پیام ویژه

آخرين مطالب

ثبت 5 تا 10درصد از تولدها توسط رحم اجاره‌ای فرهنگی و اجتماعی

ثبت 5 تا 10درصد از تولدها توسط رحم اجاره‌ای
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - ایلنا / استاد دانشگاه علوم پزشکی شیراز و رئیس انجمن ناباروری ایران گفت:‌ خانواده‌ها بدانند اگر نمی‌توانند بچه‌دار شوند، با استفاده از رحم جایگزین به لحاظ علمی، فقهی و حقوقی هیچ مشکل خاصی بوجود نمی آید.این مسئله در ثبت احوال و قانون هم جا افتاده است.
«محمد ابراهیم پارسانژاد» استاد دانشگاه علوم پزشکی شیراز و رئیس انجمن ناباروری ایران درباره وضعیت استفاده از «رحم جایگزین» در کشور گفت: وقتی که جنین شکل گرفت، در رحم مادر شروع به رشد و نمو می‌کند، اما گاهی اوقات شرایطی برای رحم پیش می‌آید که دیگر قابل درمان نیست. رحم هم مانند تمام اعضای دیگر بدن دچار بیماری و فیبروم می‌شود. هر مشکلی که در رحم پیش می‌آید درمان می‌شود و مادر دوباره می‌تواند با همان رحم باردار شود، اما برخی موارد وجود دارد که نه تنها مادر باردار نمی‌شود، بلکه مشکلاتی هم پیش می‌آید مانند خونریزی‌های نامتعارف و یا سرطان‌های رحم که جان مادر به خطر می‌افتد. در این شرایط رحم را از بدن مادر خارج می‌کنند و اگر مادر به دنبال بچه دار شدن باشد رحم اجاره‌ای در اینجا موضوعیت پیدا می‌کند.
وی افزود: موارد دیگری هستند که خانم‌ها مادرزاد دارای رحم نیستند یا رحمی دارند که به اصطلاح قابلیت باروری ندارد. آن‌ها هم جزو کسانی هستند که رحم اجاره‌ای درباره آن‌ها موضوعیت پیدا می‌کند. پس اگر بخواهیم از رحم فرد دیگری استفاده کنیم که جنین را در رحم آن فرد بگذاریم تا رشد و نمو پیدا کند که به آن «رحم جایگزین» می‌گویند، انجام این اقدام به لحاظ علمی مشکل نیست، جنین را در آزمایشگاه پرورش می‌دهند و یک یا دو مرحله از رشد جنین که کامل شود آن را برمی‌دارند. از قبل هم رحم فرد دیگری به اصطلاح تحت عنوان رحم جایگزین آماده شده و در آن قرار می‌دهند. این حاملگی به مدت 9 ماه اتفاق می‌افتد و به اصطلاح بچه مهمان آن مادر است.
پارسانژاد ادامه داد: پس از آنکه نوزاد به دنیا آمد به خانواده اصلی که جنین مال آن‌هاست تحویل داده می‌شود. آماده‌سازی جنین و انتقال آن به رحم جایگزین کار مشکلی برای پزشک محسوب نمی‌شود. آنچه که در این زمینه حائز اهمیت است مسائل قانونی، فقهی، روانشناختی و جامعه شناختی است که باید مورد ارزیابی قرار گیرد.
