بعدی روابط را تعیین کند».
روزنامه اعتماد هم هرچند تیتر «روزی برای الاغ یا فیل/ یک قدم تا خط پایانی ماراتن انتخاباتی» را برگزید اما در متن دیگری، با عنوان «زمانی برای پایان تنش دورنمای روابط ایران و آمریکا؟» از قول یکی از مدعیان اصلاح‌طلبی نوشت: ایران به راحتی نمی‌تواند به رژیم عهدشکن ایالات متحده اعتماد کند. در سابقه تاریخی نزدیک، این آمریکاست که عهدشکنی کرده و از برجام خارج شد. نهایتاً هم با قلدرمآبی سعی کرد شرایط را برای مردم ایران دشوار سازد. به‌رغم همه این نکات، اگر صلح جهانی و منطقه‌ای ضرورتی را ایجاد کند که ایران مستقیماً مذاکراتی با آمریکا داشته باشد، قابل بررسی و توصیه به حاکمان است. اگر قرار باشد از خلال مذاکره مستقیم، آتش‌بس در غزه برقرار شده، امنیت لبنان تأمین شود و کشتار کمتری در منطقه به وجود آید‌، چرا مذاکره رخ ندهد. اگر با فرض اینکه ایجاد صلح بین‌الملل منوط به این مذاکره دوجانبه باشد، قابل بررسی است. مهم‌تر از آن تأمین منافع ملی، بهبود شرایط اقتصادی و بهبود شاخص‌ها در گروی مذاکره با آمریکاست»!!
این اظهارات غلط‌انداز در حالی است که آخرین بار، اعتماد به وعده آتش‌بس در غزه و عدم انتقام خون شهید هنیه توسط ایران، به خیانت جدید رژیم صهیونیستی در ترور سید حسن نصرالله و برخی فرماندهان حزب‌الله منتهی شد. همچنین اعتماد به آمریکا در برجام موجب پسرفت شدید برنامه هسته‌ای و عقب‌ماندگی شدید اقتصاد کشور و تحمیل معدل رشد 6 دهم درصدی (تقریبا صفر) به اقتصاد ظرف هشت سال دولت روحانی شد.
اما روزنامه همشهری در گزارشی با عنوان «یک دست علیه ایران»، انتخاب ترامپ یا هریس تفاوتی در سیاست‌های کلان ضد ایرانی کاخ سفید ایجاد نمی‌کند، خاطر نشان کرد: کارنامه دموکرات‌ها از نظر وضع تحریم‌های بیشتر علیه ایران، سیاه‌تر است و سوابق آنها حاکی از آن است که هر 2حزب برای تضعیف قدرت ایران اجماع دارند و تنها تفاوت‌شان در تاکتیک‌ها و روش‌هاست. 
تحریم‌ها و فرمان‌های اجرائی خصمانه‌ترین و دامنه‌دارترین رفتار مقامات واشنگتن با ایران طی بیش از 4 دهه گذشته به شمار می‌رود که صرف‌نظر از نوع دولت‌های جمهوری‌خواه و یا دموکرات همواره اعمال شده است. کارتر، رئیس‌جمهور دموکرات نخستین فرمان اجرائی علیه ایران را اعلام کرد. پیرو این فرمان‌، دارایی‌های مردم ایران در خاک آمریکا توقیف شد. بزرگ‌ترین و متنوع‌ترین بسته‌های تحریمی علیه ایران هم در دوران دولت دموکرات اوباما ایجاد شده‌اند. دولت کلینتون نیز پایه‌گذار قانون جامع تحریم‌ها علیه ایران است. همچنین هر زمان در ایران اغتشاش یا ناامنی رخ داده است، دولت‌های دموکرات یا جمهوری‌خواه آمریکا در صف اول حامیان اغتشاش بوده‌اند. دولت بایدن هم در تحریم علیه ایران راه دولت ترامپ را ادامه داد. یکی دیگر از وجوه بارز اقدامات ضدایرانی دولت‌های آمریکا، عملیات‌ها و اقدامات نظامی آنها در مقاطع مختلف و در دولت‌های مختلف دموکرات یا جمهوری‌خواه است.
