پیام ویژه

آخرين مطالب

مردم قید شست‌وشوی فرش را هم زدند؛ دلایل کاهش مراجعه به قالیشویی‌ها اعلام شد اقتصادي

مردم قید شست‌وشوی فرش را هم زدند؛ دلایل کاهش مراجعه به قالیشویی‌ها اعلام شد
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - اقتصاد آنلاین / رئیس اتحادیه صنف قالیشویان بیان کرد: شرایط اقتصادی مردم و همچنین تقارن ایام پایانی سال با ماه رمضان، باعث کاهش مراجعه به قالیشویی‌ها شده است.
حجت محمدی کمسرخ، رئیس اتحادیه صنف قالیشویان بیان کرد: وضعیت مراجعه به قالیشویی‌ها در سال جاری نسبت به سال گذشته تغییر کرده و تعداد مراجعه‌کنندگان کمتر شده است. شرایط اقتصادی مردم و همچنین تقارن ایام پایانی سال با ماه رمضان، باعث کاهش مراجعه به قالیشویی‌ها شده است.
بازار
کاهش 20 درصدی مراجعه به قالیشویی‌ها
به گفته وی، میزان سفارش‌ها کاهش داشته که می‌توان حدود 10 تا 20 درصد کاهش را تخمین زد.
محمدی کمسرخ افزود: به طور کلی معمولا در ایام ماه مبارک رمضان قالیشویی‌ها فعالیتی ندارند و یا قبل از آن حجم سفارش‌ها کاهش پیدا می‌کند. 
ماه رمضان هم در حجم سفارش‌ها تأثیر گذاشته و هم باعث تغییر در تقویم شست‌وشوی فرش‌ها شده است. برخی از افراد بعد از ماه رمضان اقدام به شست‌وشوی فرش می‌کنند، درحالی‌که برخی دیگر زودتر از موعد اسفندماه و قبل از آغاز ماه رمضان این کار را انجام می‌دهند.
هزینه شست‌وشوی فرش دستباف و ماشینی چقدر است؟
وی در مورد افزایش نرخ شست‌و‌شوی فرش در قالیشویی‌ها گفت: معمولاً هر سال نرخ‌های جدید اعلام می‌شود و نسبت به سال گذشته افزایش قیمت داشته ایم. هزینه شست‌وشوی هر متر فرش ماشینی حدود 70 هزار تومان است و در مورد فرش دستباف با توجه به تفاوت متریال و کیفیت، قیمت شست‌وشوی فرش دستباف از حدود متری 80 هزار تومان شروع و تا 200 هزار تومان متغیر است.
رئیس اتحادیه صنف قالیشویان درخصوص معیار تشخیص قالیشویی‌های مجاز و معتبر نیز گفت: با مراجعه به سایت اتحادیه قالیشویان تهران امکان استعلام قالیشویی‌های مجاز، مشاهده نرخ‌نامه و نیز ثبت شکایت وجود دارد.
وی درخصوص شست‌وشوی فرش در منازل نیز گفت: شست‌وشوی خانگی فرش خیلی کم شده است، این کار علاوه بر مصرف زیاد آب، به فرش نیز آسیب می‌زند و فرش آنطور که باید تمیز هم نمی‌شود. همچنین، آبی که مردم برای شست‌وشو استفاده می‌کنند، آب شرب است و در شرایط کم‌آبی، استفاده از آن برای شستن فرش منطقی نیست.
شست‌وشوی فرش بدون استفاده از آب؟!
محمدی کمسرخ درخصوص نارضایتی برخی مشتریان از قالیشویی‌ها و این که گفته می‌شود فرش بدون استفاده از آب، شسته می‌شود نیز گفت: طبق استانداردها، 90 درصد فرش‌ها آبکشی می‌شوند. برخی دستگاه‌های ویژه وجود دارند که میزان آب مصرفی را به حداقل می‌رسانند، اما این که فرش بدون آب شسته شود، امکان‌پذیر نیست.
شست‌وشوی فرش دیگر جایی در سبد هزینه‌های خانوار ندارد
وی تصریح کرد: به نظر می‌رسد که شست‌وشوی فرش دیگر در سبد هزینه‌های خانوار مانند گذشته جایگاه ثابتی ندارد. در گذشته، مشتریان فرش‌های خود را سالی دو بار به قالیشویی می‌سپردند، اما حالا به دلیل مشکلات اقتصادی، این میزان به سالی یک‌بار یا حتی هر دو سال یک‌بار کاهش یافته است.
وی اضافه کرد: همچنین اگر خانواده‌ای چندین فرش در منزل داشته باشد، معمولاً فقط فرشی را که بیشتر در معرض استفاده و آلودگی است را برای شست‌وشو انتخاب می‌کند. بنابراین، علاوه بر کاهش تعداد مشتریان، متراژ فرش‌هایی که هر خانواده برای شست‌وشو می‌فرستد نیز کاهش یافته است. اگر در گذشته میانگین متراژ شست‌وشوی فرش هر خانواده 20 تا 25 متر بود، اکنون این میزان به حدود 12 متر کاهش پیدا کرده است.
محمدی کمسرخ در پایان گفت: در مجموع بازار قالیشویی‌ها وضعیت خوبی ندارد.

