پیام ویژه

آخرين مطالب

سهمیه 4.6 میلیارد دلاری واردات ملوانی؛ شوتی‌ها حذف می‌شوند اقتصادي

سهمیه 4.6 میلیارد دلاری واردات ملوانی؛ شوتی‌ها حذف می‌شوند
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - ایسنا /معاون حقوقی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز با بیان اینکه سهمیه واردات رسمی حوزه ملوانی هفت درصد واردات کل کشور، معادل 4.6 میلیارد دلار از حالا تا پایان 7 بهمن 1404، است، گفت: برای اینکه پدیده مخرب شوتی حذف شود، حداقل در سال اول هیچ محدودیتی برای خروج کالاهای وارد شده از طریق ملوانان از استان مرزی به استان‌های دیگر وجود ندارد.
اسماعیل علیدادی با بیان اینکه مجلس پایان سال گذشته قانون ساماندهی و نظارت بر تجارت مرزی (کولبری و ملوانی) و ایجاد اشتغال پایدار مرزنشینان را تصویب کرد، گفت: این قانون مثل سایر قوانین 15 روز بعد از انتشار در روزنامه رسمی لازم الاجرا میشد. با توجه به زمان انتشار این قانون در روزنامه رسمی و تاریخ ابلاغ آن، قانون ساماندهی و نظارت بر تجارت مرزی از اردیبهشت امسال لازم‌الاجرا شد.
به گفته وی بر اساس تبصره 1 ماده 1 و تبصره 1 ماده 2، مقرر شده بود هیئت وزیران بر اساس این قانون آیین نامه‌ای را ابلاغ کند و تا زمانی که آیین نامه اجرایی قانون مشخص نمی‌شد، امکان اجرا شدن این قانون فراهم نبود؛ چراکه مجلس در این قانون به صراحت اشاره کرده بود که حتماً باید آیین نامه توسط هیئت وزیران تدوین و ابلاغ شود و در این آیین نامه اشخاص و شهرستان‌های مجاز مشخص شوند.
علیدادی با بیان اینکه بر اساس قانون باید کارگروه ماده 4 این قانون، پیش نویس آیین نامه مصوب هیئت وزیران را آماده می‌کرد، تصریح کرد: ماده 4 قانون، کارگروهی با مسئولیت وزیر صنعت، معدن و تجارت و عضویت شش دستگاه مهم شامل ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، کشور، وزارت اطلاعات، وزارت اقتصاد، وزارت راه و سازمان برنامه و بودجه پیش‌بینی کرده است. البته نمایندگان سازمان اطلاعات سپاه، فراجا و دو نفر از نمایندگان مجلس به انتخاب کمیسیون اقتصادی مجلس هم به عنوان ناظر و بدون حق رای در این گارگروه عضو هستند.
وی افزود: پیش‌نویس آیین نامه توسط کارگروه اشاره شده آماده و به هیئت وزیران ارسال شد و در جلسات مورد بحث و بررسی قرار گرفت. در نهایت هفتم بهمن امسال آیین نامه توسط هیئت وزیران ابلاغ شد. اولین جلسه‌ کارگروه هم روز چهارشنبه برگزار و یک دستورالعمل بیست ماده‌ای برای سفر اول ملوانی تهیه شد.

