پیام ویژه

آخرين مطالب

مشترکان پر مصرف گاز نقره داغ می‌شوند اقتصادي

مشترکان پر مصرف گاز نقره داغ می‌شوند
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - روز گذشته تعرفه گاز مشترکان پر مصرف افزایش پیدا کرد، اقدامی که می‌تواند در بهینه‌سازی مصرف آن هم در شرایطی که ناترازی گاز به 300 میلیون متر مکعب می رسد، اندکی مثمرثمر باشد.
طی روزهای گذشته مصرف گاز در بخش خانگی در آستانه 500 متر مکعب قرار گرفت و موضوع به حدی نگران کننده شده است که رئیس جمهور هم در رابطه با آن گفته است کمبود گاز و برق را صادقانه با مردم در میان بگذارید. اما این میزان از مصرف، نشان دهنده مصرف بالای گاز آن هم پیش از آغاز زمستان است حتی غلامرضا کوشکی رئیس مرکز کنترل شبکه راهبری گاز کشور در این راستا گفت: میانگین دما در آبان امسال در 25 روز سپری شده در مقایسه با مدت مشابه پارسال 3.5 تا 4 درجه کاهش یافته است.
وی افزود: این کاهش دما منجر به افزایش 80 تا 85 میلیون مترمکعبی مصرف روزانه گاز در بخش خانگی - تجاری در آبان امسال نسبت به آبان پارسال شده است.
کوشکی با تأکید بر اینکه تمامی پالایشگاه‌ها با حداکثر ظرفیت در مدار تولید قرار دارند، بیان کرد: مقدار مصرف گاز در بخش خانگی - تجاری در روز گذشته بیش از 57 درصد کل تولید بود که این عدد برای این زمان از سال بسیار زیاد و قابل توجه است.
واقعی سازی قیمت‌ها مسأله‌ای است که برای بهینه سازی بارها مورد توجه کارشناسان بوده و حتی چندی پیش رضا نوشادی مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز گفته است سال گذشته 4 همت از 8 همت درآمد شرکت ملی گاز از محل گاز خانگی و تجاری به مردم پاداش صرفه‌جویی داده شد، اما از سوی دیگر از پرمصرف‌ها، حداقل دهک‌های 8 تا 10 جامعه هم انتظار می‌رود که قیمت واقعی گاز را بپردازند.
نوشادی با بیان اینکه باید برای بدمصرف‌ها قیمت گاز را واقعی کنیم و حتی صنایع نیز قیمت واقعی گاز را پرداخت کنند، گفت: اکنون صنایعی مثل فولاد، سیمان و یا پتروشیمی درآمد بالایی دارند بنابراین باید قیمت واقعی گاز را بپردازند، زمانی فولاد و پتروشیمی به گاز 17 سنتی معترض بودند و آن را تا متر مکعبی 13 سنت، 10 سنت و در نهایت 7 سنت رساندند و اکنون بهای گاز 5 هزار تومان در هر متر مکعب است و این در حالی است که شرکت ملی گاز از هر کدام از این صنایع هزاران میلیارد تومان طلبکار است که پرداخت نمی‌کنند.
پر مصرف‌ها باید بالاترین نرخ فروش گاز را پرداخت کنند
اما موضوع به همین جا ختم نمی‌شود و به نظر می‌رسد، امسال هم همچون سال‌های گذشته قرار است مشترکانی که صرفه‌جویی می‌کنند از پاداش بهره مند شوند و مشترکان بد مصرف افزایش تعرفه گاز را پیش رو داشته باشند، چرا که روز گذشته هوشنگ صیدآلی مدیر هماهنگی امور گازرسانی شرکت ملی گاز ایران هم در این راستا گفت: با هدف مدیریت مصرف گاز طبیعی در زمان اوج مصرف، پاداش صرفه‌جویی تا سقف 20 هزار میلیارد ریال در نظر گرفته شده است، همچنین تعرفه گاز تنها برای مشترکان بسیار پرمصرف افزایش می‌یابد.
