پیام ویژه

آخرين مطالب

وابستگی 70 درصدی سفره خانوار به آن سوی مرز‌ها اقتصادي

وابستگی 70 درصدی سفره خانوار به آن سوی مرز‌ها
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - باشگاه خبرنگاران /بنابر آمار‌ها سالانه 15 میلیارد دلار ارز برابر واردات کالا‌های اساسی از کشور خارج می‌شود که با خوداتکایی 90 درصدی محصولات اساسی این امر به حداقل می‌رسد.
 با توجه به اهمیت خودکفایی محصولات اساسی و ارتقای ضریب امنیت غذایی در شرایط تحریم و تاکید مقام معظم رهبری و قوانین بالادستی بر دستیابی به این سیاست مهم، سایر دستگاه ها باید به کمک وزارت جهاد کشاورزی بیایند تا برنامه خوداتکایی 90 درصدی محصولات استراتژیک در برنامه هفتم‌محقق شود.
بنابر آمارهای اعلامی مسئولان و کارشناسان بخش کشاورزی به طور متوسط سالانه 12 تا 15 میلیارد دلار ارز برای تامین کالاهای اساسی و خوراک دام و طیور از کشور خارج می شود که وزارت جهاد بدنبال کاهش خروج ارز از کشور تا پایان برنامه هفتم است، هرچند محمدرضا اسکندری وزیر اسبق کشاورزی و رئیس سازمان بسیج کشاورزی اذعان می کند که طی یک برنامه 5 تا 7 ساله می توان واردات را با همکاری و حمایت وزارتخانه به صفر رساند.
در این راستا دولت مدیرعامل اسبق پشتیبانی امور دام ضریب وابستگی کشور در 8 قلم کالای اساسی غلات، انواع روغن، سویا مرتبط با سفره روزانه خانوار را بالای 70 درصد اعلام کرد و گفت: کشوری مانند برزیل می‌تواند بیش از 90 درصد ذرت، سویا و روغن کشورما را تأمین کند که براین اساس 7 تا 10 قلم کالای اساسی را به طور کامل از 3 کشور برزیل، روسیه و قزاقستان که همسو با سیاست‌های خارجی ما هستند، وارد کرد. از این رو باید به سمتی رویم که در راستای کاهش اثر تحریم با کشورهای همسو واردات را انجام دهیم.

