پیام ویژه

آخرين مطالب

«دلالان خرده‌پای ترامپ»؛ انتقاد «کیهان» از پیشنهاد مذاکره یادداشت

«دلالان خرده‌پای ترامپ»؛ انتقاد «کیهان» از پیشنهاد مذاکره
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - کیهان /متن پیش رو در کیهان منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
معاون وزیر کشور دولت خاتمی با استناد غلط به صلح حدیبیه می‌گوید از مذاکره هوشمندانه وشرافتمندانه با ترامپ ضرر نمی‌کنیم.
محمد ابراهیم انصاری لاری(مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش) در روزنامه هم‌میهن نوشت: «مذاکره بالذات قابلیت ارزیابی ندارد و از ملاحظه نتایج است که می‌توان آن را خوب یا بد دانست. معاهده صلح حدیبیه در میانه مشاجرات نسبتاً تند و وهن‌آمیز مشرکان با مسلمانان آن ‌هم در حضور رسول خدا به نگارش درآمد و ظاهر این معاهده، آن‌قدر تحقیرکننده به نظر می‌رسید که هنگام انشای مفاد آن و موافقت پیامبر با بندهایی که به‌صراحت نوعی عقب‌نشینی حضرت تلقی می‌شد، اعتراض و خشم برخی از مسلمانان را به دنبال داشت. با این وصف در کمال شگفتی آیه شریفه «انا فتحنا لک فتحا مبینا» در شأن همین معاهده نازل شد.
کمترین درسی که از این نحو سلوک نبی‌مکرم می‌توان گرفت، این است که اگر با مذاکره و گفت‌وگو کمترین احتمال برای رسیدن به یک توافق منصفانه و شرافتمندانه و در نتیجه پرهیز از تقابل‌های فرساینده و پرخسارت وجود داشته باشد، از آنجایی که محتمل، یعنى موضوع احتمال، امر بزرگ و مهمی است، بر اساس سیره پیامبر باید تا جایی که ممکن است نه‌تنها از بستن درهای گفت‌وگو جلوگیری شود؛ بلکه از کوچک‌ترین بهانه و مجال ممکن برای گشودن باب گفت‌وگو باید بهره‌برداری شود تا بدین وسیله، حداکثر مساعی و تلاش برای حفاظت از جان و صیانت از مال مسلمین صورت گرفته باشد. البته، اگر همه این راه‌ها بسته شد و لجاجت و زیاده‌خواهی و خوی استکباری طرف مقابل سبب شد مجال و فرصتی برای برون‌رفت از وضعیت مقابله و درگیری باقی نماند، زمان مقاومت شجاعانه و عزتمندانه فراخواهد رسید. برای ایران و شرایط پیش رو، تجربه بزرگ و تلخ برجام بدفرجام نیز می‌تواند چراغ راه این دور از گفت‌وگو‌ها باشد که هم مذاکرات در مسیری هدایت شود که بیشترین و بهترین نتایج را به همراه آورد و هم این‌بار، از طرف مقابل ضمانت اجراهای محکم برای پایبندی به تعهدات‌شان اخذ شود تا اتفاق شوم خروج یکجانبه از برجام تکرار نشود. 
اخیرا رئیس‌جمهور گفته‌اند: «آنها نمی‌خواهند مذاکره کنیم، می‌خواهند پیش آنها برویم و ذلیل شویم». آقای رئیس‌جمهور عزیز و محترم! این «آنها»، همزمان با انتشار یادداشتی، دائماً و به تکرار از آمادگی برای گفت‌وگو و توافق هم سخن گفته‌اند. آیا احتمالی ولو ناچیز نمی‌دادید که در صورت گفت‌وگو به نتیجه اندک بهتر از ادامه فشار حداکثری برسید؟ ساده‌ترین و روشن‌ترین برداشت برخورنده و آزاردهنده‌ای که می‌توان کرد، این است که از نظر شما عزت ما آن‌قدر لرزان و شکننده و اعتمادبه‌نفس ما آن‌قدر ضعیف و هیبت و هیمنه طرف مقابل آن‌قدر گیرا و مسلط است که به صرف نشستن بر سر میز گفت‌وگو خود را ذلیل و حقیر خواهیم دید که قطعاً منظور شما این نبوده و نیست.
آیا بهتر نبود و نیست که شما هم با شجاعت و اعتماد به ‌نفس، برای گفت‌وگو اعلام آمادگی کنید و بعد از چهل سال و برای اولین بار مذاکره مستقیم میان دو رئیس‌جمهور کشور ایران و آمریکا را جامه عمل بپوشانید و هوشمندانه، عاقلانه و شرافتمندانه از منافع ملک و ملت دفاع کنید؟ این‌بار فرصتی نادر برای ایران فراهم شده تا عَلَم ِمذاکره را از دست آمریکا بگیرد و همزمان توپ فربه چهل‌ساله دشمنی و اختلاف را با درایت و ذکاوت به زمین طرف مقابل بیندازد و نتیجه چه یک توافق باشد و چه سرکشی طرف مقابل و ادامه خصومت، اما همزمان عزت و سربلندی ایرانیان نیز به دنیا ثابت خواهد شد».

