رکورد صادرات تسلیحات آلمان به دلیل جنگ اوکراین
بين الملل
بزرگنمايي:
پیام ویژه - تسنیم / وزارت اقتصاد آلمان در پاسخ به یک درخواست پارلمانی اعلام کرد که مصوبات دولت فدرال برای صادرات تسلیحات به دلیل تحویلهای بالا به اوکراین به سمت نقطه اوج جدیدی در سال جاری میلادی پیش میرود.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، مصوبات دولت فدرال آلمان برای صادرات تسلیحات به دلیل تحویل ها به اوکراین به سمت نقطه اوج جدیدی پیش می رود.
به گزارش خبرگزاری آلمان، در پاسخ وزارت امور اقتصادی به درخواست سوییم داغدلن، نماینده حزب تازه تاسیس BSW، از اول ژانویه تا 15 اکتبر سال جاری، 4163 مجوز صادرات سلاح و تجهیزات نظامی به ارزش 10.9 میلیارد یورو از طرف دولت آلمان صادر شده است.
این بدان معناست که این رقم حدود 1.3 میلیارد یورو از بالاترین رقم در سال قبل که 12.2 میلیارد یورو بود، کمتر است. بر این اساس دو سوم ارزش مصوب صادرات تسلیحات امسال یعنی 7.2 میلیارد یورو، مربوط به سلاح های جنگی بود.
این افزایش صادرات تسلیحات عمدتاً به دلیل صادرات به اوکراین بوده است. بر اساس پاسخ قبلی این وزارتخانه، تسلیحات به ارزش 4.9 میلیارد یورو تنها در نیمه اول سال جاری برای اوکراین تصویب شده است.
سوییم داغدلن، سیاستمدار BSW، از افزایش مداوم صادرات تسلیحات آلمان انتقاد کرده و در این باره گفت: این دولت چراغ راهنمایی به عنوان بازوی گسترده صنعت تسلیحات، که دائماً رکوردهای جدیدی را برای تحویل تسلیحات ثبت می کند مطرح است.
احزاب دولت ائتلافی آلمان به رهبری اولاف شولتز، یعنی حزب سوسیال دموکرات، سبزها و حزب لیبرال دموکرات در مذاکرات ائتلافی خود در واقع برنامه ریزی کرده بودند که صادرات تسلیحات را محدود کنند و قانون کنترلی را برای این منظور معرفی کنند. اما با حمله روسیه به اوکراین، سال گذشته، تجهیزات نظامی بیشتری نسبت به قبل صادر شد.
در این میان حزب لیبرال دموکرات اکنون در حال بررسی طرحی در مورد تحویل موشک های کروز دوربرد تاروس به اوکراین برای رای گیری در بوندستاگ قبل از انتخابات زودهنگام فدرال است. کریستین دور، رهبر فراکسیون پارلمانی این حزب در این باره در گفتگویی اظهار داشت: وقتی به بیانیه های اتحادیه احزاب متحد مسیحی و سبزها نگاه می کنم، مطمئناً می توانم تصور کنم که چنین پیشنهادی می تواند موفقیت آمیز باشد.
با این حال، درخواست موفقیت آمیز در بوندستاگ اثر الزام آور نخواهد داشت چرا این پارلمان نیست که در مورد تحویل انواع سلاحها تصمیم میگیرد، بلکه شورای امنیت فدرال و در نهایت صدراعظم فدرال، که ریاست این نهاد را بر عهده دارد در این راستا مسئولیت دارند. اولاف شولز تا کنون ارسال موشک های تاروس به اوکراین را رد کرده است. شولتز در ماه سپتامبر گفت: اگرچه بسیاری از من خواستهاند، من هیچ موشک کروزی که بتواند به مسکو برسد، تحویل نخواهم داد.
" alt="پیام ویژه" width="100%" />
در این میان جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا هم از کشورهای عضو اتحادیه اروپا درخواست کرده که به اوکراین اجازه دهند از سلاح های غربی برای انجام حملات در داخل روسیه استفاده کند. بورل قبل از نشست وزرای خارجه اتحادیه اروپا در بروکسل گفت: «من بارها و بارها گفتهام که اوکراین باید بتواند از سلاحهایی که ما عرضه میکنیم، نه تنها برای متوقف کردن تیرها، بلکه برای ضربه زدن به کمانداران استفاده کند». من همچنان معتقدم که این باید انجام شود.
وی افزود: مطمئن هستم که دوباره درباره آن بحث خواهیم کرد. امیدوارم کشورهای عضو با این موضوع موافقت کنند.
"جو بایدن"، رئیس جمهور آمریکا هم مجوز استفاده از موشکهای دوربرد آتاکمز (ATACMS) توسط اوکراین علیه خاک روسیه را صادر کرده است.
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه قبلا تاکید کرده بود که استفاده از تسلیحات دوربرد غربی برای حمله به روسیه به معنای مشارکت مستقیم کشورهای ناتو در درگیری در اوکراین است.
-
دوشنبه ۲۸ آبان ۱۴۰۳ - ۱۷:۱۸:۲۴
-
۱۴ بازديد
-
-
پیام ویژه
لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1534420/