پیام ویژه

آخرين مطالب

«پادوی رسانه ترامپ»؛ حمله کیهان به سردبیر هم‌میهن بابت انتقاد از عراقچی یادداشت

«پادوی رسانه ترامپ»؛ حمله کیهان به سردبیر هم‌میهن بابت انتقاد از عراقچی
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - کیهان /متن پیش رو در کیهان منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
سردبیر روزنامه زنجیره‌ای هم‌میهن به تخطئه رویکرد مواضع وزیر امور خارجه پرداخت و در توجیه این تخطئه نوشت: فارغ از اینکه ادعاهای ترامپ تا چه حد مبتنی بر واقعیت بود یا نبود، روشن است در هر موضع‌گیری که مخاطب آن دولت جدید آمریکاست؛ باید به‌گونه‌ای سخن گفت که روحیات معامله‌جویانه او اقتضا می‌کند(!)

هم‌میهن نوشت: «به نظر می‌رسد مجموعه عملکردهای شش‌ماه گذشته به صورتی بوده که دست‌کم در سه حوزه، جایگاه وزارت امورخارجه در حال تخفیف و تضعیف است. به نظر می‌رسد وزیر امورخارجه نیاز به توصیه جدی برای «مراقبت» دارد و پیش از هر گامی در جهت هر معامله یا مذاکره‌ای، جا دارد رفتارهای شتابزده و نمایشی و گفتارهای شعاری و فاقد پشتوانه واقع‌گرایانه از سوی سکاندار دستگاه دیپلماسی کنار گذاشته شود.
گرچه منافع ملی ایجاب می‌کند وزیر امورخارجه به‌عنوان مقامی ملی که کشور را در عرصه بین‌الملل نمایندگی می‌کند، کمتر مورد نقد قرار گیرد؛ اما درعین‌حال، وزیر امورخارجه نیز شایسته است قدر و شأن این موقعیت ملی را محافظت کند و بنا بر آن ضرب‌المثل، حرمت امامزاده را بیش از همه متولی آن باید نگاه دارد. این در حالی است که به نظر می‌رسد مجموعه عملکردهای شش‌ماه گذشته به صورتی بوده که برخی حوزه‌ها‌، جایگاه وزارت امورخارجه در حال تخفیف و تضعیف است... پیچیده‌ترین حوزه سیاست خارجی‌، ایالات‌متحده بوده است. همین وضعیت پیچیده و سابقه منفی است که ورود مجدد دولت چهاردهم و همفکران آن به موضوع مذاکره- آن‌هم در شرایط حضور دونالد ترامپ- را از همیشه دشوارتر ساخته است. فراتر از آن، موضع تحکمی ترامپ در قبال کشورهای مختلف از اروپا و کانادا و پاناما تا چین و مصر و اردن، انتقال هرگونه پیامی حتی به شکل مشروط و تلویحی را با هزینه‌های جدی سیاسی و حیثیتی مواجه می‌سازد. حملات تند به محمدجواد ظریف، علی عبدالعلی‌زاده، فاطمه مهاجرانی و حتی شخص پزشکیان در هفته‌های اخیر، نشان از حساسیت موضع‌گیری در این حوزه است. اما فراتر از این حملات و حساسیت‌های داخلی که ممکن است با روشن شدن تصمیم کلان نظام سیاسی تا حدی کاهش یابد؛ وجه حساس‌تر، نوع مواجهه با دولت جدید آمریکا و شخص ترامپ است. ترامپ اصولاً به‌عنوان شخصیتی غیرقابل‌پیش‌بینی، با ژست‌های پوپولیستی و بیان صریح و بی‌تعارف شناخته می‌شود. اما همین شخصیت