پیام ویژه

آخرين مطالب

پیشنهاد مذاکره اقتصادی با آمریکا یادداشت

پیشنهاد مذاکره اقتصادی با آمریکا
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - روزنامه سازندگی /متن پیش رو در سازندگی منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
سیدحسین مرعشی، دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی ایران پیشنهاد کرد:مذاکره اقتصادی

هیچ مذاکره‌ای فعلاً نمی‌تواند راه را برای آینده‌ای بهتر باز کند، اما منافع مشترک اقتصادی ایران و آمریکا می‌تواند به کاهش تنش میان دو کشور و ترک مخاصمه کمک کند
سیدحسین مرعشی، دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی ایران در گفت‌وگو با سازندگی به اظهارات اخیر ترامپ پرداخت و گفت: آقای ترامپ در سخنان اخیر خود درخصوص ایران، نکته‌ای را مطرح کرد که این نکته از قبل مورد تاکید ایران هم بود. ترامپ می‌گوید، آمریکا باید کاری کند که ایران به سلاح هسته‌ای دست پیدا نکند. این درحالی است که جمهوری اسلامی از قبل دکترین خود را بر مبنای فتوای مقام معظم رهبری طراحی کرده بود که تهیه، تولید و نگهداری بمب اتمی حرام است. در اینجا ذکر یک ضرب‌المثل قدیمی خالی از لطف نیست که می‌گویند، روغن ریخته را نذر امامزاده کرده‌اند. بنابراین آقای ترامپ یک امر محتوم و پذیرفته شده توسط ایران را خرج گفت‌وگوهایش با نتانیاهو کرد. در نتیجه از آنچه بیان کرد، می‌توان دریافت نه تنها نگاه او به ایران منفی نیست بلکه تغییر کرده و این سخنانش مثبت تلقی می‌شود.
به اعتقاد مرعشی خط قرمز ما مساله موشکی است اگرچه ایران در دکترین نظامی خود موشک‌هایی با برد 1800 کیلومتر را در دستور کار داشته است و ما هرگز موشک‌های بالای 1800 کیلومتر را در دستور کارمان نداشته‌ایم.
وی در ادامه افزود: مساله بعد در مورد گروه‌های مقاومت است. گروه‌های مقاومت عمدتا مورد «حمایت معنوی» ایران بودند و هستند. فراموش نکنیم که آنها از حقوق خودشان دفاع می‌کنند بنابراین اگر قرار است اقدام مهمی انجام شود باید حقوق فلسطینی‌ها، لبنانی‌ها و یمنی‌ها به رسمیت شناخته شود. لازم نیست بر حمایت ایران از نیروهای مقاومت خدشه وارد کنیم بلکه لازم است تا حمایت‌های سخاوتمندانه و بی‌حدو حصر آمریکا از یک رژیم اشغالگر و یک نظام تروریستی دولتی را زیر سوال ببریم.
ایران چطور می‌تواند حجم وسیع حمایت‌های مالی و نظامی آمریکا از اسرائیل را خنثی کند؟ مقاومت مردم و کشته شدن کودکان و زنان فلسطین و غزه با سلاح‌های امریکایی صورت گرفته است. مقاومت یک تاریخ 70 ساله و ریشه در غیرت، وطن‌پرستی و دیدن‌مداری مردم فلسطین و لبنان دارد. لذا این اتفاقات فقط نتیجه حمایت‌های ایران نیست. خوب است که آقای ترامپ چشمش را روی واقعیت‌ها باز کند.
دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی ایران با تاکید بر اینکه مساله خاورمیانه، مساله‌ای است که با همکاری ایران و عربستان سامان خواهد گرفت، گفت: جا دارد از تلاش‌های دولت چهاردهم و شخص آقای عراقچی، وزیر امور خارجه در تقویت روابط با عربستان و کشورهای عربی تجلیل کنیم. زیرا کشورهای عربی و ایران قادر خواهند بود که مسائل امنیت خاورمیانه را به خوبی حل و فصل کنند. اتفاقی است که خواهد افتاد.
