پیام ویژه

آخرين مطالب

جزئیات برنامه اصلاح نظام اداری دولت چهاردهم اعلام شد فرهنگی و اجتماعی

جزئیات برنامه اصلاح نظام اداری دولت چهاردهم اعلام شد
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - ایرنا / معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان اداری و استخدامی جزئیات «برنامه اصلاح نظام اداری دولت چهاردهم» را تشریح کرد.
علاءالدین رفیع‌زاده، رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور، در برنامه "صف اول" شبکه خبر به تشریح برنامه جامع اصلاح نظام اداری دولت چهاردهم پرداخت. وی با اشاره به اهمیت این برنامه گفت: «سیاست‌های اصلی نظام اداری تکالیفی را برای دولت مشخص کرده بود که ما باید نظام اداری را اصلاح کنیم و اهداف تعیین‌شده را محقق سازیم.

با بررسی تجربه کشورهای مختلف و مطالعه عوامل تأثیرگذار، برنامه‌ای نهایی تدوین و ابلاغ شد.»رفیع‌زاده نظام اداری را عامل اصلی پیشرفت کشور دانست و افزود: «تا زمانی که نظام اداری پویا، پاسخگو و کارآمد نشود، توسعه کشور امکان‌پذیر نخواهد بود. عملکرد صحیح نظام اداری موجب افزایش رضایتمندی و اعتماد مردم به دولت و حاکمیت خواهد شد.»وی تأکید کرد که تدوین این برنامه براساس نیازهای عملیاتی مردم بود. رفیع‌زاده گفت: «مراحل دریافت خدمات در وضعیت فعلی، رضایت مردم را جلب نمی‌کند.
هدف ما این است که مردم به‌طور ملموس تغییرات و بهبود خدمات را احساس کنند. پیش‌بینی ما این است که با اجرای این برنامه، دریافت خدمات مناسب توسط مردم از سوی دولت، با رضایت‌مندی همراه خواهد بود، هم اینکه هزینه نظام اداری کشور کاهش پیدا خواهد کرد.»
معاون رئیس‌جمهور افزود: برنامه اصلاح نظام اداری شامل شش محور و 48 اقدام عملیاتی است که دستگاه‌های اجرایی موظف به اجرای آن هستند.رئیس سازمان اداری و استخدامی اضافه کرد: «این مصوبه 26 دی ابلاغ شده و دو ماه یعنی تا پایان سال به دستگاه‌ها فرصت داده شده که برنامه عملیاتی 48 اقدام این برنامه را تنظیم و جهت ابلاغ، به سازمان ارائه دهند.
این کار یک‌نوع تفاهم‌نامه بین ما و دستگاه اجرایی برای مدت 4 سال آینده خواهد بود.»وی ادامه داد: «هفته گذشته نیز در بخشنامه‌ای به همه دستگاه‌ها ابلاغ کردیم که تمام این 48 اقدام در شش محور مشخص، مبنای ارزیابی عملکرد دستگاه‌های اجرایی خواهد بود، رتبه‌بندی خواهند شد و از دستگاه‌های برتر در جشنوراه شهیدرجایی با حضور رئیس‌جمهور تقدیر خواهیم کرد.»رفیع‌زاده با بیان اینکه گزارش روند اجرای این برنامه توسط دستگاه‌ها در جلسات شورای عالی اداری به صورت مرتب اعلام خواهد شد، گفت: «سازمان اجرایی کار (اینکه نقش هر کدام از دستگاه‌ها معطوف به چه چیزی است) تدوین برنامه عملیاتی (اینکه سهم هر دستگاه‌ از اجرای برنامه به مدت چهار سال و به تفکیک سالیانه چقدر است) آماده‌سازی متولیان اجرای برنامه (افراد و مدیرانی که باید برای اجرای برنامه آموزش ببینند) «ارزیابی و نظارت»، و «فرهنگ‌سازی» پنج پیشرانی هستند که برای این برنامه تعیین شده‌اند.»
محور اول: اصلاح ساختار و معماری کلان دولت
رئیس سازمان اداری و استخدامی با بیان اینکه این برنامه دارای 6 محور است و برای هر محور تعدادی اقدام و برنامه عملیاتی تدوین شده است، به تشریح جزئیات این محورها پرداخت و گفت: «اصلاح ساختار و معماری کلان دولت، محور اول است. هدف نهایی برنامه ما، رضایت مردم از دریافت خدمات است. انتقال تصدی‌‎های قابل واگذاری به بخش خصوصی، انتقال امور قابل واگذاری به شهرستان‌ها و استان‌ها و انتقال تصدی‌های قابل واگذاری به نهادهای عمومی غیردولتی در دستورکار است. دولت و بخش خصوصی و نهادهای عمومی غیردولتی سه بخش اصلی هستند و نحوه ارتباط این‌ها را با هم باید در قالب یک چارچوب، مشخص کنیم.»مجتمع‌های اداری راه‌اندازی می‌شودوی تاکید کرد: «دیگر در شهرستان‌های زیر 70 هزار نفر جمعیت، به سمت ایجاد ادارات مختلف نمی‌رویم. همه این‌ها در قالب مجتمع‌های اداری جمع خواهند شد و تمام نهادها در این مجتمع‌ها میز خاص خود را خواهند داشت و ذیل فرماندار و استاندار فعالیت خواهند کرد. به این ترتیب، دیگر مردم به جای مراجعه به ادارات مختلف به یک مجتمع مراجعه می‌کنند. یکی از مشاوران من به‌صورت ویژه استان به استان خواهد رفت و این کار انجام خواهد شد. این در افزایش بهره‌وری تاثیرگذار است و مزیت‌های مختلف دیگری هم خواهد داشت.»
