حمله تند «کیهان» به حامیان مذاکره با ترامپ
یادداشت
بزرگنمايي:
پیام ویژه - کیهان /متن پیش رو در کیهان منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
انتخابات آمریکا همان گونه که پیشبینی میشد - فارغ از نتیجه آن- تبدیل به دستاویز برخی عناصر مرعوب داخلی برای تکرار کلیشههای سیاسی تاریخ گذشته بود.
این عناصر روی نامزد دموکراتها شرطبندی کردند و مدعی شدند که میشود با او مذاکره و توافق کرد و حال آن که کامالا هریس معاون بایدن، ضمن شراکت در تمام جنایتها و خباثتهای دولت بایدن گفته بود ایران بزرگترین دشمن آمریکاست.
اما با پیروزی ترامپ و با وجود سرخوردگی پدید آمده، طیف مذکور قافیه را نباخته و این بار همان نسخه تعامل و توافق را درباره دولت ترامپ میپیچند، بیآن که کمترین اشارهای به پایمال شدن برجام در دولتهای اوباما و بایدن و به ویژه ترامپ کنند یا به افزایش دائمی شرارتهای دولتهای مختلف آمریکا به ویژه در زمینه اقدامات تروریستی و خرابکارانه و تحریمی و آشوب افکنانه بپردازند. در واقع مثال اینها مثال همان پرنده معروفی است که به فقدان حافظه کوتاه مدت و بلندمدت شناخته میشود؛ با این تفاوت که اینها دقیقا میدانند دولتهای آمریکا چه معاملهای با حیثیت غربگرایان در برجام و اقدامات تروریستی و تحریمی و... کردهاند اما سعی میکنند خود را به فراموشی و ضعف حافظه بزنند.
در این زمینه محمدعلی ابطحی (از اعضای مجمع روحانیون و رئیس دفتر و معاون حقوقی و پارلمانی دولت خاتمی) درباره رای آوردن ترامپ توئیت زده است: مولا علی فرمود فرصتها را غنیمت بشمارید که مثل ابر زودگذر است. اگر قدرت دیپلماسی دلسوزانه و اراده سیاسی قوی باشد انتخاب ترامپ میتواند فرصت مهمی برای ما باشد(!)
همچنین محمد تقی فاضلمیبدی (از اعضای «مجمع محققین و مدرسین»، گروهکی که خواستار برسمیت شناختن اسرائیل به بهانه دو دولتی شده بود، اما مجبور به عقبنشینی شد) ادعا کرد: ایران باید به فکر مذاکره مستقیم با آمریکا باشد. ما زمانی میتوانیم در برابر آمریکا قد علم کنیم و حرفمان را بزنیم که مذاکره مستقیم داشته باشیم. دست ایران هم خالی نیست. هر اندازه با این شرایط جلوتر برویم زیان بیشتری میکنیم.
بر خلاف این مشی مذاکرهطلبانه التماسی، روزنامه جمهوری اسلامی نوشت: «مخالفان داخلی برجام، که در دور قبلی ریاست جمهوری ترامپ با او و اسرائیل همراه شدند، این بار چه خواهند کرد؟». این هم از وقاحت تحلیلی و سقوط فکری یک روزنامه است که به جای یادآوری معامله توهینآمیزی که سه دولت آمریکا به ویژه ترامپ با برجام کردند، منتقدان داخلی ولنگاری در تنظیم برجام و خسارتهای حاصل از آن را مورد تخطئه قرار میدهند و مثلا از تیم روحانی و ظریف نمیپرسند که چه پالسهای غلطی به ترامپ درباره ماندن به هر قیمت در برجام فرستادند که به ترامپ درباره پایمال کردن حقوق ایران جرأت داد؟! به گفته خانم موگرینی، او از روحانی تضمین گرفته بود که حتی اگر ترامپ از برجام خارج شد، ایران در توافق بماند و تعهداتش را (یکطرفه) به اجرا بگذارد!
در همین حال و در حالی که دولتهای آمریکا و تروئیکای اروپا حاضر نشدند پیروزی آقای پزشکیان در انتخابات را تبریک بگویند بلکه انتخابات ایران را هم زیر سؤال بردند، یک مقام دولت روحانی مدعی شد: پزشکیان به ترامپ تبریک بگوید(!)
حمید ابوطالبی معاون سیاسی دفتر روحانی بود که پس از انعقاد برجام و در دوره به اصطلاح ماه عسل روابط میان دولت روحانی و دولت اوباما به عنوان نماینده ایران در سازمان ملل (نیویورک) معرفی شد اما دولت اوباما ضمن توهین صریح، حاضر به دادن ویزا به وی نشد. ابوطالبی که نماد توهین دولت آمریکا به توهم آشتیطلبی و تنشزدایی مدعیان اعتدال و اصلاحات در ایران است، در خبرآنلاین نوشت: آقای پزشکیان! در یکی از سخنرانیهایتان پیروزی آقای ترامپ را تبریک بگویید؛ سخنگوی دولتتان نسبت به حل مشکلات ایران و آمریکا ابراز امیدواری نماید؛ و کنترل روابط ایران و آمریکا را خودتان در دست بگیرید. با توجه به علاقه رئیسجمهور آتی آمریکا، به تبدیل شدن به رونالد ریگانِ آمریکا در قرن 21، قدرت بالا و متمرکز او که در آمریکا کمتر روی میدهد، و افتخار حل مشکلات 45 ساله ایران و آمریکا برای هر دو رئیسجمهور، تنها راه کشور این است که راهبردی نوین جهت حل جامع مشکلات فیمابین طراحی و اجرا نمایید. چرا که شهامتِ ترامپ در تغییر، امکان تبدیل تفاهمات به مصوبات سنا در آمریکا، و تمرکز قدرت در دست جمهوریخواهان؛ وضعیت ایران و آمریکا و منافع ایران در منطقه را در بزنگاهی تاریخی قرارداده است(!)
