پیام ویژه

آخرين مطالب

از بنگاه‌داری به بنگاه‌سازى؛ چرا خروج از تصدی‌گری بانکی برای ایران حیاتی است؟ اقتصادي

از بنگاه‌داری به بنگاه‌سازى؛ چرا خروج از تصدی‌گری بانکی برای ایران حیاتی است؟
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - در یک حرکت جسورانه و راهبردی، بانک ملی ایران در دوره مدیریت ابوالفضل نجارزاده، بیش از 50 همت از بنگاه‌های خود را واگذار کرد.
روزنامه شرق نیز در تاریخ 20 اسفند گزارشی چاپ کرد با عنوان دوربرگردان بانکی و به عملکرد بانک ملی ایران در دوسال اخیر پرداخت. اقدام بانک ملی نه‌تنها یک تغییر بزرگ در ساختار بانکی کشور محسوب می‌شود، بلکه پرسش‌های مهمی را درباره آینده نظام بانکی ایران و نقش آن در اقتصاد مطرح می‌کند. آیا بانک‌ها باید بنگاه‌دار باشند یا واسطه‌گر مالی؟ و چرا این موضوع در شرایط تحریم برای ایران حیاتی است؟
تجربه جهانی: از بنگاه‌داری تا کارآفرینی
در اقتصادهای پیشرفته، بانک‌ها.
 به‌عنوان موتور محرکه رشد اقتصادی، نقش واسطه‌گری مالی را بر عهده دارند. آن‌ها با تمرکز بر اعتباردهی، تامین مالی و هدایت نقدینگی به سمت تولید و نوآوری، به رشد اقتصادی کمک می‌کنند. اما در مقابل، تصدی‌گری بانک‌ها بر بنگاه‌های اقتصادی، تجربه‌ای است که بسیاری از کشورها از آن فاصله گرفته‌اند. کشورهایی مانند آلمان، بریتانیا و کره جنوبی در دهه‌های گذشته، با خروج از بنگاه‌داری و تقویت نقش نظارتی بانک‌ها، توانستند اقتصاد خود را از چالش‌های ناشی از تصدی‌گری بانکی نجات دهند و به سمت کارآفرینی و بنگاه‌سازی حرکت کنند.
این تجربه جهانی نشان می‌دهد که تصدی‌گری بانک‌ها در بلندمدت می‌تواند به کاهش بهره‌وری، انحراف منابع مالی و حتی بحران‌های اقتصادی منجر شود. بانک‌هایی که به جای تمرکز بر تامین مالی بخش خصوصی، خود را درگیر مدیریت بنگاه‌های اقتصادی می‌کنند، نه‌تنها از نقش اصلی خود دور می‌شوند، بلکه در برابر شوک‌های اقتصادی آسیب‌پذیرتر می‌شوند.
تحریم‌ها و ضرورت تحول در نظام بانکی ایران
در شرایط تحریم، این تحول برای ایران بیش از هر زمان دیگری ضروری است. بانک‌های ایرانی که تحت فشارهای مالی و محدودیت‌های بین‌المللی قرار دارند، نمی‌توانند هم‌زمان هم بنگاه‌دار باشند و هم نقش مؤثر خود را در تامین مالی بخش خصوصی ایفا کنند. خروج از بنگاه‌داری و واگذاری دارایی‌ها به بخش خصوصی واقعی، می‌تواند سرمایه‌های قفل‌شده را آزاد کرده و به سمت رشد اقتصادی هدایت کند. در غیر این صورت، بانک‌ها نه‌تنها از نقش اصلی خود دور می‌شوند، بلکه در برابر بحران‌های مالی آسیب‌پذیرتر خواهند شد.
آینده نظام بانکی ایران: تحول یا توقف؟
سوال مهم این است: آیا سایر بانک‌ها و نهادهای مالی ایران نیز این مسیر را دنبال خواهند کرد؟ پاسخ به این سوال نه‌تنها آینده نظام بانکی کشور را شکل می‌دهد، بلکه می‌تواند سرنوشت اقتصاد ایران را در شرایط تحریم تعیین کند. اگر بانک‌ها به‌جای بنگاه‌داری، به سمت بنگاه‌سازی و حمایت از کارآفرینی حرکت کنند، می‌توانند نقش خود را به‌عنوان موتور محرکه رشد اقتصادی ایفا کنند. در غیر این صورت، خطر تکرار بحران‌های مالی و اقتصادی همچنان وجود خواهد داشت.
به نظر می‌رسد زمان آن فرا رسیده است که بانک‌های ایران میان دو راهی بنگاه‌داری یا بنگاه‌سازی، راه درست را انتخاب کنند. راهی که نه‌تنها اقتصاد کشور را از چالش‌های فعلی نجات می‌دهد، بلکه آینده‌ای پایدار و پررونق را برای نسل‌های آینده رقم می‌زند.
بازار

