پیام ویژه

آخرين مطالب

سرمقاله فرهیختگان/ بازنشسته‌ها را اذیت نکنید یادداشت

سرمقاله فرهیختگان/ بازنشسته‌ها را اذیت نکنید
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - فرهیختگان / «بازنشسته‌ها را اذیت نکنید» عنوان یادداشت روز در روزنامه فرهیختگان به قلم مهدی عبداللهی است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
پس از چند روز سرگردانی و فراز و نشیب‌ها، سرانجام روز گذشته اعلام شد قرارداد بیمه تکمیلی بازنشستگان تأمین اجتماعی منعقد شد. در ظاهر این موضوع شاید برای افکار عمومی به جز بازنشستگان تأمین اجتماعی خبر مهمی نباشد، اما تحولات جمعیتی و افزایش نسبت سالمندان در کشور نشان می‌دهد دولت نباید با این موضوعات حتی شوخی کند.
ماجرا این است اولاً در سطح دنیا نیز بازنشستگان و به ویژه سالمندان بازنشسته بیشترین دغدغه را در خصوص بیمه‌های مکمل و هزینه‌های درمانی دارند؛ چراکه این گروه معمولاً بیش از سنین دیگر یعنی جوانان و میان‌سالان، دچار انواع بیماری‌ها از دیابت، فشار خون و بیماری‌های قلبی گرفته تا زمین خوردن و شکستگی دست و پا، از دست دادن شنوایی و بینایی و مسائلی نظیر آن دچار می‌شوند که هزینه‌های این بیماری‌ها، در فقدان بیمه‌های مکمل بسیار کمرشکن است.
براین اساس، بی‌توجهی به دغدغه بازنشستگان در زمینه بیمه، تبعات وحشتناکی برای آن‌ها می‌تواند داشته باشد. مورد دوم اینکه، در ایران به‌ویژه بازنشستگان تأمین اجتماعی که اغلب آن‌ها نیز از کارگران زحمتکش کشورند، معمولاً درآمد ناچیزی دارند. نداشتن بیمه‌های مکمل، این گروه را دچار مشکلات جدی می‌کند. پس تا اینجا، نگرانی این چند روزه بازنشستگان تأمین اجتماعی یک نگرانی به حقی بود که بالاخره روز گذشته رفع شد. 
2 مانع تأخیر امضای قرارداد بیمه تکمیلی بازنشستگان

