پیام ویژه

آخرين مطالب

مجلس طرح تحقیق و تفحص با موضوع احتکار زمین را کلید زد اقتصادي

مجلس طرح تحقیق و تفحص با موضوع احتکار زمین را کلید زد
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - مهر /یک ماه پس از سخنان رئیس مجلس در رابطه با ابعاد زمین‌های بلااستفاده تحت تملک سازمان ملی زمین و مسکن، بالاخره مجلس شورای اسلامی طرح تحقیق و تفحص با موضوع احتکار زمین را کلید زد.
یک ماه پس از سخنان رئیس مجلس در رابطه با ابعاد زمین‌های بلااستفاده تحت تملک سازمان ملی زمین و مسکن، بالاخره مجلس شورای اسلامی طرح تحقیق و تفحص با موضوع احتکار زمین توسط وزارت راه و شهرسازی و سایر دستگاه‌های دولتی را کلید زد. عبدالجلال ایری، سخنگوی کمیسیون عمران به تازگی در برنامه «خانه ملت» از آغاز تحقیق و تفحص نقاط ضعف عدم اجرایی شدن قانون جهش تولید مسکن و پرداختن مجلس به موضوع احتکار زمین خبر داد.
طی یک ماه اخیر، محمد باقر قالیباف، رئیس مجلس، در دو مرتبه آمارهایی از زمین‌های بلااستفاده تحت تملک سازمان ملی زمین و مسکن وابسته به وزارت راه و شهرسازی ارائه داد و بر ضرورت واگذاری اراضی تحت تملک دستگاه‌های دولتی برای ساخت مسکن تاکید کرد. بررسی‌های انجام شده در این خصوص نشان داد که حجم دقیق زمین‌های در اختیار وزارت راه و شهرسازی، 1.8 میلیون هکتار، معادل چیزی حدود 30 برابر مساحت شهر تهران است و این یعنی در تمام این سال‌ها وزارت راه و شهرسازی می‌توانست با عرضه کمتر از 6 درصد این اراضی، 10 میلیون خانوار را صاحب خانه‌های 100 متری کند.
پس از انتشار و رسانه‌ای شدن آمار زمین‌های خالی در اختیار سازمان ملی زمین و مسکن تب انتقادات از وزارت راه و شهرسازی بالا گرفت. چرا که به موجب ماده 10 «قانون جهش تولید مسکن»، تمام وزارتخانه‌ها، مؤسسات و دستگاه‌های دولتی موظف‌اند تا اراضی مازاد خود را جهت ساخت مسکن در اختیار وزارت راه و شهرسازی قرار دهند. اما آمار زمین‌های تحت تملک یک سازمان وابسته به این وزارتخانه نشان داد که وزارت راه و شهرسازی به عنوان متولی تسهیل ساخت مسکن برای مردم نه تنها به تکلیف قانونی خود عمل نکرده بلکه با احتکار زمین و عدم واگذاری، به مانع اصلی ساخت مسکن در کشور نیز تبدیل شده است.

