پیام ویژه

آخرين مطالب

نماینده کنگره به ترامپ: ارسال پول نقد برای طالبان را متوقف کن! بين الملل

نماینده کنگره به ترامپ: ارسال پول نقد برای طالبان را متوقف کن!
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - خبرگزاری دانشجو / تیم بورچت، نماینده جمهوری‌خواه کنگره آمریکا، در نامه‌ای از دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری منتخب ایالت متحده، خواست از کمک به دشمنان آمریکا خودداری کند. تیم بورچت کمک به طالبان و دیگر دشمنان آمریکا را «خیانت به کهنه‌سربازان آمریکا» خواند.
تیم بورچت، نماینده جمهوری‌خواه کنگره آمریکا، در نامه‌ای از دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری منتخب ایالت متحده، خواست از کمک به دشمنان آمریکا خودداری کند و ارسال بسته‌های پول نقد به بانک مرکزی افغانستان را که به دست طالبان می‌افتند و قابل ردیابی و نظارت نیستند، متوقف کند.
در نامه تیم بورچت به ترامپ که یک کپی آن در ایکس منتشر شده، آمده است: «پرداخت 40 میلیون دلار در هفته به دشمنان ما توهین به کسانی است که خدمت نظامی کردند.»
از زمان بازگشت طالبان به قدرت، ایالات متحده با اعلام آمادگی برای حمایت از ارائه کمک‌های بشردوستانه به افغانستان، هرهفته به کابل پول نقد می‌فرستد. این پول‌ها که به درخواست سازمان ملل متحد و از طریق هواپیما‌های متعلق به سازمان ملل متحد به کابل فرستاده می‌شوند، در اختیار بانک مرکزی افغانستان (تحت کنترل طالبان) و بانک بین‌المللی افغانستان که یک بانک خصوصی است، قرار می‌گیرند.
سازمان ملل متحد اواخر سال 2021 برای جبران کمبود نقدینگی در بانک‌های افغانستان، به ایالات متحده و دیگر کمک‌کنندگان پیشنهاد کرد که کمک‌هایشان را در قالب پول نقد به افغانستان بفرستند تا از ورشکستگی نظام بانکی این کشور جلوگیری شود.
اداره بازرس ویژه آمریکا در امور بازسازی افغانستان (سی‌گار) نوامبر 2024 در گزارشی نوشت که از اکتبر 2021 تا سپتامبر 2024، ایالات متحده 21 میلیارد و 600 میلیون دلار برای افغانستان هزینه کرده است. اسکان مجدد افغان‌ها، فعالیت‌های بشردوستانه و کمک به صندوق امانی افغانستان در سوییس هم در این آمار محاسبه شده‌اند.
بر اساس گزارش سی‌گار، مجموع کمک‌های ایالات متحده برای خدمات بشردوستانه در افغانستان، به سه میلیارد و 500 میلیون دلار می‌رسد که در بسته‌های پول نقد از طریق سازمان ملل متحد به کابل منتقل شده است.
تیم بورچت افزود که آنتونی بلینکن، وزیر خارجه دولت بایدن، در پاسخ به پرسش او در مورد کمک‌ها به افغانستان اعلام کرده است که طالبان 10 میلیون دلار از این کمک‌ها را به‌عنوان مالیات دریافت کرده‌اند. سی‌گار نیز در گزارشی، واریز این مبلغ را به خزانه طالبان تایید کرد. همچنین در چندین گزارش درباره نحوه هزینه‌کرد کمک‌های نقدی آمریکا در افغانستان، اشاره کرد که طالبان مسیر این کمک‌ها را به سمت وابستگان خود منحرف و از رسیدن آنها به دست نیازمندان واقعی جلوگیری می‌کنند.
