پیام ویژه

آخرين مطالب

بومرنگ تعرفه‌های ترامپ یادداشت

بومرنگ تعرفه‌های ترامپ
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - ایرنا / متن پیش رو در ایرنا منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست.
کانادا، آلمان، ژاپن، کره جنوبی و مکزیک، بیشترین آسیب را از رژیم جدید تعرفه‌ای آمریکا علیه صنعت خودروسازی متحمل خواهند شد و تورم ایجاد شده در نتیجه این تهاجمی‌ترین اقدامی که تا به امروز توسط «ترامپ» و در نقاب «میهن‌پرستی» آغاز شده، مشکلی است که می‌تواند به پاشنه آشیل راهبرد صنعتی ترامپیستی در این کشور تبدیل شود.
بازار
به گزارش تارنمای روزنامه لا وانگواردیا (La Vanguardia) اسپانیا، سخنگوی دولت آلمان دیروز جمعه گفت که برای پاسخی که اروپا در حال آماده شدن در برابر تعرفه‌های 25 درصدی اعمال شده توسط «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهوری آمریکا بر واردات خودرو است، «هیچ گزینه‌ای از روی میز (گفت‌وگو) حذف نشده است».
«رابرت هابک» وزیر اقتصاد آلمان، روز پنجشنبه با قاطعیت بیشتری گفت: ما در برابر ایالات متحده سر فرود نمی‌آوریم، اتحادیه اروپا اکنون باید به تعرفه‌ها پاسخ قاطعانه‌ای بدهد.
آلمان، اقتصاد پیشرو اروپا، به عنوان یکی از کشورهایی که بیشترین آسیب را از این اقدام متحمل می‌شود، دلایل خود را برای خشم و آزردگی دارد؛ اما زلزله تعرفه‌ای که توسط ترامپ به راه افتاده است، سیستم جهانی و همه شرکت‌های خودروسازی از تویوتا گرفته تا پورشه را تحت تاثیر قرار می‌دهد.
چین نیز پیشتر اعلام کرد که با اقدامات متقابل پاسخ خواهد داد و چنان که «مارک کارنی» نخست وزیر کانادا به طور خلاصه گفت: واضح است که ایالات متحده دیگر شریک قابل اعتمادی نیست.
«واضح است که ایالات متحده دیگر شریک قابل اعتمادی برای اروپا نیست»در استراتژی صنعتی متمرکز بر تعرفه‌های ترامپ، حرف از میهن‌پرستی است اما این سیاست، تورم بیشتری را برای آمریکا به همراه خواهد داشت.
کانادا و آلمان همراه با ژاپن، کره جنوبی و مکزیک، کشورهایی هستند که بیشترین آسیب را از این رژیم جدید تعرفه‌ای متحمل خواهند شد. این تهاجمی‌ترین اقدامی است که تا به امروز توسط ترامپ آغاز شده است، جنبشی که اکوسیستم جهانی خودرو را تحت کنترل قرار می‌دهد و نشان‌دهنده حمله مستقیم به دهه‌ها جهانی‌سازی تجاری است. یک تغییر اساسی در سناریویی که پیامدهای فوری آن، طبق اعلام و اذعان بخش خودرو، به شکل کاهش تولید و افزایش قیمت در ایالات متحده خواهد بود. شرکت سرمایه‌گذاری «برنشتاین» (Bernstein) تخمین زده است که هزینه کلی برای تولیدکنندگان خودرو می‌تواند به 110 میلیارد دلار در سال برسد.
