پیام ویژه

آخرين مطالب

افشای طرح مخفیفانه اروپا برای اوکراین ویژه سایر رسانه ها

افشای طرح مخفیفانه اروپا برای اوکراین
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - ایسنا /به گزارش رسانه آمریکایی، اروپا به‌صورت محرمانه روی طرحی برای اعزام نیرو به اوکراین جهت تأمین امنیت پس از جنگ کار می‌کند.
 نگرانی از اینکه اولویت‌های امنیتی آمریکا جای دیگری است، گروهی از کشورهای اروپایی به‌طور محرمانه روی طرحی کار می‌کنند تا نیروهایی را به اوکراین اعزام کنند و به اجرای هرگونه توافق صلح احتمالی با روسیه کمک کنند.
خبرگزاری آسوشیتدپرس با این مقدمه‌چینی گزارش داد، بریتانیا و فرانسه در خط مقدم این تلاش قرار دارند، هرچند جزئیات هنوز چندان روشن نیست. کشورهای درگیر در این مذاکرات تمایلی ندارند موضع خود را فاش کنند و به «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه، در صورتی که او با مذاکره برای پایان دادن به جنگی که سه سال پیش آغاز کرد، موافقت کند، برتری بدهند.
آنچه روشن است این است که «ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور اوکراین به تضمینی نیاز دارد که امنیت کشورش تا زمان برقراری صلح حفظ خواهد شد. به گزارش این رسانه آمریکایی، بهترین حفاظت، عضویت در ناتو است که مدت‌ها به اوکراین وعده داده شده، اما آمریکا این گزینه را کنار گذاشته است.
«کر استارمر» نخست‌وزیر بریتانیا روز پنجشنبه با احتیاط بیان کرد: «نمی‌خواهم درباره جزئیات توانمندی‌ها صحبت کنم، اما قبول دارم که در صورت برقراری صلح، اوکراین نیاز به نوعی تضمین امنیتی دارد و بریتانیا در این زمینه نقش خود را ایفا خواهد کرد.»
آسوشیتدپرس گزارش داد، اروپایی‌ها از حدود یک سال پیش بررسی کردند که چه نوع نیرویی ممکن است مورد نیاز باشد، اما احساس فوریت این موضوع با نگرانی از اینکه «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا ممکن است بدون مشورت با آنها و حتی اوکراین، با پوتین به توافق برسد، افزایش یافته است.
سوالات زیادی بی‌پاسخ مانده، اما یکی از آنها برجسته‌تر است. اینکه آمریکا چه نقشی، اگر که قرار باشد نقشی داشته باشد، ایفا خواهد کرد؟
دیدار مارک روته و زلنسکی در بروکسل