مرعشی درخصوص گفت‌وگوی روسای جمهور ایران که ترامپ آن را پیشنهاد کرده است، گفت: در بحث نوع تعامل با امریکا هم باید بدانیم که هیچ مذاکره‌ای فعلا نمی‌تواند راه را برای آینده‌ای بهتر باز کند اما منافع مشترکی که ایران و آمریکا در حوزه اقتصاد دارند، می‌تواند به کاهش تنش و ترک مخاصمه و یک نوع همکاری غیرسیاسی کمک کند. ایران امروز نیازمند تکنولوژی و منابع خارجی برای توسعه کشور است. هرچند ما تا امروز اقتصادمان را به اتکای توانایی‌های داخلی‌مان اداره کردیم اما به هر حال نیازمند تکنولوژی و منابع خارجی برای توسعه اقتصادی ایران هستیم. همچنین آمریکایی‌ها هم برای رشد اقتصادی بالاتر به بازار نیاز دارند. امروز این دو نیاز روی میز است بنابراین می‌توانیم به جای طرح مساله گفت‌وگوی سیاسی با آمریکایی‌ها با ابزار اقتصادی منافع دو ملت را تقویت کنیم و مسیر را برای کاهش تنش‌ها هموار کنیم.
در ادامه این گفت‌وگو، دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی ایران، مساله روابط ایران و غرب و به طور خاص نوع نگرش ما به آمریکایی‌ها و بالعکس را جزو موضوعات قابل توجه افکار عمومی ایران دانست و افزود: مردم ایران تمامی خبرهای مربوط به روابط ایران با غرب و به‌ طور خاص نوع سخن گفتن مقامات آمریکایی نسبت به ایران و بالعکس را با دقت دنبال می‌کنند. در نتیجه صرف‌نظر از تبلیغاتی که ممکن است از دو سمت این ماجرا وجود داشته باشد باید به واقعیت‌ها توجه داشت. واقعیت این است ایران کشوری است که در معادلات خاورمیانه یکی از کشورهای تعیین‌کننده و اثرگذار است. تصور اینکه امنیت خاورمیانه و روابط بین کشورهای خاورمیانه در آینده بدون حضور موثر ایران رقم بخورد، تصوری واقعی نیست. تنها مشکل حال حاضر این است، فردی در آمریکا روی کار آمده که فعلا در این مرحله با سخنانش، آینده منطقه را تهدید می‌کند. این دومین بار است که آقای ترامپ درخصوص جابه‌جایی مردم فلسطین صحبت می‌کند. این طرح امر غیرممکنی است که با جهت‌گیری‌های کلی غرب تفاوت دارد. تا امروز در مورد مساله فلسطین به طور عمومی دو سیاست و راهبرد کلی مطرح بود. نخست راهبرد جمهوری اسلامی که به یک کشور در سرزمین فلسطین می‌اندیشد و معتقد است که باید بر اساس یک همه‌پرسی یک نظام سیاسی در کل سرزمین فلسطین به وجود بیاید. این نظام یک نظام ملی فلسطینی است که یهودی‌ها و مسیحی‌ها هم در آنجا سهم دارند.
مرعشی راهبرد دوم را راهبردی عنوان کرد که سال‌هاست مورد توجه برخی دیگر است و آن تشکیل یک دولت فلسطینی در کنار یک دولت صهیونیستی به نام اسراییل است. به گفته دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی ایران تا قبل از اظهارات اخیر آقای ترامپ، کشورهای غربی یعنی آمریکا و متحدانش و کشورهای عربی چه جناح سعودی و امارات و چه جناح قطری‌ها و مصری‌ها از نظام دو دولتی دفاع می‌کردند و به نظر می‌آمد که توافق بر سر تشکیل دولت فلسطین به عنوان دومین دولت در سرزمین فلسطین می‌تواند منتهی به یک ترک مخاصمه جدی در منطقه شود. بنابراین اکنون دیدیم که پس از سخنان ترامپ مبنی بر جابه‌جایی فلسطینی‌های ساکن غزه بسیاری از کشورها از جمله خود گروه‌های فلسطینی و کشورهای عربی مانند عربستان اعلام کردند که بر تشکیل دولت فلسطین مصمم هستند. لذا موضوعی که در دیدار آقای ترامپ و نتانیاهو مهم بود نه تنها با استقبال مواجه نشد بلکه با مخالفت وسیعی هم روبه‌رو شد. 