این ماجرا بدون واکنش سازمان ملی زمین و مسکن باقی نماند. پس از بالا گرفتن تب انتقادات به این سازمان، سازمان ملی زمین و مسکن جوابیه‌ای منتشر کرد و طی آن اعلام کرد که نه تنها هیچ زمینی را احتکار نکرده بلکه عملکرد خوب و قابل دفاعی هم در زمینه عرضه و تأمین زمین برای ساخت مسکن داشته است. در این جوابیه همچنین عنوان شد که اغلب زمین‌های تحت تملک این سازمان قابلیت کاربری مسکونی را ندارند و تمام زمین‌هایی که قابلیت ساخت مسکن داشته تابحال در اختیار طرح‌های حمایتی مسکن قرار گرفته است.
انتشار این جوابیه اما ابهامات را بیشتر کرد؛ نماینده‌های مجلس و کارشناسان حوزه مسکن بعد از جوابیه سازمان ملی زمین و مسکن، خواستار شفاف‌سازی زمین‌های این سازمان شدند. سعید شعرباف، شهردار سابق کرمان، در واکنش به اظهارات مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن، مبنی بر عدم احتکار زمین توسط این سازمان گفت: «مدیرعامل محترم سازمان ملی زمین و مسکن اعلام فرموده‌اند که ما اصلاً زمینی احتکار نکرده‌ایم و منظور رئیس مجلس هم اصلاً ما دولتی‌ها نبوده‌ایم، پیشنهاد می‌کنم جناب مهندس مالکی، لایه اطلاعاتی موقعیت یک میلیون و 800 هزار هکتار زمین‌های دولتی موجود در محدوده و حریم شهرهای ایران را تنها برای کلان‌شهرها و مراکز استان‌ها و بلکه برای زمین‌های بالای 10 هکتار نیز شفاف منتشر کنند تا مشخص شود دقیقاً سازمان ملی زمین و مسکن، چه چیزی را در اختیار دارد؟! موقعیت‌های زمین‌های دولتی که داده محرمانه نیست، شما هم که به شفافیت معتقدید، بسم الله.»
بهزاد عمران‌زاده، کارشناس مسکن و شهرسازی، نیز در گفتگو با مسکن‌نیوز از لزوم شفاف سازی سازمان ملی زمین و مسکن در رابطه با میزان زمین‌های تحت تملک خود گفت و بیان کرد: «سازمان ملی زمین و مسکن وزارت راه و شهرسازی از جمله نهادهایی است که باید حتماً مورد تحقیق و تفحص قرار بگیرد؛ این سازمان باید اعلام کند از زمانی که ایجاد شده است چه زمین‌هایی در اختیار داشته‌؟ و به چه نهادهایی زمین واگذار کرده است؟ باید در سامانه‌ای شفاف اعلام کنند همین زمین‌هایی که در اختیار دارند دقیقاً کجاست؟ کاربری آنها چیست؟ و مساحت آن‌ها چه‌قدر است؟ می‌گویند دلیل عدم عرضه این زمین‌ها کاربری غیر مسکونی است و اساساً قابلیت ساخت در آن‌ها وجود ندارد؛ اگر مسئولان داده‌ها را به صورت دقیق شفاف اعلام کنند می‌توان بررسی کرد چه‌قدر از این اراضی قابل سکونت نیست، اما چرا اعلام نمی‌کنند؟»
تحقیق و تفحص از دستگاه‌های محتکر زمین در دستور کار مجلس
حالا با گذشت یک ماه از سخنان رئیس مجلس در رابطه با زمین‌های تحت تملک سازمان ملی زمین و مسکن بالاخره مجلس شورای اسلامی طرح تحقیق و تفحص از احتکار زمین را کلید زد.
جعفر قادری، رئیس کمیسیون ویژه جهش تولید مسکن در برنامه خانه ملت در خصوص ضرورت شفاف‌سازی زمین‌های تحت تملک وزارت راه و شهرسازی گفت: حدود 15 میلیون هکتار زمین قابل سکونت در کشور وجود دارد که تنها با عرضه 300 هزار هکتار از آن، می‌توان مشکل مسکن را حل کرد اما وزارت راه و شهرسازی برای الحاق زمین مقاومت می‌کند و همچنان زمین در انحصار دولت است. بنابراین مجلس برنامه‌هایی برای تحقیق و تفحص از وزارت راه و شهرسازی و سازمان ملی زمین و مسکن در خصوص شفاف‌سازی از وضعیت این زمین‌ها دارد.
عبدالجلال ایری، سخنگوی کمیسیون عمران مجلس نیز گفت: تحقیق و تفحص نقاط ضعف عدم اجرایی شدن قانون جهش تولید مسکن را آغاز کردیم. در حال حاضر از هیأت رئیسه به کمیسیون عمران مجلس ارجاع داده شده است و در کمیسیون عمران مجلس که بررسی کردند، قطعاً به صحن مجلس ارجاع خواهد شد. اگر نظر مثبت نماینده‌ها را داشته باشند، ان‌شاءالله به اجزای مختلف این تحقیق و تفحص مخصوصاً موضوع تأمین زمین یا احتکار زمین در وضع موجود، خواهیم پرداخت.

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1540426/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

وان‌پلاس یکی دیگر از گوشی‌هایش را به اندروید 15 آپدیت کرد

سامسونگ یک قرارداد تجاری مهم دیگر را هم از دست داد

اتهام‌زنی آمریکا به روسیه درباره سقوط هواپیمای آذربایجانی

عضو سابق داعش رئیس سازمان اطلاعات سوریه شد!