از سوی دیگر، روزنامه جوان درباره انتخابات آمریکا نوشت: مطالعه عملکرد دولت‌های متعدد دموکرات و جمهوری‌خواه آمریکا نشان می‌دهد که هر کدام از دولت‌های فوق که حاکم بوده‌اند در دشمنی با ملت ایران و ملت‌های مستضعف منطقه و محور مقاومت، کم از دیگری نگذاشته و هرچه در توانشان بوده و امکانش را داشته‌اند در راه این خصومت انجام داده و تفاوت فقط در شیوه و ابزار‌های اعمال این دشمنی بوده است! در زمینه اقتصادی، بیشترین تحریم‌ها علیه ایران در زمان حضور دموکرات‌ها در قدرت صورت گرفته و ایران بیشترین شدت تحریم‌ها را در سال‌های 2011 تا 2012 در دوران یک دموکرات تجربه کرده است، در حالی‌که شدیدترین کمپین تحریمی نیز در دوره ترامپ جمهوری‌خواه تحت عنوان کمپین فشارحداکثری رخ داد. در زمینه روابط بین‌الملل و دیپلماتیک نیز کامالا هریس اعلام کرد که بزرگ‌ترین دشمن ما ایران است و ترامپ هم که قبلاً بار‌ها دشمنی خودش با ایران و ملت ایران را به صراحت اعلام کرده و در عمل نیز نشان داده است.
روزنامه جمهوری اسلامی نیز معتقد است: کسانی که می‌گویند اگر دموکرات‌ها پیروز انتخابات شوند به نفع ایران است، منظورشان از «نفع» چیست؟ و کسانی که می‌گویند اگر نامزد جمهوری‌خواهان پیروز شود کار ایران مشکل‌تر می‌شود، منظورشان از «مشکل» چیست؟ آنچه درباره رؤسای جمهور آمریکا قابل گفتن است این است که رئیس‌ جمهور یک عامل اجرائی است. مدیریت کلان آمریکا در اختیار یک سیستم است که رئیس‌ جمهور و دولت نقش چندانی در تدوین و تعیین آن ندارند و فقط مجریان سیاست‌ها هستند. بنابراین، برای ایران «تفاوت» یا «نفع» و یا «مشکلی» در اینکه کدام نامزد رئیس ‌جمهور شود، قابل تصور نیست. یکی از مهم‌ترین عوامل تصمیم‌سازی‌های کلان در سیاست خارجی آمریکا، لابی صهیونیستی است. پول و امکانات صهیونیست‌ها در تعیین رئیس‌ جمهور آمریکا همواره تاثیرگذار بوده است. اوباما رئیس‌ جمهور اسبق هفته گذشته در حمایت تبلیغاتی از هریس گفت: هریس و ترامپ هر دو صهیونیست هستند ولی هریس از ترامپ بهتر است و لذا پیشنهاد می‌کنم شما به هریس رأی بدهید. به عبارت روشن‌تر اصولاً انتخابات آمریکا تحت تاثیر صهیونیست‌هاست. بنابراین، هر دو نامزد در جهت مخالف مصالح ملت مسلمان ازجمله ملت ایران قرار دارند و پیروزی یا شکست هیچ‌کدام در سیاست‌های کلان خارجی آمریکا نقش تعیین‌کننده ندارد.

