پیام ویژه

آخرين مطالب

رضا سپهوند، نماینده خرم‌آباد:

قانون حجاب، حجاب را خرید و فروشی می‌کند و مردم را در مقابل هم قرار می‌دهد/ حجاب را نه با اجبار می‌توان بر سر بانوان گذاشت و نه با اجبار می‌توان از سر آن‌ها خارج کرد/ مسئله شرعی نباید در مجلس قانون‌گذاری شود سياسي

قانون حجاب، حجاب را خرید و فروشی می‌کند و مردم را در مقابل هم قرار می‌دهد/ حجاب را نه با اجبار می‌توان بر سر بانوان گذاشت و نه با اجبار می‌توان از سر آن‌ها خارج کرد/  مسئله شرعی نباید در مجلس قانون‌گذاری شود
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - نماینده خرم‌آباد می‌گوید: «در برخی کشور‌ها که اجرای قوانین حجاب اجباری حاکم شد، یک یا دو سال بیشتر دوام نیاورد. حجاب را نه با اجبار می‌توان بر سر بانوان گذاشت و نه با اجبار می‌توان از سر آن‌ها خارج کرد.»

پس از کش‌و‌قوس‌های فراوان و با وجود خبر محمدباقر قالیباف، رییس مجلس که گفته بود 23 آذرماه، قانون عفاف و حجاب می‌باید به دولت ابلاغ شود تا مراحل اجرایی آن صورت بگیرد، اما این قانون پرحاشیه با تلاش‌های مسعود پزشکیان، رییس‌جمهور، توسط شورای عالی امنیت ملی متوقف شد و از قرار معلوم بناست دولت اصلاحات مدنظرش را لحاظ تا دوباره موضوع در مجلس بررسی شود.
در همین رابطه به سراغ رضا سپهوند، نماینده خرم‌آباد رفتیم تا نظرات او را در این باره جویا شود. از این‌رو می‌توانید مهم‌ترین بخش‌های این گفت‌وگو را در ذیل بخوانید:
* پس از صحبت‌های فراوان در خصوص قانون عفاف و حجاب، به‌هرحال تصمیم شورای عالی امنیت ملی این بود که ابلاغ این قانون متوقف شود. از این‌رو من به‌عنوان یکی از نمایندگان مردم در مجلس، باورم بر این است که اولاً حجاب و عفاف یک باور دینی است و باور دینی را نمی‌توان با جریمه یا زور در مردم ایجاد کرد و این موضوع در طول تاریخ هم خود را نشان داده است. ثانیاً، ما فقها، حوزه‌های علمیه و مراکز فرهنگی داریم که باید روی این باور‌ها از جهات مختلف کار کنند تا جامعه خودش به این باور برسد.
* قطعاً اگر مراکزی که به آن اشاره کردم، به‌درستی به وظایف خود عمل می‌کردند، وضعیت عفاف و حجاب به این نقطه نمی‌رسید. متاسفانه پس از اتفاقی که برای خانم امینی افتاد، برای ترویج عفاف و حجاب، روش‌های تقابلی انجام شد و به تبع آن، شاهد یک مبارزه منفی از سوی جامعه بودیم.
* در خارج از کشور که بنده تجربه سفر به آن را داشتم، دیدم که یک خانم محجبه در گیت فرودگاه آن هم در کشوری مثل کانادا کارش را دنبال می‌کرد و هیچ‌کس هم به زور به او نگفته چه کند، اما در ذهن و باورش به دین مبین اسلام رسیده است. از این‌رو ما زمانی موفق می‌شویم که روی باور‌ها کار کنیم.
