پیام ویژه

آخرين مطالب

وقتی ظریف، همه فکر و ذکر نمایندگان مجلس می‌شود/ حملات هماهنگ به معاون رئیس جمهوری؛ دغدغه تندروهای مجلسی و حتی رئیس مجلس/ حمله برای دفاع از جلیلی؟!/ویدیو سياسي

وقتی ظریف، همه فکر و ذکر نمایندگان مجلس می‌شود/ حملات هماهنگ به معاون رئیس جمهوری؛ دغدغه تندروهای مجلسی و حتی رئیس مجلس/ حمله برای دفاع از جلیلی؟!/ویدیو
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - این روزها ظریف بر روی میدان مین راه می رود، کافی است کلامی بر زبانش جاری شود یا رفتاری از او سر بزند تا مانند یک بمب در فضای سیاسی و رسانه ای کشور منفجر شود و تندروهایی را که کینه او را از سر به تصویب رساندن برجام و مذاکره با آمریکا به دل دارند، عصبانی کند.

«خودسر»، «تندرو»، «افراطی»؛ اسمش را هر چیزی می‌توان گذاشت اما هدف یکی است؛ دو قطبی سازی و دوگانه سازی که اظهارنظر را برای هرکسی سخت می‌ کند. برایشان فرقی هم نمی‌ کند چه کسی است و در چه درجه و جایگاهی قرار دارد؛ بنا را که بر تخریب گذاشته باشند همه توانشان را به کار می‌ گیرند تا به هدفشان برسند؛ موضوعی که این روزها گریبان محمد جواد ظریف را گرفته است.
ماجرا، چند روز پیش و پس از حضور محمدجواد ظریف، معاون راهبردی رئیس‌جمهور برای شرکت در پنجاه و پنجمین مجمع جهانی اقتصاد (داووس 2025) در سوئیس رخ داد. ظریف در حاشیه این اجلاس در گفت و گویی با فرید زکریا به بیان نکاتی درباره انتخابات ریاست جمهوری و تلاشش برای پیروزی پزشکیان پرداخت و این نکته را هم گفت: «اگر امروز به جای مسعود پزشکیان، سعید جلیلی را به عنوان رییس‌جمهوری داشتیم، ممکن بود جنگ بزرگی در منطقه در جریان باشد. در ایران دیدگاه‌های متفاوتی وجود دارد و من به این دیدگاه‌های متفاوت احترام می‌گذارم.» اما این سخنان او به مذاق حامیان سعید جلیلی و تندروها و مخالفان او خوش نیامد و موج جدید حملات به ظریف در چند روز اخیر آغاز شده است. حتی امروز صحن علنی مجلس هم شاهد حملات همه جانبه تندروها و مخالفان معاون راهبردی پزشکیان بود.
نمایندگان در جلسه روز یکشنبه خود که بعد از تعطیلات چندین روزه مجلس تشکیل شده بود، بیش از آنکه به مسائل و مشکلات کشور بپردازند، دغدغه اصلی‌شان و نخستین حرفشان، محمدجواد ظریف بود. آنها حتی وقتی درباره اصلاح قانون شوراها نیز می‌خواستند صحبت کنند، ابتدا حمله‌ای به ظریف داشتند و سپس ادامه سخنانشان را بیان می‌کردند؛ دقیقا انگار «سلام علیک» ابتدایی‌شان، حمله به ظریف بود.
البته چراغ این حملات محمدباقر قالیباف روشن کرد و به نوعی چراغ سبزی بود برای سایرین تا حمله کنند. همچنین وقتی رسایی با تندترین الفاظ علیه ظریف سخن می‌گفت، قالیباف سخنان او را تایید کرد و گفت که معاونت نظارت مجلس از طریق دیوان عدالت اداری موضوع انتصاب ظریف را پیگیری خواهد کرد.
تندروها در مجلس که با همراهی رسانه‌های مکتوب، مجازی و تصویری که صدا و سیما باشد، در روزهای اخیر تندترین حملات را علیه ظریف داشته‌اند. این حملات درست زمانی اوج گرفته است که مطالبه‌ای در افکار عمومی مطرح شده که طی آن مردم خواستار پاسخگو شدن سعید جلیلی درباره ضرر و زیان جلوگیری از اجرای قرارداد کرسنت شده است؛ قراردادی که با جلوگیری جلیلی از اجرای آن، ایران میلیاردها دلار ضرر کرد و میلیاردها دلار عدم النفع به کشور تحمیل شد. از همین رو بهترین دفاع برای این تندروها حمله است؛ حمله به ظریف.
تندروهای مجلس دست به کار شدند