این استاد دانشگاه در ادامه اظهار داشت: متأسفانه در کشورهای خارجی هیچ قانونی برای استفاده از رحم جایگزین وجود ندارد و استفاده از رحم جایگزین بسیار مشکل است و در کشورهای منطقه‌ای که اهل تسنن هستند، هیچ‌کدام از این‌ها موضوعیت ندارد به این معنا که نمی‌تواند اجرا شود، اما به برکت پویایی فقه شیعه و اجتهاد که در کشور ما وجود دارد می‌توانیم با مراجعه به فقه شیعه که طوری تنظیم شده که با علم روز ما همراه است، مجوز این کار اخذ شود. همان طور که نوزاد می‌تواند دوران شیردهی را با فرد دیگری که به آن دایه می‌گویند سپری کند، این هم یک نوع دایگی تلقی می‌شود، به این معنا که مادر به نام دایه بچه محسوب می‌شود اما به لحاظ خونی یعنی به لحاظ ژنتیک دقیقاً متعلق به پدر و مادر خود است، اما اینکه آیا نوزاد متولد شده به لحاظ خلق و خو شبیه فردی که از رحم جایگزین آن متولد شده، می‌شود چیزی است که هنوز در دنیا اثبات نشده است. اما به دلیل اینکه خانواده و زندگی‌ها متلاشی نشود از رحم جایگزین استفاده می‌کنند که به لحاظ شرعی هم مشکلی ندارد.
رئیس انجمن ناباروری کشور گفت: حدودا بین پنج تا ده درصد کل مادران نابارور از این روش برای بچه‌دار شدن استفاده می‌کنند. ما فقط اهداء باروری و اهداء رحم که نداریم بلکه اهداء اعضای دیگر بدن مانند قلب، کبد و کلیه نیز انجام می‌شود و اهدا رحم هم در قالب همین موارد است. اهدا رحم به نوعی زندگی‌ها را نجات می‌دهد که به لحاظ شرعی به این اقدام «اهدا» گفته می‌شود. اما خارج از مسائل شرعی و قانونی در پشت پرده ممکن است بین خودشان تبادل مالی برای استفاده از رحم جایگزین صورت گیرد که ما به آن ورود نمی‌کنیم و لذا در این صورت قیمت مشخصی در نظر گرفته نمی‌شود.
پارسانژاد با اشاره به اینکه برخی زنان در کشور هستند که می‌توانند باردار شوند، اما نمی‌خواهند باردار شوند و از رحم جایگزین استفاده می‌کنند، گفت: مادران شاغل مانند پرستاران، خلبانان و برخی ورزشکاران حرفه‌ای مانند شناگران و تنیسورها نمی‌خواهند به خاطر حرفه‌ای که دارند باردار شوند، اما به دنبال آن هستند که با استفاده از رحم جایگزین دارای فرزند شوند. این افراد را به پزشکی قانونی ارجاع می‌دهیم وپزشکی قانونی هم راسا تصمیم نمی‌گیرد. خود این افراد از مراجع تقلید استفتاء می‌کنند که آیا می‌شود این کار را انجام داد یا خیر. اگر مجوز این کار را کسب کنند و بتوانند قاضی و مجتهد را قانع کنند یک نامه می‌آورند و پزشکان متخصص این کار را انجام می‌دهند.
وی در پاسخ به این سوال که چند درصد از این رحم‌های جایگزین به نتیجه می‌رسد و فرزند به دنیا می‌آید، گفت: در بهترین وضعیت آی‌اف‌سی، تا سی و پنج درصد به بچه زنده ختم می‌شود و در بهترین شرایط 30 تا 40 درصد این نوع باروری‌ها به تولد جنین منجر می‌شود. در مجموع بین 5 تا 10 درصد از تولدها در کشور از طریق رحم جایگزین صورت می‌گیرد.
پارسانژاد در پایان گفت: خانواده‌ها بدانند اگر نمی‌توانند بچه دار شوند، استفاده از رحم جایگزین به لحاظ علمی، فقهی و حقوقی هیچ مشکل خاصی بوجود نمی‌آید. این مسئله در ثبت احوال و قانون هم جا افتاده است.