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1561304/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تحلیلگر ایرانی: ترامپ هنوز راه مذاکره و توافق را باز می‌داند

پیشنهاد غزه‌ای ترامپ؛ تاکتیک مذاکره یا رویای غیرممکن؟

صادق زیباکلام: باید با آمریکا مذاکره کنیم

تمایل مذاکره از سوی آمریکا و مشکلات ایران

دیپلمات پیشین: همه‌ چیز به تصمیمات ایران بستگی دارد

اطلاعیه پلیس راهور فراجا در خصوص انسداد محورها و هشدارهای ترافیکی

یوبیسافت برای معرفی بازی Rainbow Six Siege 2 آماده می‌شود

فرونشست زمین در ایران چقدر خطرناک است؟

دستور‌العمل اجرایی 5 فوریه ترامپ؛ آثار و پیامدها

پلنگ‌کُشی

جدیدترین توضیحات رئیس اورژانس کرمان درباره وضعیت دانش آموزان حادثه دیده کرمانی

جزئیات جدیدی درباره مشخصات آیفون تاشو اپل فاش شد

آیت‌لله نوری همدانی: مذاکره با آمریکا باید از موضع قدرت باشد

موضوعی که مادر ایلان ماسک را عصبانی کرد

بازی Kingdom Come: Deliverance 2 به فروش فوق‌العاده‌ای رسیده است

اگر گلکسی S8 دارید، می‌توانید همین‌حالا One UI 7 را نصب کنید

آخرین وضعیت پرونده حادثه اتوبوس حامل دانش آموزان کرمانی

این گوشی چینی حالا پرقدرت‌ترین گوشی اندرویدی دنیا است

نتانیاهو: نیازی به حضور نیروهای آمریکایی در غزه نیست

تصویری از برج هزار متری بن سلمان

تصویر هدیه تروریستی نتانیاهو به ترامپ!

آزادراه تبریز - زنجان به‌علت کولاک و لغزندگی شدید مسدود شد

خاویار، پسته و زعفران برترین‌های محصولات کشاورزی در ایران

سازمان بورس: برگزاری مجمع عمومی ایران خودرو مطابق مقررات بود

سقوط آزاد پژو 27 در بازار

دسترسی به دیپ‌سیک در کامپیوترهای ارتش کره جنوبی ممنوع شد

تصویر پیجری که نتانیاهو به ترامپ هدیه داد

رسانه اسرائیلی: نتانیاهو آماده آغاز مرحله دوم مذاکرات با حماس است

ترامپ دیوان کیفری بین المللی را تحریم می‌کند

روسیه، اظهارات ترامپ درباره غزه را پوپولیستی خواند

قم، میزبان عطر ایثار و شهادت در مراسم غبارروبی مزار شهدا

نشست صمیمی مدیرکل بنیاد مازندران با جانبازان فریدونکنار

سهمیه شیرخشک نوزادان 2 برابر شد

رکورد جهانی میراث فرهنگی ایران

اعتراف به تورم

پاستور و کاخ سفید در آستانه مذاکره؟

رئیس جمهور پاناما: ادعای واشنگتن در مورد عبور رایگان کشتی‌هایش از کانال پاناما دروغ است

رادیو ارتش اسرائیل: خودکشی 28 نظامی صهیونیست از شروع جنگ غزه

نتانیاهو به ترامپ پیجر هدیه داد

برگزاری مراسم مهمانی لاله‌ها در 20 هزار نقطه از کشور

بارش شدید برف در محور ارومیه - سلماس

ویندوز 11 این ویژگی را از مک‌های اپل کپی کرده است

اپوزیسیون؛ پول دارند اما اعتبار نه!

پیشنهاد مذاکره اقتصادی با آمریکا

ادعای رسانه اوکراینی درباره طرح ترامپ برای صلح در اوکراین

وزیر اسرائیلی: قدرت و حکومت حماس را در غزه نمی‌پذیریم

روایت تلخ سوزاندن صورت یک معلم در بازداشتگاه ساواک

بیل گیتس: «فکر می‌کردم تنها یک اشتباه تا مرگ فاصله دارم»

تورم و گرانی هم صبر دارد؟

وزیر اسرائیلی: با حمایت ترامپ، 2 میلیون فلسطینی را از غزه اخراج خواهیم کرد