تیم بورچت با اشاره به اینکه پول مالیات‌دهندگان آمریکایی به جیب دشمنان آمریکا می‌رود، تاکید کرد که آنتونی بلینکن نیز نتوانست درباره چگونگی توزیع کمک‌های آمریکا به افغانستان پاسخ قانع‌کننده‌ای بدهد، زیرا این کمک‌ها پس از تحویل داده شدن به بانک مرکزی افغانستان که اعضای طالبان آن را اداره می‌کنند، دیگر قابل‌ردیابی نیستند.
این نماینده جمهوری‌خواه پیش از این نیز بار‌ها برای توقف ارسال کمک به افغانستان تحت سلطه طالبان تلاش کرده است. او در ژوئن 2024 لایحه‌ای با عنوان «منع ارسال پول مالیات‌دهندگان به طالبان» ارائه کرد که به تصویب مجلس نمایندگان رسید. این لایحه با هدف جلوگیری از دسترسی طالبان به کمک‌های مالی آمریکا تدوین شد و بورچت در آن تاکید کرد که پول مالیات‌دهندگان آمریکایی نباید به دشمنان این کشور داده شود.
او سپس از وزارت خارجه آمریکا هم به دلیل جلوگیری نکردن از دسترسی طالبان به کمک‌های بشردوستانه انتقاد کرد و خواستار بازنگری در ساختار این وزارتخانه شد.
برای اجرایی شدن این لایحه، نیاز است که سنا و رئیس‌جمهوری آمریکا نیز آن را تایید کنند. در صورت تصویب نهایی، وزارت خارجه موظف خواهد بود از کشور‌هایی که از سال 2021 به افغانستان تحت حاکمیت طالبان کمک کرده‌اند، گزارشی ارائه دهد و برای جلوگیری از دسترسی طالبان به این کمک‌ها راهبردی تدوین کند.
تیم بورچت در پایان نامه‌اش به ترامپ نوشت که منتظر بازگشت او به کاخ سفید است و تلاش‌هایش را برای به نتیجه رسیدن لایحه توقف کمک به افغانستان تحت سلطه طالبان از سر می‌گیرد.
تعحب ایلان ماسک از ارسال کمک مالی به طالبان
ایلان ماسک، مدیرعامل شرکت‌های تسلا و اسپیس‌اکس، با بازنشر نامه تیم بورچت در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) از احتمال ارسال کمک‌های مالی ایالات متحده به طالبان ابراز تعجب کرد و نوشت: «آیا ما واقعا پول مالیات‌دهندگان آمریکایی را برای طالبان می‌فرستیم؟»
این اظهارنظر ماسک که بیش از 150 میلیون دنبال‌کننده دارد، توجهات بیشتری را به این موضوع جلب و درباره سیاست‌های دولت بایدن در قبال افغانستان پرسش‌هایی جدی مطرح کرد. این توییت بازتابی گسترده در رسانه‌ها و میان کاربران داشت و درباره نظارت بر نحوه استفاده از کمک‌های بشردوستانه بین‌المللی بحث‌هایی را برانگیخت.
منتقدان ارسال کمک‌های بین‌المللی به افغانستان از جمله بورچت، معتقدند که طالبان ممکن است از این کمک‌ها برای تقویت حکومتشان استفاده کنند. در حالی که مدافعان این کمک‌ها بر اهمیت کمک‌های بشردوستانه برای مردم افغانستان تاکید دارند. این موضوع همچنان یکی از بحث‌برانگیزترین مسائل در سیاست خارجی ایالات متحده است.

