پیام ویژه

آخرين مطالب

رئیس مجلسی که می‌خواهد رئیس جمهور باشد یادداشت

رئیس مجلسی که می‌خواهد رئیس جمهور باشد
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - عصر ایران /متن پیش رو در عصر ایران منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
با حذف وزیر اقتصاد که شاید می‌توانست از آن جلوگیری کند و نکرد حالا و در پی اجرای مصوبه کالابرگ به نظر می رسد درصدد است دخالت در کارهای اجرایی را بیشتر کند و علنا برای دولت باید و نباید می‌کند...
مهرداد خدیر| "دولت باید وظایف ذاتی خود را انجام دهد تا گرانی و تورم و کاهش ارزش پول ملی را برطرف کند...دولت مکلف است سیاست‌های جبرانی برای خانوارهای دهک های پایین را به صورت مداوم اجرا کند....دولت باید طرح کالابرگ را تا آخرین مرحله پیش ببرد.... طرح کالابرگ حاصل کار مشترک سه قوه است و دولت باید به بهترین شکل و تا آخرین مرحله پیش ببرد".
این جملات، سخنان محمد باقر قالیباف رییس مجلس شورای اسلامی است که اصرار دارد محسنات طرح کالابرگ و توزیع کوپن به سبک الکترونیکی را مختص مجلس بداند و دولت را در جایگاه مأمور اجرا تنزل دهد و طبعا کاستی‌ها را به جانب آنان معطوف سازد.
بازار
او صبح امروز – جمعه 24 اسفند- به صورت سرزده به مرکز خیریه‌ای در شهر ری رفت و برای دولت باید و نبایدهایی ردیف کرد. همه می‌دانند که باقر قالیباف کار اجرایی دوست دارد و به همین خاطر از 44 سالگی تا 64 سالگی به دنبال ریاست جمهوری بوده و هر بار هم یا ناکام از صحنه بیرون آمده یا وادار به کناره گیری در دقیقه 90 شده است.
 هر چند رکورد شهرداری تهران از 1384 تا 1396 که از کرباسچی و نیک‌پی هم بیشتر است قاعدتا باید عطش کار اجرایی را در او فرومی‌نشاند اما نامزد شدن در حین شهرداری یا ریاست مجلس نشان داده همچنان اولویت او دولت است.
با حذف وزیر اقتصاد که شاید می‌توانست از آن جلوگیری کند و نکرد و در پی اجرای مصوبه کالابرگ اما به نظر می‌رسد درصدد است دخالت در کارهای اجرایی را بیشتر کند و نه تنها به عنوان یکی از سران سه قوه هم ردیف رییس جمهوری تلقی شود که مانند مجلس که بالا می‌نشیند و رییس جمهوری پایین دست سخن‌رانی می‌کند و لایحه قطور بودجه را به رییس مجلس می دهد بالادست درنظر آید و کم مانده به رییس‌جمهوری دستور دهد.
طرح کالابرگ البته ایدۀ خوبی است نه از این حیث که قرار بود در 1404 به سرانۀ بالاتر برسیم و حالا به کوپن دهه 60 بازگشته‌ایم بلکه از این جنبه که به جای توزیع پول که خلق نقدینگی می‌کند و تورم‌زاست کالا می‌دهند و بخش تولید هم منتفع می‌شود.
 با این توصیفات به نظر می‌رسد قالیباف درصدد است آرایش اجرایی بگیرد و بعید نیست به سفرهای استانی هم برود. پیش ‌تر نیز هم‌زمان با دو سفر خارجی رییس جمهوری او به دو سفر غیر ضروری رفت و همین که در خبرها هم از سفرخارجی رییس جمهور پزشکیان گفته می‌شد و هم از سفر رییس مجلس به آدیس آبابا برای او رضایت‌بخش بود!
 حتی بعید نیست از رییس صدا و سیما هم خواسته باشد حالا که مجلس بودجه صدا وسیما را افزایش داده در کنداکتور پیام‌های نوروزی او را هم بگنجانند. 
این اتفاق یک بار در نوروز 1360 رخ داده و احتمالا به قصد تخفیف ابوالحسن بنی‌صدر اولین رییس جمهوری ایران که از سه هفته قبل ( 14 اسفند 1359) شمشیر علیه حزب جمهوری اسلامی و دولت محمد علی رجایی را از رو بسته بود در عید آن سال بعد از پیام نوروزی امام خمینی و رییس جمهوری (بنی‌صدر) که قاعدتا باید کفایت می‌کرد نخست‌وزیر‌(‌رجایی)، رییس مجلس (هاشمی رفسنجانی) و عالی‌ترین مقام قضایی (رییس دیوان عالی کشور/ آیت‌الله بهشتی) پیام نوروزی فرستادند.
این در حالی است که مسعود پزشکیان در جایگاه رییس جمهوری عالی‌ترین مقام رسمی بعد از رهبری است و تنها رییس دولت یا رییس قوه اجرایی نیست. 
اگر دولت ذیل مجلس بود رییس مجلس یک هفته بعد از انتخاب مجدد به این عنوان شال و کلاه نمی‌کرد و برای چهارمین بار نامزد ریاست جمهوری نمی‌شد خاصه این که نظام سیاسی ایران هم مانند دهه 60 پارلمانی نیست.
به هر رو از شواهد و قراین برمی آید که در سال پیشِ‌رو محمد باقر قالیباف بیش از گذشته وارد جزییات امور اجرایی خواهد شد و بعید نیست به موازات اجرای مصوبۀ کالابرگ به گزینه خود برای وزارت اقتصاد بیندیشد.