نویسنده متن، نه تنها سواد تاریخی ندارد بلکه می‌خواهد تجارب تلخ دهه اخیر را هم به فراموشی بسپارد و نسخه تجربه چندباره عبرت‌ها را دوباره بپیچد! در موضوع صلح حدیبیه، یاران و همراهان رسول خدا(ص) با پیامبر بیعت کردند که تا پای جان در برابر تهدید دشمنان بایستند و در میان آنها، کسی نسخه تسلیم‌طلبی نپیچید. این در حالی است که برخی منافقین علی‌الدوام خواستار تسلیم در برابر تهدید‌ها و فشار‌های غرب بوده‌اند.
از سوی دیگر، هنگامی که مشرکان پیمان صلح را زیر پا گذاشتند، دستور اردوکشی برای فتح مکه رسید. اما برخی عناصر غربگرا با وجود تجربه برجام که به غلط آن را با صلح حدیبیه مقایسه می‌کردند، امروز هم برای چندمین‌بار(با وجود اثبات عهدنشناسی آمریکا) باز هم نسخه مذاکره و سازش می‌پیچند که این نشانه سفاهت یا عاملیت آنها برای دشمن است.
اگر به ادعای نویسنده «مذاکره را باید با ملاحظه نتایج و ثمرات آن ارزیابی کرد»، جنازه پایمال شده برجام، برای سنجیدن مذاکره با شیطان بزرگ کفایت می‌کند. روشن است که در این‌باره حتی امثال روحانی و ظریف هم مذاکره دوباره را دیوانگی و یا خریدن دوباره اسبی که پول آن پرداخته شده، خوانده‌اند و با این وجود عجیب است که هنوز کسانی در نقش دلالان خرده‌پای ترامپ، حرف می‌زنند و حاضرند خود را به خاطر یاغی بی‌عقلی مکه حتی متحدان آمریکا را تحقیر می‌کند و باج می‌خواهد، ضایع کنند.
آیا نویسنده خبر ندارد که ترامپ می‌گوید یا برنامه هسته‌ای را تعطیل کنید یا تهدید می‌شوید؟! کدام کشوری زیر فضای تهدید و شرط گذاری و طلبکاری دشمن خود که توافق موجود را زیر پا گذاشته، مذاکره مجدد را می‌پذیرد؟ اما اگر باید تضمین معتبرگرفت، سراغ از شیدایان مذاکره این است که چرا در برجام تضمین نگرفتید اما با دست و دلبازی، چوب حراج به منابع پیشرفت و اقتدار کشور زدید و با این وجود شمار تحریم‌ها را به بیش از دو برابر رساندید؟!