همچنین روزنامه زنجیرهای اعتماد در یادداشتی نوشت: در سخنرانیهای انتخاباتی که ترامپ در فرآیند تبلیغاتی کمپین خود داشت به موضوع لغو تحریمهای اعمالی علیه ایران اشاره کرده است. نمیتوان گفت این ادعا اتفاقی بوده است و باید آن را به فال نیک گرفت. در شعارها و وعدههای انتخاباتی دیگر او در طول چند ماه اخیر نیز این مسئله را دائما تکرار میکرد که قصد درگیری با ایران را ندارد. ترامپ در این دو ماه تا زمان ورود رسمی به کاخ سفید، ایران را محک خواهد زد تا از آمادگی یا عدم آمادگی تهران برای شروع فصل جدیدی از گفتوگوها اطمینان حاصل کند. اگر این آمادگی وجود داشته باشد به محض ورود به کاخ سفید پالسهای مثبتی را برای تهران خواهد فرستاد و در این شرایط نیز میتوان طی زمانی کوتاهتر با او به نتیجه رسید. اما اگر تا قبل از اول ژانویه به این نتیجه برسد که ایران آمادگی رایزنی را ندارد با آغاز رسمی دولت خود احتمال دارد به دنبال تشدید تنشها در قبال ایران باشد.
روزنامه مذکور که به رئیس شورای اطلاعرسانی دولت تعلق دارد، هیچ اشارهای به معاملهای که ترامپ با برجام کرد و سپس به ترور شهید سلیمانی پرداخت نکرده و اینکه خسارتهای هنگفت ایران در برجام چه میشود یا آن 13 شرط توهینآمیزی که دولت ترامپ برای دولت روحانی گذاشته بود.
نکته عبرتآموز، خطای راهبردی دولت روحانی در اعتماد به دولتهای آمریکا و شرطیسازی اقتصاد و افکار عمومی به خارج (برجام) و کوتاهی مطلق در استفاده از ظرفیتهای متنوع داخلی و سیاست خارجی (فراتر از التماس از آمریکا و تروئیکای اروپایی) بود که موجب رفتارهای غلطی مانند حذف سهمیهبندی سوخت و ثابت نگه داشتن قیمت بنزین و سپس آزادسازی انفجاری قیمت و کمک به التهابافکنی سیاسی از سوی دولت ترامپ در آبان 98 بود.
برخی عناصر غربگرا با انکار این واقعیت به نابسامانیهای مربوط به اقتصاد و قیمت ارز و... اشاره کرده و آدرس مذاکره و توافق با ترامپ را دادهاند و حال آن که القای ضعف در داخل و کتمان نقش سو مدیریت دولت روحانی، نتیجه جز بدهکار کردن پیشاپیش دولت پزشکیان در مقابل دشمن با وجود اقتدار منطقهای و گسترش شرکای اقتصادی و شکستن و دور زدن برخی تحریمها از جمله تحریم نفتی طی چند سال اخیر، به همراه ندارد.
سردبیر روزنامه سازندگی -روزنامهای که به پیروزی هریس دل بسته بود- مدعی شده: «از بهمن 99 که ترامپ رفت تا امروز که بازگشت 4 سال فرصت داشتیم برجام را احیا کنیم. مرحوم رئیسی سه سال فرصت داشت اما نخواست. روحانی و پزشکیان نیز یک سال فرصت داشتند که اولی به دلیل مخالفت افرادی چون جلیلی موفق نشد و دومی هم فرصت نیافت. حالا ترامپ با همان کینه پیشین بازگشته است».
او به این واقعیت اشاره نکرد که ترامپ، دنبال فشار حداکثری بود و بایدن نیز، همان فشار را سکویی برای طلبکاری جدید از ایران قرار داد و بنابراین مذاکرات احیای برجام را به بنبست کشاند؛ با این امید که ایران ناتوان از صادرات نفت میشود.
در همین زمینه، فلاحتپیشه، نماینده سابق و رد صلاحیت شده مجلس، ادعا کرده «ایران اختلاف با ترامپ را ایدئولوژیک نموده و ضرر کرده است» و حال آن که رویکرد ایران کاملا رویکردی معطوف به واقعیات و منافع ملی و عبرتهای بزرگی است و فقط کُند ذهنها و یا وطنفروشان، سعی میکنند عبرتها را نبینند و نفهمند و به فراموشی بسپارند.
-
شنبه ۱۹ آبان ۱۴۰۳ - ۱۰:۱۰:۰۴
-
۱۴ بازديد
-
-
پیام ویژه
لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1530316/