پیام ویژه

آخرين مطالب

دختر صدام دست از سر خاورمیانه برنمی‌دارد بين الملل

دختر صدام دست از سر خاورمیانه برنمی‌دارد
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - ایلنا / پس از سقوط رژیم پدرش، رغد به همراه خواهرش رنا به اردن پناهنده شد و در آنجا زندگی کرد. ظاهرا مادر آنها هم در اردن زندگی کرده است.
رغد صدام دختر دیکتاتور سابق عراق یک بار دیگر آمادگی خود را برای در دست گرفتن قدرت در عراق اعلام کرد. او تقریبا هر سال، در توئیتر یا مصاحبه با رسانه‌های عربی این درخواست عجیب را تکرار میکند. رغد دختر بزرگ صدام حسین است که سال 1968 به‌دنیا آمده و این روزها فراری محسوب می‌شود. با همه اینها او پدرش را یک چهره استثنایی در عراق و حتی در میان رهبران عرب می‌داند.
داستان رقابت‌های سیاسی خانواده اسد با خانواده صدام حسین از دهه 70 میلادی شروع شده و هنوز هم ادامه دارد. برای حافظ اسد، صدام یک دشمن بی‌چون و چرا بود که برای نابود کردنش دست به هر کاری می‌زد. البته این رقابت‌های سیاسی باعث نشد تا خللی در حکمرانی هیچ‌یک از این دو نفر ایجاد شود. اما رغد صدام این کینه را هنوز در قلب خودش حمل می‌کند. رغد صدام در تازه‌ترین مصاحبه خود گفته در نظر آمریکا و غرب کسانی که اکنون سوریه را اداره می‌کنند، «تروریست» بودند اما یک شبه اوضاع به طور کلی تغییر کرد.
مروری بر زندگی صدام باعث می‌شود تا قهرمانسازی او از پدرش عجیب به نظر بیاید. او و خانواده‌اش یکی از قربانیان واقعی سبعیت صدام حسین بوده‌اند. اما ظاهرا رغد روزهای تلخ را فراموش کرده و تنها بازمانده خانواده صدام است که از جنایات پدرش نه تنها شرمنده نیست، بلکه او را قهرمان مردم عراق می‌خواند.
اما رغد صدام کیست و چطور فکر می‌کند؟
رغد تحصیلات خود را در مدارس خصوصی بغداد گذراند و سپس به دانشگاه رفت. در دوران نوجوانی، او به شدت تحت تأثیر ایدئولوژی حزب بعث قرار داشت و وفاداری‌اش را به حزب پدرش نشان می‌داد. البته بقیه فرزندان صدام هم وقتی هنوز بسیار جوان بودند، همین وفاداری را به حزب بعث نشان می‌دادند.
رغد در سنین جوانی با «کمال المجید» ازدواج کرد که از شخصیت‌های مهم رژیم بعث بود. این ازدواج به او کمک کرد تا ارتباطات خود را در دنیای سیاسی تقویت کند.

