انتقاد تند زلنسکی از درخواست آتشبس اوربان
بين الملل
بزرگنمايي:
پیام ویژه - رئیسجمهور اوکراین ضمن انتقاد از نخستوزیر مجارستان برای ایفای نقش میانجی در مذاکرات احتمالی میان مسکو و کییف، تصریح کرد که اوکراین به کشورهایی نظیر مجارستان نیاز ندارد و ترجیح میدهد با رئیسجمهور منتخب آمریکا در تماس باشد.
«ویکتور اوربان» نخستوزیر مجارستان هفته گذشته ایده تبادل زندانیان میان روسیه و اوکراین و آتشبس در کریسمس را با «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه مطرح کرد؛ طرحی که از طریق کانالهای دیپلماتیک به «ولودیمیر زلنسکی» رئیسجمهور اوکراین نیز ارائه شد.
طبق گزارش راشا تودی، رئیسجمهور اوکراین روز سهشنبه طی یک نشست علنی در شهر «لویو» بیان کرد: «ما به کشورهایی مثل مجارستان یا افرادی مانند ویکتور اوربان برای میانجی شدن نیاز نداریم. من با آنها همکاری نخواهم کرد و به او و افرادی مانند او اجازه دخالت نخواهم داد.»
مجارستان برخلاف بسیاری از کشورهای عضو اتحادیه اروپا ارسال هرگونه سلاح مرگبار به اوکراین را رد کرده و بر یک راهحل مسالمتآمیز برای این درگیری متمرکز است. این کشور همچنین از تحریمهای اتحادیه اروپا علیه روسیه بارها به شدت انتقاد و نخستوزیر آن، تحریمها و محدودیتهای مذکور را یک «شکست» توصیف کرده است که صرفا بحران انرژی را بدتر میکند.
زلنسکی در ادامه اظهاراتش با اشاره به نقش و وعدههای «دونالد ترامپ» رئیسجمهور منتخب آمریکا گفت: «من انتظار تماسهای مستقیم با واشنگتن پس از مراسم تحلیف را دارم و منتظرم ببینیم که رئیسجمهور بعدی آمریکا با کدام بند از فرمول صلح موافقت میکند.»
یکی از وعدههای دونالد ترامپ برای انتخابات ریاستجمهوری 2024، خاتمه جنگ اوکراین در کوتاهترین زمان ممکن بود؛ وعدهای که اکنون جهان به آن چشم دوخته و منتظر هستند تا ببینند که رئیسجمهور منتخب ایالات متحده چگونه به این جنگ پایان خواهد داد.
برخی از رسانهها و مقامات غربی بهخصوص پس از پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاستجمهوری پنجم نوامبر این کشور گمانهزنی میکنند که شاید طرح دولت ترامپ برای صلح در اوکراین، واگذاری قلمروها به روسیه و در نهایت خاتمه جنگ باشد.
همچنین یکی از مواردی که دولت اوکراین بر آن پافشاری میکند، عضویت اوکراین در ناتو است؛ مسئلهای که ظاهرا دولت ترامپ تمایل چندانی به اجرای آن ندارد. از جمله سناریوهایی که نظر مشاوران ترامپ روی آن مشترک است، امتیازات ارضی، بدون عضویت در ناتو است.
اگرچه واقعیتهای میدان نبرد و گزارش جنگ حتی از سوی رسانههای غربی و مقامات اوکراین به شکل دیگری روایت میشوند، اما رئیسجمهور اوکراین در ادامه ادعا کرد: «ما کشوری قوی هستیم و این را در میدان نبرد نشان دادهایم. چه کسی در اروپا نظیر آن را دارد؟ هیچکس! آیا اوربان چنین ارتشی دارد؟ خیر. پس او چگونه میخواهد فشاری را علیه رئیسجمهور روسیه اعمال کند؟ این طنز است!»
نزدیک به 3 سال از جنگ اوکراین میگذرد و هنوز هیچ چشماندازی برای صلح در این کشور وجود ندارد. این در حالی است که برخی کشورهای غربی بهویژه ایالات متحده آمریکا به جای تمرکز بر راهحلهای دیپلماتیک جهت حلوفصل این درگیری، بر روی ارسال کمکهای مالی و نظامی به کییف پافشاری میکنند و از طرفی روسیه هم بارها خاطرنشان کرده است که تداوم چنین روندی صرفا این جنگ را طولانیتر میکند.
-
چهارشنبه ۲۸ آذر ۱۴۰۳ - ۰۹:۳۵:۴۸
-
۸ بازديد
-
-
پیام ویژه
لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1544058/