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1529057/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

استودیو ILHAM توسط اعضای سابق مایکروسافت و راک‌استار تاسیس شد

محاسبات گمرکی و قیمت نهایی سری آیفون 16 مسافری اعلام شد

کاربران به کیفیت بازی GTA VI روی کنسول Xbox Series S اطمینان داشته باشند

بازی Astro Bot فروش خوبی را پشت سر می‌گذارد

یکی از اپلیکیشن‌های سامسونگ در گوشی‌های قدیمی از کار افتاد

تصاویر و سخنان منتشر‌نشده از سردار شهید مازندرانی

اینستاگرام رفع فیلتر شد؟

این گوشی حتی در حالت خاموش هم مکان‌یابی می‌شود

عملیات ضدصهیونیستی در کرانه باختری

حمله موشکی حزب‌الله به پایگاه استیلاماریس اسرائیل

پیش بینی قیمت دلار 19 آبان 1403

یونیفل: اسرائیل عمداً نیروهای ما را هدف قرار می‌دهد

سقوط سنگ در جاده هراز، جان یک نفر را گرفت

بدون تعارف با تازه عروس و داماد خاص

فرصت‌های اقتصادی ایران در کوبا

کشف یک ویروس جدید که پی‌سی گیمرها را هدف می‌گیرد

اقامه نماز جمعه 40 هزار فلسطینی در مسجدالاقصی

تجاوز جنگنده‌های اسرائیلی به صور لبنان

طرح مالیات بر عایدی سرمایه بعد از اتمام بودجه در کمیسیون اقتصادی نهایی می‌شود

مراحل شرکت در حراج سکه 1403

وضعیت موجودی شیرخشک در داروخانه‌ها

پیش بینی قیمت طلا و سکه 19 آبان 1403

بخت از اینتل برگشته؛ AMD در مسیر تصاحب بازار پردازنده‌

اولویت ترامپ چین است نه ایران

واکنش نتانیاهو به حوادث هلند

تریلر جدیدی از S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl با محوریت سلاح‌ها منتشر شد

رویای روسی خودروسازان ایرانی

ویژگی برجسته گوشی‌های هواوی و شیائومی وارد آیفون 18 می‌شود

اوربان: ترامپ کمک به اوکراین را متوقف می‌کند

تصادف مرگبار پژو با پراید

وزیر آموزش و پرورش: سهم بودجه آموزش و پرورش باید حداقل به 15 درصد از بودجه عمومی برسد

مدیر اجرایی سونی از دلایل شکست Concord می‌گوید

9 مصدوم بر اثر تخلیه مواد مذاب کوره فولاد زرند در کرمان

تخریب یک ساختمان در عکا پس از حمله حز‌ب‌الله

فرار 43 میمون از یک آزمایشگاه تحقیقاتی؛ جست‌وجوی پلیس شروع شد

ایده نفتی بن‌سلمان طبق برنامه اقتصادی وی پیش نرفت

مدت‌زمان استریم بازی‌ها در سرویس GeForce Now انویدیا محدود می‌شود

دوستی که دشمن شد

پیش بینی بورس شنبه 19 آبان 1403

تصویر منتسب‌به گلکسی S25 اولترا، طراحی پرچمدار بعدی سامسونگ را نشان می‌دهد

تصاویری از منفجر شدن یک تانک مرکاوای رژیم صهیونیستی در تله انفجاری القسام

تظاهرات گسترده مردم هلند در حمایت از فلسطین

ابهامات بودجه 1404 برای شرکت‌های صادراتی از زبان رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس

مانیتور جدید AOC پنل 34 اینچ 240 هرتز دارد و مخصوص گیمرها است

بمب افکن‌های استراتژیک آمریکا وارد انگلیس شدند

حمله پهپادی آمریکا و انگلیس به بندر الحدیده یمن

موافقت با استخدام 75 درصد متقاضیان آزمون‌های دبیری که در گزینش رد شده بودند

استفاده شائبه برانگیز سعید جلیلی از امکانات شورای عالی امنیت ملی/ دفتر «رئیس دولت سایه» کجاست؟

اعتراف وزیر خارجه انگلیس به اختلاف نظر لندن با دولت ترامپ در حوزه سیاست‌خارجی

دوربین 20٫9 مگاپیکسلی نیکون Z50II با دکمه‌ای اختصاصی برای استایل‌های رنگی معرفی شد