بر اساس مدل صنعتی ترامپ، این تعرفه‌ها که از سوم آوریل (14 فروردین) اعمال می‌شود، خودروسازان (و تولیدکنندگان قطعات خودرو از سوم ماه مه) را مجبور به تولید در ایالات متحده کرده و باعث می‌شود «شغل‌ها به خانه بازگردند» و هیچ استثنایی در نظر گرفته نمی‌شود. در این چارچوب، حتی جنرال موتورز و فورد آمریکایی نیز تحت تاثیر قرار خواهند گرفت، زیرا آنها بخشی از تولید خود را در مکزیک و کانادا متمرکز کرده‌اند. بسیاری از تحلیلگران هشدار می‌دهند که دست گذاشتن روی صنعت خودرو با توجه به اهمیت آن به عنوان بخش مرکزی اقتصاد، بازی با آتش است.
بازی با آتش؛ در استراتژی صنعتی متمرکز بر تعرفه‌های ترامپ، حرف از میهن‌پرستی است اما این سیاست، تورم بیشتری را برای آمریکا به بار خواهد آوردخطر بزرگ این سیاست تعرفه‌ای ترامپ برای آمریکا به شکل افزایش شدید تورم است. حدود 46 درصد از خودروهای جدید فروخته شده در این کشور، وارداتی به ارزش 240 میلیارد دلار است.
کاخ سفید تخمین می‌زند که تعرفه‌های 25 درصدی درآمد سالانه 100 میلیارد دلاری را برای دولت فدرال ایجاد می‌کند، این در حالی است که هزینه این سیاست ممکن است بیشتر باشد؛ به شکل کاهش فروش، از دست دادن شغل و آسیب به مصرف‌کنندگان. خلاصه اینکه تورمِ بیشتر حتی اگر اسمش را میهن‌پرستی بگذارند، مشکلی است که می‌تواند به پاشنه آشیل این استراتژی صنعتی ترامپیستی تبدیل شود.
در حال حاضر برآوردهای مختلف، افزایش قیمت خودرو در آمریکا را بین چهار هزار تا 12 هزار دلار پس از اجرایی شدن تعرفه‌ها نشان می‌دهند. بانک سرمایه‌گذاری چند ملیتی آمریکایی «بانک آمریکا» این افزایش را به طور متوسط 10 هزار دلار برای هر خودرو تخمین می‌زند و تاکید می‌کند که فروش می‌تواند حدود 3 میلیون دستگاه کاهش یابد (از مجموع 16 میلیون خودروی فروخته شده در سال 2024 در این کشور).
«جان الکان» رئیس شرکت خودروسازی چندملیتی «استلانتیس» (Stellantis) گفت: ما نگران پیامدهای این اقدام بر تقاضا و این موضوع هستیم که آیا تولید ما در ایالات متحده مقرون به صرفه باقی می‌ماند.
طبق اعلام شرکت تحقیقات بازار Cox Automotive، اگر تعرفه‌ها از هفته آینده اجرایی شود، سردرگمی که در زنجیره تامین ایجاد می‌شود، به اختلال در تولید در آمریکا منجر شده و این به معنای کاهش تولید حدود 20 هزار خودرو بوده که حدود 30 درصد کمتر از تولید فعلی است.
هیوندای، تویوتا، فولکس واگن، سوبارو و مزدا احتمالا شرکت‌هایی خواهند بود که بیش از همه از تعرفه‌های 25 درصدی واردات خودرو در آمریکا متضرر می‌شوند.
به عنوان نمونه، هیوندای کره‌ای سال گذشته (2024) یک میلیون خودرو به آمریکا وارد کرد که بیش از نیمی از فروش این شرکت در این کشور است. طبق برآورد «گلدمن»، سود مزدا می‌تواند 59 درصد کاهش یابد و حتی تسلا نیز به طور کامل نجات نخواهد یافت. اگر چه به نظر می‌رسد که شرکت تسلا در میان تولیدکنندگان آمریکایی، از موقعیت بهتری برخوردار است، با این حال خودروهای الکتریکی آن نیز از تعداد زیادی قطعات خارجی استفاده می‌کنند که تحت تاثیر تعرفه‌ها قرار خواهند گرفت.