ترامپ، واجد برخی ویژگی‌های شناخته‌شده است. ازجمله آنکه او تا حد زیادی به نظام بین‌الملل نگاهی مبتنی بر دادوستد دارد. اصولاً یکی از استدلال‌های اصلی ترامپ برای خروج از برجام، عدم بهره‌مندی اقتصادی شرکت‌های آمریکایی از توافق با ایران و درعین‌حال، انتقادهای او از دولت باراک اوباما بابت آزادسازی اموال مسدودشده ایران بود. فارغ از اینکه ادعاهای ترامپ تا چه حد مبتنی بر واقعیت بود یا نبود، روشن است در هر موضع‌گیری که مخاطب آن دولت جدید آمریکاست؛ باید به‌گونه‌ای سخن گفت که روحیات معامله‌جویانه او اقتضا می‌کند. 
نویسنده در ادامه با تحریف بیانات صریح رهبر انقلاب مبنی بر ماهیت خبیث و غیرقابل‌اعتماد آمریکا مدعی شد: در واقع، این بیان رهبری که «چشم‌هایمان را باز کنیم و حواس‌مان باشد که با چه کسی مواجه‌ایم، معامله می‌کنیم و حرف می‌زنیم»؛ بیش از هرکس در مورد ترامپ معنا می‌یابد. در واقع، مسئولیت جدی دستگاه دیپلماسی در شرایط کنونی آن است که همه ابزارهای ممکن خود را در سطوح مختلف درون آمریکا و نیز محافل بین‌المللی به کار گیرد تا چنان که رهبری بیان کرده‌اند، شناخت لازم در مورد ترامپ و تیم مشاوران و وزرا و نمایندگان او در منطقه و... به دست آید و سپس بر اساس آن، در جهت طراحی و پیشبرد سیاست‌های ممکن و مؤثر گام برداشت. اما متاسفانه دیده می‌شود شخص وزیر امورخارجه بدون توجه به این الزامات، در گفت‌وگو با شبکه الجزیره، موضوعی چون آزادسازی اموال و دارایی‌های مسدودشده ایران در آمریکا را به‌عنوان «گام‌هایی برای اعتمادسازی» از سوی دولت آمریکا مطرح می‌کند؛ درحالی‌که اگر اندک شناختی از روحیات و سوابق ترامپ در این موضع‌گیری لحاظ می‌شد، قطعاً هر سخنی باید گفته می‌شد؛ جز طلب مطالبات و اموال.»!
وقاحت روزنامه اجاره‌ای هم‌میهن (متعلق به کرباسچی) و تخطئه وزیر خارجه صرفاً به خاطر یادآوری طلبکاری ایران در حالی است که همین روزنامه پیش از این با دولت‌سازی در دولت، ادعا کرده بود مواضع اصولی وزیر خارجه و رئیس‌جمهور کلیشه‌ای و تشریفاتی است و مواضع اصلی دولت را باید از دیپلمات در سایه یعنی محمدجواد ظریف شنید.
سردبیر این روزنامه زنجیرره‌ای، همان سردبیر نشریه صداست که شهریور 1399، با اشاره به تحقیر رئیس‌جمهور صربستان از سوی ترامپ نوشته بود: «از نگاه منتقدان، عکسی که ترامپ از مذاکره‌‌کننده می‌پسندد، این است: همچون برّه‌‌ای در مذبح و برده‌‌ای در مسلخ. آیا اقداماتی از این جنس را باید مایه شرمساری دانست؟ فرض کنیم سیاستمدار صرب همچون متهمی در اتاق بازجویی و حتی یک برده در مقابل همتای آمریکایی نشسته؛ اگر منافع چنین اقتضایی کند، باید این اقدام را تمسخر کرد، یا عقلانیتی سیاسی خواند؟»!