* اگر موضوع عفاف و حجاب که یک باور دینی است را سیاسی کنیم و به‌واسطه آن، روش‌های تقابلی در پیش گرفته شود، هیچ‌گاه شاهد موفقیت در این عرصه نخواهیم بود. در برخی کشور‌ها که اجرای قوانین حجاب اجباری حاکم شد، یک یا دو سال بیشتر دوام نیاورد. حجاب را نه با اجبار می‌توان بر سر بانوان گذاشت و نه با اجبار می‌توان از سر آن‌ها خارج کرد.
* قانون عفاف و حجاب که توسط برخی نمایندگان مجلس تصویب شده بود، ابهامات زیادی دارد. این قانون 74 ماده‌ای را کامل خواندم و متاسفانه مردم را در مقابل مردم قرار می‌دهد. یعنی در جایی گفته می‌شود که از فرد بی‌حجاب عکس بگیرید و برای ما بفرستید. قطعاً این رویکرد، تنش و درگیری را بین مردم بیشتر خواهد کرد و شاید شاهد اتفاقاتی مثل قضیه خانم مهسا امینی باشیم.
* اینکه گشت‌های ارشاد در ایران جواب نداد، جواب ساده‌ای دارد، چون روش نادرست بود. آیا با زور می‌شود دست انداخت وسط پای یک‌نفر و او را در خودرو انداخت و رفت تا او را تربیت کرد؟ اینکه به افراد گفت دوربین در سراسر معابر می‌گذاریم و اگر حجاب را رعایت نکردید، جریمه نقدی می‌شوید، خروجی مثبت نخواهد داشت و تنش بین جامعه و حاکمیت را افزایش و باورزدایی و دین‌زدایی را دربرخواهد داشت.
* قانون مصوب در خصوص عفاف و حجاب اگر به مرحله اجرا می‌رسید، حجاب را خرید و فروشی می‌کرد؛ یعنی فردی که پول‌دار است حتی اگر 50 میلیون هم جریمه شود، می‌گوید چون دوست دارم بی‌حجاب باشیم، هزینه آن را هم می‌دهم، ولی فردی که پول ندارد و از اقشار ضعیف جامعه است و شاید دو، سه میلیون بیشتر در حسابش نباشد، دست در حساب بانکی او برده می‌شود و یا در پرونده‌اش موضوع ثبت می‌شود که مثلاً استخدامش به مشکل بربخورد و این اتفاقات قطعاً به باورمندی دینی او آسیب می‌زند.
* ما کشور اسلامی و شیعه هستیم و همه حجاب و عفاف را می‌خواهیم، اما شکل قانون مصوب‌شده، ضدحجاب و عفاف است. این قانون با عجله در مجلس یازدهم تصویب شده است و بهتر این بود که مسائل شرعی توسط فقها قانون‌گذاری می‌شد. مسئله شرعی نباید در مجلس قانون‌گذاری شود. منِ نماینده که شارع، فقیه و حقوق‌دان نیستم. مسائل دینی را فقها باید فتوا دهند و مسائل مدنی که جامعه با آن سر و کار دارند را مجلس تصویب کند. ما نباید مسائل را با هم قاطی کنیم، چون مجلس در خصوص موضوعات شرعی، این‌کاره نیست که قانون تصویب کند.

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1547519/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مراسم رونمایی پوستر سومین جشنواره موسیقی نوای مهر با حضور معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید و امور ایثارگران برگزار شد