سهمیه 4.6 میلیارد دلاری واردات ملوانی تا پایان بهمن سال بعد
به گفته معاون حقوقی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز، بر اساس این دستورالعمل اقلام مجاز و بنادر برای واردات از طریق ملوانی، تشریفات گمرکی لازم مشخص شد. سهمیه واردات نیز در این جلسه مشخص شد. بر اساس قانون سهمیه واردات رسمی حوزه ملوانی هفت درصد واردات کل کشور در سال است. بنابراین با توجه به اینکه واردات کل کشور در سال گذشته 66 میلیارد دلار بوده، از حالا تا پایان 7 بهمن 1404، سهمیه واردات ملوانی هفت درصد این رقم، معادل 4.6 میلیارد دلار خواهد بود.
علیدادی در ادامه با بیان اینکه سفر اول ملوانان که دستورالعمل آن تهیه شده از 22 بهمن تا پایان مرداد ماه 1404 امکان‌پذیر است، اظهار کرد: این فرصت تقریبا شش ماهه فراهم است تا ملوانان بتوانند به یک سفر اقدام کنند و به اندازه ظرفیت لنج‌های خود واردات قانونی داشته باشند و محدودیتی از از نظر میزان واردات وجود ندارد.
وی با بیان اینکه پیش از این تجارت ملوانی حالت نیمه رسمی داشت، اما با ابلاغ آیین‌نامه ملوانان می‌توانند به صورت یک تجارت کاملا قانونمند کالاهای خود را به کشور وارد کنند، تصریح کرد: فقط لازم است ملوانان در سامانه جامع تجارت ثبت نام و ثبت آماری کالای وارداتی را انجام دهند و همچنین کالای وارداتی را به گمرک اظهار کنند. با اجرای این قانون، فرایند غیررسمی قبلی تغییر می‌کند و به صورت رسمی و شفاف با ثبت اطلاعات در سامانه انجام می‌شود و فقط ملوانان باید پنج درصد ارزش سیف کالا (جمع هزینه ارزش کالا، هزینه بیمه و هزینه حمل و نقل) را پرداخت کنند و در سامانه گمرک ثبت کنند.
قاچاق 3 تا 5 میلیارد دلار از طریق رویه ملوانی
علیدادی در ادامه با بیان اینکه پیش از اجرای قانون جدید، سالانه حدود 3 تا 5 میلیارد دلار کالا از طریق ملوانی و ته‌لنجی قاچاق می‌شد، همچنین میزان قاچاق از طریق کولبری سالانه یک تا سه میلیارد دلار بوده است. الان با توجه به شفاف و قانونمند شدن این حوزه به دنبال این هستیم که قاچاق در این حوزه کاملا کاهش پیدا کند و دیگر نیازی به استفاده از شوتی که برای جاده ایجاد خطر می‌کردند هم وجود نداشته باشد؛ چراکه یکی از دستاوردهای قانونی شدن این است که به اشخاص واردکننده، سند و پته گمرکی (مجوز خروج کالا از گمرک) داده می‌شود و حداقل در سال اول ممنوعیتی برای خروج کالاها از شهرها و استانهای مرزی به سایر شهرها و استانهای کشور وجود ندارد. در سال‌های بعدی هم این موضوع دوباره بررسی خواهد شد.
شوتی‌ها حذف می‌شوند
وی افزود: با توجه به حجم بالای واردات کالا از رویه ملوانی، مشخص بود که میزان واردات متناسب با نیاز یک استان نیست و برای کل کشور استفاده می‌شد. بنابراین برای اینکه پدیده مخرب شوتی حذف شود، همانطور که اشاره شد، حداقل در سال اول هیچ محدودیتی برای خروج کالاهای وارد شده از طریق ملوانان از استان مرزی به استان‌های دیگر وجود ندارد.
واردات پوشاک از طریق ملوانان هم ممنوع است
علیدادی در پایان در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا امکان واردات کالاهایی که در لیست ممنوعیت واردات هستند از رویه ملوانی وجود دارد، تصریح کرد: بر اساس دستورالعمل تهیه شده توسط کارگروه امکان واردات 97 قلم کالا به کشور وجود دارد که برخی از آن‌ها پیش از این به صورت غیرقانونی توسط ملوانان به کشور وارد می شد. اما امکان واردات کالاهایی که به اندازه کافی تولید داخل دارند، مانند پوشاک از طریق ملوانان وجود ندارد.
این مقام مسئول با بیان اینکه در رابطه با واردات کولبری در جلسه بعدی کارگروه تصمیم‌گیری خواهد شد، گفت: مستندات قانونی و آیین نامه هیئت وزیران در مورد کولبری تصویب شده، اما برای تهیه دستورالعمل اجرایی، لازم است کارگروه جلسه مجددی داشته باشد.

