پیام ویژه

آخرين مطالب

رفیقدوست: اگر به سوریه نمی‌رفتیم باید در زعفرانیه با داعش می‌جنگیدیم سياسي

رفیقدوست: اگر به سوریه نمی‌رفتیم باید در زعفرانیه با داعش می‌جنگیدیم
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - وزیر پیشین سپاه ضمن اشاره به اینکه نفوذی‌ها همیشه هستند و شناختشان هم خیلی آسان نیست، از جهات مختلف هم هستند، گفت: حرکتی که در سوریه و عراق کردیم، دفاع از خودمان در خارج از ایران بود. اگر ما آن روز این کار را نمی‌کردیم باید در زعفرانیه با داعش می‌جنگیدیم.

بیش از یک ماه از روی که دولت بشار اسد در سوریه سقوط کرد و فرار را به ماندن ترجیح داد می‌گذرد؛ سقوطی که از محسن رفیقدوست از چهره‌های نظامی بازنشسته در ایران قابل پیش بینی نبود.
محسن رفیقدوست از ابتدای تاسیس وزارت سپاه تا سال 61 وزیر این وزارتخانه بود و مسئول تهیه تدارکات نظامی و خرید اسلحه. تحولات اخیر در منطقه و سقوط دولت بشار اسد؛ بهانه‌ای شد تا دقایقی را به گپ و گفت با او بنشینیم.
او در این گفت‌و‌گو بیان کرد: «حرکتی که در سوریه و عراق کردیم، دفاع از خودمان در خارج از ایران بود. اگر ما آن روز این کار را نمی‌کردیم باید در زعفرانیه با داعش می‌جنگیدیم.»
او با اشاره به تحولات اخیر لبنان پس از شهادت سید حسن نصرالله نیز گفت: «در لبنان احساس خطر نمی‌کنیم. چون حزب الله هم در جنوب و هم بیروت، مقتدر و مسلط ایستاده است.»
رفیقدوست گریزی به درخواست تندرو‌ها برای اجرای عملیات وعده صادق 3 نیز زد، از تندرو‌هایی که کاسه داغ‌تر از آش می‌شوند حرف زد و البته از قانون عفاف و حجاب و ...
مشروح گفتگوی با محسن رفیقدوست، عضو حزب موتلفه و اولین وزیر سپاه را بخوانید؛
آقای رفیقدوست! برخی معتقدند که باید سریع‌تر عملیات وعده صادق 3 اجرایی شود، حتی برخی از فرماندهان به خاطر اجرایی نکردن این عملیات مورد انتقاد قرار گرفته‌اند. نگاه شما به این خواسته و البته فشار‌ها از جایگاه یک چهره با سابقه نظامی، چیست؟
بهترین جواب را خود فرماندهان سپاه می‌دهند. ترقه بازی که نیست، دشمن یک حرکت کرده و ما می‌خواهیم این حرکت را پاسخ دهیم. ملاحظات زیادی است. این که پاسخ می‌دهیم، مشخص است، اما بر خلاف دشمن که وقتی حمله می‌کند ملاحظاتی ندارد، ما ملاحظات داریم. اهداف را انتخاب می‌کنیم، اهدافی که با ایده و مرام و مسلک ما تطبیق می‌کند. شاید اگر دشمن، غزه را رها کند، صبر کنیم. هدف ما نجات انسان‌ها است و نه گرفتن جان انسان ها.
در دو باری که وعده صادق را انجام دادیم، دشمن متوجه شد که ما انبار‌های تسلیحاتی و مراکز نظامی و مراکز اقتصادی را هدف قرار دادیم و جایی که جمعیت باشد را نزدیم؛ لذا آمادگی داریم و به محض این که شرایط فراهم باشد انجام می‌دهیم.
نیرو‌های نظامی منتظر دستور فرمانده هستند
صبر و سکوت نیرو‌های نظامی در مقابل انتقادات را چطور تحلیل می‌کنید؟
یکی از ویژگی‌های نیرو‌های نظامی این است که آتش به اختیار نیستند، تحت نظر فرمانده و سلسله مراتب فرماندهی هستند. تشخیص خودشان ملاک نیست. به محض این که از رأس هرم فرماندهی فرمان بیاید، ویژگی یک تشکیلات نظامی این است که، چون و چرا ندارد؛ لذا منتظر دستور از فرماندهی هستند تا بگویند همه چیز آماده است و همه جا هم آماده است. چون اگر عملیاتی انجام شود از چند جهت انجام خواهد شد؛ لذا منتظر دستور فرمانده هستند.
اگر به سوریه نمی‌رفتیم باید در زعفرانیه با داعش می‌جنگیدیم
تحولات اخیری که در سوریه رخ داد، برخی معتقدند ایران در سوریه غافلگیر شد. آیا این درست است؟