این استان‌ها بیشترین میزان بی‌سوادی را دارند

اخطار شهر فرودگاهی امام خمینی برای جمع‌آوری هواپیما‌های اسقاطی

نه به فدرالیسم

رسانه‌ عبری: نتانیاهو احتمالا در مراسم تحلیف ترامپ شرکت نمی‌کند

حمله اسراییل به بیمارستان الوفاء غزه

کدام جاده ایران بیشترین تصادفات را داشته است؟

آمار وحشتناک از کاهش بارش باران در کشور

وزیر دادگستری رژیم صهیونیستی وظایف نتانیاهو را برعهده می‌گیرد

کشف پیکر شهیدی با ماسک شیمیایی بر صورت

مرگ مشکوک افشاگر OpenAI؛ پای FBI به پرونده باز می‌شود؟

استقرار یک واحد جدید نظامی در توکیو برای تقویت هماهنگی بین ژاپن و آمریکا

بایدن: پوتین ظاهرا به‌خاطر سقوط هواپیمای آذربایجانی قبول مسئولیت کرده است

لاوروف: پاسخ قاطعی به تهدیدات موشکی آمریکا و ناتو می‌دهیم

افزایش نرخ کرایه وسایل حمل و نقل عمومی در تهران

هشدار به بانک‌های خاطی در واگذاری تسهیلات فرزندآوری

موتور جستجوی گوگل انیمیشن جدیدی برای AI Overviews آزمایش می‌کند

محمدجواد لاریجانی: با شکست مکرر اغتشاشات، دشمن به‌دنبال استراتژی جدید است/ در فتنه 88 با یک کودتای تمام‌عیار علیه نظام مواجه بودیم

افزایش تحرکات مشکوک آمریکا در پایگاه عین‌الاسد

صدور کیفرخواست برای آرسن لوپن‌های پایتخت

انتصاب مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری

بانک مرکزی: تورم به کمترین میزان در 50 ماه گذشته رسیده است

سازمان رادیو تلوزیون اسراییل: دولت بایدن درصدد به رسمیت شناختن دولت سوریه است

سقوط هواپیمای متعلق به باشگاه ورزشی الجزیره امارات

«واتساپ فیلتر نشده» شگرد جدید کلاهبرداران

رکوردزنی صادرات غیرنفتی در 9 ماهه امسال

عمر باتری هواوی Mate X6 مشخص شد

هواوی دوباره غوغا می‌کند؛ افشای مشخصات احتمالی دوربین Pura 80 اولترا

محل عجیب جراحی نتانیاهو از ترس موشک‌های یمنی مشخص شد

منابع مصری: مذاکرات آتش‌بس غزه به دلیل ناسازگاری اسرائیل در خطر فروپاشی است

حزب‌الله خبرها درباره انتصاب معاون دبیرکل خود را تکذیب کرد

تقویت پایگاه‌های آمریکایی در شرق سوریه پس از سقوط دولت اسد

کشف 3 تن آرد قاچاق در مازندران

حمله رژیم صهیونیستی به شهرک صنعتی در حومه دمشق

وزیر صمت: تعرفه 78 درصد کالاهای مبادله‌ای ایران و اوراسیا صفر شد

مقام پاکستانی: طالبان باید از حملات اخیر درس بگیرند

هجوم خریداران عربستانی به مراکز خرید ریاض پس از اعلام تخفیف

کیفر خواست سارق مسلح پایتخت به اتهام محاربه صادر شد

تصاویری از ردمی توربو 4 فاش شد؛ چینش دوربین مشابه آیفون 16

عامل حمله تروریستی بندرلنگه عضو گروه‌های تکفیری بوده است

هفت روز عزای عمومی در کره‌‌ جنوبی برای سقوط هواپیما اعلام شد

هشدار هواشناسی؛ بارش برف و باران در 30 استان

تتر به کانال 79 هزار تومان سقوط کرد

علی‌اف از روسیه خواست مسئولیتش در سقوط هواپیما را بپذیرد

مجمع تشخیص: مخالفت هیئت عالی نظارت با واردات خودرو در سال 1404 از اساس کذب است

اطلاعات جدیدی درباره کنسول گیمینگ روسیه منتشر شد

اظهارنظر جدید علی‌اف درباره سقوط هواپیمای آذربایجان: این حادثه عمدی نبود

گام بلند پردیس در ارتقاء صنعت پتروشیمی؛ بهره‌وری و توسعه پایدار با تکیه بر پژوهش و فناوری

ماجرای 30 هزار پزشک عمومی که طبابت نمی‌کنند

کمک 7 میلیارد تومانی چاوشی برای آزادسازی زندانیان