محور دوم: مدیریت سرمایه انسانی
وی محور دوم را «مدیریت سرمایه انسانی» اعلام کرد و گفت: «استاندارسازی نیروی انسانی دستگاه‌های اجرایی، یکی از اهداف اصلی این محور است. وزارت‌خانه‌های آموزش و پرورش و بهداشت از دستگاه‌های حجیم ما هستند. ما دنبال یک استاندارد مشخص هستیم. یعنی اگر بیمارستانی تاسیس و یک تخت تعبیه می‌شود باید بدانیم که آن تخت چند نفر نیرو می‌خواهد. اگر می‌خواهیم مجوز معلم بدهیم باید بدانیم به‌ازای چند دانش‌آموز چند معلم نیاز داریم و بر آن اساس مجوز صادر کنیم.»از طراحی چارچوب استخدام نیرو تا اصلاح نظام انتصاب و ارتقای مدیرانرفیع‌زاده با اشاره به اینکه طراحی و پیاده‌سازی چارچوب استخدام نیرو در دستگاه‌های اجرایی از اهداف دیگر این محور است، افزود: «ما باید مشخص کنیم که روش‌های سنجش ما براساس چه معیارهایی است. تربیت مدیران جوان، متعهد، متخصص و کارآمد که مورد تاکید رهبر معظم انقلاب است، در این برنامه، به صورت ویژه دیده شده است. اصلاح نظام انتصاب و ارتقای مدیران و بازطراحی نظام آموزش و ارتقای آن‌ها، برای این‌ها برنامه مشخص داریم.» نقشه راه استقرار دولت هوشمند تدوین می‌شودوی با بیان اینکه محور سوم «توسعه دولت هوشمند» است، گفت: «سه اقدام در این حوزه پیش‌بینی شده است. یکی از گرفتاری‌های ما در حوزه دولت هوشمند این بود که تکلیف دستگاه‌های متولی و شرکت‌های دخیل در توسعه دولت هوشمند مشخص نبود، به همین خاطر تکلیف کردیم که نقشه راه استقرار دولت هوشمند تدوین شود. در این بخش تکلیف شرکت‌ها، دستگاه‌ها و اندیشکده‌ها و ... مشخص می‌شود و در چهارسال آن را دنبال خواهیم کرد.»
سامانه فوریت‌های اداری راه‌اندازی می‌شود
رفیع‌زاده ادامه داد: «اقدام دیگر طراحی و راه‌اندازی سامانه فوریت‌های اداری است. ما شماره تلفن سه رقمی 128 را به این کار اختصاص خواهیم داد و در دهه فجر از آن رونمایی می‌کنیم. تلاش ما این است که مردم به عنوان خدمت‌گیرنده وقتی به اداره‌ای مراجعه می‌کنند ولی کارشناس و مدیر مربوطه حضور ندارد، به این شماره زنگ بزنند و بتوانیم بازخورد مناسب به مراجعه‌کننده بدهیم.»محور چهارم: ارتقای سلامت اداریمعاون رئیس‌جمهور با بیان اینکه ساماندهی کد ملی و کد پستی هم در دست اقدام است، محور چهارم برنامه اصلاح نظام اداری دولت چهاردهم را «ارتقای سلامت اداری» اعلام کرد و گفت: «رفع گلوگاه‌های فساد و سنجش سلامت اداری دو اقدام ویژه در محور چهارم است.»
محور پنجم: ارتقای نظام مدیریت عملکرد و بهبود خدمات
رئیس سازمان اداری و استخدامی افزود: محور ارتقای نظام مدیریت عملکرد و بهبود خدمات از محورهای مورد تاکید شخص رئیس‌جمهور است. ما دنبال این هستیم که هر دستگاه چه خدماتی را ارائه می‌دهد. باید استاندارد این خدمات را تعیین کنیم و در نهایت پاداش فرد خدمات‌دهنده در هر دستگاه را مشخص کنیم. پرداخت مبتنی بر عملکرد را راه‌اندازی و بر آن اساس پرداخت کنیم. استاندارسازی خدمات و هم پرداخت مبتنی بر عملکرد از اهداف اصلی این محور است.»محور ششم: بهره‌وریرفیع‌زاده با بیان اینکه تکالیف متعددی در محور ششم یعنی بهره‌وری بر عهده ماست، افزود: «طراحی و استقرار نظام بهره‌وری یکی از این موارد است. در این قالب تعیین خواهیم کرد که تکلیف هر کدام از دستگاه‌ها و اندیشکده‌ها و بخش خصوصی و ... چیست. ما اکنون نظام دقیق و قابل اتکایی در حوزه سنجش بهره‌وری نداریم و برای سازمان ملی بهره‌وری ذیل سازمان اداری و استخدامی تعیین کردیم که روش دقیق سنجش را در نظام اداری و در حوزه‌های مختلف تعیین کند. تعیین پاداش پایان سال مدیران در دستگاه‌های اجرایی هم جزو این مورد است و ساماندهی خواهد شد.»وی افزود: «بهره‌وری انرژی هم یکی دیگر از اقدامات مهم در این زمینه است. در این حوزه سازوکار تشویقی دستگاه‌های اجرایی تعیین خواهد شد.»