صیدآلی با اشاره به تصویب آئین‌نامه اجرایی تبصره (8) ماده واحده قانون بودجه سال 1403 کل کشور، از سوی هیئت وزیران در 20 آبان امسال، گفت: بر اساس بند 1 ماده 10 این آئین‌نامه و با هدف تشویق مشترکان خانگی و مدیریت مصرف گاز طبیعی در زمان اوج مصرف، پاداش صرفه‌جویی تا سقف 20 هزار میلیارد ریال برای این بخش در نظر گرفته شده است که بر اساس مقدار صرفه‌جویی آنها از صورت‌حساب مشترکان کسر می‌شود.
به گفته وی بر اساس این آئین‌نامه افزایش تعرفه گاز فقط شامل پلکان‌های 11 و 12 بخش خانگی (مشترکان بسیار پرمصرف) بوده و از تاریخ ابلاغ این مصوبه اجرا می‌شود.
مدیر هماهنگی امور گازرسانی شرکت ملی گاز ایران در ادامه با تشریح پلکان‌های تعرفه گاز در بخش خانگی تصریح کرد: تعرفه گاز طبیعی در بخش خانگی در چارچوب 12 پلکان تعریف شده که از مشترکان کم‌مصرف تا بسیار پرمصرف دسته‌بندی شده و پنج درصد مصرف گاز بخش خانگی مربوط به پلکان‌های 11 و 12 است.
صیدآلی در پایان یادآور شد: بر اساس بند 2 ماده 10 آئین‌نامه تعرفه گاز در پلکان‌های 11 و 12 معادل بالاترین تعرفه فروش گاز طبیعی داخلی محاسبه و دریافت می‌شود.
لزوم صرفه‌جویی از سوی مشترکان
البته در کنار تمام برنامه‌ها راهکارهایی برای کاهش مصرف وجود دارد به گونه‌ای که با رعایت برخی نکات ساده اما کاربردی مثل شناسایی منافذ ورود سرما به منزل، تنظیم دمای بخش‌های مختلف منزل بر اساس کاربرد آن، تنظیم دمای وسایل گرمایشی در سطح استاندارد، پوشیدن لباس گرم و استفاده از پرده‌های ضخیم در منازل، ضمن تأثیرگذاری چشمگیر در کاهش مقدار هدررفت گاز در بخش خانگی، در حفظ جریان پایدار گاز برای تمامی بخش‌ها در اقصی نقاط کشور کمک کنند. چرا که در روزهای گذشته مصرف گاز در استان تهران به 89 میلیون مترمکعب رسید که نسبت به مدت مشابه پارسال 17 درصد افزایش را نشان می‌دهد و در صورتی که چنین روند رو به رشدی در سایر استان‌ها وجود داشته باشد بدون شک با کمبود گاز مواجه می‌شویم.
همچنین در کنار موارد مذکور دولت باید در پروژه‌های ذخیره گاز سرمایه گذاری کند و حتی به خانوارها و صنایعی که از تجهیزات قدیمی استفاده می‌کنند تسهیلاتی را ارائه دهد تا وسایل خود را به روز کنند. در همین رابطه سال گذشته در دولت سیزدهم طرح جایگزینی بخاری‌های راندمان بالا در نظر گرفته شد؛ چرا که در صورت اعمال محدودیت برای پتروشیمی‌ها و صنایع زیان‌های هنگفتی به کشور تحمیل خواهد شد که از جمله آنها کاهش ارزآوری است.
بر اساس این گزارش، ناترازی گاز مسئله جدیدی نیست و طی سال‌های اخیر بیش از پیش نمود پیدا کرده است به همین دلیل دولت چهاردهم از همین ابتدای کار باید راهکارهایی نظیر ذخیره سازی توسط پتروشیمی‌ها و صنایع که در دولت قبل هم مطرح شد اما آنطور که گفته می‌شود راه پر پیچ و خمی دارد به همین جهت به نظر می‌رسد با اعمال راهکارهای قیمتی که برای مشترکان پر مصرف در نظر گرفته شده است می‌تواند کمی مثمر ثمر باشد.