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1550973/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرمقاله سازندگی/ نقشه راه هاشمی

بایدن تصمیم‌گیری درباره «هیئت تحریر الشام» را به ترامپ واگذار کرد

گزارش اعتماد از پازل مبهم نابینایی 9 بیمار!

مادورو: اصلاحات عمیقی در قانون اساسی ایجاد خواهیم کرد

کشف عتیقه‌های هزاره‌های اول و دوم قبل از میلاد در خرم‌آباد

پیرزن متهم به قتل از مجازات «قصاص» گریخت

تصاویر آخرالزمانی از طلوع خورشید در لس‌آنجلس بعد از آتش‌سوزی عظیم

گلکسی S26 اولترا دارای نمایشگر بسیار روشن و قدرتمند خواهد بود

نسخه‌ای برای دستیابی رشد اقتصادی 8درصدی

سرمقاله دنیای اقتصاد/ کدام سیاست الزام توسعه دارد؟

پیش‌بینی وزش باد در ارتفاعات طی امروز و فردا

وزارت دفاع انگلیس: آمار کشته شدگان روسیه و اوکراین در جنگ رو به افزایش است

کنسول دستی ایکس باکس مزایای کنسول و پی سی را ترکیب می‌کند

رئیس دفتر پزشکیان: رئیس‌جمهوری به‌دنبال ایجاد عدالت آموزشی است

سرمقاله خراسان/ الگوی پسا جنگ اُحُد برای امروز

جهش خودروساز چینی در فروش جهانی خودرو

توضیح کاخ سفید درباره حذف هیئت تحریر الشام از فهرست تروریستی آمریکا

تازه ترین موضع گیری سیاستمداران لبنانی درباره انتخاب ژنرال عون برای مقام ریاست‌جمهوری

استیضاح وزرا در شرایط مذاکره با اروپا، کار بازندگان انتخابات است

نمایشگر میکرو LED جدید سامسونگ کش می‌آید

هراس ریاض از دومینوی مخاطره‌انگیز

آمریکا: گفتگوهای سازنده‌ای با دولت موقت سوریه داشتیم

حسن خمینی: پوسته جدیدی از نظم اجتماعی بین مردم پدید می‌آید

روایت سعودی از «مسیر نفوذ جدید ریاض در نظام بین‌الملل»

پایان سرمایه‏‌گذاری 20 ساله شرکت سعودی در ایران

برانداز علیه برانداز!

بیروت، جهانی دیگر؛ سفرنامه مهاجرانی به لبنان

روایت مجید شاکری از مهم‌ترین عامل جهش ارزی اخیر

مهم‌ترین حذفی سفره ایرانیان

شایعات از احتمال رفع فیلتر تلگرام و یوتیوب خبر می‌دهند

اشتراک هوش مصنوعی از ماه آینده وارد گوشی‌های سامسونگ می‌شود؟

آنجلینا جولانی

مرحوم هاشمی بالانس کننده سیاست های کشور بود

برگزاری نشست شورای امنیت با تاکید بر حفظ تمامیت ارضی سوریه

خبر خوش پژمان‌فر برای زائران اربعین حسینی

تحلیل اکوایران از تله فقر در بازار اجاره

قهوه‌ساز خلاقانه Kara Pod معرفی شد

سگ‌های رباتیک حالا می‌توانند با الهام از سُم گوزن‌ها در گل‌ولای راه بروند

بزرگ‌ترین آپدیت سیری احتمالاً با iOS 19 منتشر می‌شود

با استیضاح همتی به دنبال انتقام گرفتن از مردم هستند

رنج طبابت در غزه؛ پزشکی که 56 نفر از خانواده‌اش را کفن کرده است

ترامپ نیامده، گرد و خاک به پا کرد

جولان تانک‌های اسرائیلی در سوریه

تست زنی، آزمون‌های هفتگی و تبلیغ مدرسه های تیزهوشان در مدارس ابتدایی؛ ممنوع

ضربۀ کاری پلیس به اشرار در سیستان‌وبلوچستان

تعداد مصدومان حادثه واژگونی اتوبوس افزایش یافت

11 عضو شامل یک سرکرده الشباب در سومالی کشته شدند

ارتش رژیم صهیونیستی چندین نقطه در جنوب لبنان را منفجر کرد

باکو پروازهای خود به کازان روسیه را لغو کرد

دیدار سران قرقیزستان، ازبکستان و تاجیکستان در خط مرزی مشترک