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1561248/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آخرین وضعیت پرونده حادثه اتوبوس حامل دانش آموزان کرمانی

این گوشی چینی حالا پرقدرت‌ترین گوشی اندرویدی دنیا است

نتانیاهو: نیازی به حضور نیروهای آمریکایی در غزه نیست

تصویری از برج هزار متری بن سلمان

تصویر هدیه تروریستی نتانیاهو به ترامپ!

آزادراه تبریز - زنجان به‌علت کولاک و لغزندگی شدید مسدود شد

خاویار، پسته و زعفران برترین‌های محصولات کشاورزی در ایران

سقوط آزاد پژو 27 در بازار

سازمان بورس: برگزاری مجمع عمومی ایران خودرو مطابق مقررات بود

دسترسی به دیپ‌سیک در کامپیوترهای ارتش کره جنوبی ممنوع شد

رسانه اسرائیلی: نتانیاهو آماده آغاز مرحله دوم مذاکرات با حماس است

تصویر پیجری که نتانیاهو به ترامپ هدیه داد

روسیه، اظهارات ترامپ درباره غزه را پوپولیستی خواند

ترامپ دیوان کیفری بین المللی را تحریم می‌کند

قم، میزبان عطر ایثار و شهادت در مراسم غبارروبی مزار شهدا

نشست صمیمی مدیرکل بنیاد مازندران با جانبازان فریدونکنار

سهمیه شیرخشک نوزادان 2 برابر شد

رکورد جهانی میراث فرهنگی ایران

اعتراف به تورم

پاستور و کاخ سفید در آستانه مذاکره؟

رئیس جمهور پاناما: ادعای واشنگتن در مورد عبور رایگان کشتی‌هایش از کانال پاناما دروغ است

رادیو ارتش اسرائیل: خودکشی 28 نظامی صهیونیست از شروع جنگ غزه

نتانیاهو به ترامپ پیجر هدیه داد

برگزاری مراسم مهمانی لاله‌ها در 20 هزار نقطه از کشور

بارش شدید برف در محور ارومیه - سلماس

ویندوز 11 این ویژگی را از مک‌های اپل کپی کرده است

اپوزیسیون؛ پول دارند اما اعتبار نه!

پیشنهاد مذاکره اقتصادی با آمریکا

ادعای رسانه اوکراینی درباره طرح ترامپ برای صلح در اوکراین

وزیر اسرائیلی: قدرت و حکومت حماس را در غزه نمی‌پذیریم

روایت تلخ سوزاندن صورت یک معلم در بازداشتگاه ساواک

بیل گیتس: «فکر می‌کردم تنها یک اشتباه تا مرگ فاصله دارم»

تورم و گرانی هم صبر دارد؟

وزیر اسرائیلی: با حمایت ترامپ، 2 میلیون فلسطینی را از غزه اخراج خواهیم کرد

45 هزار سال زندان؛ مجازات یک محکوم در ترکیه

دبیرکل سازمان ملل: در لحظه‌ای حساس به سر می‌بریم

اتحادیه اروپا: غزه بخش جدانشدنی فلسطین است

ترس اسرائیل از واکنش حماس به عدم پایبندی آنان به توافق

متوقف‌شدن خودروها در خرم‌آباد به‌دلیل بارش سنگین برف

نرم‌افزار Invites اپل اولین آپدیتش را دریافت کرد

واکنش سیاستمدار ایرلندی به ثبت تصویری حماسی از شهادت یحیی سنوار

گزینه تشویقی برای مهاجرت به روستاها

مغازه‌دار بامرام زندگی سارق را تغییر داد

نتیجه تعرفه‌های ترامپ؛ صادرات کیبوردهای Qwertykeys به آمریکا متوقف شد

وزارت دفاع اوکراین از دریافت جنگنده‌های اف 16 آمریکایی خبر داد

ترامپ به‌دنبال گرفتن هزینۀ بازسازی غزه از کشورهای عربی

حل مشکل دریافت غیرحضوری تاریخچه پلاک

آیا اینترنت ماهواره‌ای ایلان ماسک روی همه آیفون‌ها نصب شده است؟

Avowed روی ایکس باکس سری ایکس با نرخ 60 فریم بر ثانیه اجرا خواهد شد

قصد آمریکا برای توقیف دومین هواپیمای ریاست جمهوری ونزوئلا