برخی از اعضای کانون بازنشستگان تأمین اجتماعی در گفت‌وگو با «فرهیختگان» گفتند طی چند روز اخیر، اصل ماجرای تأخیر در به نتیجه نرسیدن بیمه تکمیلی بازنشستگان تأمین اجتماعی، چانه‌زنی نماینده تأمین اجتماعی (بخوانید دولت) و نماینده بازنشستگان با شرکت بیمه آتیه‌سازان حافظ بر سر تعیین حق‌بیمه بوده است. ظاهراً شرکت بیمه طرف قرارداد با لحاظ کردن تورم، افزایش قیمت خدمات پزشکی و درمانی، اعداد بالاتری را به‌عنوان حق بیمه به دولت و نمایندگان بازنشستگان پیشنهاد می‌کند و حتی کف این مبلغ را نیز به آن‌ها متذکر می‌شود و مدعی شده پایین‌تر از آن، موجب زیان‌دهی شرکت خواهد شد.
در اینجا تعیین حق بیمه و توافق دو طرف با دو مشکل اساسی روبه‌رو می‌شود. اول اینکه دولت و نماینده بازنشستگان عدد پیشنهادی از سوی شرکت بیمه را نمی‌پذیرند و شرکت بیمه نیز زیر بار عدد پیشنهادی دولت و بازنشستگان نمی‌رود. 
اما مشکل دوم مربوط به سهم دولت از حق بیمه پرداختی بوده است. ظاهراً دولت مدعی بوده حق بیمه را همانند یک‌سال اخیر (حدود 150 هزار تومان) پرداخت خواهد کرد. این موضوع با مخالفت نمایندگان بازنشستگان روبه‌رو می‌شود؛ چراکه آنان معتقد بودند بازنشستگان توان کافی برای پرداخت مبلغ مازاد را ندارند. 
درخصوص مورد اول یعنی مشکل توافق بر سر عدد حق بیمه ماهانه، صورت مالی شرکت بیمه آتیه‌سازان حافظ که شرکت فرعی سازمان بیمه سلامت نیز است؛ نشان می‌دهد در آذرماه 1401 حق بیمه ماهانه بازنشستگان تأمین اجتماعی 205 هزار تومان تعیین شده است. این مقدار در آذرماه 1402 نیز با افزایش حدود 49 درصدی 305 هزار تومان تعیین شده. اگر افزایش حق بیمه ماهانه را همانند سال 1402، در آذرماه امسال نیز حدود 49 درصد در نظر بگیریم، به عدد ماهانه 454 هزار تومان می‌رسیم که با عدد توافق شده فعلی یعنی رقم 430 هزار تومان بابت حق بیمه هر بازنشسته فاصله 24 هزار تومانی دارند. در ظاهر شاید عدد 24 هزار تومان به ازای هر بازنشسته عدد خنده‌داری باشد که شرکت بیمه‌گر و طرف دولت و بازنشستگان چند روز بخواهند بر سر آن چانه‌زنی کنند، اما نگاهی به صورت مالی حسابرسی شده سال 1402 این شرکت نشان می‌دهد اولاً طی سال 1402 حدود 88 درصد از درآمد شرکت از حق بیمه پرداختی بازنشستگان تأمین اجتماعی بوده است. پس هرگونه تغییر در نرخ حق بیمه بازنشستگان تأمین اجتماعی اثرات مثبت و منفی چشمگیری روی عملکرد مالی شرکت می‌گذارد. مورد دوم اینکه، طی سال 1402 درآمد شرکت از حق بیمه 5 میلیون و 168 هزار نفر بازنشستگان تأمین اجتماعی حدود 13.8 همت و خسارت پرداختی شرکت به آنان نیز 12.4 همت بوده که در نهایت منجر به سود ناخالص 1.4 همتی (معادل 10 درصد سود ناخالص) شده است. 
بر این اساس، با احتساب 5 میلیون و 168 هزار نفر بیمه‌پرداز بازنشسته تأمین اجتماعی به شرکت مذکور، حتی کاهش 24 هزار تومانی حق بیمه به ازای هر بازنشسته نیز می‌تواند درآمد شرکت را حدود 1.5 همت کاهش دهد، 1.5 همتی که در برابر هزینه‌های تأمین اجتماعی و دولت عددی نیست اما می‌تواند با تحمیل زیان به شرکت بیمه مذکور، آن را از ارائه خدمات و ادامه فعالیت بازدارد. 
 پرواضح است شرکت بیمه نیز زمانی که احساس کند وارد محدوده زیان خواهد شد، زیر بار کاهش حق بیمه نمی‌رود. همچنین توجه داشته باشیم شرکت بیمه آتیه‌سازان حافظ اولاً به صورت انحصاری وارد امضای قرارداد با تأمین اجتماعی شده و 88 درصد درآمد حق‌بیمه‌ای شرکت نیز وابسته به این قرارداد است؛ ثانیاً، این شرکت صرفاً در رشته ‌بیمه‌درمانی فعالیت می‌کند که یکی از پرهزینه‌ترین یا با بالاترین نسبت و ضریب خسارت در کشور ما و اغلب کشورهاست و اغلب شرکت‌های بیمه‌ای معمولاً یا زیر بار آن نمی‌روند یا ریسک‌های آن را با رشته‌‌بیمه‌های دیگر که ضریب و نسبت خسارت آن‌ها پایین بوده، پوشش می‌دهند. 
اما نکته پایانی اینکه، معمولاً دولت (در اینجا تأمین اجتماعی به نمایندگی از دولت) ارائه خدمات توسط شرکت‌های دولتی و حاکمیتی و شبه‌دولتی را به‌نوعی «مسئولیت اجتماعی» می‌داند که مدیران شرکت نیز باید زیر بار ضرر و زیان قرارداد‌ها رفته و دم نزنند. این موضوع با وعده دکتر مسعود پزشکیان و دولت چهاردهم در تناقض است؛ چراکه شخص آقای رئیس‌جمهور وعده داده که با قیمت‌های تکلیفی، به شرکت‌های دولتی و شبه‌دولتی زیان وارد نخواهد کرد. 