در ماه دسامبر، پس از انتخاب ترامپ اما پیش از آغاز ریاست‌جمهوری‌اش، گروهی از رهبران و وزرا در اقامتگاه «مارک روته» دبیرکل ناتو در بروکسل با زلنسکی دیدار کردند. آنها از بریتانیا، دانمارک، فرانسه، آلمان، ایتالیا، هلند و لهستان بودند. مقامات ارشد اتحادیه اروپا هم در این نشست حضور داشتند.
اروپا به دنبال نیروی امنیتی قدرتمند در اوکراین
این مذاکرات بر پایه ایده‌ای که «امانوئل ماکرون» رئیس‌جمهور فرانسه، در اوایل سال 2024 مطرح کرد، بنا شده است. در آن زمان، امتناع او از رد احتمال اعزام نیرو به اوکراین با واکنش شدید، به‌ویژه از سوی رهبران آلمان و لهستان، مواجه شد.
ماکرون در ابتدا در صحنه سیاسی اروپا منزوی به نظر می‌رسید، اما طرح او از آن زمان تاکنون مورد توجه بیشتری قرار گرفته است. با این حال، بسیاری از جزئیات درباره شکل این نیرو و کشورهای مشارکت‌کننده، به شرایط هرگونه توافق صلح و سایر عوامل بستگی دارد.
ایتالیا محدودیت‌های قانونی در استفاده از نیروهای نظامی خود دارد. هلند نیاز به تأیید پارلمان خود دارد، همان‌طور که آلمان هم چنین شرایطی دارد، اما موضع آلمان ممکن است پس از انتخابات 23 فوریه که دولت جدیدی روی کار خواهد آمد، تغییر کند. لهستان به دلیل تنش‌های تاریخی باقی‌مانده از جنگ جهانی دوم با اوکراین، در این زمینه محتاطانه عمل می‌کند.
نشست ماکرون و متحدان اروپایی
«هانو پوِوکلور» وزیر دفاع استونی، در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ به آسوشیتدپرس گفت: «ما هنوز در مراحل اولیه این موضوع هستیم.»
پوِوکلور گفت: «در حالی که بحث‌ها و شایعات مختلفی در جریان است، برای متحدان اروپایی بسیار مهم است که قبل از طراحی هرگونه برنامه‌ای، بدانند خط تماس در اوکراین چگونه خواهد بود.»
او توضیح داد که اگر روسیه و اوکراین نیروهای خود را در خط مقدم به چند هزار نفر کاهش دهند، «حضور اروپا در آنجا مشکلی نخواهد داشت.» اما تأکید کرد که در صورت ادامه درگیری‌های شدید، شرایط به مراتب دشوارتر خواهد شد.
نیروی نظامی قوی به‌جای نیروهای حافظ صلح
به گزارش آسوشیتدپرس، ترکیب و نقش این نیرو به نوع توافق صلحی که حاصل شود، بستگی خواهد داشت. اگر روسیه و اوکراین در طول مذاکرات به توافق برسند، ممکن است تدابیر امنیتی کمتری لازم باشد و نیروی کوچک‌تری مورد نیاز باشد.
اما کارشناسان و مقامات هشدار می‌دهند که در شرایط فعلی، اروپایی‌ها باید یک نیروی بزرگ و قدرتمند مستقر کنند، نه فقط گروهی از نیروهای حافظ صلح مانند «کلاه آبی‌های» سازمان ملل.
جنگ اوکراین
«بن هاجز» فرمانده پیشین ارتش آمریکا در اروپا، گفت: «این نیرو باید واقعی و قدرتمند باشد تا روس‌ها بدانند که اگر آن را آزمایش کنند، با شکست مواجه خواهند شد.»
او ماه گذشته در یک نشست اندیشکده «مرکز سیاست‌گذاری اروپا» تأکید کرد: «و مطمئن باشید که روسیه این نیرو را به چالش خواهد کشید.»
نیروی اروپایی برای اوکراین؛ حمایت آمریکا حیاتی است؟
بن هاجر مدعی شد: «آن‌ها تمام توافق‌ها را نقض می‌کنند. پس اگر ما نیرویی به آنجا اعزام کنیم، باید نیروی هوایی، نیروهای زمینی گسترده، پهپادها، سامانه‌های ضدپهپاد، دفاع هوایی و موشکی داشته باشند. همه این موارد لازم است.»
او افزود: «اگر فقط با گروهی از نیروهای کلاه آبی و تفنگ وارد شویم، آنها نابود خواهند شد.»