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1566501/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

انسداد 166 روستای مازندران در اثر بارش برف

تغییر نام بهشت زهرا منتفی شد

صادرات سیب زمینی و حبوبات به مدت 2 ماه ممنوع شد

فردا بورس‌ها فعال هستند

تصاویر جدید ارتش اسرائیل از لحظه شهادت سیدحسن نصرالله

کرملین: روسیه برای مذاکرات احتمالی صلح درباره اوکراین آمادگی دارد

رسیدن پیکر به مرقد و تصاویری از آرامگاه سید حسن نصرالله

فوت سالانه 700 نفر در حین کار

سناریوهای استیضاح

حماس: تا نابودی اسرائیل، به مسیر شهید نصرالله ادامه می‌دهیم

«طرح عربی» برای آینده غزه در مقابل «طرح ترامپ»

زلنسکی: پول‌هایی که آمریکا داده کمک مالی بود نه قرض!

کاتز: در منطقه حائل سوریه برای مدتی نامعلوم می‌مانیم

پیش‌بینی هوای تهران طی پنج روز آینده

حضور اتباع خارجی در کشور قانونمند می‌شود

شرایط رانندگی با گواهینامه ملی در عراق اعلام شد

ادامه روند کاهش نرخ طلا و ارز؛ سکه بهار آزادی پرچمدار کاهش قیمت شد

ایلان ماسک ایمیلی عجیب برای کارمندان فدرال آمریکا ارسال کرد

آزمون خردورزی؛ تحلیل مرعشی از استیضاح وزیر اقتصاد

مذاکره می‌خواهید چرا به ضرب‌المثل رحم نمی‌کنید؟!

باید از تفوق دیدگاه‌های رادیکال جلوگیری کرد

آمادگی مشروط زلنسکی برای کناره‌گیری از قدرت

خیابان حاج قاسم سلیمانی بیروت اطراف مرقد شهید سیدحسن نصرالله

شلیک صبحگاهی به یک جوان در محله پولدارنشین پایتخت

پیش بینی بورس هفته اول اسفند 1403

اپل در حال آماده‌سازی ادغام گوگل Gemini با هوش مصنوعی Apple Intelligence

حسام الدین آشنا عزادار شد/ پیام تسلیت حسن روحانی

چه چیزی تغییر کرده است؟

نگاهی به سفر یک‌روزه لاوروف به تهران

اول؛ آموزش و پرورش

دولت نهان

آقای پزشکیان به داد بیت‌المال برسید

تلویزیون ایرلند: لبنانی‌ها با اشک و مشت‌های گره‌کرده، نصرالله را بدرقه‌ کردند

مشارکت هزاران تن در تشییع پیکر نمادین سید حسن نصرالله در بغداد

خوش‌بینی فرستاده ترامپ به اجرای مرحله دوم آتش‌بس در غزه

آغاز دوباره حج عمره دانش‌آموزی پس از 10 سال‌

تهران فردا تعطیل است

وزیر خارجه مصر: عقب‌نشینی اسرائیل از لبنان باید به صورت کامل انجام شود

احکام متهمان پرونده فساد مالی در پتروشیمی امیرکبیر اعلام شد

ریزش قیمت دلار، طلا و سکه را در مسیر نزولی قرار داد

حماس علیه محمود عباس بیانیه صادر کرد

تشدید تنش اروپا با آمریکا؛ «بیشتر از شما در اوکراین هزینه کردیم»

بازتاب تشییع ابدان مطهر «نصرالله» و «صفی‌الدین» در رسانه‌های جهان

تصاویر اختصاصی آخرین خبر از روز باشکوه و تاریخی لبنان

بیانیه حماس به مناسبت مراسم تشییع باشکوه شهیدان نصرالله و صفی الدین

کشف طلاهای مسروقه 40 میلیاردی؛ سارقان به دام افتادند

ممنوعیت استفاده از تصویر زنان در تبلیغات یک پیام‌رسان

گوگل قوانین اتحادیه اروپا را نقض کرد

انویدیا پلتفرم هوش مصنوعی Signs را معرفی کرد؛ راهی آسان‌تر برای یادگیری زبان اشاره

پایان ماموریت محافظ شناخته شده سیدحسن نصرالله