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1551163/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

‌ابهامات یک پرونده گروگان‌گیری معروف

آخرین وضعیت قیمت کالاهای اساسی در بازار

ورود 2 سامانه بارشی به کشور در هفته آینده؛ 31 استان شاهد بارش برف و باران خواهند بود

گشت و گذار پلنگ سوادکوه با توله‌هایش‌ در ارتفاعات منطقه شکار ممنوع مازندران

خبر خوش وزیر اقتصاد برای حقوق‌بگیران و اصناف

انکر از اولین پنل خورشیدی پوشیدنی دنیا پرده برداشت؛ لباسی که گوشی شما را شارژ می‌کند

اعتراف تلخ بایدن: شاید یک دوره دیگر دوام نمی‌آوردم!

لس‌آنجلس همچنان در محاصره آتش؛ سفر «جو بایدن» به ایتالیا لغو شد

توسعه بازی Transformers Reactivate به‌دلیل اخراج برخی کارکنان لغو شد

سرمقاله آرمان امروز/ اجماع نانوشته در مورد ایران

سخنان منتشر نشده علی شمخانی درباره رفع حصر/ ویدئو

آینه هوشمند سامسونگ معرفی شد؛ مراقب هوش مصنوعی از سلامت و زیبائی پوست شما

سرمقاله هم میهن/ روایت علیه عینیت

بازدید معاون بهداشت وزارت بهداشت از حاشیه شهر چابهار

موتورسواران تندرو علیه محمدباقر قالیباف/ برگزاری راهپیمایی بعد از نماز جمعه/ قالیباف فکرش را نمی کرد روزی گرفتار رفتارهای گازانبری شود

پاکستان بار دیگر تشکیل حکومت فراگیر را از جریان حاکم در سوریه مطالبه کرد

سعید جلیلی بیکار است؛ رهبر انقلاب هم او را قبول ندارند/ عوامل جلیلی در مجلس کارشکنی می‌کنند

سرمقاله سازندگی/ نقشه راه هاشمی

بایدن تصمیم‌گیری درباره «هیئت تحریر الشام» را به ترامپ واگذار کرد

گزارش اعتماد از پازل مبهم نابینایی 9 بیمار!

مادورو: اصلاحات عمیقی در قانون اساسی ایجاد خواهیم کرد

کشف عتیقه‌های هزاره‌های اول و دوم قبل از میلاد در خرم‌آباد

پیرزن متهم به قتل از مجازات «قصاص» گریخت

تصاویر آخرالزمانی از طلوع خورشید در لس‌آنجلس بعد از آتش‌سوزی عظیم

گلکسی S26 اولترا دارای نمایشگر بسیار روشن و قدرتمند خواهد بود

نسخه‌ای برای دستیابی رشد اقتصادی 8درصدی

سرمقاله دنیای اقتصاد/ کدام سیاست الزام توسعه دارد؟

پیش‌بینی وزش باد در ارتفاعات طی امروز و فردا

وزارت دفاع انگلیس: آمار کشته شدگان روسیه و اوکراین در جنگ رو به افزایش است

کنسول دستی ایکس باکس مزایای کنسول و پی سی را ترکیب می‌کند

رئیس دفتر پزشکیان: رئیس‌جمهوری به‌دنبال ایجاد عدالت آموزشی است

سرمقاله خراسان/ الگوی پسا جنگ اُحُد برای امروز

جهش خودروساز چینی در فروش جهانی خودرو

توضیح کاخ سفید درباره حذف هیئت تحریر الشام از فهرست تروریستی آمریکا

تازه ترین موضع گیری سیاستمداران لبنانی درباره انتخاب ژنرال عون برای مقام ریاست‌جمهوری

استیضاح وزرا در شرایط مذاکره با اروپا، کار بازندگان انتخابات است

نمایشگر میکرو LED جدید سامسونگ کش می‌آید

هراس ریاض از دومینوی مخاطره‌انگیز

آمریکا: گفتگوهای سازنده‌ای با دولت موقت سوریه داشتیم

حسن خمینی: پوسته جدیدی از نظم اجتماعی بین مردم پدید می‌آید

روایت سعودی از «مسیر نفوذ جدید ریاض در نظام بین‌الملل»

پایان سرمایه‏‌گذاری 20 ساله شرکت سعودی در ایران

برانداز علیه برانداز!

بیروت، جهانی دیگر؛ سفرنامه مهاجرانی به لبنان

روایت مجید شاکری از مهم‌ترین عامل جهش ارزی اخیر

مهم‌ترین حذفی سفره ایرانیان

شایعات از احتمال رفع فیلتر تلگرام و یوتیوب خبر می‌دهند

اشتراک هوش مصنوعی از ماه آینده وارد گوشی‌های سامسونگ می‌شود؟

آنجلینا جولانی

مرحوم هاشمی بالانس کننده سیاست های کشور بود