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1555083/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

کارنامه و نتایج نهایی آزمون دکترای وزارت بهداشت منتشر شد

واکنش مکزیک و کانادا به تعرفه‌های ترامپ

افزایش بازده اوراق قرضه جهانی پایدار است؟

شرایط خروج از کشور دانش آموزان به چه شکل است؟

مشخصات اصلی وان پلاس 13 مینی بار دیگر فاش شد

هشدار یمن؛ موشک‌های نقطه‌زن داریم

رژیم صهیونیستی وضعیت سلامت اسرای آزاد شده خود را اعلام کرد

لحظات وحشت‌آور در پرواز خطوط عربستان

نسخه 7 هسته‌ای اسنپدراگون 8 الیت بی‌سروصدا معرفی شد

فریده جمشیدی، همسر مرحوم هدی صابر درگذشت

خیابان‌های لاهیجان غرق در آب

قتل هولناک پدرزن توسط داماد

انتقاد رئیس جمهور از توسعه بی‌ضابطه برخی مراکز آموزش عالی

پرونده پیچیده قتل یک زن با شلیک به قلبش

گفتگو با دو قربانی که دست و گوششان را توسط اوباش از دست دادند

سرپرست سازمان بنادر منصوب شد

پزشکیان: تمام تلاشمان را می‌کنیم امسال تابستان قطعی برق نداشته باشیم

لحظه دیدار روزنامه نگار فلسطینی ازاده با دخترش

ارتش یمن: فقط کشتی‌های اسرائیلی را هدف قرار می‌دهیم

جزئیاتی از توافق حماس و رژیم صهیونیستی برای آتش بس در غزه

ترامپ: تجهیزات نظامی آمریکایی جامانده در افغانستان را پس می‌گیریم!

مراسم جشن میلاد امام علی (ع) و روز پدر در بنیاد استان البرز برگزار شد

صالحی امیری: برای جذب  15 میلیون گردشگر به یک میلیون تخت، 550 هواپیما و 8000 اتوبوس نیاز داریم

تخصیص22همت برای پرداخت پاداش پایان خدمت فرهنگیان

کشته شدن 86 نفر بر اثر انفجار یک تانکر حامل بنزین در نیجریه

ماسوله برفی شد

واردات خودرو به مناطق آزاد مجاز شد

شیائومی 15 اولترا احتمالاً تراشه‌‌ای اختصاصی خواهد داشت

چرا علی‌اف در به چالش کشیدن پوتین جسور شده است؟

تصاویری از برف‌روبی جاده الموت

افزایش مجدد قیمت لبنیات تکذیب شد

ملانیا ترامپ هم در آستانه تحلیف میم‌کوین راه‌اندازی کرد

بازگشایی کنسولگری ترکیه در حلب

وزیر گردشگری: 20 میلیون علوی در ترکیه داریم که عاشق سفر به ایران هستند

صدور کیفرخواست علیه مدیران نفتی هرمزگان با اتهام 4هزار میلیارد ریالی

تعیین و تکلیف حذف کارت سوخت خودرو در سه ماه اول 1404

٢٥٠ میلیون دلار بودجه مراسم تحلیف ترامپ

فوت 217 نفر بر اثر گازگرفتگی از ابتدای مهر

گفتگو با گوش‌بر خیابان هاشمی

آخرین وضعیت پرداخت سود سهام عدالت به مردم

تا 200 میلیون وام بدون ضامن ویپاد؛ ترا‌بانک پاسارگاد

رندر S Pen گلکسی S25 اولترا سامسونگ لو رفت

اوپو باریکی بی‌حد و حصر گوشی تاشدنی فایند N5 را به رخ کشید

سرمقاله آرمان ملی/ ابعاد حضور در کرملین

بیش از 30 شکوائیه علیه سربازان صهیونیست در خارج به جریان افتاده است

نشست نماینده ولی‌فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران با روسای کارگروه‌های نخبگان شاهد و ایثارگر

ایران در لیست سالخورده‌ترین کشورهای دنیا در سال 1430

نرخ عوارض پنج آزادراه‌ دولتی تغییر کرد

پیکرهای بیش از 2 هزار شهید فلسطینی ذوب شده است؛ 10 هزار شهید همچنان زیر آوار قرار دارند

کمترین و بیشترین تولدها در این استان‌ها ثبت شد