پیام ویژه

آخرين مطالب

وام‌های فوری، دام جدید کلاهبرداران سایبری فرهنگی و اجتماعی

وام‌های فوری، دام جدید کلاهبرداران سایبری
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - مهر / رئیس پلیس فتا پایتخت گفت: وعده وام‌های فوری و بدون ضامن در شبکه‌های اجتماعی، ترفندی جدید برای سرقت اطلاعات بانکی شهروندان است.
در دنیای امروز، همه‌چیز با چند کلیک ساده انجام می‌شود، کلاهبرداران نیز روش‌های خود را به‌روز کرده‌اند و در فضای مجازی به دنبال شکار قربانیان جدید هستند. یکی از شیوه‌های رایج این روزها، تبلیغات دروغین درباره پرداخت وام‌های فوری و بدون ضامن است که در کانال‌های تلگرامی، سایت‌های خرید و فروش آنلاین و حتی شبکه‌های اجتماعی دیده می‌شود. پلیس فتا تهران بزرگ هشدار داده که این تبلیغات چیزی جز یک تله برای سرقت اطلاعات بانکی و شخصی کاربران نیست.
سردار داود معظمی گودرزی، رئیس پلیس فتا تهران بزرگ، در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اعلام کرد: بیشترین پرونده‌های ارجاع‌شده به مرکز فوریت‌های سایبری، مربوط به تبلیغی در سایت دیوار با عنوان «وام‌چی» بوده است. این تبلیغ که وعده وام‌های فوری و بدون تشریفات را می‌داد، کاربران را به سمت لینکی هدایت می‌کرد که در آن، یک نرم‌افزار برای ثبت‌نام وام ارائه شده بود. اما این نرم‌افزار در واقع یک بدافزار خطرناک بود که به محض نصب، به تمام اطلاعات گوشی قربانی دسترسی پیدا می‌کرد. این بدافزار حتی پیامک‌های حاوی رمزهای یک‌بارمصرف را نیز سرقت می‌کرد و به کلاهبرداران اجازه می‌داد تا حساب‌های بانکی افراد را خالی کنند.
وی افزود: این مجرمان سایبری برای جلب اعتماد قربانیان خود، از روش‌های مختلفی استفاده می‌کنند. در کانال‌های تلگرامی، آن‌ها رسیدهای جعلی واریز وام را منتشر می‌کنند تا کاربران تصور کنند که این فرآیند واقعی است. همچنین با استفاده از چت‌های ساختگی و تقدیرنامه‌های دروغین، افرادی را نمایش می‌دهند که ظاهراً وام خود را در مدت کوتاهی دریافت کرده‌اند و از این خدمات تعریف و تمجید می‌کنند. اما در واقع، تمام این شواهد تقلبی هستند و هدف آن‌ها چیزی جز فریب کاربران و کشاندن آن‌ها به دام نیست.
سردار گودرزی تأکید کرد: دریافت وام تنها باید از طریق وب‌سایت‌های رسمی بانک‌ها و مؤسسات مالی معتبر انجام شود. هیچ کانال تلگرامی یا آگهی اینترنتی نمی‌تواند جایگزین این مسیرهای قانونی باشد. هرگونه درخواست اطلاعات شخصی، کد ملی، شماره تلفن یا اطلاعات بانکی در خارج از سامانه‌های رسمی، می‌تواند نشان‌دهنده یک کلاهبرداری سایبری باشد.
وی همچنین هشدار داد: کاربران باید نسبت به پیام‌هایی که حس اضطرار و عجله ایجاد می‌کنند، هوشیار باشند؛ جملاتی مانند «ظرفیت محدود!» یا «فقط تا امشب فرصت دارید!» از تکنیک‌های رایج کلاهبرداران برای فریب کاربران است.
رئیس پلیس فتا تهران از شهروندان خواسته است در صورت مشاهده چنین تبلیغاتی، از کلیک روی لینک‌های مشکوک خودداری کرده و مراتب را از طریق وب‌سایت رسمی پلیس فتا به نشانی www.cyberpolice.ir گزارش دهند.