حسین کمال المجید، داماد صدام حسین به عنوان وزیر صنایع نظامی عراق فعالیت می‌کرد و در زمان جنگ ایران و عراق نقشی مهمی ایفا کرد. حسین کمال به دلیل نزدیکی به صدام حسین و اعتماد ویژه‌ای که به او وجود داشت، مسئولیت‌های مهمی را بر عهده گرفت، از جمله فرماندهی عملیات نظامی در کربلا. در سال 1995، حسین کمال به دلیل اختلافات با عدی، پسر صدام، از عراق فرار کرد و به اردن پناهنده شد.
او امیدوار بود که بتواند به آمریکایی‌ها پناه ببرد و اوضاع را تحت کنترل خود درآورد، اما این فرار به سرعت به یک بحران تبدیل شد. پس از فرار او، صدام حسین دستور قتل وی را صادر کرد و در نهایت حسین کمال در سال 1996 توسط نیروهای عراقی کشته شد. مرگ حسین کمال و برادرش که داماد دوم صدام بود، چنان تراژدی را رقم زد که هنوز هم به‌عنوان نمادی از وحشی‌گری صدام حسین نسبت به اطرافیانش به شمار می‌رود. در واقع رغد و همسرش کمال المجید به خوبی می‌دانستند در عراق در افتادی با عدی، با مرگ و نابودی و زجر همراه است.
آنها به اردن پناه بردند اما وقتی صدام قول داد که از تنبیه خبری نیست و حسین کمال المجید را حمایت می‌کند، ناچار شدند به بعداد برگردند. این زوج دارای سه فرزند هستند. دو دختر و یک پسر. پسر آنها اخیرا بعد از 20 سال در مقابل دوربین‌ها در دبی قرار گرفت. پس از سقوط رژیم پدرش، رغد به همراه خواهرش رنا به اردن پناهنده شد و در آنجا زندگی کرد. ظاهرا مادر آنها هم در اردن است.
رغد صدام حسین همواره خود را به عنوان مدافع میراث سیاسی پدرش معرفی می‌کند. او معتقد است که دوره حاکمیت صدام حسین دوره‌ای از افتخار و ثبات برای عراق بود. این دیدگاه‌ها باعث شده‌اند که او مورد انتقاد بسیاری از عراقی‌ها قرار گیرد که دوران حکومت پدرش را با سرکوب و خشونت می‌شناسند.
در عین حال بعثی‌های قدیمی او را روی چشمشان می‌گذارند و حاضرند برایش از جان بگذرند. در دورانی که داعش در عراق جولان می‌داد؛ برخی از شواهد حاکی از این بود که رغد صدام به همراه عزت الدوری، از فرماندهان دوره صدام حسین ارتباطاتی را با داعش برقرار می‌کردند تا بتوانند در آینده عراق نقش داشته باشند. البته آنها در تخمین موفقیت داعش اشتباهی استراتژیک داشتند.
در سال 2023، یک دادگاه عراقی به طور غیابی رغد را به هفت سال زندان به دلیل ترویج حزب بعث محکوم کرد. دادگاه‌هایی عراقی برخلاف گروه‌هایی از میان اعراب سنی که هنوز وفاداری خود را به خانواده صدام حفظ کرده‌اند، با صدام و دخترش شوخی ندارند.
این حکم ناشی از مصاحبه‌های رغد صدام که در آن‌ها از ایدئولوژی حزب بعث دفاع می‌کرد. رغد همچنین به حمایت مالی از گروه‌های تندرو متهم شده است. بسیاری از عراقی‌ها او را نماد سرکوبگری رژیم پدرش می‌دانند و می‌گویند رغد مشتاق است تا بار دیگر جنایات پدرش را در عراق تکرار کند و اقدامات او پس از سقوط صدام حسین را غیرقابل قبول می‌شمارند.
همچنین، انتقاداتی نیز نسبت به زندگی لوکس او در اردن وجود دارد که با وضعیت اقتصادی بسیاری از عراقی‌ها تضاد دارد. رغد صدام که شیفته لباس‌های پرزرق و برق است و این را از مادرش به ارث برده، علاقه زیادی به عمل‌های زیبایی دارد.
رغد به شدت بر روی موضوع خونخواهی برای پدرش تأکید دارد. او بارها اعلام کرده که هدفش بازگرداندن قدرت حزب بعث و انتقام‌گیری از کسانی است که پدرش را سرنگون کردند. این موضوع باعث شده تا برخی رسانه‌ها او را فرزندی که خونخواه پدرش است، توصیف کنند.