اما در جلسه روز یکشنبه، محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس استارت حملات به ظریفرا زد و در نطق میان دستور خود گفت: «افرادی که به نحوی کارگزار نظام محسوب می‌شوند باید در اظهار نظرهای خود دقت کنند تا پیامی که به دشمن منتقل می‌شود منافع ملی را به خطر نیندازد.» اما پس از قالیباف، نوبت به پایداریچی ها و حامیان جلیلی در مجلس رسید که تریبون های خود را یکی پس از دیگری روشن کرده و علیه ظریف سخن بگویند.
حمید رسایی، نماینده تهران و از مخالفان سر سخت ظریف در جلسه علنی امروز مجلس گفت: «تمام توان دولت به جای حل مسائل اقتصادی و معیشتی این شده که ظریف را در یک جایگاه غیرقانونی نگه دارد! تذکر من ماده 22 بند 11 و مربوط به جلسه و شأن مجلس است، من چاره‌ای ندارم جای دیگری نمی‌شود این تذکر را داد؛ اگر به جای حضرت عالی، آقای محسنی اژه‌ای آنجا نشسته بود من تذکرم را بهتر می‌دادم.»
علیرضا سلیمی، نماینده تهران و عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی هم در تذکری به دولت بیان کرد: «دولت دست رو دست گذاشته به جای اینکه آیین نامه‌های برنامه هفتم توسعه را تصویب کند دنبال این است که کسی را ظریفانه این طرف آن طرف بفرستد و بر خلاف مصالح ملی در به اصطلاح مجامع بین‌المللی شروع به صحبت کردن بکند. من خواهش می‌کنم دولت به جای این کارها، حاشیه سازی را کنار بگذارد و به اصل کار مردم بچسبد.»
در این میان، علی خضریان از دیگر نمایندگان تندرو و حامی سرسخت سعید جلیلی است، که در تذکری به ظریف تاخت. جان کلام انتقادات و حملات این عضو جبهه پایداری زمانی بود که ظریف را متهم به نفاق پراکنی کرد. و از تریبون مجلس گفت: «من در ابتدا جا دارد یک تشکر ویژه از جناب آقای دکتر ظریف کنم که نهان راهبردی دولت وفاق را عیان کرد؛ اگر قرار بود ما مدت‌ها تلاش می‌کردیم تا نفاق وفاق را علنی می‌کردیم، به اندازه آقای دکتر ظریف نمی‌توانستیم این کار را کنیم. حتماً از ظریف باید تشکر کرد که آن چیزی را که در کف میدان دارد برای نیروهای انقلاب رقم می‌خورد به نام وفاق و بچه‌های انقلاب را در کشور و در مسئولیت‌ها سر می‌برند، نشان داد. هرچقدر ما می‌خواستیم فریاد بزنیم، به این اندازه نمی‌توانستیم این موضوع را نشان دهیم. الحمدلله آقای ظریف این نهان نفاق‌آلود شعار وفاق را در مجامع جهانی نشان داد و فریاد زد.»
محمد تقی نقدعلی، نماینده خمینی شهر هم در تذکری با اشاره به حواشی و بحث ها بر سر انتصاب ظریف و قانون مشاغل حساس بیان کرد: «فردی که جایگاه اش محل شبهه است نباید موضوعات داخل نظام را در یک مجمع بین المللی مطرح می کرد. در مجلس به فردی که جایگاه اش محل شبهه است از موضع جمهوری اسلامی صحبت می کند و دعواهای داخلی کشور را از تریبون بین المللی طرح می کند و مسائل گذشته انتخاباتی را در یک مجمع جهانی اعمال می کند باید پاسخ قاطع داده شود و انتظار داریم از آقای قالیبافی که سردار جبهه و جنگ بوده است در مقابل همچین موضع گیری هایی کوبنده پاسخ دهد البته ما می دانیم در دل شما طوفان است اما می خواهیم این طوفان بروز داده شود تا دل امت حزب الله شاد شود.»
احمد راستینه، نماینده بن و سامان در مجلس و از دیگر چهره‌های تندروی پارلمان هم گریزی به مسئله برجام و مذاکره با آمریکا زد و گفت: «تایید بی عفتی و برهنگی در کلام ظریف و انتصاب آن به رهبر نظام و طرح جنگ در صورت رای نیاوردن پزشکیان جز خیانت به ملت و نشانه گرفتن انسجام ملی نیست‌. آقای اژه ای ریاست محترم قوه قضائیه؛ مجلس درخواست ابطال حکم ظریف را خواسته است آیا آقای ظریف مصونیت آهنین دارد؟ فراتر از هر مصلحتی اجرای قانون است.»