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1573292/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

هشدار قوه قضاییه به اخلالگران نظم عمومی در چهارشنبه آخر سال

سونامی قیمت ها در بازار طلا؛ سکه رکورد 90 میلیون تومان را زد!

یارانه دهک‌های چهارم تا نهم به حساب سرپرستان خانوار واریز شد

«پایداری» در ناپایداری

تهدید در یمن، پاسخ در عمان؟

کرملین دستورکار احتمالی تماس پوتین و ترامپ را فاش نکرد

توافق تل‌آویو و باکو برای اکتشاف گاز در آب‌های فلسطین

افزایش 5 برابری تولید زباله در تعطیلات نوروز

پیش‌بینی جمع‌آوری 16 میلیارد مترمکعب گاز همراه نفت تا پایان برنامه هفتم

گوشی فوق مقاوم 2025 سامسونگ 50 درصد سریع‌تر از مدل قبلی خواهد بود

تسهیلات اروپا به کی‌یف به 20 میلیارد یورو رسید

استقرار ناوشکن موشک‌انداز آمریکایی در مرز مکزیک

تنگه باب المندب؛ عامل بازدارندگی انصارالله در برابر حملات آمریکا

رهاسازی 15 نفر از گرفتارشدگان در حوادث جاده‌ای

موجودی کالابرگ برای سرپرستان خانوار پیامک می‌شود

سقوط رتبه ایران در اینترنت موبایل و ثابت

لایه‌های پنهان جنگ نتانیاهو با رئیس شاباک

واکنش پکن به ادعای گروه 7: در جنگ اوکراین نقشی نداریم

مجارستان: به سیاست‌های جنگ‌طلبانه اروپا پاسخ منفی می‌دهیم

یمنی‌ها در حمایت از غزه و علیه آمریکا به خیابان‌ آمدند

اتحادیه اروپا: روسیه به دنبال آتش‌بس نیست

راهبرد جدید اسرائیل در آفریقا برای مهار یمن

بارش باران و کاهش دما در نقاط مختلف کشور؛ پیش‌بینی لغزندگی جاده‌ها

ثبات قیمت شیرینی در آستانه عید نوروز

کره شمالی وعده داد کمیت و کیفیت تسلیحات اتمی‌اش را تقویت کند

مقام یمنی: یمن گورستان متجاوزان است و آمریکا باید این را بفهمد

روسیه مدعی کنترل یک منطقه در «زاپروژیا» شد

دروس آزمون نهایی یازدهم و دوازدهم اعلام شد

افزایش تولید گوشت قرمز و گوشت مرغ در بهمن‌ماه

انجام 548 پرواز خارجی در 4 روز عملیات نوروزی

تنش در سازمان امنیت داخلی اسرائیل؛ دردسر جدید نتانیاهو

شلیک 5 خمپاره به شهرکی در نزدیکی مرزهای لبنان و سوریه

کره جنوبی و ‌آمریکا برای مقابله با تاسیسات نظامی زیرزمینی رزمایش مشترک برگزار می‌کند

روآندا رسماً روابط دیپلماتیک با بلژیک را قطع کرد

بحرانی که ترامپ به آن دامن زد

فوت 45 نفر در معابر در دو روز گذشته

افزایش 3 هزار مگاواتی ظرفیت تجدیدپذیرها در 1404

نماینده پارلمان اروپا: آمریکا مجسمه آزادی را به فرانسه پس بدهد

نزدیک به 1 میلیون آواره سوری از ترکیه به کشورشان بازگشتند

ترامپ با شروع جنگ تجاری, رشد اقتصادی جهان را کاهش داده است

زاخاروو تصمیم انگلیس برای اعزام صلح‌بان به اوکراین را مورد تمسخر قرار داد

هشدار وزش باد شدید در تهران

تأمین 65.3 میلیارد دلار ارز مورد نیاز واردات و نیاز‌های خدماتی

«دی‌برند» پوسته‌ها و قاب‌های شفاف گلکسی S25 اج را به‌نمایش گذاشت

مدیرعامل تلگرام به دوبی بازگشت

برخورد پهپاد جاسوسی «هرون» با یک بالگرد در پایگاه نظامی کره‌جنوبی

استخدام 210 نیروی جدید در سازمان حفاظت محیط‌زیست طی سال آینده

برخورد سختگیرانه در انتظار مشترکان پرمصرف آب

خدمت‌رسانی 72 ایستگاه اورژانس در نوروز 1404

درخواست اتاق تهران برای بازگشت قانون تغییر ساعت رسمی کشور