همچنین ژنرال بازنشسته فرانسوی، «دومینیک ترنکان» که سابقا رئیس هیئت نظامی فرانسه در سازمان ملل بود، موافقت کرد که نیروهای حافظ صلح سازمان ملل بیشتر برای مناطق بسیار باثبات مناسب هستند. او گفت: «برای شروع، تشکیل این عملیات با سربازانی از سراسر جهان حدود یک سال زمان می‌برد.»
در این رابطه «آندریس اسپروز» وزیر دفاع لتونی به آسوشیتدپرس گفت که علاوه بر این، باید نیروهای اوکراینی آموزش ببینند و در صنعت دفاعی اوکراین سرمایه‌گذاری شود.
نیروی اروپایی چقدر بزرگ خواهد بود؟
براساس گزارش آسوشیتدپرس، ماهیت توافق صلح، اندازه و مکان استقرار نیروی اروپایی را تعیین خواهد کرد. زلنسکی خواستار حضور حداقل 100 هزار تا 150 هزار نیرو شده است.
برخی گزارش‌های رسانه‌ای از نیرویی بین 30 هزار تا 40 هزار نفر گمانه‌زنی کرده‌اند. با این حال دیپلمات‌ها و مقامات هیچ‌یک از این ارقام را تأیید نکرده‌اند.
جنگ اوکراین
اوکراین علاوه بر نیروی زمینی، حمایت هوایی هم می‌خواهد. آنچه مشخص است این است که اروپایی‌ها برای جمع‌آوری یک نیروی بزرگ با چالش مواجه خواهند شد و قطعا نمی‌توانند این کار را به‌سرعت انجام دهند.
«امانوئل ماکرون» در مصاحبه‌ای با فایننشال تایمز در روز جمعه، گفت که ایده اعزام یک نیروی عظیم «دور از واقعیت» است. او گفت: «ما باید اقداماتی انجام دهیم که مناسب، واقع‌بینانه، سنجیده، متعادل و بر اساس مذاکرات باشد.»
نظارت آمریکا بر عملیات امنیتی اوکراین
«پیت هگست» وزیر دفاع آمریکا این هفته بر «نظارت بین‌المللی قوی بر خط تماس» تأکید کرد، اشاره‌ای به خط مقدم تقریبا 1000 کیلومتری (600 مایلی) جنگ.
براساس گزارش رسانه آمریکایی، اروپایی‌ها در این زمینه مردد هستند، زیرا این کار مستلزم تعداد زیادی نیرو خواهد بود.
اما تقریبا همه توافق دارند که یک «پشتیبانی آمریکایی» تا حدی ضروری است. نیروهای مسلح اروپایی مدت‌هاست که به لجستیک، حمل‌ونقل هوایی و سایر توانایی‌های نظامی برتر آمریکا متکی بوده‌اند.
آمریکا شرایط خود را اعلام کرد
روز چهارشنبه در مقر ناتو، هگست شرایطی را مطرح کرد که تحت آن آمریکا ممکن است با استقرار نیرویی موافقت کند که تضمین‌های امنیتی قوی برای جلوگیری از شروع مجدد جنگ در اوکراین ارائه دهد.
وزیر دفاع آمریکا به حدود 50 کشور حامی غربی اوکراین گفت: «هرگونه تضمین امنیتی باید توسط نیروهای توانمند اروپایی و غیراروپایی پشتیبانی شود.»
او افزود: «اگر این نیروها به اوکراین اعزام شوند، باید به‌عنوان بخشی از یک مأموریت غیر ناتو مستقر شوند.»
پیت هگست
پوتین گفته است که یکی از دلایل حمله او، گسترش ناتو به نزدیکی مرزهای روسیه بوده و بعید است که هیچ عملیاتی را که توسط بزرگ‌ترین سازمان نظامی جهان هدایت شود، بپذیرد.
هگست گفت که هر یک از متحدان اروپایی که در این مأموریت شرکت کنند، در صورت حمله، از تضمین امنیت جمعی ناتو برخوردار نخواهند بود. او تأکید کرد: «هیچ نیروی آمریکایی به اوکراین اعزام نخواهد شد.»
رئیس پنتاگون فاش نکرد که آمریکا چه نقشی ایفا خواهد کرد.
از دیدگاه اوکراین، یک عملیات صرفا اروپایی کارساز نخواهد بود. در این رابطه «آندریی سیبیها» وزیر خارجه اوکراین روز پنجشنبه هشدار داد: «هرگونه تضمین امنیتی بدون حضور آمریکا غیرممکن است.»