قاسم روانبخش، نماینده قم و از شاگردهای مصباح یزدی هم گفت: «متأسفانه رئیس‌جمهور به معاونانی که برخلاف سیره امیرالمؤمنین (ع) عمل می‌کنند، میدان داده است. این افراد به جای خدمت به مردم و حل مشکلات کشور، پیام ضعف و ناتوانی را به جامعه جهانی منتقل می‌کنند و پیشنهاد تسلیم ملت ایران را می‌دهند.»
مجتبی یوسفی، عضو هیأت رئیسه مجلس هم در تذکری با اشاره به مذاکره با آمریکا تاکید کرد که؛ «حرف نظام را کسی که مقام غیرقانونی دارد، نمی‌تواند بزند.»
محمدرضا احمدی، نماینده رشت هم در تذکری با اشاره به قانون مشاغل حساس گفت: «ظریف چه کاره است درباره حجاب و عفاف و جبهه مقاومت و قوانین کشور حرف بزند؟ کسی که یک روز هم جبهه ندیده چرا باید درباره جبهه و جنگ حرف بزند و از جبهه مقاومت دفاع کند؟ این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: کسی که شأنیت قانونی و پست قانونی ندارد چرا باید درباره مجلس قوانین کشور حرف بزند؟»
محمد منان رئیسی، رئیس ستاد انتخاباتی سعید جلیلی در ایام انتخابات و نماینده قم، عصبانتش از ظریف را با ادبیاتی توهین آمیز ابراز کرد و گفت: «خطاب من به سران قواست که می‌دانم همگی یا از بستگان درجه یک یا درجه دو در خانواده‌ی خود شهید تقدیم انقلاب کردند، بزرگواران! از ما هیچی از امت حزب الله هم هیچی از شهدای خانواده‌های خودتان به خاطر این وضعیت حجاب خجالت نمی‌کشید؟ این وضعی است که برای ما شما درست کردید؟ آقای اژه‌ای! دو ماه قبل پیش شما آمدم و گفتم وضعیت آقای ظریف را جمع کنید گفتی وظیفه من نیست مجلس ورود کند. نزدیک به 40 روز است کمیسیون امنیت ملی به شما نامه زده با رئیس قوه مقننه صحبت می‌کنیم می‌گوید قوه قضاییه به قوه قضاییه می‌گوییم می‌گوید قوه مقننه!»
منان رئیسی مدعی شد: «قانون رسمی مملکت دارد نقض می‌شود، آقای غیرقانون در اجلاس خارج از کشور وقیحانه حکم مسلم خدا را به سخره گرفته و می‌گوید در خیابان‌های تهران زنان برهنه دارند راه می‌روند این مسیر درست است. تو غلط کردی که گفتی مسیر درست است، تو کی هستی که بگویی این مسیر درست است؟ بیجا کردی!»
این راه پایان نیست...
هر چند که در رأس ساعت 12 جلسه علنی مجلس به پایان رسید اما قصه افراطی‌گری و تندروی ها علی الخصوص علیه محمد جواد ظریف از آن دست قصه‌ هایی است که هر روز ابعاد جدیدی به خود می‌گیرد و او سر از تیغ رادیکالیسم می گذارند. گویی این روزها ظریف بر روی میدان مین راه می رود، کافی است کلامی بر زبانش جاری شود یا رفتاری از او سر بزند تا مانند یک بمب در فضای سیاسی و رسانه ای کشور منفجر شود و تندروهایی را که کینه او را از سر به تصویب رساندن برجام و مذاکره با آمریکا به دل دارند، عصبانی کند. از لشکر سایبری ها در فضای مجازی و تجمعات کفن پوشان مقابل پاستور گرفته تا انتقادات دولتمردان سابق و ائمه جمعه. این روزها نیز درخواست ها برای بازداشت و دستگیری او به اوج رسیده است.
هر چند که تا به لحظه نگارش این گزارش، دولت پزشکیان هیچ واکنشی به انتقادات علیه ظریف نشان نداده است اما نکته جالب توجه اقدام سایت رهبری بود که ظریف را معاون راهبردی دولت معرفی کرد. اتفاقی که می تواند کمی التهابات علیه ظریف را آرام کند اما این پایان کار و کینه تندروها علیه مرد دیپلمات دولت نیست؛ تندروها باز هم علیه ظریف کارزار راه خواهند انداخت و این چرخه همچنان ادامه خواهد داشت.


لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1557556/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

حضور جانبازان در مدیریت‌های کلان کشور مایه مباهات و افتخار است

رئیس سازمان محیط زیست: برای کنترل آلودگی هوا پیگیری موضوع اسقاط خودرو ضروری است

روایت اکوایران از برخورد تورم با طبقه حساس

رئیس اتاق اصناف: برخی نهادهای برای پول عید مردم کیسه دوخته‌اند

راز 22ساله سردار

ترامپ برهم زننده نظم جهانی

اسرائیل از شورای حقوق بشر سازمان ملل خارج شد

لحظه خودکشی یک سرباز اسرائیلی

افزایش 39 درصدی استفاده از ظرفیت پابند الکترونیک

12 استان کشور درگیر بارش برف و باران شدند

استاد دانشگاه تهران: درآمدهای نفتی دولت احمدی‌نژاد برابر با کل درآمدهای تاریخ ایران بود

سایه سنگین بخشنامه خیلی محرمانه!

عون: به دنبال بازسازی ویرانی‌هایی هستیم که اسرائیل ایجاد کرده است

پاکستان خواستار حل مناقشه کشمیر با حضور هند شد

صدها زن در کنگو زنده سوزانده شدند

خیز ترامپ برای انحلال وزارت آموزش‌و‌پروش آمریکا

تپه‌های 3000 ساله کهریزک محو شده‌اند!

ChatGPT حالا در واتس‌اپ از تصویر و پیام صوتی پشتیبانی می‌کند

عون: به دنبال بازسازی ویرانی‌هایی هستیم که اسرائیل ایجاد کرده

چین هم به جمع مخالفان پیوست؛ مخالفت با ترامپ برای آواره کردن فلسطینی‌ها

مادر شهیدان والا مقام «محمدحسن و عباس گیوه‌کی» آسمانی شد

فعالیت 700 بخش دیالیز در کشور

محکومیت مردان کینه‌جو به جرم آتش زدن اشتباهی پسر جوان

پیش بینی قیمت طلا و سکه 18 بهمن 1403

حماس: تل آویو روند اجرای آتش‌بس را مختل کرده است

رئیس دیوان عالی کشور: پرونده‌های عام‌المنفعه یا کثیرالشاکی خارج از نوبت رسیدگی شود

رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس: سالانه 800 هزار تن سیب‌زمینی مازاد در کشور داریم

کارت‌های گرافیک RTX 5090 بدون دلیل و خودبه‌خود از کار می‌افتند

فرستاده پوتین با نخست‌وزیر عراق دیدار کرد

نیروگاه اتمی زاپروژیا محور دیدار گروسی و مدیرکل روس‌اتم

مسئول آمریکایی: هنوز هیچ دستوری برای نقش نیروهای آمریکایی در غزه دریافت نکرده‌ایم

وزیر اسرائیلی: مخالفتی با تشکیل کشور فلسطین در خاک یک کشور عربی نداریم

مقایسه رشد امید به زندگی در ایران با میانگین جهانی

پیش بینی قیمت دلار 18 بهمن 1403

برزیل: آمریکا شریک نسل‌کشی اسرائیل در غزه است

در پی خروج آمریکا، آرژانتین نیز از «سازمان جهانی بهداشت» خارج می‌شود

ماجرای افزایش 50 درصدی قیمت شیرینی و ماکارونی در سال آینده چیست؟

ماکرون هم طرح ترامپ را رد کرد

ایرلند: نیازمند صلح دائمی در غزه هستیم

ظرفیت شارژ تاکسی‌های برقی به 10 هزار دستگاه می‌رسد

دست نوشته‌ چهره اصولگرا درباره آمریکا وایرال شد

جراحی در جاده مخصوص

واکنش عمان و بیانیه اتحادیه عرب به طرح ترامپ

شکنجه‌گاه سیا زندان مهاجران به آمریکا شد

زاکانی: 17 درصد مردم تهران در بافت فرسوده پرخطر زندگی می‌کنند

داود منظور: 7 میلیارد دلاری که از کره جنوبی آزاد کردیم در قطر بلوکه شد!

وزیر نیرو: مشترکان پرمصرف کنترل پذیر می‌شوند

برای خرید قلم جایگزین گلکسی S25 اولترا باید 50 دلار هزینه کنید

العربی جدید: اوجالان آماده انتشار نامه‌ای تاریخی برای انحلال پ‌ک‌ک می‌شود

آماده باش مدیریت بحران در استان تهران؛ سامانه بارشی از فردا فعال می شود