مدیرعامل اسبق پشتیبانی امور دام گفت: در دهه 90، 7 میلیون تن نهاده دامی وارد کشور می‌شد که اکنون این عدد با افزایش 10 میلیون تنی به 17 میلیون تن رسیده است که این امر نشان می‌دهد نه تنها در تولید کالاهای اساسی خودکفا نشده‌ایم، بلکه ضریب وابستگی به واردات افزایش یافته است.
با توجه به آنکه سالانه 14 تا 15 میلیارد دلار ارز صرف تامین واردات اقلام اساسی می شود، لذا این امر موجب شده تا تراز تجاری بخش کشاورزی منفی 11 میلیارد دلار باشد، درحالیکه علاوه بر تامین نیاز کشور، حتی قابلیت صادرات محصولات اساسی را داریم که انتظار می رود رشد 5.5 درصدی بخش کشاورزی و خودکفایی 90 درصدی امنیت غذایی محقق شود.
گندم و برنج تامین کننده 65 درصد انرژی و پروتئین کشور
سهراب سهرابی مجری طرح خودکفایی گندم وزارت جهاد گفت: براساس قانون برنامه هفتم خودکفایی 90 درصدی در محصولات زراعی اساسی تکلیف شده که گندم و برنج از جمله این محصولات است که تا پایان برنامه باید به پایداری تولید و خودکفایی محصولات اساسی دست یابیم.
 او با بیان اینکه 2 محصول گندم و برنج 60 تا 65 درصد انرژی و امنیت غذایی مردم را شامل می شود، افزود: برنامه های خودکفایی 90 درصدی محصولات اساسی در راستای امنیت غذایی و دانش بنیان است که برای هر 2 این محصولات به هیچ وجه بدنبال افزایش سطح زیرکشت نیستیم و از طریق ارتقای بهره وری در حوزه تولید بدنبال تحقق برنامه هستیم.
 سهرابی ادامه داد: در حوزه اراضی آبی گندم از طریق راهکارهای بهره وری می توانیم بهره وری آب اراضی آبی را افزایش دهیم و در دیمزارها در راستای ارتقای بهره وری آب سبز هستیم، همچنین در اراضی شالیزاری بدنبال افزایش سطح نیستیم و براساس برنامه استان های گیلان، مازندران و بخش کوچکی گلستان نقش امنیت غذایی در تولید برنج را باید ایفا کنند‌.
 مجری طرح خودکفایی گندم وزارت جهاد توسعه روش های نوین کشت، کاهش ضایعات و کاهش مصرف سموم را از دیگر راهکارهای خودکفایی برنج برشمرد و گفت: در سند ملی امنیت غذایی دانش بنیان بر کاهش سرانه مصرف تاکید شده که با همکاری مردم و رسانه ها بدنبال اجرای آن هستیم که اگر این موضوعات تحقق یابد در پایان برنامه خودکفایی محقق می شود.
وزارت جهاد کشاورزی متولی امنیت غذایی کشور و تأمین غذای سالم، قابل دسترس و باکیفیت است به طوریکه کشور با جمعیت بالغ بر 85 میلیون نفر باید به سمت خودکفایی در تأمین نیازهای غذایی خود مطابق با بیانات رهبری حرکت کند.
وابستگی 80 درصدی خوراک دام و طیور به آن سوی مرزها
قاسم پیشه ور رئیس اتاق اصناف کشاورزی با بیان اینکه شعار امنیت غذایی داده می شود، گفت: تحقق امنیت غذایی نیازمند ایجاد زیرساخت های لازم است که دستیابی به این امر برای هریک از تولید یک محصولات اساسی مولفه های مختلفی دارد که در صورت عدم تامین هریک از آنها امکان پایداری تولید و ارتقای امنیت غذایی وجود ندارد.
به گفته او، در دام و طیور 70 تا 80 درصد خوراک از بیرون تامین می شود، درحالیکه اگر از روستا حمایت شود علاوه بر تامین امنیت غذایی شاهد کاهش مهاجرت به شهرها هستیم، درغیراین صورت بی توجهی به روستا سبب شده تا در تامین خوراک وابسته به واردات باشیم.
پیشه ور ادامه داد: علی رغم آنکه بخش کشاورزی در تولید ناخالص داخلی سهم خوبی دارد، اما حداقل سود برای کشاورزان دیده می شود، درحالیکه کشاورز با فروش زمین و سرمایه گذاری در بخش های دیگر سود بیشتری عایدش می شود.
رئیس اتاق اصناف کشاورزی گفت: بنابر سیاست خوداتکایی حداکثری محصولات اساسی در برنامه هفتم، زیرساخت و حمایت های لازم از بخش تولید برای تحقق این شعار در راستای ارتقای ضریب امنیت غذایی باید صورت بگیرد، در غیراین صورت تحقق خودکفایی شعاری بیش نخواهد بود.
با توجه به کمبود منابع آبی برای هر کشوری خودکفایی در تولید کالاهای اساسی از واجبات است به طوریکه بسیاری از کارشناسان اهمیت تولید کالاهای اساسی همچون گندم را با موشک مقایسه می کنند که این امر بیش از پیش اهمیت دستیابی به سیاست خوداتکایی حداکثری در برنامه هفتم را نشان‌می دهد که برای تحقق این امر از تمامی ظرفیت ها و سیاست های حمایتی باید بکار گرفته شود.

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1536614/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

افزایش 970 درصدی تب دنگی در کشور طی امسال

هدیه نفتی عراق به لبنان

تحلیلی بر رشد انفجاری قیمت بیت کوین

هوش مصنوعی گوگل به‌زودی می‌تواند از فست‌فودی محل، پیتزا سفارش دهد

وضعیت دما و بارش کشور تا نیمه اردیبهشت 1404

سفر عمره گران می‌شود

تعدیل روشنایی تابلو‌های تبلیغاتی در طول شب

اولین بازی رسمی فیفا پس از جدایی از EA معرفی شد

سرمقاله رسالت/ زورچین در جورچین قدرت!