علت این که می‌گویند ایران غافلگیر شد، برای این است که فکر می‌کردند ایران در سوریه حضور داشت. داستانی در دنیا بوجود آمد، فکر می‌کنم زمان اوباما بود – که آمریکا نیرو‌های خود را از منطقه برد، وزیرخارجه وقت آمریکا اعلام کرد که ما نیروی نیابتی در منطقه درست کردیم که احتیاجی نیست نیرو بکشیم.
وقتی هیلاری کلینتون وزیر خارجه شد، اعلام کرد که با هزینه 4 میلیون دلاری در منطقه نیروی حمایتی ایجاد کرده‌ایم و هدف اصلی ما ایران است. داعش را برای ایران درست کردند. وقتی داعش ایجاد شد، سال 95 برای اولین بار توانستم و خدا به من توفیق داد که به زیارت امام حسین به کربلا بروم. به من گفتند که به غباروبی بروم. یک دستمال بزرگ نمدار به من دادند و گفتند کف را بسابم. وقتی داشتم کف را می‌سابیدم، با کسی که آن طرف داشت کف را می‌سابید شاخ به شاخ شدم. با لهجه فارسی عربی گفت حاج محسن تویی؟ من هادی العامری فرمانده حشدالشعبی عراق هستم. الآن هم نماینده مجلس عراق و معاون حشدالشعبی است.
او گفت که زمانی که داعش، 90 درصد سوریه و 60 درصد عراق را گرفته بود و رقه را پایتخت خود اعلام کرده بود و وزارتخانه‌های خود را تشکیل داده بود و در چهل کیلومتری بغداد بود، به فرمان مقام معظم رهبری، سردار سلیمانی با عده‌ای نیرو آمد و به تعبیر ایشان، خود را به عنوان نماینده به ما تحمیل کرد. در مدتی کوتاهی فهمیدیم باید این کار را کنیم و طرحی تهیه کرد که اول همه داعشی‌ها را از نزدیکی بغداد و همه جا به موصل بفرستیم تا بعد تلکیفش را روشن کنیم. فرماندهی کرد تا داعش را از بین برد. حرکتی که در سوریه و عراق کردیم، دفاع از خودمان در خارج از ایران بود.
اگر ما آن روز این کار را نمی‌کردیم باید در زعفرانیه با داعش می‌جنگیدیم. بسیار کار درستی بود. بعد هم کارمان تمام شد. کشور سوریه یک کشور مستقل است که رئیس جمهور و مجلس و دولت داشت. ما بنا نبود سوریه را اشغال کنیم. ما برگشته بودیم و در سوریه نبودیم این اتفاق افتاد.
از هفت ما پیش از این قضیه، سازمان‌های اطلاعات نظامی ما هشدار‌هایی را داده بودند. ولی این حرف از خودم است که ظاهرا بدنه ارتش سوریه خیلی میانه خوبی با اسد نداشت. او هم رفت و همه نظامی‌ها وا دادند.
خودتان پیش بینی سقوط بشار اسد را به این صورت داشتید؟
اصلا.
خیلی از نفوذی‌ها دستگیر شدند
باتوجه به ترور‌های اخیری که در ایران و در منطقه رخ داده است، چقدر مسئله نفوذ را نگران کننده می‌دانید؟
نفوذی‌ها همیشه هستند. شناختشان هم خیلی آسان نیست. از جهات مختلف هم هستند. سازمان‌های اطلاعاتی باید با این قضیه محکم برخورد کنند. خوشبختانه در ایران خیلی از اینها دستگیر شدند و کمتر ضربه خوردیم. ولی در منطقه هستند.
در لبنان احساس خطر نمی‌کنیم
شما در مصاحبه‌ای اعلام کرده بودید که امکان دارد ایران به لبنان و جولان نیرو ارسال کند. باتوجه به تحولات اخیر منطقه، بازهم این اعتقاد را دارید؟
خوشبختانه بعد از دبیر کل شدن شیخ نعیم قاسم و پیوستن تعداد زیادی از جوانان لبنانی به حزب الله، امروز حزب الله در موقعیت سیاسی نظامی و اجتماعی خوبی است. تا الان هرچه که اسراییل با لبنان درگیر شده شکست خورده و عقب نشینی کرده است. در سوریه نمی‌دانیم چه می‌شود. اینها که هستند، نمی‌توانند در سوریه بمانند، چون طوایف مختلفی در سوریه هستند. بالاخره تغییراتی داده می‌شود. ولی در لبنان احساس خطر نمی‌کنیم. چون حزب الله هم در جنوب و هم بیروت، مقتدر و مسلط ایستاده است.
کشور ما در بحران نیست
آقای رفیقدوست! برخی سیاسیون تکرارمی کنند که در شرایط بحرانی هستیم. واقعا در بحران هستیم؟
