پیام ویژه

آخرين مطالب

آلزایمر برجامی و هیجان کاذب برای مذاکراتی بی‌محتوا یادداشت

آلزایمر برجامی و هیجان کاذب برای مذاکراتی بی‌محتوا
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - کیهان /متن پیش رو در کیهان منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
بررسی خط مشترک نشریات وابسته به مدعیان اصلاحات، در تمجید از مذاکره دوباره با اروپا و فراموشی عبرت‌های برجام، از سیاست تحمیق مخاطبان برای فراموشی درس‌های گذشته حکایت می‌کند. در عین حال محتوای تحلیل‌های این نشریات هم به تنهائی، حاکی از بی‌محتوایی مذاکرات مذکور است.
در حالی که اروپا در برجام عهدشکنی مطلق کرد و حالا هم در کنار دو تحریم هواپیمایی و کشتیرانی ایران به صدور قطعنامه ضدایرانی در آژانس مبادرت کرد، رسانه‌های شبه اصلاح‌طلب به بزک پیشاپیش مذاکرات پرداختند و تیترهای عجیب و غریبی را منتشر کردند؛ از جمله روزنامه سازندگی که تیتر «روزنه امید» را برجسته کرد! روزنامه ایران گزارشی با عنوان «اینک زمان مذاکره» را منتشر کرد؛ روزنامه آرمان «گام به گام تا برجامی دیگر» را برجسته کرد و هم‌میهن با هیجان‌زدگی نوشت: «دوباره مذاکره، دوباره ژنو». هم‌میهن البته به جای زیر سؤال بردن خصومت‌های نو به نو و گسترده اروپا، علیه روسیه فضاسازی کرد و مدعی شد: روسیه با غنی‌سازی در ایران مخالف است و از ایران هسته‌ای نگرانی دارد. این ادعا در حالی است که روسیه در در جریان نشست اخیر شورای حکام آژانس و قطعنامه تروئیکای اروپایی علیه ایران در کنار چین علناً با این قطعنامه مخالفت کرد.
در همین زمینه، روزنامه آرمان در گزارش خود می‌نویسد: «هربار که از مذاکرات هسته‌ای خبری منتشر می‌شود، این سؤال به وجود می‌آید که چرا در دولت قبل و در دولت بایدن محل مذاکرات از اروپا به کشورهای عربی منتقل شد؟ سؤالی که به نظر می‌رسد رازی سر به ‌مهر است که باید برای برداشتن مهر از آن راز به سابقه مذاکرات هسته‌ای و میانجیگری ایران و اروپا بازگشت... به‌رغم فضای تاریکی که بین ایران و اروپا وجود دارد اما هر دو طرف دنبال آن هستند که شمعی در راهروی تاریک روشن کنند». آرمان در متن شاعرانه خود، توضیح نداده که تحریم هواپیمایی و کشتیرانی ایران، روشن کردن شمع مذاکره است و یا صدور قطعنامه ضدایرانی در آژانس؟!