تلاش زن اوکراینی برای جلوگیری از اعزام بستگانش به جنگ

جزئیات نقشه پایداری‌ها علیه ظریف در روز رأی‌گیری برای فوریت اصلاح قانون مشاغل حساس/ وضعیت 500 مسئول نظام شبیه ظریف است/ با این قانون، «زینب سلیمانی» هم که همسرش خارجی است نمی‌تواند پست بگیرد

ادامه جستجو برای یافتن نوجوان گمشده سیرجانی پس از 6 روز

حسینی‌کیا: انتظار مردم این است که مجلس برای ارز، برق، خودرو و ... جلسه بگذارد

ایران برای عبور از سناریوهای غرب چه استراتژی دارد؟

سرمقاله جوان/ بسیج، زنده و پایان ناپذیر

پنتاگون: آمریکا راهبرد بازدارندگی هسته‌ای خود را اصلاح می‌کند!

رونمایی از مغز اقتصادی ترامپ

انفجار خودروی بمب‌گذاری‌شده در فلسطین اشغالی

جریمهٔ 21 هزار خودرو و موتور پلاک مخدوش در پایتخت

چرا واردات خودروهای کارکرده اجرایی نمی‌شود؟

آمستردام در تسخیر پرچم‌های فلسطین

هشدار پلیس فتا نسبت به افزایش کلاهبرداری‌های اینترنتی در بلک فرایدی

مایکروسافت از دستیار هوشمند Edge Game Assist رونمایی کرد

سرمقاله جمهوری اسلامی/ رویاروئی دولت‌ها با شیطان بزرگ

انفجارهای شدید در قلب تل‌آویو

اظهارات حمید رسایی درباره نظر عضو دفتر رهبری در خصوص تابعیت قهری و پاسخ قالیباف/ ویدئو

انتقاد سازمان منابع طبیعی از اجاره دادن رودخانه‌های جنگل‌ها

شکایت زن جوان از شوهرش به خاطر فریب در ازدواج

صعود 49 هزار واحدی بورس با چاشنی رکوردشکنی

انتقاد نمایندگان مجلس از افزایش قیمت خودرو توسط خودروسازان

موشک‌باران مواضع صهیونیست‌ها توسط حزب‌الله در 37 عملیات

اجرای سرود سلام فرمانده توسط جنگ زدگان لبنانی در محفل قرآنی زینبیه دمشق

کاهش قیمت‌ها در بازار طلا و سکه؛ دلار به کانال 69 هزار تومان بازگشت

سرمقاله شرق/ چرا در اجرای سیاست ضعیفیم؟

هک بزرگترین شرکت پوششی واحد 8200 رژیم صهیونی

آنکارا بار دیگر انتقال دفتر سیاسی حماس به ترکیه را تکذیب کرد

دونالد ترامپ وزیر کشاورزی دولت خود را تعیین کرد

جزئیات تازه از ماجرای جان باختن یک کوهنورد در علم کوه

تهران میزبان همایش سراسری مدیران بیمه دی

تزریق نقدینگی معاملات طلا به تولید از مسیر بورس کالا

وزیر ارتباطات: ضرر فیلترینگ به ارتباطات کشور بیش از 50 هزار میلیارد تومان است

رئیس دفتر رئیس‌جمهور: ناترازی‌های موجود با کمترین مشکل مدیریت شوند

وزیر اقتصاد به عربستان می‌رود

سرمقاله همشهری/ تشکیل «قرارگاه اجتماعی شهر تهران» همان مدیریت جهادی است

کشف 90 عدد چک سفید امضا و 35 کارت بانکی در مترو

مسمومیت 40 دانشجوی‌ دانشکده علوم پزشکی شوشتر

فروش 194 تن از محموله چای دبش در حراج حضوری

هواوی فعلا برنامه‌ای برای عرضه گوشی کامپکت ندارد

نسخه‌ی جدید لاریجانی

طالبان: حمله به غیرنظامیان بغلان نشانه بزدلی داعش است