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1576277/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ایجاد ترافیک سنگین در فاصله 30 کیلومتری شهرها

ایلان ماسک احتمالاً از تیم ترامپ جدا می‌شود

بازی Assassin’s Creed Shadows دل گیمرهای آمریکایی را برده است

گسترش عملیات نظامی رژیم صهیونیستی در غزه

افزایش شمار جانباختگان تصادفات نوروز به 747 نفر

پیش‌بینی جدید کارشناسان از قیمت مسکن بعد از عید

آمریکا فعالیت اجتماعی متقاضیان روادید را چک می‌کند

رئیس جمهور پاکستان در بیمارستان بستری شد

جاده چالوس و آزادراه تهران – شمال یک‌طرفه شد

ورود سامانه بارشی جدید از جمعه

فرزین: 200 هزار میلیارد ریال تسهیلات برای بخش گردشگری در نظر گرفته شد

ساعت Vivoactive 6 گارمین با پشتیبانی بیش‌از 80 حالت ورزشی معرفی شد

درخواست حماس از جهان اسلام برای نجات نوار غزه

حملات شدید و بی‌وقفه رژیم صهیونیستی به شهر رفح

آخرین وضعیت ترافیکی جاده‌های هراز و چالوس در روز طبیعت

نگاهی به اقدامات حمایتی از سهامداران خرد در سال گذشته

تاریخ انتشار تریلر دوم GTA 6 مشخص شد

(13 فروردین) آخرین وضعیت آب و هوا و ترافیک راه‌ها؛ محدودیت‌های تردد روز طبیعت در جاده‌های شمال

قیمت طلای جهانی بالا رفت

پنتاگون از استقرار جنگ‌افزارهای اضافی در منطقه مسئولیت سنتکام خبر داد

یونیسف: 322 کودک فلسطینی از زمان از سرگیری جنگ در غزه کشته شده‌اند

انصارالله: ناو هواپیمابر آمریکایی «هری ترومن» را هدف قرار دادیم

از نماز جمعه نصر تا جشن عید فطر؛ اتحاد زیر پرچم جمهوری اسلامی ایران

ماهی‌های قرمز را رها نکنید...

نقره داغ شدن مراکز متخلف بهداشتی

جانباز 70درصد «قهرمان چاکتن» از مازندران به همرزمان شهیدش پیوست

پوسایدون؛ کابوس جدید سواحل آمریکا؟!

خروج توده 7 کیلویی از شکم بیمار آملی

ترامپ چگونه می‌تواند برای سومین‌بار رئیس‌جمهور آمریکا شود؟

برق تمام سوریه قطع شد

جنگنده‌های آمریکایی، الحدیده یمن را بمباران کردند

گوشی فوق مقاوم یولفون Armor 30 Pro با دو نمایشگر، دوربین دید در شب و باتری 12800 میلی‌آمپرساعتی معرفی شد

وقتی ترامپ، مشاورانش را هم غافلگیر می‌کند

آغاز مرحله دوم طرح کالابرگ الکترونیکی از فردا

فیلمبرداری ویوو X200 اولترا معیار جدیدی در گوشی‌های هوشمند تعیین می‌کند

قابلیت تولید تصویر ChatGPT در اختیار تمام کاربران قرار گرفت

اشاره کنایه آمیز نماینده سابق مجلس به بازدارندگی سلاح هسته ای

انتظار برای خرید خانه به بالای 580 سال رسید!

اتحادیه اروپا دلواپس رزمایش چین شد

کالاس: ناتو از دوران ترامپ جان سالم به در خواهد برد

واژگونی خودروی لیفان، جانِ مدیرکل هواشناسی آذربایجان‌غربی را گرفت

مرگ تلخ کودک 7 ساله

رئیس واحد موبایل سامسونگ حالا مسئولیت مهم‌تری برعهده دارد

شرکت OpenAI، پیشرفته‌ترین مدل زبانی وزن‌باز را معرفی می‌کند

وزیر خارجه چین: همکاری ما با روسیه علیه هیچ کشوری نیست

ویژه‌های حوادث/ تعرض جنسی و قتل دختربچه 6 ساله!

آماری از پروژه‌های عمرانی ناتمام در کشور

طرح خطرناک اشغالگران علیه غزه

مرغ گران شد

«ماندن در قدرت»؛ رویای تازه ترامپ