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1560030/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

خروسی که گنجینه کشور ژاپن است

پلمب 300 واحد صنفی که با اتباع غیرمجاز همکاری کردند

کالای آلمانی در رتبه چهارم واردات ایران

تغییر کاربری گوانتانامو؛ زندانی بدنام در خدمت سیاست‌های مهاجرتی ترامپ

دعوا بین ایلان ماسک و سازمان مخوف آمریکایی بالا گرفت

سوال از دانشجویان تحصیل کرده در خارج: چرا برگشتید؟

پیش بینی قیمت طلا و سکه 16 بهمن 1403

آهنگ گروه بیتلز که با هوش مصنوعی احیا شده بود، برنده جایزه گرمی شد

سهم بازار ویندوز 11 به بالاترین حد خود رسید؛ تبعات پایان عمر ویندوز 10

5 ساحه هوایی در یک هفته در آمریکا

وزیر خارجه مصر همزمان با الجولانی به ترکیه می‌رود

افت تحصیلی دانش آموزان در رشته‌های علوم پایه و ریاضی

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس: اگر اقتصاد مردمی نشود، سقوط می‌کنیم

تصاویر رسانه خارجی از تجمع ضد ظریف در تهران

واللا: بیش از 80 هزار نفر در سال 2024 اسرائیل را ترک کرده‌اند

نخست وزیر انگلستان: صلح با قدرت به دست می‌آید

لیبرمن: راه حل واقعی برای غزه در مصر نهفته است

ترامپ به دنبال اعمال تعرفه 10درصدی بر اتحادیه اروپا

تهدیدات تعرفه‌ای سران اتحادیه اروپا علیه ترامپ

درمان 500 مجروح حادثه تروریستی انفجار پیجرها در ایران

محمد هاشمی: دیدگاه تندروها درباره مذاکره اهمیت ندارد

افشای سندی که آبروی نهادهای امنیتی اسرائیل را برد

لیبرمن برای روابط اسرائیل و عربستان شرط گذاشت

مکزیک: 10 هزار نظامی در مرز با آمریکا مستقر می‌کنیم

اسپانیا: اوکراین شکست بخورد، محو خواهد شد

از کنکورمحوری تا مدرسه‌محوری؛ نگاهی به مصوبه نظام سنجش و پذیرش دانشجو

اجرای احساسی دختران در روز ولادت حضرت اباالفضل (ع)

پیش بینی بورس سه شنبه 16 بهمن 1403

این گوشی‌های سامسونگ تا پایان 2025 منسوخ می‌شوند

روسیه، «سیا» و «پنتاگون» را به سرقت بودجه اختصاصی اوکراین متهم‌کرد

روایت «تلگراف» از آخرین متحد «ترامپ» در اروپا

گرجستان، سفارت آمریکا را به تحریک معترضان متهم کرد

رسانه انگلیسی: ترامپ می‌تواند پایان حکومت نتانیاهو را رقم بزند

نتانیاهو سفرش به واشنگتن را تمدید کرد

چرا صادق خرازی سفیر ایران در چین نشد؟/سفیر جدید ایران در چین کیست؟

زیدآبادی مطرح کرد: بازآرایی خاورمیانه؟

«پاکسازی نژادی» در کرانه باختری

ناتو: دفاع اروپا بدون آمریکا هرگز موفق نخواهد بود

کلاهبرداری با ارسال پیامک کمک معیشتی؛ متهم دستگیر شد

پژوهشگر اقتصادی: نرخ دلار از 84 تومان بالاتر نمی‌رود

وکیل: «مهدی محمودیان»، فعال سیاسی راهی زندان شد

جریان‌شناسی فروشندگان طلای آنلاین

«ماه حساس» در انتظار اسرائیل

رسانه عبری: تشکیلات خودگردان اداره گذرگاه رفح را برعهده دارد

اذعان وزیر اسرائیلی به شکست در نابودی حماس

تاکتیک جالب حماس برای فلج کردن گنبدآهنین در ٧ اکتبر

کلاهبرداری 400 میلیاردی با ترفند خرید خودرو

آماری عجیب از فرآورده‌های قاچاق مربوط به کارت سوخت

پیش بینی قیمت دلار 16 بهمن 1403

لایحه ایجاد سازمان بازرگانی به کجا رسید؟