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1536766/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

فرسایش سالانه 16.5 تن در هر هکتار خاک به دلیل آلودگی

سکان اداره «صندوق بازنشستگی کشوری» در دستان یک اقتصاددان

همکاری احتمالی اپل و اینتل برای تولید پردازنده A20 آیفون

اروپا قافیه را به آمریکا باخت

زاخارووا: اوکراین نمی‌تواند منکر موشک اورشنیک شود

سرنوشت عجیب قاتلی که 4 بار پای دار رفت و اعدام نشد

بی‌اثرترین نمایندگان مجلس را بشناسید/ اینفوگرافی

پنج جزیره جنوب کشور شناسنامه‌دار شدند

تکذیب صادرات خاک از سوی وزارت جهاد کشاورزی

سرمایه‌گذاری بدون ریسک با 31٫7٪ سود روزشمار

صف‌کشی خریداران برای فروش ربع‌سکه‌های 1403

همکاری خالق ChatGPT و سامسونگ؛ منتظر پادشاه هوش مصنوعی موبایل باشید

اوکراین؛ آزمایشگاه روسیه

توضیحات تامین اجتماعی درباره اجرای متناسب‌سازی

پرونده‌های استخدامی، بیشترین علت شکایت از آموزش و پرورش

مدیرعامل سابق گوگل می‌گوید هوش مصنوعی می‌تواند هویت کودکان را شکل دهد

ویدیویی از احمدی‌نژاد که همه را عصبانی کرد/ ویدئو

در شرایط خطیر کنونی، لاریجانی می‌تواند نماینده هم‌زمان دیپلماسی و میدان باشد

فرانسه هم مجوز استفاده اوکراین از موشک‌های دوربرد خود را صادر کرد

آغاز تخریب دیوار امنیتی سفارت آمریکا در کابل

ماجرای خودکشی ناموفق یک دانشجو

تشکیل شورای دانشگاهی برای بررسی حادثه مسمومیت 40 دانشجو

کالاهای صادرات برگشتی مشمول مالیات بر ارزش افزوده شد

ابررایانه ارتش چین در آزمون محاسبات هوش مصنوعی اول شد

بازگشت به سیاست با پرواز در خواب

روز تلخ تل آویو پس از حملات بی امان حزب الله/ 4 میلیون صهیونیست به پناهگاه گریختند

حمله مجدد رژیم صهیونیستی به ضاحیه جنوبی بیروت

نتانیاهو: از کشته شدن خاخام یهودی در امارات عمیقاً شوکه شدم

عقب‌نشینی سکه و دلار به کانال پایین‌تر، دلار 68 هزار تومانی شد

حل مشکل ظریف؟

مدیرعامل شرکت راه‌آهن: برقی کردن راه‌آهن مشهد- تهران عملیاتی می‌شود

مدیرعامل تیک‌تاک برای بررسی مواضع ترامپ، با ایلان ماسک تماس گرفت

قهری یا غیرقهری! سیاسی‌بازی ممنوع

شهید و زخمی شدن نیروهای ارتش لبنان در پی حمله اسرائیل به یک ایست بازرسی

ناوگان شخصی و عمومی؛ عامل 77 درصد از آلودگی هوای تهران

کاهش 19 درصدی تصادفات منجر به فوت در تابستان امسال

پیشنهاد افزایش میزان ارز ترجیحی به 15.5 میلیارد دلار

صادرات هندوانه آب زیادی از کشور خارج نمی‌کند

تنبیه دانش‌آموز آمریکایی به دلیل استفاده از هوش مصنوعی برای انجام تکالیف

طرفداران Black Myth: Wukong منتظر خبرهای هیجان‌انگیزی باشند

معاهده صلح لاریجانی

دوقطبی سازان ادامه می دهند

گوشت آفریقایی سفره ایرانیان را پر می‌کند؟

پیدا کردن همسر؛ مشکل 70 درصد از ژاپنی‌های مجرد

سهم 44 درصدی بی توجهی به جلو در بروز تصادفات رانندگی

ایلان ماسک احتمال خرید شبکه تلویزیونی MSNBC را مطرح کرد

توئیت جدید عضو دفتر رهبری درباره مذاکره ایران و آمریکا/ ویدئو

اسرای آزاد شده صهیونیست: تعلل در رسیدن به توافق آتش‌بس شرم‌آور است

مشاهده 3 یوزپلنگ در میاندشت جاجرم

سهم استفاده از حمل و نقل عمومی در تهران؛ نصف شهرهای پیشرفته دنیا!