پیام ویژه

آخرين مطالب

سلاخی یک پلنگ؛ اعتراض فعالان حیات وحش، سکوت مدیران فرهنگی و اجتماعی

سلاخی یک پلنگ؛ اعتراض فعالان حیات وحش، سکوت مدیران
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - خبرآنلاین / سلاخی یک قلاده پلنگ در سمنان اخیراً در فضای مجازی بحث‌برانگیز شده است. خبری که با اعتراض‌های متعدد دوستداران حیات‌وحش و باز هم سکوت مدیران محیط‌زیست مواجه شد.
سلاخی یک قلاده پلنگ در منطقه دلازیان سمنان اخیراً در فضای مجازی بحث‌برانگیز شده و صدای اعتراض فعالان محیط‌زیست را بار دیگر درآورده است.


فارس در خبری نوشت:در روزهای اخیر، تصویری غمناک از سلاخی یک قلاده پلنگ در منطقه دلازیان سمنان به‌طور گسترده در فضای مجازی منتشر شده که توجه فعالان محیط‌زیست را به‌شدت جلب کرده است.این تصویر توسط «علیرضا کریم» در این منطقه ثبت شده و به‌سرعت در فضای مجازی در حال دست به دست شدن است.
در این تصویر، وضع وحشتناک پلنگ سلاخی‌شده به‌وضوح مشاهده می‌شود.
اعتراض شدید فعالان زیست‌محیطی!
انتشار این تصویر، اعتراض‌های متعدد دوستداران حیات‌وحش و فعالان زیست‌محیطی را به همراه داشته است.دوستداران محیط‌زیست با انتشار این تصویر همراه با متنی انتقادی نوشتند: «فرزندان ما، ما را ننگین‌ترین نسل تاریخ خواهند شمرد. آن‌قدر ارسال کنید تا عوامل این فاجعه دستگیر شوند. این فرهنگ 2500 ساله ما نیست».به گفته آنها، «منطقه دلازیان که در هشت کیلومتری جنوب سمنان قرار دارد، به هیچ عنوان زیستگاه طبیعی پلنگ‌ها نیست و احتمال می‌رود که این پلنگ از اطراف شاهرود یا منطقه‌ای دیگر دزدیده و به این منطقه منتقل شده باشد».
به هر روی، این حادثه موجب ایجاد نگرانی‌های جدی در مورد حفاظت از حیات‌وحش کشور شده و فعالان حوزه صیانت از حیات‌وحش خواستار شناسایی و مجازات عاملان این فاجعه شده‌اند.


