پیام ویژه

آخرين مطالب

جزئیات برنامه سازمان بورس برای بررسی تغییر دامنه نوسان اقتصادي

جزئیات برنامه سازمان بورس برای بررسی تغییر دامنه نوسان
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - باشگاه خبرنگاران / مدیر نظارت بر بورس‌، برنامه‌های نهاد ناظر بازار سرمایه را برای بررسی ایده‌های مرتبط با تغییر دامنه نوسان و اصلاح ریز ساختار‌های بازار سرمایه تشریح کرد.
قادر معصومی خانقاه گفت: موضوع دامنه نوسان و همچنین بازنگری در ریزساختار‌های بازار سرمایه، از جمله موضوعاتی بود که در سال 1403 مطرح و جلسات متعددی در این خصوص با ارکان بازار سرمایه برگزار شد.
وی افزود: متعاقب آن موضوعاتی مانند نحوه محاسبه شاخص کل و حجم مبنا مورد بررسی قرار گرفت و جمع‌بندی کلی در نهایت به این سمت پیش رفت که بهتر است همه موارد اصلاحی به صورت یک مجموعه اصلاحات کلی و اساسی اعمال شود.
مدیر نظارت بر بورس‌های سازمان بورس و اوراق بهادار، درباره امکان تغییر دامنه نوسان فعلی به دامنه نوسان پویا، توضیح داد: برای تحقق دامنه نوسان پویا، باید امکانات و زیرساخت‌ها بررسی و فراهم شود.
وی توضیح داد: به‌طور مثال باید بررسی شود که آیا شرکت مدیریت فناوری و سایر ارکانی که زیرساخت‌های فنی بازار سرمایه را فراهم می‌کنند، می‌توانند در این زمینه کمک کنند و باید بررسی شود که آیا ظرفیت اجرای طرح دامنه نوسان پویا وجود دارد یا خیر؟
شرط اجرای طرح دامنه نوسان پویا
معصومی ادامه‌داد: اگر این زیرساخت‌ها وجود داشته باشد، می‌توانیم به سمت اصلاح ریز ساختار‌ها و دامنه نوسان حرکت کنیم.
وی در عین حال تاکید کرد:، اما اگر ظرفیت مناسب برای آن وجود نداشته باشد، در ابتدا باید به سمت ایجاد بستر و ظرفیت لازم برای انجام این کار حرکت کنیم تا متعاقب آن بتوانیم دامنه نوسان پویا را محقق سازیم.
مدیر نظارت بر بورس‌های سازمان بورس و اوراق بهادار اضافه‌کرد: در سال 1404 یکی از برنامه‌های مهم سازمان بورس بررسی امکان تنظیم دامنه نوسان به صورت دامنه نوسان پویا است. این موضوع باید در دستور کار سایر ارکان مربوط قرار گیرد.
سوابق بررسی کارشناسی طرح دامنه نوسان پویا
وی اعلام کرد: دامنه نوسان معاملات طی سال‌های متمادی در محدوده 5 درصد قرار داشت، البته در دوره‌هایی نیز دچار تغییراتی شد؛ با این حال عموما معاملات در محدوده دامنه 5 درصدی انجام می‌شد.
معصومی با اشاره به سوابق بررسی‌های انجام شده در نهاد ناظر توضیح داد: در سال 1401 و در پی بررسی‌های کارشناسی پیشنهاد شد که دامنه نوسان با توجه به نماد‌ها به 2 دسته تقسیم شود.
وی افزود: طبق این طرح پیشنهاد شد، برخی نماد‌ها دامنه نوسان 5 درصدی و برخی دیگر دامنه نوسان هفت درصدی داشته باشند.
به گفته این مسئول سازمان بورس، حتی پیشنهاد شده بود طبق بررسی روند نماد‌ها در بازه‌های سه ماهه، دامنه نوسان در صورت تأیید پارامترها، حتی تا 10 درصد نیز افزایش داشته باشد.
معصومی خانقاه، تاکید کرد: البته پس از تغییراتی که، در آن مقطع در معاونت نظارت بر بورس‌ها و ناشران سازمان بورس رخ داد، اجرای این طرح متوقف شد.
مدیر نظارت بر بورس‌های سازمان بورس و اوراق بهادار، توضیح داد: پس از تحولات فروردین 1403، از جمله وقوع تحولات منطقه‌ای و شهادت رئیس‌جمهور سابق، برگزاری انتخابات و عملیات وعده صادق دامنه نوسان در چند مرحله متناسب با ریسک‌ها تغییر کرد.
او افزود: با این حال پس از آن که ریسک‌های بازار کاهش نیافت، سازمان بورس نسبت به تثبیت دامنه نوسان 3 درصدی اقدام کرد، این دامنه نوسان تا پایان سال 1403 نیز ثابت ماند.
سازمان بورس پذیرای پیشنهادهاست
معصومی تاکید کرد: ظرفیت افزایش دامنه نوسان در بازار سرمایه وجود دارد، با این حال این‌که چه دامنه نوسانی برای بازار مناسب است، باید بررسی شود.
او افزود: با توجه به این‌که در شرایط سال 1403 دامنه نوسان 3 درصدی توجیه داشت، تصمیم‌گیری در این خصوص به سال 1404 موکول شد.
مدیر نظارت بر بورس‌های سازمان بورس و اوراق بهادار اعلام کرد: سازمان بورس پذیرای همه نظرات بوده و هست.
معصومی تاکید کرد: احتمالا در نیمه نخست سال 1404 همه دیدگاه‌ها در حوزه اصلاح ریزساختار‌های بازار سرمایه، جمع‌بندی و مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
بازار