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1573020/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

برگزاری ششمین جشنواره قرآن و عترت با محور سوره مبارکه لقمان

گلکسی رینگ سامسونگ وارد یک کشور دیگر می‌شود

فرود اضطراری هواپیما در کرمان

‌معاویه در عصر هوش مصنوعی

پایان قمار جسورانه نظامی اوکراین در خاک روسیه

اتفاق عجیب در بازار سیب زمینی

قیمت گوشی آیفون 17 ایر به‌همراه برخی از مشخصات لو رفت

نماینده سابق: بسیاری از مقابله کنندگان با ظریف کاسبان تحریم هستند

پیوند تبعیض و نگرانی؛ وضعیت مهاجران پس از روی کار آمدن ترامپ

تندروها امنیت کشور را هدف قرار داده‌اند

زنگ خطر تروریسم جدایی‌‏طلبانه در همسایگی ایران

ماجرای جالب کتاب ترامپ

درخواست دبیرکل سازمان ملل برای خویشتنداری در یمن

رهبر انصارالله: آمریکا در حال انجام جنایات بزرگ علیه مردم یمن است

تعطیلی مدارس 7 شهر و ادارات 2 شهر خوزستان در پی آتش‌سوزی هورالعظیم

تشویق به فرزندآوری در شهری از چین؛ 14 هزار دلار هدیه به زوج‌هایی که بیشتر از دو فرزند بیاورند

گلایه‌ واردکنندگان خودرو جانبازان از مشکلات تخصیص ارز

گزارش اسپیدتست در ماه فوریه 2025؛ بازگشت ایران به تنظیمات کارخانه!

طراحی دوربین گوشی‌ها عجیب‌تر می‌شود؛ افشای تصاویر نوت 50 پرو پلاس

رائفی پور فتوای ساخت سلاح هسته ایی را داد

شهادت 2 نفر در پی حمله رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان

واکنش‌های گسترده به تصمیم نتانیاهو برای برکناری رییس شاباک

غول ذخیره سازی؛ هارد 26 ترابایتی جدید وسترن دیجیتال رونمایی شد!

آمریکا در حمایت از اسرائیل وارد جنگ با یمن شد

سه کشور جدیدی که ترامپ می‌خواهد اهالی غزه را به آنجا بفرستد

بازار شب عید؛ خبری در راه است

واریز سود سهام عدالت چهل و چهار میلیون سهام‌دار تا پس فردا

کاخ سفید مدعی کشتن چند تن از رهبران انصارالله در حملات هوایی شد

روبیو: رهبران اعتراضات ضد اسرائیلی تازه آغاز کار است

حکم بازجویی رئیس سابق شاباک صادر شد

طرح اسرائیل برای غزه؛ کوچ روزانه5هزار نفر به سومالی‌لند

تعقیب موبایل قاپان توسط پلیس

رونمایی از اولین خودروی وارداتی پلاک شده جانبازان

استفاده 40 میلیون نفر از طرح کالابرگ

ربات انسان‌نما با هوش مصنوعی گوگل، حرکات ظریف انسان را تقلید می‌کند

دیدار صمیمانه رئیس جمهور با فرماندهان عالی‌رتبه نیرو‌های مسلح

سفر هیات مذاکره کننده اسرائیل به قاهره

کاخ سفید مدعی شهادت چند تن از رهبران انصارالله در حملات هوایی شد

اکونومیست برای مقابله اروپا با اقدامات اقتصادی آمریکا راهکار داد

نتانیاهو از قصد خود برای برکناری رئیس شاباک خبر داد

شهادت 2 لبنانی در حملات هوایی اسرائیل

ثبت یک فوتی و 41 مصدوم در حوادث چهارشنبه‌سوری تهران

فعال شدن 381 واحد معدنی غیرفعال؛ بازگشت 925 واحد صنعتی راکد به چرخه تولید

بایدو با معرفی دو مدل جدید رقابت در صنعت هوش مصنوعی را داغ‌تر کرد

ترامپ هر جایی می رود پسر کوچک ایلان ماسک تعقیبش می کند!

وزیر دفاع آمریکا: یمنی‌ها 17 بار به کشتی ما شلیک کردند

جنگ سودان؛ آوارگی 14 میلیون نفر در این کشور

آیا اروپا بدون آمریکا می‌تواند روسیه را متوقف کند؟

دیوارِ تَرَک‌خورده اصولگرایان

ادعای کهنه واشنگتن؛ آمریکا باز هم از گزینه‌های روی میز صحبت کرد