وضع پلنگ‌ها در ایران چندان هم خوب نیست
پلنگ ایرانی یکی از گونه‌های نادر و «در حال انقراض» حیات‌وحش ایران است که به دلیل تخریب زیستگاه‌ها، شکار غیرقانونی و تهدیدات مختلف، جمعیت آن در کشورمان به‌شدت کاهش یافته است.
این گونه در حال حاضر عمدتاً در مناطق کوهستانی و جنگلی ایران، ازجمله در پارک‌های ملی و مناطق حفاظت‌شده، زندگی می‌کند.
استان‌های شمالی، مرکزی و شرقی ایران به‌ویژه در نواحی جنگلی و کوهستانی از زیستگاه‌های اصلی این پلنگ‌ها به شمار می‌آیند؛ اما وضع پلنگ‌ها در ایران بر خلاف برخی ادعای جسته و گریخته مسؤولان سازمان حفاظت‌ محیط‌زیست در سالیان اخیر چندان هم خوب نیست.طبق گزارش‌های مختلف، جمعیت پلنگ‌ها در ایران بین 400 تا 500 قلاده تخمین زده می‌شود؛ اما این تعداد در چند سال اخیر به دلیل تهدیدات مختلف مانند شکار غیرقانونی و تخریب زیستگاه با روندی کاهشی مواجه بوده و این کاهش جمعیت در سال‌های اخیر شدت بیشتری گرفته است.
مرگ پلنگ‌ها؛ حرکت در مسیر انقراض!
پلنگ ایرانی که یکی از گونه‌های نادر و در حال انقراض کشورمان محسوب می‌شود که در دهه‌های اخیر با تهدیدات زیادی مواجه شده است.
شکار غیرقانونی، تغییرات زیست‌محیطی، تخریب زیستگاه‌ها و برخورد با وسایل نقلیه ازجمله عواملی هستند که باعث کاهش جمعیت این گونه در ایران شده‌اند.
علاوه بر آن، در سال‌های اخیر، مرگ‌های ناشی از سلاخی و تعرض به این حیوانات نیز گزارش شده که جامعه محیط‌زیستی کشور را به‌شدت نگران کرده است.طبق آمارهای منتشرشده، در چند سال اخیر چندین مورد کشتار بی‌رحمانه و سلاخی پلنگ‌ها در مناطق مختلف ایران ثبت شده است که این امر نگرانی‌ها در مورد کاهش شدید جمعیت پلنگ ایرانی را دوچندان می‌کند.ایران به‌عنوان یکی از زیستگاه‌های اصلی پلنگ‌های آسیایی باید اقدامات مؤثری برای حفاظت از این گونه ارزشمند انجام دهد تا از انقراض آن در آینده جلوگیری شود.
مرگ‌های سالانه؛ زنگ خطری جدی
واقعیت این است که بر خلاف همه بررسی‌های رسانه‌ای، آمار دقیقی از تعداد پلنگ‌هایی که هر سال در ایران می‌میرند، وجود ندارد؛ برخی از مرگ‌ها اصلاً گزارش نمی‌شوند و از طرفی، سازمان حفاظت محیط‌زیست نیز برای دوری از حاشیه‌ها علاقه‌ای به رسانه‌ای کردن این موارد ندارد.
با این حال، برخی منابع رسمی و گزارش‌های محیط‌زیستی تخمین می‌زنند که سالانه بین 15 تا 20 قلاده پلنگ در ایران به دلایل مختلف ازجمله شکار، تصادف با خودروها و درگیری با انسان‌ها جان خود را از دست می‌دهند.
این آمار تنها مربوط به موارد ثبت‌شده است و احتمالاً تعداد واقعی بیشتر از این میزان باشد؛ این امر زنگ خطری را به صدا درمی‌آورد که بیشتر به فکر این گونه زیبای حیات‌وحش ایران باشیم.
اینجا پلنگ‌ها بی‌صدا می‌میرند
مرگ پلنگ‌ها در ایران به دلایل مختلفی اتفاق می‌افتد که عموم آنها مربوط به زیستگاه طبیعی آنها یا اتفاقات عادی چرخه زندگی حیات‌وحش نیست.اینجا پلنگ‌ها بی‌صدا می‌میرند وقتی دیگر شکار غیرقانونی، تصادف با وسایل نقلیه، تخریب زیستگاه‌ها و درگیری با دام‌های دامدارانی می‌شوند که وارد منطقه زندگی آنها شده‌اند.یکی از دلایل اصلی کاهش جمعیت پلنگ‌ها در ایران، شکار غیرقانونی برای پوست، استخوان و سایر اعضای بدن آن‌هاست و البته که پلنگ‌ها در مناطق کوهستانی و در جاده‌ها به‌طور مرتب با خودروها تصادف می‌کنند که باعث مرگ بسیاری از آن‌ها می‌شود.فعالیت‌های انسانی مانند جنگل‌زدایی، ساخت‌وساز و تغییرات کشاورزی باعث از دست رفتن زیستگاه‌های طبیعی این گونه می‌شود و در بعضی مناطق، پلنگ‌ها به‌دلیل نیاز به غذا به دام‌ها حمله می‌کنند و در نتیجه، توسط دامداران کشته می‌شوند.
وضع نگران‌کننده است؛ جای سکوت، تدبیر کنیم
مرگ‌های مکرر و کاهش تعداد پلنگ‌ها در کنار سایر گونه‌های ارزشمند حیات‌وحش باعث نگرانی‌های جدی بین فعالان محیط‌زیست و کارشناسان شده است.
برای مقابله با این روند، نیاز به اقدامات فوری و مؤثر مانند افزایش گشت‌های حفاظتی، ارتقای آگاهی عمومی در مورد اهمیت حفظ پلنگ‌ها و برخورد جدی با شکارچیان غیرقانونی بیش از گذشته حس می‌شود.
اگر این اقدامات در زمان مناسب انجام نشود، احتمال انقراض این گونه در آینده‌ای نه‌چندان دور وجود دارد؛ القصه، وضع نگران‌کننده است؛ جای سکوت، تدبیر کنیم

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1536205/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

رازهای نگفته از زندگی تنها زن چریک ایران

سیاست‌های اپل در قبال کتاب‌های الکترونیکی زیر ذره‌بین نمی‌رود

نیویورک تایمز جزئیاتی از توافق احتمالی لبنان و اسرائیل منتشر کرد

در آستانه ایران هسته‌ای قرار داریم/ ویدئو

اپل نسخه جدیدی از سیری را برای iOS 19 توسعه می‌دهد

تلفیق تجمل و فناوری؛ نسخه لاکچری هدست Vision Pro فقط 2 میلیارد تومان!