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1576406/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

متا در حال ساخت عینک هوشمند 1000 دلاری است

مدارس و ادارات این استان شنبه و یکشنبه تعطیل شدند

درخشش بانکی‌ها و سکوت حقیقی‌ها در صنعت شیمیایی

هشدار فراجا: از امروز گواهینامه متخلفان حادثه‌ساز به مدت 3 ماه ضبط می‌شود

هدف بلندپروازانه آرم؛ تسلط بر نیمی از بازار تراشه‌های دیتاسنتر در سال 2025

آرامش پیش از طوفان؛ آیا خط قرمزهای در حال ذوب شدن هستند؟

درخواست عربستان و مصر از جامعه بین‌المللی برای جلوگیری از تخلفات رژیم صهیونیستی

الجولانی: شام قوی، منطقه را قوی می‌کند

بیش از نیمی از آمریکایی‌ها: سیاست‌های تعرفه‌ای ترامپ به اقتصاد آسیب می‌زند

ناتو در سال جاری 20 میلیارد یورو به اوکراین اختصاص داده‌ است

بنچمارک پوکو C71 مشخصات تراشه گوشی اقتصادی شیائومی را فاش کرد

واژگونی مرگبار خودروی سواری ساینا

بارش برف و باران و ترافیک سنگین در جاده‌های کشور

دستگیری یک داعشی توسط نیروهای امنیتی کردستان عراق / ویدئو

فرار به سمت حجاب به جای پاسخ درباره قطب جنوب!

تشکیل 287 پرونده به ارزش 880 میلیارد تومان برای مجرمان اقتصادی

الکسا پلاس به‌صورت محدود عرضه شد؛ بدون برخی از قابلیت‌های پیشرفته

حمله آمریکا به مخازن آب در الحدیده یمن؛ 61 یمنی شهید شدند

مذاکره اردوغان و ترامپ در آینده نزدیک

حماس: حملات جنایت‌بار رژیم صهیونیستی در غزه، نسل‌کشی آشکار با حمایت آمریکا است

پیش‌بینی وضعیت آب و هوا

سنگ‌باران پلیس راه در یاسوج؛ مهاجمان دستگیر شدند

دورخیز دولت چهاردهم برای اجرای مهم‌ترین طرح صنعت نفت

افزایش حدود 3 میلیون لیتری تولید بنزین در کشور

اشاره به کنسول دستی ایکس‌ باکس در یک ویدیو تبلیغاتی

اخراج دانشجویان حامی فلسطین به دانشگاه‌های آلمان رسید

تصاویر هوایی از پارک‌های معروف تهران در سیزده‌بدر

بانکداری با هدف خاص؛ 3 بانک مهم برای ایران

پیشنهاد پوتین که اروپایی‌ها را عصبانی کرد

حزب سبز اروپا خواستار دستگیری نتانیاهو در مجارستان شد

حمله آمریکا به مخزن آب در الحدیده یمن

ترامپ با الجولانی دیدار می‌کند

جریمه 500 میلیون دلاری اتحادیه اروپا برای 15خودروساز

مدیرعامل جدید اینتل برنامه‌هایش را اعلام کرد؛ واگذاری واحدهای غیرضروری

حسابرسی بودجه دولت تغییر کرد

یک امدادگر فلسطینی با سر بریده‌ شده در غزه پیدا شد

صادرات ایران روی موج دلار؛ رکوردشکنی پس از دو دهه

مقاومت: مردم به سمت مسجدالاقصی بروند؛ بیانیه و سخنرانی ارزشی ندارد

آیا اقتصاد ایران کمبود نقدینگی دارد؟

جدیدترین آمار شهدای غزه اعلام شد

ساعت بازگشایی مدارس در 16 فروردین اعلام شد

ترامپ حریص برای دوره سوم؛ تیر خلاص به قانون اساسی یا خیال‌پردازی؟

تعلیق مجوز شرکت مسافرتی گران‌فروش توسط سازمان هواپیمایی

ایلان ماسک در برابر اپل؛ آینده ارتباط ماهواره‌ای در خطر است؟

اروپایی‌ها قصد دارند نیرو‌های خود را در اوکراین مستقر کنند

توضیحات پلیس درخصوص ویدئوی منتشرشده از تیراندازی در یاسوج

ناترازی گاز در سال جدید تشدید می‌شود؛ اصلاح تدریجی قیمت‌ها کلید حل بحران انرژی

رسانه صهیونیستی مدعی شد؛ مذاکرات پشت پرده دولت جدید سوریه با تل‌آویو

مصرف بنزین 16 درصد رشد یافت

یوتیوب شمشیر را از رو بست!