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1564117/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

از نماز جمعه نصر تا جشن عید فطر؛ اتحاد زیر پرچم جمهوری اسلامی ایران

ماهی‌های قرمز را رها نکنید...

نقره داغ شدن مراکز متخلف بهداشتی

جانباز 70درصد «قهرمان چاکتن» از مازندران به همرزمان شهیدش پیوست

پوسایدون؛ کابوس جدید سواحل آمریکا؟!

خروج توده 7 کیلویی از شکم بیمار آملی

ترامپ چگونه می‌تواند برای سومین‌بار رئیس‌جمهور آمریکا شود؟

برق تمام سوریه قطع شد

جنگنده‌های آمریکایی، الحدیده یمن را بمباران کردند

گوشی فوق مقاوم یولفون Armor 30 Pro با دو نمایشگر، دوربین دید در شب و باتری 12800 میلی‌آمپرساعتی معرفی شد

وقتی ترامپ، مشاورانش را هم غافلگیر می‌کند

آغاز مرحله دوم طرح کالابرگ الکترونیکی از فردا

فیلمبرداری ویوو X200 اولترا معیار جدیدی در گوشی‌های هوشمند تعیین می‌کند

قابلیت تولید تصویر ChatGPT در اختیار تمام کاربران قرار گرفت

اشاره کنایه آمیز نماینده سابق مجلس به بازدارندگی سلاح هسته ای

انتظار برای خرید خانه به بالای 580 سال رسید!

اتحادیه اروپا دلواپس رزمایش چین شد

کالاس: ناتو از دوران ترامپ جان سالم به در خواهد برد

واژگونی خودروی لیفان، جانِ مدیرکل هواشناسی آذربایجان‌غربی را گرفت

مرگ تلخ کودک 7 ساله

رئیس واحد موبایل سامسونگ حالا مسئولیت مهم‌تری برعهده دارد

شرکت OpenAI، پیشرفته‌ترین مدل زبانی وزن‌باز را معرفی می‌کند

وزیر خارجه چین: همکاری ما با روسیه علیه هیچ کشوری نیست

ویژه‌های حوادث/ تعرض جنسی و قتل دختربچه 6 ساله!

آماری از پروژه‌های عمرانی ناتمام در کشور

طرح خطرناک اشغالگران علیه غزه

مرغ گران شد

«ماندن در قدرت»؛ رویای تازه ترامپ

تصاویری عجیب از زلزله 7.8 ریشتری بانکوک تایلند

جراحی ماسک و ترامپ به وزارت بهداشت رسید

کاخ سفید مرگ سربازان آمریکایی در لیتوانی را تأیید کرد

محبوب‌ترین خودروی عراقی‌ها

عربستان و قطر؛ اولین مقصد خارجی ترامپ

تماس تلفنی ترامپ و السیسی درباره غزه و یمن

کشف جسد یک مرد در کنار رودخانه

رکورد تاریخی توزیع بنزین در کشور ثبت شد

پایان سلطه صهیونیست‌ها بر هالیوود؛ سکوت دیگر کافی است!

روسیه اسناد تخلفات اوکراین را به آمریکا و سازمان ملل ارائه کرد

بازی پیچیده واردات خودرو؛ بازار در شوک

آپدیت iOS 19 برای آیفون XR، آیفون XS و XS Max عرضه نمی‌شود

محاکمه 5 نفر در بلغارستان به دلیل مرگ پناهجویان افغان

وزیر ارشاد نظر لاریجانی را رد کرد: فتوای رهبری در تحریم سلاح هسته‌ای، مبتنی بر اصول مبنا و لایتغیر دینی است و نه فروع قابل تغییر اجتهادی و یا تابع متغیرات زمانه‌ و شرایط ثانوی

گرگیجه ترامپ در مقابل ایران

جان باختن بیش از 300 کودک از زمان از سرگیری عملیات اسرائیل در غزه

پاکستان اخراج اتباع افغان را آغاز کرد

قتل کارمند بانک در تهران توسط شوهرش

سفیدبازی منافقین

دمشق: آماده همکاری با جامعه جهانی هستیم

حزب الله در واکنش به حمله به ضاحیه: صبر ما هم حدی دارد

تعرفه گمرکی و سود بازرگانی واردات موبایل در سال 1404 ابلاغ شد