هاآرتص: حماس توانسته به سرعت شاخه نظامی خود را بازسازی کند

حملات هوایی آمریکا و انگلیس به صنعا

مبلغ افزایش حقوق بازنشستگان در دی 1403

توصیه طالبان به الجولانی پس از اعتراضات دمشق

این رنگ آبی گلکسی S25 اولترا سامسونگ است

واشنگتن پست: یمن به لحاظ فناوری نظامی پیشرفته‌تر از حد تصور است

گلکسی زد فلیپ 7 اولین گوشی تاشو سامسونگ با تراشه اگزینوس خواهد بود

کالاهای ممنوع‌الورود در بازار

وزیر اقتصاد چه بر سر بازار ارز آورد؟

تاریخ رونمایی ردمی 14C 5G مشخص شد

بحران مسکن؛ 200 واحد آپارتمان برای یک نفر!

به کارگیری حداقل 500 کارمند برای هر هواپیما

راز بقای «اسد» تا دقیقه 90

کاخ سفید: انصارالله همچنان تهدیدی برای اسرائیل است

بارش باران در کعبه

«حذف قیمت گذاری دستوری» به ضرر یا سود اقتصاد؟

انویدیا و AMD نسل بعدی کارت‌های گرافیک خود را زودتر عرضه می‌کنند

ادبیات سخیف بخشی پور عضو هیات رئیسه مجلس و توهین به وزیر بهداشت/ ویدئو

افزایش 10 تا 12 میلیون لیتری تولید روزانه گازوییل

وکیل جعلی نینتندو شروع‌ به ترساندن یوتیوبرها کرده است

حماس: عملیات هرتزلیا تاکیدی بر گزینه مقاومت و شکست نقشه‌های دشمن بود

تل‌آویو: دولت جدید سوریه گروهی تروریستی است، نه دولتی باثبات

وضعیت تاسف‌بار خوابگاه‌های دانشجویان

تخصیص زمین به 3 هزار خانواده در راستای قانون جوانی جمعیت

راه‌اندازی 10 منطقه آزاد جدید در کشور

OpenAI برنامه‌هایش برای تبدیل‌شدن به شرکتی سودمحور را اعلام کرد

ایران و عربستان همکاری‌های خود در بخش ICT را گسترش می‌دهند

برآمدگی دوربین گلکسی S25 Slim به‌لطف استفاده از این فناوری جدید سامسونگ کاهش می‌یابد

واشنگتن‌پست: قمار اوکراین در کورسک در آستانه شکست است

گسترش همکاری‌های ایران و عربستان در بخش ICT

تامین تجهیزات برای راه‌اندازی بیش از 40 ایستگاه هواشناسی از ابتدای دولت چهاردهم

کمک آمریکا به تل‌آویو برای مقابله با موشک‌های یمنی

اقدام جنون‌آمیز پارکورکار جوان بر بالای اتوبان پر از خودرو در اصفهان

آخرین وضعیت واحدهای نهضت ملی پرند مشخص شد

دو نوجوان بر اثر واژگونی خودرو جان باختند

رندر وان پلاس Open 2 فاش شد

تظاهرات موتوری علیه رفع فیلترینگ واتس‌اپ در تهران/ با نظام لیبرالی نمی‌شود مملکت اسلامی را چرخاند، نمی توانی؟ برو کنار!/ ویدئو

صدها تظاهرات در نقاط مختلف یمن در حمایت از غزه

گفتگوی تلفنی سرپرست وزارت خارجه افغانستان با وزیر خارجه دولت جولانی

موافقت با مازاد بودن 42 فقره ملک دولتی

یکی از نرم‌افزارهای محبوب Good Lock حالا از One UI 7 پشتیبانی می‌کند

رنگ آبی گلکسی S25 اولترا بسیار شبیه‌به رنگ خاکستری خواهد بود

مرگ عجیب یک مرد بر اثر خوردن جوجه زنده!

سنگینی بار مسکن بر سبد هزینه خانوار

عرضه سکه ضرب سال 1403 فردا در حراج مرکز مبادله

اردن: به آتش کشیدن بیمارستان کمال عدوان جنایت جنگی فجیع است