سرمقاله همدلی/ صیانت از کادر درمان صیانت از سلامت مردم است
یادداشت
بزرگنمايي:
پیام ویژه - همدلی / «صیانت از کادر درمان صیانت از سلامت مردم است» عنوان یادداشت روز در روزنامه همدلی به قلم رحمن پاداش است که میتوانید آن را در ادامه بخوانید:
حمله یک بیمار به دندانپزشک با چاقو، ضرب و شتم یک پرستار در اراک، ضرب و شتم پرسنل اورژانس البرز توسط همراهان بیمار، قتل پزشک شاهرودی در یاسوج و ... تنها مشتی نمونه از خروار حمله به نیروهای کادر درمان و سلامت اعم از پزشک، پرستار، نیروهای خدماتی و حراست میباشند. در این خصوص ذکر چند نکته ضرورت دارد؛
1* . بنا به گفته کارشناسان و علی رغم همه کاستیها، پزشکان و کادر درمان جز گروههای مرجع مورد اعتماد مردم هستند. بنابراین ضروریست این سرمایه ارزشمند قدر دانسته شده، نسبت به آن حساس بوده و از هر چیزی که سبب سلب اعتماد دو سویه مردم و کادر درمان به همدیکر میگردد خودداری کرد.
2* . با توجه به اعتراضات و اعتصابات صورت گرفته نسبت به حوادث ذکر شده و حساسیت و جریحه دارشدن احساسات عمومی ضرورت دارد دستگاههای متولی امنیت نسبت به این موارد حساسیت بیشتری به خرج داده و با عاملان و آمران چنین حوادثی به قید فوریت برخورد نمایند. طبیعی است برخورد سریع با متهمین رافع توجه به حقوق شهروندی آنها نخواهد شد.
3* . از آنجایی که کادر درمان و سلامت و به خصوص کارکنان بخش اورژانس با افرادی برخورد میکنند که ممکن است از نظر روحی -روانی و یا اقتصادی در تنگنا باشند لذا ضروری است که به منظور جلوگیری از حوادث مشابه، برای کلیه افراد شاغل در مکانهای درمانی کلاسها و دورههای مدیریت استرس، مدیریت اضطراب، مدیریت خشم، بهداشت روانی کارکنان، آموزش مهارتهای ارتباطی و ... به صورت منظم برگزار گردد.
4* . مردم به طور طبیعی و ناخودآگاه به کادر درمان و سلامت کشورمان اعتماد دارند. با این حال، در بعضی از بیمارستانهای کشور نگاه کالایی و مشتری گونه به بیمار سبب شده که این اعتماد دچار خدشه شده و با کوچکترین کمبودی در طول درمان زمینه بروز خشونت علیه کادر درمان فراهم گردد.
5* . از آنجایی که خشونت اعمال شده علیه کادر درمان و سلامت انواع مختلفی شامل کلامی و لفظی، ضرب و شتم و برخورد فیزیکی و در نهایت آسیب جدی به کادر درمان مثل نقص عضو و فوت را شامل میشود، ضرورت دارد رییس جمهور محترم، که خود نیز از کادر خدوم درمان میباشد، هر چه سریعتر لایحه «خشونت علیه کادر درمان و سلامت» را جهت حمایت و حفاظت از کادر درمان به مجلس محترم ارایه کند.
6* . مسئله خشونت علیه کادر درمان و سلامت دارای ابعاد مختلف فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی فراوانی است. از تاثیر روانی بر کارکنان و خانوادههایشان گرفته تا بیانگیزگی کارکنان و کاهش کیفیت خدمات درمانی به بیماران. بنابراین، در بحث وضع قوانین باید به گونهای عمل شود که ابعاد مختلف خشونت علیه کادر درمان لحاظ گردد. از طرف دیگر، قوانین وضع شده باید دارای بازدارندگی کافی نیز باشند.
7* . کاهش نسبت تعداد پرستار/پزشک به تخت بیمارستانی و همینطور استرسهای ناشی از شیفتهای کاری متوالی از عوامل مهم افزایش درگیری کادر درمان و سلامت میباشد و همراهان بیمار میباشند. به این منظور، وزارت محترم بهداشت باید هر چه سریعتر نسبت به استخدام پرستار و پزشک و نزدیک شدن به نُرم جهانی اقدام نماید.
8* . حقوق پایین و عدم خدمات و رفاهیات برای بخش درمان و سلامت، نبود امنیت شغلی، وجود تبعیضهای گسترده بین پرداختیهای پرستاران و پزشکان و همینطور مبالغ اندک اضافهکاری آنها سبب افزایش دامنه اعتصابات و اعتراضات پرستاران شده که این خود سبب افزایش بیانگیزگی کارکنان گردیده است. این موضوعات سبب شده کادر درمان و سلامت برای جبران نیازهای خود، ضمن استفاده بیشتر از مرخصیهای خود، به مشاغل دوم و سوم روی بیاورند. قاعدتاً کاهش تعداد آنها در هر شیفت کاری باعث عدم رسیدگی کافی و به موقع به بیماران و در نهایت افزایش درگیری و تنش بین آنها و همراهان بیمار میشود.
9* . در نهایت اینکه افزایش نارضایتیهای کادر درمان از یک طرف و خشونت همراهان بیماران از طرف دیگر باعث ایجاد حس ناخوشایند بیانگیزگی و سرخوردگی در کادر درمان و در نهایت افزایش میل به مهاجرت در آنها شده است. این موضوع در بلند مدت و در شرایط خاص و بحرانی، مثل دوران پاندمی کرونا، آسیبهای جدی به کشور و حوزه سلامت وارد خواهد شد. همین امروز شروع کنید که فردا دیر است.
-
دوشنبه ۲۸ آبان ۱۴۰۳ - ۱۲:۵۴:۳۵
-
۱۹ بازديد
-
-
پیام ویژه
لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1534350/