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1549426/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

معرفی ربات 30 هزار دلاری Mi-Mo؛ میز متحرکی که شبیه لامپ لوگوی پیکسار است

سایه حمله تهران بر تل‌آویو

تماس دفتر کارتر با بهزاد نبوی

ساعدی و شاملو و سلطنت‌طلبان

پنجره نیمه باز تهران و فرصتی که به نفع ترامپ نیست

رئیس جمهور اتریش حزب افراطی را مامور تشکیل دولت کرد

آپدیت بتا 3 رابط کاربری One UI 7 سامسونگ برای سری گلکسی S24 منتشر شد

ربات جاروبرقی Roborock می‌تواند با بازوی خود جوراب‌های شما را نیز جمع کند

ارز و نقدینگی نسخه گرانی دارو نوشتند

موج‌سواری ترامپ در جامعه دو قطبی

مجوز عمومی آمریکا به سوریه برای انجام برخی از تراکنش‌ها

پلمب کارگاه تولید رنگ زعفران تقلبی در پردیس

مهاجرانی: دولت مخالف تنوع نرخ ارز است

هواوی نوا 13i با دوربین 108 مگاپیکسلی و چیپست اسنپدراگون 680 معرفی شد

راه ناگزیر واشنگتن

اروپا علیه ماسک

تا دیر نشده گفت وگو کنیم

افزایش قربانیان ترور ماگدبورگ آلمان به 6 نفر

دستگاه‌های سامسونگ به استاندارد شارژ Qi2 مجهز می‌شوند

افشاگری عبدالرضا داوری از پروژه علیه عراقچی؟

سال‌های وبایی عشق

سوارکاران ناشی اقتصاد

مرزبندی با دولت

کنگره آمریکا بطور رسمی پیروزی ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری 2024 را تایید کرد

ترامپ درخواست پیوستن کانادا به آمریکا را باز هم تکرار کرد

مدارس ابتدایی تهران غیرحضوری شد

دریافت 10 واحد سهام هدیه با 31٫7٪ سود سالانه

انصار الله از انجام 4 عملیات نظامی علیه مواضع آمریکا و رژیم صهیونیستی خبر داد

ارسال پستی لوازم آرایشی خارجی و داروها ممنوع شد

افزایش 25 درصدی تحویل سوخت مایع نیروگاهی

قیمت روغن تا پایان سال تغییر نمی‌کند

تولید نفت و گاز افزایش یافت

همتی: آزادسازی معادن منجمد را در دستورکار قرار می‌دهیم

اظهارات آیت الله جوادی آملی درباره رضاخان و آتاتورک

سخنگوی کابینه اسراییل: منفعتی در درگیری با سوریه نداریم

وضعیت خطرناک نوزادان در یخ‌بندان غزه

جزئیات گروگانگیری یک خانواده 5 نفره به مدت 2 سال

تخصیص 10 هزار قطعه انواع سکه ضرب 1386 به متقاضیان

400 هزار متقاضی در انتظار وام نهضت ملی مسکن

جوزف عون نامزد مورد حمایت عربستان در انتخابات لبنان کیست؟

واکنش ترامپ به استعفای ترودو: کانادا به عنوان پنجاه و یکمین ایالت به آمریکا بپیوندد

مقام آمریکایی: ارتش اسرائیل از خاک لبنان خارج می‌شود

استخدام جاسوس در مجلس واقعیت دارد؟

برخورد پلیس راهور با رانندگان سرویس مدارس فاقد برچسب

سخنگوی آموزش و پرورش: مطالبات فرهنگیان به زودی پرداخت می‌شود

جلسه مشترک 4 نهاد مسئول برای تامین مالی نهضت ملی مسکن

دخالت خوب، دخالت بد؛ جنجال‌آفرینی ایلان ماسک در سیاست انگلستان

اردوغان: کشور مستقل فلسطین به پایتختی قدس شرقی قطعا تاسیس خواهد شد

زلزله‌ 5 ریشتری بوشهر را لرزاند

معاون اول رئیس‌جمهور: مشکل کامیون‌دارها در مرز ترکیه تا دو روز دیگر برطرف می‌شود