در همین حال روزنامه سازندگی، در نوشته‌ای با عنوان روزنه امید/ مذاکرات هسته‌ای ایران و کشورهای غربی پس از دو سال توقف، مجدداً در ژنو شروع می‌شود، نوشت: «پس از صدور قطعنامه آژانس علیه کشورمان طی هفته گذشته، بسیاری از تحلیگران بر این عقیده بودند که مذاکره میان ایران و کشورهای اروپایی فعلاً مقدور نیست. با تمام این تفاسیر، سخنگوی وزارت خارجه، از برگزاری نشست معاونان وزرای خارجه ایران، فرانسه، آلمان و انگلیس برای گفت‌وگو در مورد مسائل دوجانبه، منطقه‌ای و بین‌المللی خبر داد. باید منتظر بود و دید که مذاکرات آتی می‌تواند سنگ‌ بنای شروع مجدد برای توافق جدید باشد یا اینکه باید تا زمان ورود ترامپ به کاخ سفید منتظر ماند و دید که تیم او با توجه به کشش مشهود به سوی اسرائیل چگونه عمل می‌کنند».
روزنامه سازندگی نیز مانند دیگر نشریات زنجیره‌ای توضیح نداده که مدعیان اصلاحات دقیقاً چه انتظاری از اروپا پیمان‌شکن و بی‌اراده برای انجام تعهدات خود در برجام و ناتوان از برداشتن تحریم‌ها دارند؟!
اما روزنامه هم‌میهن ذیل تیتر «دوباره مذاکره، دوباره ژنو» نوشته است: سخنگوی دستگاه دیپلماسی گفت که دستور کار مشخصی برای مذاکره مشخص وجود ندارد، اما گفت‌وگو میان معاونان وزرای خارجه برای گفت‌وگو در مورد مسائل دوجانبه، منطقه‌ای و بین‌المللی برگزار می‌شود. ژنو همان شهری است که مذاکرات هسته‌ای با مدیریت ظریف در سال 1392 آغاز شد و توافق ابتدائی، در آن شکل گرفت. در موضوع هسته‌ای، سه کشور اروپایی موضع سختی نسبت به ایران اتخاذ کردند و در نشست آژانس، قطعنامه پیشنهادی آنان علیه تهران به تصویب رسید. نگاه خوش‌بینانه این است که در حال حاضر اراده‌ای میان طرف‌های تنش به وجود آمده که در مسیر حل مسائل قدم بردارند و گفت‌وگوی آتی، مقدمه‌ای بر مذاکرات هدفمند می‌شود. چرا که ایران به دلایل شرایط پیچیده داخلی و خارجی، به حل این بحران‌ها و توافق نیازمند است. یک سخنگوی انگلیس اولین مقامی بود که به برگزاری نشست ژنو واکنش نشان داد. یک سخنگوی وزارت امور خارجه انگلیس، با تکرار ادعاهای سیاسی و قدیمی درباره برنامه هسته‌ای ایران اظهار داشت:‌ «ما به برداشتن هر گام دیپلماتیک برای جلوگیری از دستیابی ایران به تسلیحات هسته‌ای، از جمله از طریق مکانیسم ماشه (اسنپ‌ بک) در صورت لزوم، 
متعهد هستیم.»
با وجود شیطنت‌های چند باره تروئیکای اروپایی، روزنامه غربگرای هم‌میهن ترجیح داده به روسیه حمله کند و حال آن که ناقضان برجام، تحریم کنندگان ایران، و صادرکنندگان قطعنامه در آژانس، همگی دولت‌های اروپایی هستند.
از سوی دیگر، روزنامه اعتماد ذیل تیتر «ماشه یا برجام» نوشت: به نظر می‌رسد قدرت‌های غربی با تکرار ادعای همکاری نظامی تهران و مسکو در جنگ اوکراین (بارها مقامات ایرانی و نیز اوکراینی آن را رد کرده‌اند) ترجیح داده‌اند بر مسائل دیگر تمرکز کنند و عملاً از رسیدگی به برنامه هسته‌ای ایران دست بردارند. به ادعا و بر اساس تحلیل نشریات غربی اما این واقعیت به‌طور اجتناب‌ناپذیری در سال آینده تغییر خواهد کرد. 
نخستین و مهم‌ترین موضوع اسنپ بک یا همان ماشه است. 18 اکتبر 2025 آخرین فرصت برای دولت‌های غربی است تا مکانیسم ادعایی ماشه را فعال‌سازی کنند و در ادامه تمامی تحریم‌هایی را که در توافق برجام لغو شده‌اند دوباره برقرار کنند. در این صورت ایران تهدید کرده که خروج از پیمان منع گسترش تسلیحات هسته‌ای (NPT) را کلید خواهد زد.

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1537249/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

شهادت 40 شهید بسیجی در اردوهای جهادی

جایگزین سوئیفت چیست؟

اگر روی کامپیوترتان Assassin’s Creed دارید، آپدیت جدید ویندوز را نصب نکنید!