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1560734/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اعتراف دلال عتیقه به قتل زن جوان در پارک

دستگیری قاتلی که پدر زن خود را به ضرب گلوله کشت

آخرین نرخ پروازهای داخلی تا 20 بهمن اعلام شد

جزئیات بزرگترین قرارداد تاریخ صنعت نفت ایران

پاسخ وزیر نیرو به خبرنگار آخرین خبر درباره وضعیت برق کشور در تابستان و زمستان آینده

نامه جدید قوه قضاییه درباره کروز و ایران‌خودرو

گوشی گیمینگ اقتصادی ایسوس معرفی شد

سرمقاله فرهیختگان/ شهرت شرقی

تاکید اپوزیسیون ترکیه بر انتخابات پیش از موعد

نشریه غربی: ترامپ از اوکراین اخاذی می‌کند

فرصت بازگشت برای بن گویر

شگرد عجیب زوج سارق بعد از 2 سال لو رفت

برنامه های دولت چهاردهم برای رفع محرومیت و توسعه پایدار روستایی

افزایش 75 میلیون متر مکعبی گاز نسبت به سال گذشته

اعتراضات به ترامپ

تسلط روسیه بر دو منطقه مسکونی جدید در جنگ اوکراین

فرانسه: اجبار فلسطینی ها به کوچ نقض قوانین بین‌المللی است

تیراندازی در بلژیک باعث بسته شدن ایستگاه‌های مترو شد

روایت مرکز امنیتی اسرائیل از توهمان صهیونیست ها

تأکید چین بر گفت‌وگوی مبتنی بر احترام متقابل با آمریکا

کشف هزاران لیتر سوخت قاچاق در‌ هرمزگان‌

تامین ارز واردات به مرز 58 میلیارد دلار رسید

موتور جستجوی گوگل در سال 2025 شبیه به دستیار هوش مصنوعی خواهد شد

فارن پالیسی: آیا فشار بر ایران وارد فاز جدیدی می‌شود؟

انهدام شبکه سازمان‌یافته قاچاق سوخت؛ بازداشت 37 متهم در 5 استان‌

تغییر سرشماره پیامکی پست

دستفروشی در بساط قانون؛ از اجاره میلیونی پیاده‌روها تا سردرگمی در ساماندهی

واکنش وزیر ورزش به شایعه حضورش در وزارت راه

انتقال مهاجران غیرقانونی به زندان گوانتانامو

نظر عجیب بانوی نماینده درمورد کار کردن زنان

انفجار مواد محترقه یک کشته و 5 مصدوم برجای گذاشت

تونل وحشت واردات؛ بررسی موانع ورود کالا به کشور

سرمقاله اطلاعات/ آیا فرصت آزمون و خطا هست؟

لَمی برای کمک وارد کی‌یف شد

لاوروف: ترامپ قوانین شورای امنیت را در مورد غزه نادیده می‌گیرد

دعوت ترامپ از نخست‌وزیر هند برای سفر به آمریکا

مخالفت ترکیه با طرح ترامپ

استقبال وزیر دارایی رژیم صهیونیستی از اظهارات ترامپ درباره غزه

درخواست 160 سازمان بین‌المللی از اروپا برای تحریم اسرائیل

گفت‌وگوی تلفنی امیر قطر و پادشاه اردن درباره غزه

لحظه درست کردن صندلی نتانیاهو توسط ترامپ

جزئیات نقشه صهیونیست ها برای ضربه به حزب الله

عفو بین‌الملل: پیشنهاد ترامپ درباره نوار غزه بیهوده، غیراخلاقی و غیرقانونی است

آخرین وضعیت پرونده سارقان مسلح پایتخت

توضیح وزیر آموزش و پرورش درباره تعطیلی مدارس برای برگزاری میتینگ سیاسی

هشدار پلیس به متقاضیان دریافت وام؛ فریب تبلیغات دروغین را نخورید

بلاتکلیفی مجمع فوق العاده ایران خودرو

محمود عباس: نوار غزه بخش جدایی‌ناپذیر از کشور فلسطین است

تظاهرات‌کنندگان در واشنگتن شعار «غزه فروشی نیست» سر دادند

تهدید به ترور رئیس‌جمهور فیلیپین باعث استیضاح معاونش شد!