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1536093/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ناچیز بودن عملکرد بانک‌ها در حوزه مسکن تایید شد

راز شکست این تیم پرستاره چه بود؟

تصاویری از حیفا در پی حملات موشکی حزب‌الله

برخورد دو پراید، 10 مصدوم برجای گذاشت

اوپو در مراسم معرفی ColorOS 15 به One UI سامسونگ طعنه زد

اولین واکنش به دیدار پزشکیان با مولوی عبدالحمید/ یکی از برجسته ترین و با شهامت ترین اقدامات شما بود

بمباران مجدد ضاحیه جنوبی بیروت

ایرلند: نتانیاهو به کشورمان بیاید دستگیرش می‌کنیم

موشکباران پایگاه تیپ گولانی ارتش اسرائیل در شمال عکا

توزیع برنج تنظیم بازار با قیمت 45 هزار تومان

کشف معدن 1000 تنی طلا در چین

بازی STALKER 2 در عرض دو روز بیش از 1 میلیون نسخه فروخت

«ایلان ماسک» تصویر ماهواره‌بر ایرانی را منتشر کرد

ماسک جدید مرد نارنجی؛ چه در سر ترامپ می‌گذرد؟

حمله در شمال افغانستان 10 کشته برجای گذاشت

تعرض «بن گویر» و هزاران شهرک‌نشین به حرم ابراهیمی در الخلیل

تخلیه فرودگاه گتویک لندن در پی حادثه امنیتی

ملونی: خشم عمیق خود را از زخمی شدن سربازان ایتالیایی یونیفل اعلام می‌کنیم

پارلمان اوکراین تعطیل شد

سفر فرستاده ویژه ترامپ به لبنان؛ توپ در زمین اسرائیل

حباب سکه چقدر است؟

تظاهرات مردم اردن در حمایت از کرانه باختری

قاتل خاموش، جانِ مرد ارومیه‌ای را گرفت

مقاومت هواوی میت X6 در تیزر رسمی این گوشی تاشو نشان داده شد

لحظاتی نفس‌گیر از بازداشت باند گروگان‌گیری توسط ماموران نوپو

زخمی شدن 4 سرباز یونیفل در حمله رژیم‌ صهیونیستی

تریلر جدید Assassin’s Creed Shadows روی مخفی‌کاری تمرکز دارد

جنگ آخرالزمان؟

پاسخ حکیم به ادعای سناتور آمریکایی درباره نگاه شیعه به‌‌ یهود

قتل هولناک مرد جوان در پارک قیطریه بر سر متلک به نامزدش!

مرد 61 ساله به سه نفر زندگی دوباره بخشید

دارندگان کارت های بانکی بخوانند

هندزفری جدید FreeBuds Pro 4 هواوی با سیستم‌عامل HarmonyOS Next عرضه می‌شود

واکنش فضائلی به نقل گزاره‌ای از رهبری درباره اصلاح قانون تابعیت قهری/ عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب، سخنان معاون حقوقی رئیس‌جمهور را تایید کرد

بیمارستان‌های غزه، هدف رژیم صهیونیستی

جنایت هولناک؛ پیاده‌روی بامدادی رنگ خون گرفت!

چرا اپل و سامسونگ رقابت شارژ سریع گوشی را به برندهای چینی باخته‌اند؟

طلای جهانی دوباره اوج گرفت

یحیی سریع: پایگاه «نواتیم» را با موشک فراصوت هدف قرار دادیم

حادثه آدم‌ربایی در کرمانشاه

بیلی آیلیش به‌عنوان هنرمند سال اپل موزیک انتخاب شد

حکم دیوان لاهه چه تبعاتی برای رژیم صهیونیستی دارد؟

سلاخی یک پلنگ؛ اعتراض فعالان حیات وحش، سکوت مدیران

بزرگ‌ترین بروزرسانی بازی The Rogue Prince of Persia منتشر شد

چطور صاعقه، کوهنوردان را در توچال گرفتار کرد؟

آخرین وضعیت متناسب سازی حقوق بازنشستگان

نیویورک‌ تایمز: آمریکا نابودی قدرت موشکی حزب‌الله را غیرممکن می‌داند

حمله اسرائیل به الشیاح در ضاحیه بیروت

واکنش آلمان و فرانسه به حکم دیوان لاهه علیه نتانیاهو

تریلر جدید Alien: Rogue Incursion به داستان بازی اختصاص دارد