افت کیفیت اینترنت به دلیل استفاده از فیلترشکن‌هاست

آبگرفتگی برخی مناطق اهواز در اثر بارندگی شب گذشته

مرگ دلخراش نوجوان قائمشهری بر اثر برخورد با قطار

بانک مرکزی: کارت‌های بانکی به موبایل‌ شما می‌آیند

مصاحبه با دختری که با پوشش متفاوت از رهبر انقلاب در غرفه‌اش استقبال کرد/ هیچ گونه صحبتی درباره پوشش و حجاب من نشد/ ویدئو

اعلامیه‌های دردسرساز سئول وارد مرز کره شمالی شد

یکی دیگر از استودیوهای بازی سازی به دلیل مشکلات مالی تعطیل شد

سرمقاله رسالت/ مذاکره؛ مشروط به تأمین منافع

لبنان: امیدواریم آتش‌بس منجر به مذاکره با تل‌آویو برای تعیین مرزها شود

انتخاب رشته دکتری وزارت بهداشت آغاز شد

ماجرای پایگاه اورژانسی که با اشک‌های یک روحانی ساخته شد

رزمایش رهایی گروگان، تصرف و پاکسازی ساختمان دادگستری در مبارزه با تروریست

چهلمین حراج سکه فردا آغاز می شود

جنگ اوکراین در نقطه حیاتی

جزئیات میزان حقوق سربازان برای سال آینده اعلام شد

فرایند انتقال سهام متوفیان به وراث

ماجرای تذکر سید محمد خاتمی به اصلاح طلبان: مطالبه ما باید مطالبه مردم باشد/ ویدئو

افزایش 18 درصدی صادرات غیرنفتی در 8 ماهه امسال

ایرباد جدید بوت با شارژدهی 50 ساعته و قیمت منطقی معرفی شد

سرمقاله آرمان ملی/ بایدن و آتش‌افروزی در اوکراین

حزب عمران خان در قلب پایتخت پاکستان دست به تحصن زد

کشف 3 کیلوگرم «شیشه» از محموله پستی فرودگاه

رویکردی در تقلید از تیم کوک؛ مدیران فناوری به‌دنبال ملاقات شخصی با ترامپ هستند

لاپید: توافق با لبنان برای اسرائیل خوب است

زمان عرضه جدید خودروهای وارداتی اعلام شد

حمله امیرحسین ثابتی به صالحی از تریبون مجلس: من خودم دیدم بتن‌ها را در رآکتور !/ صالحی: جلیلی می دانست آن رآکتور در حال ساخت است و بتنی نریختیم/ می شود من یکی از میراث کشور را نابود کنم و بعد نظام بی تفاوت باشد و من راحت بگردم؟!/ ویدئو

سرمقاله جوان/ پایان تحقیر ملی ایرانیان با بسیج

طالبان: از 5 هزار ازدواج اجباری جلوگیری کرده‌ایم

آقای پزشکیان این مدل اداره کشور کجای نهج‌البلاغه آمده است؟/ دولت به جز گرانسازی دستاوردی ندارد/ ویدئو

6 خودروی کوروش کمپانی به مزایده گذاشته می‌شود

سرمقاله ابتکار/ اهمیّت بازگشت ایران و اروپا به گفت‌وگو

لیبرمن: بی بی، از چه می‌ترسی؟

ادعای منابع اسرائیلی: آتش‌بس ساعت 6 صبح فردا آغاز می‌شود

دادگستری: حکم پرونده چای دبش تا پایان ماه صادر می شود

تداوم روند صعودی بورس با افزایش 25 هزار واحدی شاخص کل

این کامپیوتر تک‌برد فقط 7 دلار قیمت دارد!

باقی ماندن سکه در میانه کانال 51 میلیون تومانی؛ دلار سبزپوش ماند

اکتیویژن: Black Ops 6 بزرگ‌‎ترین ماه عرضه Call of Duty را رقم زد

سرمقاله جمهوری اسلامی/ استقبال عمومی از مذاکره

جزئیاتی جدید از طرح پرداخت حق ثبت مهریه

در انتخابات شرکت کردم تا جنبش مهسا، قصه‌اش را خلق کند قبل از اینکه وارد فاز خشونت شود/ جنبش مهسا خودش خلق قصه می‌کند و نخبگان مجبورند در آن قصه بازی کنند/ از شاه‌کشی دموکراسی درنمی‌آید، از تعامل با پادشاهان است که دموکراسی درمی‌آید

بیت‌کوین عقب نشینی کرد

مشخصات نمایشگر و تراشه آیفون 18 اپل لو رفت

سرمقاله شرق/ آیا مذاکرات در راه است؟

تا حالا کجا بودید؟

وضعیت فاجعه‌بار آوارگان فلسطینی در غزه

ایلان ماسک این‌بار بریتانیا را «دولت پلیسی ظالم» خواند