خیر، کشور ما در بحران نیست و من احساس نمی‌کنم. ولی باید در هشیاری کامل و در یک آماده باش باشیم، البته نه آن طور که در نیرو‌های نظامی اعلام می‌کنند و در پادگان می‌روند. آماده باش باشیم تا بتوانیم اگر مشکلی پیش آمد به سرعت پاسخ دهیم.
ما تندرو‌هایی بودیم که به اعتدال رسیدیم
تندرو‌ها چقدر می‌توانند برای نظام ایجاد بحران کنند؟
تندرو‌ها الان در کشور ما توان بالایی ندارد. چون خود ما تندرو‌هایی بودیم که به اعتدال رسیده‌ایم. چون شاکله حکومت ایران، یک حکومت معتدل خوب است، تندرو‌ها نمی‌توانند کاری کنند.
ولی این طیف، خود را ارزشی‌تر و انقلابی‌تر از انقلابیون سابق می‌داند. نگاه شما به این طیف به چه صورت است؟
معمولا می‌گویند بی ارزش‌ترین کار، کاسه داغ‌تر از آش شدن است. آش را پخته‌اند که فرد بخورد. اگر قرار باشد کاسه اش آنقدر داغ شود که نتوانیم بخوریم آن کاسه به درد نمی‌خورد. خوشبختانه رهبری داریم که وقتی می‌خواهند خودشان را معرفی کنند می‌گویند انقلابی‌ام. سابقه جنگ دارند. مدت‌ها در جنگ بوده‌اند. فهیم هستند. وزیر خارجه یا نخست وزیر ژاپن که با آقا ملاقات کرده بود گفته بود که با بسیاری از رهبران کشور‌های جهان ملاقات کرده‌ام، رهبری به مانند رهبر ایران هوشیار و تیزهوش و مسلط ندیدم.
با وجود چنین رهبری و با وجود یک سپاه و ارتش قدرتمند و یک بسیج ارزنده، مشکلی برای ما پیش نخواهد آمد.
ابزار برخورد با دلار را داریم
برای مثال این طیف مدعی دلار 20 هزار تومانی و رشد هشت درصدی است. شما کار اقتصادی کرده‌اید. واقعا دلار 20 هزار تومانی امکان پذیر است؟
ارزش دلار همان 20 هزار تومان است. ولی این که این دولت بتواند این کار را کند تردید دارد. چون خیلی پازل‌ها را باید چید که این کار را انجام داد. وقتی متاسفانه رئیس بانک مرکزی می‌گوید که قیمت دلار را در خارج معلوم می‌کنند، این ضعف گوینده را می‌رساند. ما ابزار برخورد با دلار را داریم. باید یکی از این دو کار را انجام دهیم: یا بتوانیم افزایش دلار را در سیاست گذاری‌های اقتصادی، از سفره مردم جدا کنیم و دلار هم مانند طلا شود که الان در نوسان است و اثری در نرخ سفره مردم ندارند. مردم پذیرفته‌اند که طلا یک کالا است که افراد برای این که مال خود را حفظ کند می‌خرند. دلار کنار طلا قرار گرفته است. این را باید جدا کنیم. با شوک‌هایی که دولت می‌تواند وارد کند، نوسانی به آن بدهد که کسی که می‌خواهد پولش را حفظ کند، طلا بخرد و نه دلار.
مشخصا، آقای سعید جلیلی و طیف فکری او، بر رشد اقتصادی هشت درصدی به شدت تاکید دارند. اخیرا برخی هم طیفان ایشان تاکید کرده‌اند که می‌توانند دلار را به 20 هزار تومان برسانند. این امکان پذیر است؟ باتوجه به این که در سه سال گذشته که دولت سیزدهم روی کار بود شاهد افزایش دلار و شرایط اقتصادی نامناسبی بودیم. این امکان پذیر است یا بیشتر فشار به دولت است؟
فشار به دولت است، امکان پذیر نیست.
قانون حجاب و عفاف در اختیار مجمع تشخیص مصلحت نظام است
آقای رفیقدوست! مباحث فرهنگی و اجتماعی مانند فیلترینگ و حجاب اگر حل و فصل نشوند، ممکن است تبدیل به چالش در جامعه شود؟
حجاب مسئله نظامی نیست. مسئله امنیتی نیست. یک مسئله اجتماعی و بیشتر هم یک مسئله شخصی است که با کار فرهنگی و با اخلاق بهتر حل می‌شود.
ولی فشار‌هایی که صورت می‌گیرد که فیلترینگ برداشته نشود و قانون حجاب اجرا شود...
به هم ربطش نمی‌دهند. فیلتر هم برداشته می‌شود. الان که قانون حجاب و عفاف در اختیار مجمع تشخیص مصلحت نظام است و آنها هم به زودی کاری نمی‌کنند.
یعنی قانون عفاف و حجاب، به مجمع تشخیص مصلحت رفته است؟
در ارتباط با مجمع است.