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1573025/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

غول ذخیره سازی؛ هارد 26 ترابایتی جدید وسترن دیجیتال رونمایی شد!

آمریکا در حمایت از اسرائیل وارد جنگ با یمن شد

سه کشور جدیدی که ترامپ می‌خواهد اهالی غزه را به آنجا بفرستد

بازار شب عید؛ خبری در راه است

واریز سود سهام عدالت چهل و چهار میلیون سهام‌دار تا پس فردا

کاخ سفید مدعی کشتن چند تن از رهبران انصارالله در حملات هوایی شد

روبیو: رهبران اعتراضات ضد اسرائیلی تازه آغاز کار است

حکم بازجویی رئیس سابق شاباک صادر شد

طرح اسرائیل برای غزه؛ کوچ روزانه5هزار نفر به سومالی‌لند

تعقیب موبایل قاپان توسط پلیس

رونمایی از اولین خودروی وارداتی پلاک شده جانبازان

استفاده 40 میلیون نفر از طرح کالابرگ

ربات انسان‌نما با هوش مصنوعی گوگل، حرکات ظریف انسان را تقلید می‌کند

دیدار صمیمانه رئیس جمهور با فرماندهان عالی‌رتبه نیرو‌های مسلح

سفر هیات مذاکره کننده اسرائیل به قاهره

کاخ سفید مدعی شهادت چند تن از رهبران انصارالله در حملات هوایی شد

اکونومیست برای مقابله اروپا با اقدامات اقتصادی آمریکا راهکار داد

نتانیاهو از قصد خود برای برکناری رئیس شاباک خبر داد

شهادت 2 لبنانی در حملات هوایی اسرائیل

ثبت یک فوتی و 41 مصدوم در حوادث چهارشنبه‌سوری تهران

فعال شدن 381 واحد معدنی غیرفعال؛ بازگشت 925 واحد صنعتی راکد به چرخه تولید

بایدو با معرفی دو مدل جدید رقابت در صنعت هوش مصنوعی را داغ‌تر کرد

ترامپ هر جایی می رود پسر کوچک ایلان ماسک تعقیبش می کند!

وزیر دفاع آمریکا: یمنی‌ها 17 بار به کشتی ما شلیک کردند

جنگ سودان؛ آوارگی 14 میلیون نفر در این کشور

آیا اروپا بدون آمریکا می‌تواند روسیه را متوقف کند؟

دیوارِ تَرَک‌خورده اصولگرایان

ادعای کهنه واشنگتن؛ آمریکا باز هم از گزینه‌های روی میز صحبت کرد

ویتکاف: فرسنگ‌ها با روسیه اختلاف‌نظر داشتیم اما حالا دیدگاه نزدیکی داریم

چنددستگی به سبک اروپایی؛ ایتالیا در نیروهای حافظ صلح اوکراین شرکت نمی‌کند

ساعت فعالیت داروخانه مرکزی هلال‌احمر در تعطیلات نوروز اعلام شد

پژو 207 دنده‌ای پانوراما مرز 900 میلیون تومان را رد کرد

مردم قید شست‌وشوی فرش را هم زدند؛ دلایل کاهش مراجعه به قالیشویی‌ها اعلام شد

طراحی دوربین و نمایشگر پیکسل 9a در نسخه سفیدرنگ مشاهده شد

سال سخت ایران!

دستیار ترامپ: کی‌یف بخشی از خاک خود را واگذار خواهد کرد و به ناتو نخواهد پیوست

یمن پاسخ آمریکا را داد؛ شلیک 18 فروند موشک بالستیک، کروز و پهپاد به ناو هواپیمابر ترومن

ترامپ: درباره توقف جنگ اوکراین ظرف یک روز شوخی می‌کردم

مکرون: نیروهای حافظ صلح را بدون رضایت روسیه به اوکراین اعزام می‌کنیم

وزیر دفاع آمریکا: حوثی های یمن باید عقب نشینی کنند

وزیر خارجه آمریکا: واشنگتن پس از اعمال تعرفه‌ها، وارد توافقات تجاری جدید می‌شود

صدراعظم آلمان: صلح در اوکراین به روسیه بستگی دارد

غرق‌شدگی یک پدر و پسر در استخر کشاورزی

سال 1404 چند روز تعطیلی رسمی دارد؟

عارف: دستگاه‌های نظارتی برخوردها با عده‌ای سودجو را با جدیت دنبال می کنند

نیم‌قرن اختلاف ساعت

تنش‌ مرزی با پاکستان؛ ویزای دانشجویان افغان صادر نمی‌شود

پنتاگون برای توقف حملات به یمن شرط گذاشت

مطهره گونه‌ای امروز آزاد می‌شود

این ایرباد خوش‌قیمت به نمایشگری کاربردی مجهز است