این کیبورد عجیب، نمایشگری لمسی است که به‌عنوان مانیتور هم کاربرد دارد!

حزب‌الله تصاویر حمله موشکی به پایگاه ارتش اسرائیل در حیفا را منتشر کرد

پیام موشکی روسیه به غرب: عقب‌نشینی کنید

ویرانی گسترده در صور بعد از جنایت رژیم صهیونیستی

اقدام نمادین یمنی‌ها علیه ناوهواپیمابر آمریکا

بدون تعارف با هم‌وطن‌هایی که راننده نیسان را از دل آتش‌سوزی نجات دادند

برف در ایستگاه هفتم توچال

ویدیو جعبه‌گشایی گوشی پرچمدار نوبیا Z70 اولترا

اولین فرماندار زن در تاریخ استان فارس منصوب شد

3 کُشته و زخمی بر اثر برخورد پژو 405 با وانت نیسان

پویش «ایران همدل» به ثمر نشست

تصاویری از خانواده گرگ‌های خاکستری در سرزمین هیرکانی

دارندگان سهام عدالت بخوانند/سود جدید تا پایان آذر واریز می‌شود؟

اقدام نروژی‌ها در به تصویر کشیدن جنایات رژیم صهیونیستی

پوتین: درحال تولید انبوه سامانه موشکی اورشنیک هستیم

تصویری از لحظه هدف قرار دادن یک ساختمان در بیروت توسط رژیم صهیونیستی

خودکشی دست کم 6 نظامی صهیونیست طی ماه‌های اخیر

اپل به «خفه‌کردن نوآوری در iOS» متهم شد

پلنگ سمنان سلاخی نشده است!

نفت در مدار افزایش قیمت

نسخه بتا بازی Mother Machine منتشر شد

علی لاریجانی مطرح کرد؛ اعلام آمادگی ایران برای توافق جدید هسته ای با ترامپ

به تعویق افتادن محاکمه ترامپ به مدت نامعلوم؛ احتمال مختومه شدن پرونده

ناچیز بودن عملکرد بانک‌ها در حوزه مسکن تایید شد

راز شکست این تیم پرستاره چه بود؟

تصاویری از حیفا در پی حملات موشکی حزب‌الله

برخورد دو پراید، 10 مصدوم برجای گذاشت

اوپو در مراسم معرفی ColorOS 15 به One UI سامسونگ طعنه زد

اولین واکنش به دیدار پزشکیان با مولوی عبدالحمید/ یکی از برجسته ترین و با شهامت ترین اقدامات شما بود

بمباران مجدد ضاحیه جنوبی بیروت

ایرلند: نتانیاهو به کشورمان بیاید دستگیرش می‌کنیم

موشکباران پایگاه تیپ گولانی ارتش اسرائیل در شمال عکا

توزیع برنج تنظیم بازار با قیمت 45 هزار تومان

کشف معدن 1000 تنی طلا در چین

بازی STALKER 2 در عرض دو روز بیش از 1 میلیون نسخه فروخت

«ایلان ماسک» تصویر ماهواره‌بر ایرانی را منتشر کرد

ماسک جدید مرد نارنجی؛ چه در سر ترامپ می‌گذرد؟

حمله در شمال افغانستان 10 کشته برجای گذاشت

تعرض «بن گویر» و هزاران شهرک‌نشین به حرم ابراهیمی در الخلیل

تخلیه فرودگاه گتویک لندن در پی حادثه امنیتی

ملونی: خشم عمیق خود را از زخمی شدن سربازان ایتالیایی یونیفل اعلام می‌کنیم

پارلمان اوکراین تعطیل شد

سفر فرستاده ویژه ترامپ به لبنان؛ توپ در زمین اسرائیل

حباب سکه چقدر است؟