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1554437/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

این آهنگ زنگ گلکسی S25 است

مقام روس: توافق انگلیس و اوکراین یک نمایش تبلیغاتی است

مدیرعامل تلگرام به جدی‌ بودن اتهامات خود اذعان کرده است

خط‌و‌نشان شیائومی برای سامسونگ

بیانیه دولت مصر درباره جزئیات مرحله اول توافق آتش بس غزه

اسرائیل تهدید کرد مجدداً به غزه حمله می‌کند

سفر‌های عمره تا ماه شوال ادامه می‌یابد

پیش بینی قیمت طلا و سکه 30 دی 1403

سکه امامی 51 میلیونی می‌شود؟ منطقه جذاب قیمتی برای خرید طلا کجاست؟

روابط راهبردی ایران و روسیه؛ دیپلماسی به توان اقتصاد

گریه تعدادی از وزرای اسرائیلی هنگام تایید توافق آتش‌بس غزه

دعوای صدراعظم آلمان با وزیر خارجه‌؛ عکسی که جنجال درست کرد

وزارت بهداشت آمار داد؛ چند درصد دانشجویان پزشکی به خودکشی فکر می‌کنند؟

کلاهبردار 280 میلیاردی چک‌های بی‌محل به دام افتاد

تحرک نامتوازن بازارها؛ آخرین تحلیل از طلا و ارز در روزی که گذشت

آپدیت اندروید 15 به گوشی CMF Phone 1 ناتینگ رسید

حملات یمن به مواضع رژیم صهیونیستی در جنوب اسراییل

گوترش: ارتش لبنان با همکاری یونیفل، جنوب رودخانه لیتانی را کنترل خواهد کرد

خانواده‌های اسرای صهیونیست: اجازه نابودی توافق آتش‌بس در غزه را نمی‌دهیم

مرحله نخست آتش‌بس: آزادی 33 زندانی اسرائیلی در مقابل 1890 اسیر فلسطینی

جورجیا ملونی در مراسم تحلیف ترامپ شرکت می‌کند

وزیر علوم: آماده اعطای بورس تحصیلی به دانشجویان عراقی هستیم

چاپ غیر مجاز 104 هزار جلد کتاب پیش دبستانی

وعده بزرگ گوترش: پایان حضور اسرائیل در لبنان تا 12 بهمن

نتانیاهو: تا قبل از دستیابی به لیست اُسرا هیچ آتش‌بسی اجرا نمی‌شود

اوکراین مدعی حمله به انبارهای نفت روسیه شد

ناتو به مرزهای روسیه نزدیک شد

هرج‌و‌مرج گروه‌های مسلح در سوریه؛ داعش به قسد حمله کرد

نماینده مجلس: وضعیت کنونیِ اقتصاد خروجی دولت فعلی نیست بلکه دستپخت مدیران دولت سیزدهم است

تبرئه از اتهام همسرکشی بعد از 16 سال

پیش بینی قیمت دلار 30 دی 1403

بن‌گویر: فردا از کابینه استعفا می‌دهیم

شبکه 12 اسرائیل: اسموتریچ در کابینه ماندنی شد

گوترش: تا پایان ماه ژانویه (12 بهمن) اسرائیل از لبنان خارج خواهد شد

آماری از انصراف دانشجویان پزشکی از خودکشی

دانشمندان اولین چت‌بات جهان با نام ELIZA را پس از 60 سال احیا کردند

بسته امنیتی 117 میلیون دلاری آمریکا به لبنان

واژگونی اتوبوس در برخورد با وانت؛ 18 نفر مصدوم شدند

نرخ بیکاری جهانی کاهش یافت

دریافت طلای رایگان بدون قرعه کشی فقط با ثبت نام ( فرصت محدود )

آیا روابط ایران و روسیه وارد مرحله‌ای تازه شده است؟

حماس: عملیات استشهادی در تل‌آویو واکنشی طبیعی به جنایات اشغالگران بود

3 سلاح تک‌تیرانداز بومی جدید به سبد سلاح یمن اضافه شد

هشدار وزارت بهداشت درباره تب مالت؛ شیر تازه مصرف نکنید

استخدام 5500 نیروی جدید در اورژانس کشور

بازی/ Polygun Arena: Online Shooter؛ دشمن را به چالش بکشید

ترامپ اهل مذاکره نیست

احتمال اخراج شاهزاده هری از آمریکا با روی کار آمدن ترامپ

ویدیوی عملیات شهادت‌طلبانه تل‌آویو

بیش از 117 هزار زائر وارد مکه و مدینه شدند